Inlägg

Inlägg som Mr Kollersh har skrivit i forumet
Av Mr Kollersh

Delad spelkopia, kan spela online

Hej Swec,

Min kompis var lite sugen att köpa Forza 7 så jag tänkte att han kunde testa spelet på mitt konto innan han väljer att köpa det själv.
Jag gav honom mina inloggningsuppgifter och vi laddade ner spelet på hans dator. Vad vi då såg var att han var inloggad på sitt personliga konto i Forza. Jag testade då att logga in på mitt konto för att se om han blir bootad ur spelet men det blev han ej, så vi har nu testat att spela i en privat match med varandra på endast en spelkopia. Han har även alla DLC och "VIP-bonusar" som jag har köpt till spelet.

Hur fungerar detta? Finns det någon osynlig tidsgräns man får testa spelet när man lånar någon annans kopia eller tror hans Windows att eftersom spelet är installerat på hans dator är det en giltig kopia?

Tack för svar.

Av Mr Kollersh
Skrivet av UMJ:

Jag har då Bluetooth på min Windows 10 enhet fungerar fint fint har du ens installerad drivrutiner eller är den matchad för Windows 10?

Menar du att man måste matcha xbox kontrollen till windows? För en sådan uppdatering har jag gjort i Xbox Accessories appen i windows store.

Skrivet av Edge1:

@Mr Kollersh: Har du ASUS AI Suite installerad? Isf. avinstallera omgående, AI Suite installerar en egen USB-drivrutin som strular till det för handkontroller även då dessa är BT. Källa (ASUS ROG forum)

Har det ej installerat.

Av Mr Kollersh

Windows 10 kan ej hitta Bluetooth enheter

Hej.

Har idag suttit flertal timmar och försökt koppla min Xbox One kontroller till Windows 10 via bluetooth. Upptäckte att varken Xbox-dosan eller några andra bluetooth enheter kan hitta min dator (telefoner och laptop). Jag har avinstallerat och installerat olika drivrutiner X gånger, jag har sett till så att bluetooth tjänsten i windows körs men resultatet är alltid detsamma.

Enligt Windows så funkar bluetooth utmärkt, jag kan stänga av och på tjänsten och det verkar som att det görs någon slags sökning men inget hittas. Värt att nämna även att inga av mina enheter hittar datorn.

Mitt moderkort (ASUS Maximus Formula V) ska tydligen ha någon slags wifi+bluetooth kombo-kort sittandes på som sköter just dom sakerna. Kombo-kortet sitter på, det har jag dubbelkollat, och jag har inga problem med wifi.

Finns det någon som har en aning om vad som händer här?
Hjälp uppskattas

EDIT Jag har klurat ut vad som händer. Det verkar som att bluetooth-signalen inte är tillräckligt stark för att nå utanför chassit, om jag öppnar sidan på datorn och försöker länka min kontroller när jag håller den bredvid cpu-kylaren så fungerar det. Ingen bekväm spelposition måste jag säga... Hittade en snubbe som hade liknande problem och han hade löst det genom att sätta ditt någon slags antenn. Jag har några antennliknande saker men det finns ingenstans att sätta i dom. Klurar vidare.

Av Mr Kollersh
Skrivet av MultiMan:

Utdragna texturer brukar tyda på trasigt grafikkort enligt min erfarenhet.

Det är det jag är rädd för, men man kan ju alltid hoppas på en räddare i nöden.

Av Mr Kollersh

Artefakt-liknande blinkande och stretchade texturer

Hej!

I de flesta spel som jag spelar (League of Legends, Grand Theft Auto 5, Fallout 4 etc.) så uppstår blinkade ljus av olika färger (ofta grönt, vitt, rött och blått) av något slag och ibland utdragna texturer, ibland täcker de utdragna texturerna hela skärmen så det blir ospelbart. Jag har märkt att i League of Legends kan jag köra spelet i fullscreen mode och Alt-Tabba ut och in igen så fixas det och kommer vanligtvis inte tillbaka.

Jag har försökt hitta liknande problem i flera veckor men det finns verkligen ingen vad jag har sett som har detta problemet.

Jag har installerat om drivrutiner ett antal gånger, testat andra drivrutiner också. Jag har även tagit ut grafikkortet med kablar och blåst i PCI-porten

Youtube Video av Fallout

I videoklippet så är effekten ganska mild. Det brukar vara värre än detta, men det kanske är den nya drivrutinen (358.91) som hjälper med det. Lägre inställningar på grafik hjälper ej. Om det är till någon hjälp så körs Fallout på de absolut högsta grafikinställningarna på videoklippet.

