Inlägg

Inlägg som Vikingbjörn har skrivit i forumet
Av Vikingbjörn
Skrivet av raxxor:

Jag har en Chromecast Audio inkopplad till en äldre stereo.
Fungerar utmärkt med spotify.

och ljudkvaliten blir bra?

Av Vikingbjörn
Skrivet av Lumo:

om det är via spotify du vill streama musiken, så fungerar Chromecast Audio utmärkt. Då räcker det med WIFI uppkoppling, så slipper du även slösa batteri genom att ha igång bluetooth!

Edit: Såg nu att du skrev "google audio", antar att du menar Chromcast Audio. My bad.

haha lol google audio, man ahr uppe två trådar samtidigt här, blir förvirrande xD

Av Vikingbjörn

men chromecast audio klarar både android och ios?

Av Vikingbjörn
Skrivet av legopelle:

Har du en bild?

Jag kan ta några och lägga upp snart, måste stänga ner och öppna upp då

Av Vikingbjörn
Skrivet av henkiii:

Kan det vara lort i, eller fel på kontakten.
Har du provat olika kontakter från nätagget?

jag vet inte , ajg provade med en kontakt längst ut den gick in med svårigheter, en annan jag provade gick inte in alls (båda dessa satt på samma kabel)

Av Vikingbjörn
Skrivet av Kalasis:

Finns väl vanliga blutooth-donglar man kan köpa för detta endamål.

Annars kan du köpa fin-fina grejer på hifiklubben, men med tanke på att du inte vill lägga ut pengar på google audio för 2-3 hundra så är nog inte 2-3 tusen något att tänka på.

jo chromecast audio kan ajg köpa, tänkte höra mer vad som finns att välja mellan, men max 500 kr

Av Vikingbjörn
Skrivet av Da MusH:

Billigare än typ ~400? Du kanske kan hitta någon bluetoothmottagare som har 3,5mm ut billigare än så. Men då tappar du förmodligen betydligt i ljudkvalitet. Fördelen är dock att du kan ansluta ljud oberoende av app.

Men mitt korta och enkla svar får bli, nej.

okej, men chromecast audio ska avra bra?

Av Vikingbjörn
Skrivet av henkiii:

Det ska vara hyggligt lätt att koppla in en sata-ström och absolut inte krävas något våld.
Hur menar du att vissa kontakter inte gick att få i?

Satte du i den åt rätt håll? Kontakten är ju "L"-formad.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/SATA_Power_Plug.jpg

en sån kontakt var det aj, och jag såg den L formen och försökte trycka in men de gick knappt
Själva sata 6gb kabeln gick lätt men inte ström kabeln

Av Vikingbjörn
Skrivet av WillBjorG:

Om du tvingats pressa in den så KANSKE du råkat trycka i strömkabeln åt fel håll.
Om man tittar i kontakten så är det som ett litet "L" detta ska passa motsvarande L i disken.
Kontrollera som sagt att kablarna sitter åt rätt håll, du bör inte behöva använda någon form av våld för att få in kablarna.

Yes jag har sett Det l och det var åt rätt håll men var ändå skit svårt att få in

Av Vikingbjörn
Skrivet av SirMacke:

@Vikingbjörn: Ström ska inte vara problem.
Och SATA-kabeln är satt i disken och moderkortet korrekt?
Kolla med annan port i moderkortet.

Ja ajg tror det iaf, vad ajg ser har ajg 6 olika portar och kopplade till en av dom

Av Vikingbjörn

@SirMacke: Yes kopplade båda dom två, men ström kabeln går också till min andra ssd hårddisk, eftersom de fanns flera uttag på den tänkte jag att jag inte behövde köpa en till sån men det ska väll funka? Jag provade att gå in och kolla men det verkade inte känna av att hårddisken var inkopplad alls

Ett ytterligare problem var att ström kabeln var extremt svår att koppla in, man var tvungen att ta i mycket för att få in den vilket verkar skumt. vissa av kontakterna kunde jag inte ens få i, var rädd att ta sönder hårddisken.

