Inlägg

Inlägg som Minnesota har skrivit i forumet
Av Minnesota
Skrivet av Immersion:

Känns som att deras namn "be quite" är bara marknadsföring, faktum är väl att deras agg inte direkt är extra tysta ?

Jag själv kan rekommendera seasonic, speciellt deras fanless 520 nät agg helt ljudlöst! Kan lova er att det blev en stor skillnad i min dator. Nätagg fläktar brukar ju ofta vara lite större också så dom har ett mer lågfrekvent ljud..

BeQuiet har bra fläktar i dem men de är för starka och går hela tiden vilket är lite synd, mitt BQ DP 10 har den enda fläkten jag har igång vid surf/film osv däörför märks den men det var mindre störande än Corsairs idiotiska kontrollerknäppande som iaf många inkl min AX1200i har/hade. Gjorde mig helt paranoid eftersom det lät som det droppade från vattenkylningen. HTPC:n har ett billigare BQ agg som faktiskt är ohörbart även om man lyssnar vid ventilationen.

De måste väl lämna lite designmissar att fixa till nästa version så folk uppgraderar.

Av Minnesota

http://phanteks.com/Enthoo-Primo.html

Också i kategorin skyskrapa men svårslaget för vattenkylning just nu. 480+240+240+480 eller nåt annat bisarrt (inte kollat vilka platser som krockar).

http://www.nzxt.com/product/detail/111-switch-810-case.html

Är väl en klassiker också. 360/420+240.

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/arc-series/a...

360+240 mATX vilket är en slot mer än vanliga Arc R2, dock utan burar isf.

Av Minnesota

Nu är ju inte siffrorna så våldsamma, 1200i t.ex. är 84% effektivt i vid 120W (85% vid idle 12W last) och 90% vid 600W. Skillnaden är 9W vid väggen. Om det är en betydande skillnad kanske man ska stänga av datorn lite oftare istället.

Av Minnesota

Nackdelar är att det är onödigt dyrt och nätagg är oftast som mest effektiva runt 50% last. Fördelar är som sagt att det oftast blir tystare eftersom kylningen kan gå på halvfart och renare ström/stabilare eftersom ett pressat agg oftast droppar lite jfr med ett som har låg last.

Men nej, det finns inga speciellt stora nackdelar med ett för kraftigt agg mer än inköpspris.

Av Minnesota
Skrivet av MultiMan:

Jag har inte ditt kort, så jag kan inte säga säkert, men manualen och googling visar inget om att fläktarna går att spänningsreglerna. PWM är det som gällt i rätt många år nu, iaf från Asus, men det finns undantag (som man får undersöka innan köp). PWM är överlägset spänningsreglering så det är bra att de gått över. Att en del moderkort inte har både och är en ren besparingsåtgärd.

Jag anser att det största felet ligger hos fläkttillverkarna som sålt gamla 3-pinsmodeller alldeles för länge.

Sanning med stor modifikation. ASUS har 4-pins kontakter men de är inte alltid PWM, det framgår i manualen på pin-out diagrammen som antingen kommer säga +5V eller XXX FAN PWM om pinne 4. +5V ger 100% duty cycle för PWM-fläktar som sen styrs med spänningen. Z87-PRO har PWM, Z87-A har spänningsreglering t.ex båda har 4-pinskontakter.

Av Minnesota

Om de inte reagerar på det skulle jag tippa på att CPU_FAN inte kan voltreglera fläktar på det moderkortet, testa typ CHA_FAN1. Du nämner inte vilket moderkort det är exakt så kan inte kolla åt dig men det är vanligt att bara CPU_FAN faktiskt är ett PWM uttag och de andra voltreglerar på ASUS-kort.

Av Minnesota

Att byta över från Breaking Point på Arma 3 till det här kändes inte direkt som något framsteg. Får ligga på hyllan nåt år och förhoppningsvis slipar de till det annars var det läropengar på att läsa på bättre, kunde inte i min vildaste fantasi tro att nån skulle släppa det i det här skicket alpha eller inte.

Av Minnesota

Hane/hane:
http://www.coolerkit.se/shop/alphacool-2-x-3096p.html
Förlängning:
http://www.coolerkit.se/shop/ek-extender-g1-2749p.html

Vet inte hur viktigt färgmatchingen är eller hur lång du behöver men hane/hane-delen plus valfri förlängning borde lösa det, eller utan så blir de jävligt tighta. ;D Iaf i lager.

Av Minnesota

Det gårt att använda F12 som chassifläktar men S12 är ju de som är tänkta för det. De flesta med fluid/sleeve/rifle lager har mindre mekaniskt ljud än de med kullager.

http://www.noctua.at/main.php?show=which_fan_is_right_for_me

Av Minnesota

Svårt man man inte vet om du hellre tar tystnad än prestanda, det går ju antingen att bygga en så snabb som möjligt på budgeten men med så tysta komponenter i den klassen som möjligt, t.ex. http://www.inet.se/kundvagn/visa/4137133/variant-1 (om de hade skickat med stora kylare hade en NH-D14 varit mitt val) eller om ljudnivån även får gå ut över prestandan http://www.inet.se/kundvagn/visa/4200709/variant-2 (här hade jag eg valt en Dark Rock Pro 2).

