Inlägg

Inlägg som Minnesota har skrivit i forumet
Av Minnesota
Skrivet av FribBe:

Elgiganten ägs av ett brittiskt företag.

Och Webhallen av ett franskt, Pixmania som i sin tur har samma ägare som just Elgiganten, Dixons.

Av Minnesota

NAS i klädkammaren och en rätt rejäl Plex-server/HTPC i tvbänken, i sängen/på muggen/balkongen/gräsmattan/stugan osv kollar via iPads också via Plex. Det var lagom nivå på enkelhet, features och absolut inga problem vilket var ett krav eftersom det är bruksteknik som bara ska funka.

Av Minnesota

Jag är rätt sugen på det chassit men de verkar ha klantat sig på centimetrar för att ha fått det perfekt enligt en del recensioner.

360 radiator i fronten med en stor ändtank gör att den knappt går in och inte passar i hålen längre, 60mm 240 i taket går ner över moderkortet och trots att det är en kilometer brett sitter den rätt nära moderkortet, om de gjort chassit 1-2cm högre hade det inte varit nåt problem.

Håller med om det sjukt dåliga valet av hårdiskplacering i botten, får väl dremla bort dem och lägga en dämpmatta över. Om du har tid att ta några bilder på utrymmet kvar med en 240 i taket runt moderkortet och mäta avstånd från sista 120mm hålen till tak/botten i fronten vore det kanon, jag gillar konceptet men det verkar vara lite för tight.

Av Minnesota
Skrivet av martin44:

testa själv sedan kan du komma och kritisera och skriv aldrig att någon ska gå och lägga sig i så fall är det du som måste lägga sig testa själv

Tror han hänvisade till att link-speed som du ser inte är samma sak som faktisk hastighet, finns inga homeplugs som klarar att leverera 1Gbit i faktisk överföring även om de har det som link-speed på "insidan", med AV500 kan man komma till runt 100Mbit. Sen är 1Gbit=125MB/s teoretisk max, inte 1GB/s.

Av Minnesota
Av Minnesota

Spin Bay kluckar/porlar så skulle också byta ut den, dock inte en inbyggd i toppen om du nu ska ha två pumpar. Det har kommit en ny version av EKs Titanblock (Titan SE) som täcker hela PCBn, iaf i mitt tycke snyggare, http://www.coolerkit.se/shop/ek-fc-titan-3693p.html.

1. 2 per komponent, minus SLI bryggorna. Hälften kanske 45/90/dubbelt roterande och hälften raka men det beror på hur du tänkta dra slangarna.
2. Nej.
3. Nej, inte om du kör kompressionskopplingar rakt igenom.
4. Som ovanstående, minst 2m och skadar inte att ta extra om ni ångrar nån dragning halvvägs, det är ju inte precis den dyraste delen.

Av Minnesota
Skrivet av Dubadai:

Ja lite så, dock så blir det ju kul att överklocka frpn grunden igen. Dock så verkar mitt chip stanna på 4.5Ghz. Jag craschar direkt om jag går till 4.6, men 4.5 kan jag köra på ett tag i Prime95, dock upp mot 82 grader.

Det jag är riktigt fundersam över dock är varför min CPU kylare inte är det minsta varm när temperaturerna är 75 grader liksom. Alla andra processorer och kylare så har man känt på den och nästan brännt sig om processorn vart så varmt... Detta måste ha något med dålig kontaktyta mellan CPU och IHS.

Frågan är då hur mycket skillnad vattenkylningen kommer att göra... Sakerna kommer idag så får väl bygga ikväll!

Om du deliddar + vatten kommer värme inte vara ett problem alls. Jag leker med ASUS Auto settings och hittade en intressant volt, hoppar upp 0.1 när OCCT sparkar igång men temperaturen är inget problem. Undrar dock om jag misslyckades lite med CLU eftersom kärnorna inte precis är jämna men sak samma. Om den fixar 1.38v i OCCT utan att koka så är det ju inte precis begränsningen.

http://i.imgur.com/M3kHgqj.gif

Av Minnesota

Ja lätt, om du inte överklockar våldsamt och det gamla agget inte är skräp.