Ibland märker jag också att det är gröna prickar på skärmen, typ i Google Chrome eller på mitt skrivbord.

Av Mr Kollersh

Jag satt och spelade GTA med min syster igår, och hon frågade mig: "Kan inte jag spela på din andra dator?"
Till en början var jag lite förvirrad och frågade vilken hon menade. Sedan pekar hon på min andra skärm. "Den datorn!"
Min syster är 16 år. Jag tyckte det var rätt så gulligt.

Sen har vi en gång när jag va i skolan och det kommer in en "teknik-snubbe" i vårat klassrum och börjar snacka om grafikkort. Han nämner saker som t.ex "Med CrossFire eller SLI får man endast en 20% ökning max." eller "Ti versionerna av nVidias grafikkort betyder att det är budgetklass, håll er borta från dem."

Rolig tråd! Fortsätt rulla in kommentarer!

Av Mr Kollersh
Skrivet av Keltar:

Hej!

Eftersom att jag inte spelar mycket längre utan istället lyssnar och kollar desto mer på film så känns ett gaming headset som en dåligt val. Därför har jag nu bestämt mig för att inhandla nya hörlurar som är mer anpassade för musik och film (mest musik) istället. Alternativen jag har kollat på hittills är följande Audio-Technica ATH-MSR7, Audio-Technica ATH-M50X, Sennheiser Momentum (Over-Ear) och Sennheiser Urbanite XL. Men ni kan givetvis även komma med ett förslag på några andra som ni anser är bättre! Max pris är som sagt 2000kr!

Tackar på förhand för all hjälp!!

MVH

Keltar

Rekommenderar AKG, har inte testat just de som mrqaffe länkade men har använt AKG K612 ett par månader nu och är fruktansvärt nöjd.

Just dessa (AKG K612) är öppna, så jämfört med slutna hörlurar har man inte samma OOMF i basen, men det betyder absolut inte att basen är dålig! Dom är också extremt sköna att ha på sig jämfört med andra lurar jag testat.
Värt att notera är att de är ganska tungdrivna på 120ohm så om du använder dom till t.ex telefonen kommer man inte kunna få dom här öronsmärtande volymerna man kanske vill ha.

AKG har många olika prisklasser så det är bara kika runt

Av Mr Kollersh

"Brist på differentiering sägs också bidra ytterligare till att inte driva upp efterfrågan för kategorin."

Konstigt nog så fungerar det för deras telefoner.

Av Mr Kollersh

Kan mitt ljudkort driva 120 ohm

Hej Sweclockers!

Jag håller på att kika nya hörlurar och har hittat några jag tycker är intressanta.

Det ena paret har en impedans på 120 Ohm och jag är inte säker på om jag kommer kunna driva det.
Jag har inga planer på att köpa ljudkort och undrar då om jag kommer klara av att driva dom (så att det låter bra) med mitt inbyggda ljudkort (Asus Maximus Formula V)?

Tack för hjälpen!

EDIT När vi ändå har folk här kan jag passa på att fråga hur många Ohm jag kan upp upp till utan att köpa nytt ljudkort eller förstärkare.

Av Mr Kollersh
Skrivet av djnaden:

Som jag skrev just innan dig så har jag beställt ett par bx5 d2'or!

Yes såg det Tänkte mer för folk som sitter i samma situation som dig nu eller i framtiden. Hoppas du blir nöjd!

Av Mr Kollersh
Skrivet av djnaden:

Tja! Jag ska köpa ett par högtalare och har då ett längre tag velat mellan några olika alternativ. Jag lyssnar en hel del på hiphop och house-liknande låtar vilket innebär att jag vill ha så mycket bas som möjligt för det här priset. De kommer stå vid min tv alternativt skrivbordet i mitt lilla rum som är under 10 kvm typ. Jag är långt ifrån audiofil men vill inte ha nån logitech-skit. De högtalare/studiomonitorer jag har kollat på hittills är: Audioengine A2+ , M-Audio AV40 (Förmodligen icke-intressanta men fortfarande ett alternativ, M-Audio BX5 D2 och Argon 6340a . Har säkert glömt någon nu men dessa är de mest tilltalande alternativen just nu. Är öppen för förslag runt 2k.

Axel

EDIT: Kommer mestadels ha ganska låg volym men det händer ganska ofta att jag kör på högre volym också

Har aldrig ägt ett par själv, men har hört illa om Argon. Lycka till!

Av Mr Kollersh

Mus laggar ibland

Hej SweC.

Detta hände aldrig med min förra mus.