Av Vikingbjörn

Mottagare för att streama spotify från telefon till högtalare

Tja, det är så att våra stora högtalare i vardagsrummet är kopplade till en gammal stereo. Vi vill kunna streama musik från mobil till högtalarna, vet ni någon bra mottagare som man kan koppla in till stereon, såg chromecast audio, men finns det någon annan billigare som också är bra?

Av Vikingbjörn

Hjälp - koppla in ny hårddisk

Tja köpte en samsung 850 EVO 250 GB ssd och en 6GB satakabel till. Jag har redan en ssd sen innan som är inkopplad i datorn. På den andra sladden som kopplas till hårddiskarna ( som jag antar ger ström) och kopplas till nätaggregatet har flera kontakter på sladden så att det ser ut som att du kan koppla flera hårddiskar med bara en sån sladd. Men när jag kopplade in hårddisken kände datorn inte av att den var inkopplad, vad kan vara felet?

Av Vikingbjörn

tips på brygga - wifi repeater

Tänkte köpa en brygga då mitt wifi knappt når ner till mitt rum i källaren och undrar om ni har tips på någon bra? har tänkt lägga mellan 200-350 spänn och den ska väll klara minst 200 mb

Av Vikingbjörn
Skrivet av wurpan:

Valet mellan generation 3 och 4 beror nog mycket på hur pass man tänkt använda den. Ska dom bara kunna streama ljud och bild från sina iOS enheter räcker en ATV3. Vill dom ha (du ge dom) möjligheten att köra diverse play-appar etc. direkt på Apple TV:n är en ATV4 att rekommendera i och med den nya App-butiken där, med största sannolikhet, flera av play-kanalerna kommer finnas sen. ATV3 har i dagsläget bara Netflix, SVT och TV4 och det är oklart om det ens kommer komma några fler play-appar till den.

Även om ATV3 är något begränsad i jämförelse med ATV4 så är den fortfarande bra och fyller en funktion. Så räcker inte pengarna till en ATV4, kör på en ATV3.

okej tack

Av Vikingbjörn
Skrivet av anon134512:

Jag skulle rekommendera apple TV på långa vägar. Gillar överlag inte appleprodukter men apple TV är långt bättre än en chromecast, speciellt om de som ska använda den har iPads och iPhones. Dessutom är den betydligt lättare att lära sig (med det sagt har jag ingen aning om hur tekniska dina föräldrar är). Tror inte det är någon större idé att vänta på 4:an över 3:an heller.

Varför anser du att den är bättre än chromecast? tack för svar

Av Vikingbjörn

Apple tv 4 vs 3 generation

Hej, tänkte köpa en apple tv till morsan nu när hon fyller år, använder själv android men morsan har en ipad och farsan iphone, vad jag har förstått fungerar det inte så bra att spegla skärmen med chromecasten(inte heller med den nya, eller har dom fixat de nu?) vilket är en viktig funktion.
Ska man handla 3 generation eller ska man vänta till 4 generation blivit billigare då 1600 kr är alldeles för mycket för mig. har även hört om roku, är det värt att kolla på eller är det apple tv som gäller?

Av Vikingbjörn

hmm, nu efter att jag startat om för tredje gången (inte ändrat något eller så) så funkar det igen) vad kan felet vara?

Av Vikingbjörn
Skrivet av Printscreen:

Får du någon bild innan windows startar? Om du får det så är det något knas i windows. Om du inte ens får upp någon boot-logga eller dyligt så kan det vara så att det integrerade grafikkortet är det primära. Stoppa då in skärmsladden i moderkortets video-utgångar.

hej, det är dedikerat grafikkort, och det kmr inte upp något felmeddelande när jag startar datorn eller loggar in på den?

Av Vikingbjörn

Datorn kan ej "hitta" mitt grafikkort?

Hej, imorse när jag starta upp datorn och skulle starta ett program upptäckte jag att datorn ej kunde hitta mitt grafikkort. Senast igår kväll funkade det som de skulle och jag har inte gjort något sedan dess.
Har uppgraderat till windows 10 och har grafikkortet: XFX Radeon HD7970 från AMD

Är det bara att installera om allt igen? vad kan ha orsakat detta?

Här är två bilder som visar:
http://imgur.com/a/ey38h