Inlägg

Inlägg som Reak har skrivit i forumet
Av Reak

Grafikinställningar > otillgängligt - c++ !?

http://img442.imageshack.us/img442/8543/grafikfel.png

Det här är vad som dyker upp när jag försöker ändra de globala inställningarna för grafikkort på min Fujitsu lifebook NH532 med Nvidia gt 640m samt intel 4000.
jag kan inte längre välja vilka program jag manuellt vill köra med nvidia under fliken "programinställningar" pågrund av detta. Någon som tror sig veta vad felet kan vara?

Av Reak

Tror jag löste det nu. Satte i båda diskarna och pillade runt lite i diskhanteraren och formaterade och höll på. Nu syns disken och migration tool hittar disken! Hoppas jag inte stöter på några fler problem. Tack för era snabba svar !

Av Reak

mjo att använda migration tool känns lockande. Vill dock veta varför den inte hittar min SSD! det står "Installation Restrictions. To install the product atleast one intel SSD device should be in your system.

Är det verkligen

"File name:
tih_s_english_14133.exe
Version:1.1
Download
Date:01/04/2011 Status:Latest
Size:93.19 MB"

Som är rätt nedladdning från www.intel.com/go/ssdinstallation ?

Av Reak

Hur tömmer jag SSD totalt?

Tjenare, det har blivit problem när jag försökt installera min SSD. Jag har nu ett windows på SSD samt windows versionen som kom med datorn på min HDD.

Min sdd är en intel 330 120GB. Jag har försökt använda migrationtool men den hittar inte SDDn när den är inkopplad via ESATA > SATA.
Jag har nu endast SSDn i datorn och vill tömma den totalt. Går det att radera windows medans man är inne på datorn?

Det krånglade massor under installationen eftersom att jag inte använde migrationtool från början utan satte in SDD och installerade windows. Men nu är det så att jag vill ha exakt det windows som finns på min HDD. Hur som helst.. detta blir en väldigt dålig tråd.Vill bara få det fixat!hehe

Som sagt. Går det att tömma SDD:n och hur?

Av Reak

Tack så mycket för era svar, men det fick bli en ny laptop istället så satsar jag på en fin stationär nästa gång

Av Reak
Skrivet av Kraeshok:

Du ska inte klona en mekanisk disk till SSD (de lagrar data helt olika, prestandan påverkas enormt). Det kommer inte sluta väl.. Bara installera på nytt direkt på SSDn, det kommer gå rätt snabbt hursomhelst. Efter du är färdig med allt kan du däremot skapa en image av din första SSD installation, så du har en liggande ifa du skulle vilja böra på nytt någon annan gång.

Förlåt om jag repeterar mig men det står fortfarande inte klart hur jag ska gå till väga.

- Om jag har en splitter ny och ouppstartad dator samt en ny SSD framför mig. Är det första jag gör att skruva upp locket på baksidan och kopplar in SSD disken?
Om det stämmer, ska jag då även koppla ur HDD disken så att windows hamnar på SSD och sedan när allt är installet och klart kan jag sätta dit HDD disken igen? (ska ha båda)

Av Reak
Skrivet av Ralle_81:

Det absolut enklaste är att klona den nya SSDen med samma information som du har på din nuvarande disk, såvida den nuvarande disken inte har mer använt utrymmet än din SSD disk.

Annars hade jag satt i SSD disken, gått in i BIOS och ändrat en inställning från IDE/SATA till AHCI (vilket gör det lättare för kommunikationen med SSD disken). Sedan satt i en windows skiva och gjort en "REN" installation av windows på din SSD disk.

Sedan hade ja satt i den första/gamla disken och haft den som lagringsdisk. Tagit bort windows installationen på den gamla disken genom att radera mapparna på den. (givetvis spara de filer du vill behålla).

Är det en INTEL SSD du har beställt så kan du ta hem ett program som heter "intel data migration tool" som är väldigt smidigt för att klona diskar. Så länge din gamla disk inte har mer använt utrymme än den nya så kan du klona den rakt av.

Ja det är en Intel 330 Series 120GB. Så jag ska alltså starta upp datorn och installera alla skivor program.. och sedan klona det? Sedan Ta ut hårddisken och sätta in SSDn ?
Eftersom att jag från början inte kommer att ha något att klona, går det inte att byta disk det första jag gör och sedan starta upp datorn för första gången med SSDn som den enda disken ?

Av Reak

Ang. SSD installation!

Tjenare! Jag har nyss beställt en ny laptop tillsammans med en ny SSD disk.
Jag skulle gärna vilja ha några anvisningar om hur jag på smidigast sätt installerar den. Är det bäst att rycka ur HDD innan jag startar upp datorn för första gången och istället starta datorn på SDD'n?
Tanken är att jag ska ha båda diskarna eftersom det finns 2 platser och jag vill ha operativsystemet på SDD disken.

Har aldrig bytt disk innan så alla tips är välkomna !

Av Reak

Tror ni den kylaren jag lade till är tillräckligt till en överklockad processor? http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev...

Av Reak

Ta en titt innan beställning! 8k~budget :)

Hejsan! Kan någon vara snäll och bekräfta att allt som behövs för att bygga en dator finns med här och att det är kompatibelt med varandra! (första bygget)

Tips om uppgraderingar är välkomna men vill helst inte överstiga 8k!
kan tänkas byta till billigare chassi - kom med förslag

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2211685/2012-08-26

uppdaterade med ett tangentbord + lite kylning http://www.inet.se/kundvagn/visa/2211947/2012-08-27