Den musen jag har nu är Cooler Master Mizar. Ibland (oftast när jag spelar) så blir musen seg och blir svår att kontrollera, detta händer i ca. 5-10 sek och sen blir det normalt igen. Det händer sällan, typ 2-3 gånger spel-session. Jag trodde det var något vajsing med drivrutiner, men när jag ominstallerade dem så fortsatte det.

Någon som har erfarenhet inom det här?
Tack!

EDIT: Har inget med underlag att göra, har testat olika. Sensorn är ren.

Av Mr Kollersh

Häftigt med stora SSD:er. Sen kommer man och tänka på vad de kan kosta :S Intressant.

Av Mr Kollersh
Skrivet av stimpen:

Hmm farligt att köpa icke färdiga spel. Får tillverkarna in pengarna så minskar deras incitament att lägga resurser på spelet.
De vill hellre börja på nya projekt om de redan fått in majoriteten på det icke färdiga.
Hade de inte fått pengar förrän spelet är klart och fungerar hade de jobbat på desto mer för att få det klart för att få in pengarna.

Skiljer sig nog från fall till fall men tror h1z1 kommer bli wrap it up och plötsligt är final efter en viss punkt och sen händer inte mycket mer. Eller blir det aldrig final och ingen kan någonsin klaga på att det inte funkar för det är ju inte final.
Hottar in lite nya skins etc då och då "oh titta så vi jobbar med spelet".

Lite småcynisk ikväll så ni får ursäkta men är ett problem. Tycker det blir mer och mer man ska betala innan spelet är klart.
Undrar också hur många fler kommer köpa det när det är klart? Säg om 1 år att h1z1 går final. Vem mer ska köpa det? Tror majoriteten som är intresserade köper working versionen och varför då bry sig lägga resurser då de räknar ut att inte så många fler köper bara för vi gör det final.

Är inte helt 100 på detta men min kompis sa att det skulle bli gratis

Av Mr Kollersh

Ser fram emot prisättning på detta kort

Av Mr Kollersh
Skrivet av BergEr:

Varför ha ram om du inte tänkt använda det?

Du har en poäng, men jag vet inte vad det är för något. Och eftersom min dator krashar av det så känner jag att jag hellre avaktiverar det.

Av Mr Kollersh

Jag hittade "problemet".

Det är inte ett problem av vad jag har förstått, men det som gör att datorn använder så mycket RAM är något so kallas 'Superfetch'.
Om du också har det här "problemet" så kan det va att du behöver disabla Superfetch.

Startknappen -> Sök på Services -> Högerklicka på Superfetch -> Properties/Egenskaper -> Startup type -> Disabled

Du kan behöva starta om datorn för att det ska fungera.

Av Mr Kollersh
Skrivet av Bad boy rune:

Ja det där ser ju helt ok ut.
Posta gärna om du hittar en lösning

http://superuser.com/questions/674649/windows-using-too-much-...

Jag följde detta fast på steget man ska öppna cmd och köra findstr kommandot så poppade en j*vla massa text och det började pipa, sedan startade jag om datorn och nu använder jag 3-4gb i idle.

Skrivet av _niko_:

Stäng av allt skit som autostartar via msconfig och boota sedan om burken och se hur minnesanvändningen ser ut.
Blir det inte bra då heller så blås om burken.

Det är lämpligare om du bockar i rätt i aktivitetshanteraren, du ska inte ha "privat arbetsminne" utan "arbetsminne"

Jag hittade några saker som jag inte kände igen eller ville ha där men det verkade inte ha så mycket påverkan.
Angående det jag skulle bocka i hittade jag inget :S

Jag installerar nog om datorn istället.

Av Mr Kollersh
Skrivet av Bad boy rune:

hur ser det ut under fliken "processer" ?
Där kan du se vilket/vilka program som använder allt ram

Som det brukar se ut, jag hittade något om "memory leak" på en annan sida, jag läser mer om det och ser om jag hittar en fix

http://i.imgur.com/qFHkqXP.png

Av Mr Kollersh

PC använder för mycket RAM [LÖST]

Så jag har haft lite småproblem med min dator på sista tiden (random krasher etc) men jag har inte orkat göra något åt det förrän nu.
Det verkar som att jag använder för mycket ram, både i idle, spel och program osv.

När jag har stängt av alla program så använder jag 8-9gb RAM (Idle) av mina 16gb. Jag tror jag har en massa bakgrundprocesser igång från allmänna program/filer man har laddat ner från nätet och glömt ta bort. Det eller virus. Men virusprogrammen hittar inget så det kanske inte är det. (Avast Free)

Vet ni några program som kan rensa ram minnet på onödiga program eller tror ni jag ska installera om datorn?

Jag har W7 64bit

http://i.imgur.com/b4xGrxT.png