Inlägg

Inlägg som Mest har skrivit i forumet
Av Mest
Skrivet av Webhallen:

@Mest: Tjenare.
Du ska alltid få en bekräftelse på att din order är mottagen dock händer det att mailet hamnar i ett spamfilter eller dylikt.
Men om pengarna låter det som att allting gått igenom korrekt. Men du får gärna maila in till våran Kundtjänst så kan de slänga ett getöga på den just in case

@Webhallen: Hej igen! Jag kontaktade Kundtjänst strax efter att jag skrev, och det var faktiskt något som blivit galet. Pengarna hade tappats bort, men de hittades tillslut och min order skapades häromdagen.

Har ni fått någon indikation från EVGA för när det kommer fler FTWs till Sverige, förresten?

Av Mest

@Webhallen, jag beställde ett GTX 1080-kort i fredags. Pengarna är dragna, men jag har inte fått någon form utav bekräftelse på min order. Skickar ni normalt sett inte ut något under helgen, eller har något gått snett?

Av Mest

Tänk på att du slipper betala TV-avgift om du väljer en datorskärm. Där sparar du mer än 2 lakan om året som kan räkna med i din budget.

Av Mest

Är det bara i CS:GO som bilden blir sådan?

Av Mest
Skrivet av Sony?:

Och jo det är verkligen en nackdel att det inte fungerar i IE9, bara för att du inte använder IE9 betyder det inte att andra inte använder <=IE9. 9% använder IE9 och IE8.

Nja, snarare ~7% worldwide, och ~5% i Sverige. Det är även värt att notera att IE8 och IE9-användandet sjunkt med ~50% och ~35% respektive det senaste året, och mer lär det bli nu efter jul.

En detalj som en sticky footer måste inte heller fungera i gamla webbläsare. Det är knappast de mest designkräsna användarna som använder IE8 eller IE9. Vill du lägga mer tid på att implementera en tekniskt sämre lösning, kör hårt, men det personligen har jag inga problem med att småskit inte ser ut som det ska i legacy.

Av Mest
Skrivet av Kaffemakarn:

Tack! Nu har jag inte problemet att footern suger sig fast i fönstret längre, men den vill fortfarande inte placera sig längst ner på sidan.

Det kan ha att göra med min-height: 100% och padding-bottom#content. Pröva ta bort dem och lägga padding på body istället.

Av Mest

Ge body position: relative och ändra dess height: 100% till min-height: 100%.

Av Mest

Jag misstänker att dina element har display: inline eller inline-block. Med de display-värdena så behandlas element som text och inte block, så mellanrummet du ser är mest troligtvis samma typ av mellanrum som du ser mellan två ord.

Lös det genom att använda float istället, alternativt genom att sätta font-size: 0 på elementens förälder.

Av Mest
Skrivet av pigge_85:

Fast egentligen var det fullskärmsbilderna som visas en och en som jag tyckte blev för tunga. En 2200x2200px bild i 80-90% kvalitet hamnar ju på 3 MB om inte mer.

Använd srcset (polyfill) för att hämta en bild som passar skärmstorleken. Spara i JPGs i 40-60 istället. Det är i de flesta fall knappt någon märkbar visuell skillnad, men filstorleken blir väldigt mycket lägre.

Av Mest

Ärligt talat känner jag inte någon högskoleutbildad webbutvecklare. Det är svårt att formulera en hållbar kursplan och hitta lärare som anpassar sig lika snabbt som branschen förändras. Att vara självlärd och se till att vara on top of it är den bästa approachen till hög kvalitet.

Skrivet av CincoPastaBear:

Med andra ord är det än så länge väldigt front-end (med undantag för PHP då), men arbetsmarknaden är inte jättebra för renodlade webdesigners, korrekt?

Endast front-end kan vara svårt. Tyvärr. Eftersom det finns många scriptare och back-end utvecklare som är "helt ok" på front-end så har marknaden och branschen har kommit till att förvänta att en utvecklare ska kunna båda delar. Kombinera det med att front-end utvecklare som faktiskt är bra är sällsynta så är det inte konstigt att det finns få arbetsplatser som har ett upplägg där all front-end går genom en person.

Mitt förslag är att du nischar dig. Leta dig in i SEO, eller bli webbredaktör. Hitta en webbshop som behöver hjälp att administrera sin webbplats och göra uppdateringar. Kombinera front-end med design, och/eller UX.

Vill du lära dig nytt? Arbeta med javascript och sätt dig in i SPA, som t.ex. Angularjs, reactjs, m.m.. Efterfrågan har stigit kraftigt nyligen och verkar bara fortsätta att stiga, och i SPA blir fördelarna med bra front-end oändligt mycket synligare/viktigare än på vanliga webbplatser.

Av Mest
Skrivet av Rigan:

Spelar det någon roll? Optimeringsföretaget tycker om att jobba med wordpress. Vad jag förstår kan vi inte stjäla hemsidan rakt av på grund av copyright.

Ja, det är klart att det spelar roll. Ett plattformsbyte gör ombyggnationen av webbplatsen till ett mycket större åtagande. Det tar längre tid, innebär ny inlärningsperiod för administratörer, m.m.

Kan det vara värt det? Absolut. Magento är ingen fantastisk plattform, men det är inte Wordpress heller. Om involverade parter är insatta i Wordpress finns det givetvis fördelar med det, men att bara byta för bytandets skull är ingen bra idé.