Av Minnesota

De flesta ATX chassin är lite djupare än så tyvärr. Corsair Carbide 330R går precis in men är så nytt att det inte är testat eller finns i lager än men ser lovande ut, gamla 300R passar också. Antec Threehundred går också in.

Om du satsar på mATX så finns FD Define Mini R2/Arc Mini R2, Corsair 350D och en hel drös bra chassin.

Av Minnesota

Intressant, jag hade exakt samma problem efter uppgradering till just det, ett ASUS Z87 kort.

Däremot så löste en fräsch installation mitt problem. Om det har nåt med ordningen att göra så installerade jag bara NIC drivisen, alla windowsupdpateringarna och sen Skype och kollade att kameran funkar (vilket den gjorde dock ingen bild pga att defaultdrivisen för grafikkortet inte är nåt vidare) och sen resten.

Hade samma problem både med an Logitech HDnåtoch en Microsoft Lifecam så det är inte det som strular.

Av Minnesota
Skrivet av Dubadai:

Hur kallt kan vattnet vara innan saker kan tag skada? Tänkte om det var -15 ute, och du hade radiatorn ute, vattnet fryser ju inte om du har anti freeze, men kan det skada något?

Under daggpunkten så blir det problem med kondens.

Av Minnesota

Testa Filebot, http://www.filebot.net/.

Av Minnesota
Skrivet av Dubadai:

Det jag undrar är om inte 4.5 räcker (3ghz räcker nog för 99% av allt man behöver göra med datorn), men har läst runt en massor att Haswell är per mhz såpass mycket snabbare att 4.5 på Haswell är som 4.8 på Ivy. Det är i alla fall vad folk skriver...

Jo, absolut. Den räcker bra i stock också men jag vill iaf hitta all lättfångad prestanda och sen låta det vara, att överklocka är kul men att ha en ostabil maskin är det inte.

Av Minnesota

Tror jag ger upp på 4.5Ghz nu, verkar ogörligt att få dert stabilt på 4.6 utan att hamna på volt jag inte är bekväm med.

CPU: 4770K (delid)
vCore: 1.32v (fixed)
Moderkort: Asus Maximus VI Gene
Minne: G.Skill Ares 2133Mhz
Kylare: Vattenkylning
Load temperaturer: 62c (Prime95 AVX large FFT)

Av Minnesota

Det beror på vilka fläktar och radiator man har, men generellt långsamma fläktar mår bäst i pull, högvarviga i push och därimellan spelar det ingen roll. Vissa fläktar har sjukt irriterande ylandei pull dock så var beredd att ändra.

Av Minnesota

ROG korten har inte samma optimering som i videon utan bara 3 presets på "TPU" delen med resten samma.

Av Minnesota

WD Red är blir perfekt, anledningen att de skriver att det är för mindre NASar är troligtvis att de vill att folk ska köpa RE för större system/enterprisesystem. Diskarna blir ju inte direkt sämre för att du har många om de inte vibrerar/kokar varandra.

Jag har inte 24 men iaf 13 för närvarande i en 8+5 NAS och har inga problem, de är knäpptysta och svala.

Av Minnesota
Skrivet av Asteroid:

Jag beställde arc r2 chassiet nu. Tänkte köra h100i i fronten, nån som kör så?

Tror inte slangarna räcker. Min H220 har 40cm långa och jag tror det var några cm för kort, H100i har 32cm så rejält mycket kortare.

Av Minnesota
Skrivet av Asteroid:

Jag beställde arc r2 chassiet nu. Tänkte köra h100i i fronten, nån som kör så?

Tror inte slangarna räcker. Min H220 har 40cm långa och det var några cm för kort, H100i har 32cm så rejält mycket kortare.

Av Minnesota

Mycket solidare kylare än den gamla rappliga i plast som kändes som den skulle gå sönder om man tog i fel hörn, nu är "ramen" i metall och känns betydligt mer gedigen annars är den lika trevlig som den från 670/680 ljud och tempmässigt. Mitt kort klockar iaf hyfsat, lite bättre än recensenterna (1228/7008) så jag är iaf nöjd.