Av Minnesota

Både Noctuafläktarna och Fractal fläktarna är rätt tysta, du kommer nog få svårt att hitta nått märkbart tystare som flyttar ok med luft om du inte kör alla på max idag.

Men som förslag be quiet! SilentWings 2 till chassit och låt Noctuafläktarna vara och dra ner hastigheten istället, det är ett jäkla pill med att flytta fästena så om du inte ligger och sniffar på maxtemp så byt lite värme mot tystnad.

Av Minnesota

Luften kanske blir ljummen men det är exakt lika mycket värmeenergi du skickar in i chassit dvs en kupevärmare på halvfart med ett "normalt" highendsystem, antingen ska den luften ut eller så värmer den upp allt i chassit och plåten radierar ut det. Så länge det finns tillräckligt mycket flöde ut är det inga problem och även utan är det nog skitsamma eftersom det mesta klarar betydligt mer värme än vad kylningsfetischister vill kännas vid. ;D

Av Minnesota
Skrivet av bjozac:

Nu väntar jag på min restade order, dock funderar jag på radiatorplacering, varför sätter alla i 900D chassin en fläkt uppe och en nere?
Varför sätter man inte båda nere och låter den varma luften gå uppåt?
Vad har jag missat?

Om inte allt i systemet inkl moderkortet är vattenkylt finns det en del stackars VRMer och annat som sitter och viftar med sin kylfläns i hopp om lite luftflöde, därför finns det en vits med att inte bara pumpa all luft in och låta det pysa ut ut bakfläktens hål, det blir ju en rätt fin hotbox annars men absolut kyls vattnet bättre om man håller högre delta T med färsk och kall luft men har man inte en pressad loop spelar det inte så stor roll, om GPUn är 42 eller 45 är inte hela världen så det är ju en smakfråga. Fläktfilter är också rätt restriktiva så ett ofiltrerat utblås ger mer luft genom radden även om den är varmare.

Av Minnesota

Vilket som så länge den är fyrkantig, du behöver ju bara jämföra med spacingen och "överhänget" på en 120/140mm och när den redan är öppen är det ju bara att lägga en annan fläkt över och kolla att hål/kanter passar. Du såg att jag länkade till exakt rätt fläkt ovan?

Jag hade nog gett upp om det inte gick att byta mot en befintlig fläkt utan krångel mtp att de ligger på en dryg fermhundring nya.

Av Minnesota
Av Minnesota
Skrivet av tku01:

Jag körde in en nätverkskabel från routern och testade att för över en fil. Hamnade på 12 mb/s.
Hmmm, långsamt, tänkte jag.
Var lite knäckt men började tänka att jag får planera överföringarna osv...
Sen läste jag vidare i 130-sidorsmanualen och kom till nåt som beskrev "den andra Ethernet-porten".
Vilken andra, tänkte jag.
Just tusan, det var ju 2 ethernetkablar i kartongen. Stoppade i den andra i NAS:en och routern. Då fick NAS:en 2 IP-adresser.
Sen gick jag in i nån setting och valde att det skulle bli en enda IP-adress. Dom samverkar på nåt vis.
Testade att föra över en fil nyss.
Blev 102 mb/s

Om du har en switch med link aggregation kan du faktiskt använda bandbredden från båda, annars tror jag de kör som failover ifall en port eller sladd skulle brinna. Var den klar med att skapa raidpartionen när du testade första gången? Kan ta en bra stund och degar ner det rejält.

Av Minnesota

Edit. För långsam.

Av Minnesota

Har du mätt avstånden mellan skruvfästena för fläkten? De flesta 135mm har antingen 120 eller 140mm fästen vilket gör det lite enklare om så är fallet. Därefter kolla nån recension av agget där de rivit isär det och kolla hur hålen sitter så borde du se om det går in en 120/140mm.

http://www.overclockersclub.com/reviews/ocz_mxs_pro_600w/imag...

Där verkar det vara en variant av denna http://www.zaward.com/pdf/pdf_2400.pdf som faktiskt är 135mm bred, ser tveksamt ut att få in en 140mm beroende på hur locket fäster i resten.

Återstår Ebay:
http://www.ebay.it/itm/Ventola-computer-pc-140mm-GlobeFan-RL4...

Samma modellnr som på bilden och inte speciellt dyrt även med lite frakt från sydlandet.

Av Minnesota

Handlat från Coolerkit ett flertal gånger och det funkar kanon, köpte just en H220 där som mitt första köp från dem.

Av Minnesota

Nej, det går bra, det är lite "halkigt" att applicera bara.