Av Mest

Vill bara flika in att jag älskar Fractal Designs design. Är så trött på all futuristisk gamerdesign som får datorn och dess accessoarer att se ut mer som transformersleksaker än faktiska kvalitetsprylar.

Av Mest
Skrivet av Humper:

Fast nu har de ju inte bytt logo utan helt enkelt lagt till en för deras gaming-segment.

Det var mer än vad jag visste, tack för upplysningen.

Då är det rimligare, men denna nya logotyp känns ändå sådär tribaltöntig. Det kanske tilltalar deras målgrupp, vad vet jag. För Corsairs skull får vi hoppas att deras marknadsteam gjort ordentlig research.

Av Mest

Det är bortom mig varför ett välkänt företag utan särskild anledning byter ut sin logotyp, oavsett om det är till det bättre eller till det sämre.

Av Mest

Jag är kluven.

Jag är ett stort fan utav GUIt, och den verkar vara både praktisk och rolig... Men den är så äckligt tjock.

Av Mest

Produktbilder i EPS? Vad i helvete?

Om du har tillgång till Adobe Photoshop kan du spela in en Action som öppnar, behandlar och sparar ner dem som JPGs, och sedan köra den Action med File > Automate på mappen med bilderna. Se till att spara dem för webben och komprimerade (~50 kvalitet brukar vara lagom) så att de blir små och snabba.

Av Mest

Bara så att inga missförstånd sker, är det CSS du snackar om?

Ärligt talat har jag ingen aning om vad "flexible" är, men "responsive" kort och gott ett samlingsord för att en webbplats anpassar sig efter skärmens bredd.

Förr debatterade man om "Fixed vs. Fluid vs. Elastic Layout", där fixed är – precis som det låter – en fast bredd, fluid är helt procentbaserad, och elastic är någon slags mellanting med dynamiska enheter. Fluid och elastic är per definition responsiv design, men även fixed kan vara det i och med media queries.

Det finns egentligen inget rätt eller fel; ingen av de tre metodikerna är heltäckande. Vissa komponenter vill man att de ska ha en fast bredd, andra vill man att de ska vara procentuella. Vissa saker vill man att de skalar med typsnittsstorleken, andra vill man att de ska vara konstanta.

Det är i sig inget fel på att skriva en fixed width-sida (hellre en bra sida med fast bredd än ett dåligt försök till responsivitet, imo), men det finns många, många fördelar med responsiv design och jag rekommenderar alla som pysslar med webbutveckling att sätta sig in i det.

Lär dig att älska media queries, och ta alltid ett steg tillbaka och tänk efter vilken slags enhet du vill använda, så kommer du lära dig skriva grymma responsiva webbplatser på nolltid!

Av Mest
Skrivet av brittaan:

Dock har varumärket funnits med så pass länge att dess varumärkeskännedom är onekligen rätt stor. Om jag säger att "jag ska installera XBMC på min dator" så förstår de flesta som har datorvana vad jag pratar om.

Likt Jet som väljer att byta namn till Ingo. Alla som vet hur man tankar vet vad Jet är för något. "Åk och tanka på Ingo" kommer bara att skapa frågetecken första halvåret.

Det företag inte förstår är att ett namnbyte kan kännas fräscht och nytt men det kommer, till en början iallafall, att drabba dem negativt ur ett marknadsföringsperspektiv. Ett nytt namn är i folks ögon = ett nytt företag, och ett nytt företag har sällan stort inflytande och förtroende hos folk.

Namnbytet Jet till Ingo är ju dock av en helt annan anledning – varumärket Jet användes på licens.

Jag tycker i vilket fall som helst att Kodi är ett mycket bättre namn.

Av Mest
Skrivet av Svensktiger:

Men vafan....
Vad spelar det för roll att "gamlingarna" minns att det från början var en xbox mod.
Et nytt namn skpar bara förvirring och fragmentering.

"XBMC" är ett rätt kasst namn. Svårt att säga, svårt att minnas. Svårt att ens förstå att det är ett program och inte någon av tusentals digitala förkortningar. Ett nytt namn kan säkerligen hjälpa dem att bredda sin användarbas.

Av Mest

Lite terminologi:

HTML använder du för att strukturera innehåll. "Här är en rubrik, här är en paragraf."
CSS använder du för att beskriva hur ditt strukturerade ska se ut. "Rubriken ska ha den här färgen, paragraferna ska ha de här marginalerna.
Javascript är ett scriptspråk som du använder för att skapa dynamik och interaktivitet. "När man klickar på den här knappen så ska det där elementet få ett till klassnamn"
jQuery är ett javascript-bibliotek som förenklar och effektiviserar javascript, på bekostnad av prestanda.
PHP är ett (av många) server-side scriptspråk som du använder för att generera HTML-dokument, genom att bl.a. sköta databaskommunikation och behandla data. "Om URLen är det här, hämta ut den där datan ur databasen och skicka ut den i den här mallen."

Alla verktyg har dock ett flertal varianter, abstraktioner, ramverk och användningsområden.

@heretic16, antagligen klarar du dig utmärkt med HTML och CSS till en början, vilket du senare kan utveckla med en och annan jQuery-snippet. Håll saker och ting så simpla som du kan, för det är mycket att lära sig.