Inlägg

Inlägg som Skånegrabb90 har skrivit i forumet
Av Skånegrabb90

Ja men är verkligen glad att man köpte aktier i Nvidia för cirka 3 år sen det är många hundra procent i vinst man har gått aktien är upp nästan 100% sen årsskiftet i år.

Av Skånegrabb90

Rätt bra koll har man på dåtida lagringsformat

Av Skånegrabb90

Håller på lite med aktier och fonder det är ett jäkla mycket att snöa ner sig i om man vill men kul om man har intresse som jag fått senaste åren. Så har väl fått in lite extra inkomster där men tanken är ju att investera till framtiden så man kan jobba mycket mindre när man blir äldre.

Av Skånegrabb90

Har man själv aktier i bolaget och haft deras grafikkort enda sen 90-talet vore det en skam om man inte fick många rätt. Kugga dock på sista frågan där Huang drack mycket kaffe haha

Av Skånegrabb90

Längesen man installerade om operativsystemet. Men brukar väl alltid uppdatera alla liggande uppdateringar samt drivrutiner och Chrome. Sen kommer väl Winrar/Winzip samt VLC rätt högt upp på listan samt Spotify och alla spelklienter som Steam mm. Även Deamon Tools brukade man installera rätt snabbt dock fått mindre betydelse med åren men ändå otroligt bra verktyg för att mounta ISO filer.

Av Skånegrabb90

Denna sommaren blir det mycket Diablo IV

Av Skånegrabb90

Kör i den udda upplösning 3840x1200 @120hz då jag har en ultrawide skärm

Av Skånegrabb90

Breaking Bad utan tvekan den bästa serien som någonsin gjorts. Är det nån serie man ska se i sitt liv så är det den.

Av Skånegrabb90

Har sen 2019 en Samsung QLED Tv på 82" kostade 30 000 kr då.

Av Skånegrabb90
Av Skånegrabb90

Bahnhof 250/250 Fiber
Otroligt nöjd med Bahnhof exakt som utlovat vid denna mätning vet vid vissa andra mätningar jag till och med legat över vad jag har betalat för. Kommer nog aldrig byta till nån annan bredbandsleverantör.

https://www.speedtest.net/result/14332823454.png

Av Skånegrabb90

Tillhör nog den mindre majoriteten som fortfarande köper mekaniska hårddiskar i vart fall till mina 2 servrar där jag har hela mitt mediabibliotek på. Självklart tycker jag det är kul att M.2 och SSD går ner i pris i större storlekar men fortfarande kommer det dröja många år innan en 10 TB M.2 eller SSD kommer ligga i samma pris nivå som en mekanisk disk. Använder såklart M.2 minne och SSD i datorn men stora tillförlitliga mekaniska server diskar kommer leva kvar ett bra tag. Kan vara så att de fasar ut de mindre och billigare mekaniska hårddiskarna och marknadsför mer dyrare serveranpassade hårddiskar.

Av Skånegrabb90
Skrivet av jeppe109:

Vad köpte du då?

Blev faktiskt ett köp av en ny telefon Samsung S22 Plus då min förra Note 9 började ge upp i batteriet efter 4 år tänkte lika bra att slå till då priserna är lägre just nu. Visst sen vet man ju att priserna säkert kommer sjunka igen en bit in i nästa år då nya modeller kommer ut. Sen blev det en Seagate Iron Wolf Pro NAS Hårddisk behöver klämma in lite mer lagring i datorn så passade på. Blev även ny trådlös snabbladdare till mobilen samt USB sticka på 512 GB. Sen utöver det beställde jag en ny arbetsväska till jobbet. Haha så nu får man lugna sig med shoppingen på ett bra tag framöver.

Av Skånegrabb90

Årets Black Week har jag köpt mer hemelektronik än någonsin tidigare antagligen för att priserna verkligen pressades rejält neråt i år gentemot tidigare år.

Av Skånegrabb90

Redan shoppat en Samsung 22+ och Seagate IronWolf Pro NAS disk på 8 TB. Får se om det blir något ytterligare köp om det blir läge. Min dator har uppgraderingsmöjligheter om man säger så haha

Av Skånegrabb90

Nästan 60 TB på mina 2 Qnap servrar. Lagar hela mitt kodibibliotek där mestadels 4K Bluray remux och det tar plats kan jag lova.

Av Skånegrabb90

Min första mobil var en Nokia 3210 som kom ut 1999. Minns att man kunde byta skal och så till den tyckte man var häftigt

Av Skånegrabb90
Av Skånegrabb90
Av Skånegrabb90

Mer än vad jag trodde