Inlägg

Inlägg som Xaid har skrivit i forumet
Av Xaid
Skrivet av sesam2k:

Du behöver nog inte bränna så mycket pengar, AMD gör väldigt prisvärda processorer som ger precis samma prestanda i nästan alla spel möjligtvis Civ V och Shogun undantaget. I min mening är den lilla ökningen inte värt pengarna eftersom det ändå bara är strategi så FPS spelar ju inte någon större roll.
Har satt ihop ett system med senaste generationen AMD Trinity med ett miditower som jag har själv och är enkelt att bygga i med bra detaljfinish och hög kvalitet, men egentligen kan du nog bygga i ditt gamla miditower, dom är större än du kanske tror. I priset ingår även kylare och pasta.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2555848/2012-11-19

Desvärre är Trinity så pass ny att Inet har lite dåligt sortiment på moderkort med sockel FM2 i ATX format (mATX eller liknande finns från ca 500 kr), kolla runt på andra butiker. Sweclockers har nyligen skrivit att Asus är på väg ut med 4 modeller. Du kan säkert hitta ett billigare moderkort.

Eftersom du endast kör med 7950 så tycker jag det är overkill att gå på Intels fetaste processor. Jag har även lagt in en 120 gb SSD.

Summa 5600

lycka till

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tycker han hellre ska tänka på framtiden. Pengar växer inte på träd (eller sedlar gör väll..) och det är väll klokare och spendera 1-2k mer och inte behöva uppgradera lika snart i framtiden?

Jag ser inget fel på detta bygge: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2556133/2012-11-19 + http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/114161-nzxt_powersupp...

Därmed kan TS uppgradera, när han behöver, till ett bättre kort och inte behöva uppgradera processor, nätagg eller chassie. Med 7950 rekommenderar inet ca 450-500 W nätagg. TS har 650 och kan lätt uppgradera till kanske något i 700-serien utan och behöva köpa nytt nätagg. Eller så kan TS slänga in ett till 7950, köra i Crossfire och varken behöva uppgradera till större chassie eller starkare nätagg.
Utöver det, med gott ventilerat chassie, och bra nätagg, kan TS klocka betydligt mer än normalt.

AMD-processorerna är mer i klass med i3. Även A10 5800K med sina 3,8Ghz är inte lika bra som i5 3570K.

Sen tycker jag nästan att man likabra kan strunta i SSD. Spara nästan 1000kr och vänta 10-20 sek extra när man startar datorn/öppnar program/öppnar spel känns inte värt tusenlappen...

En sak till. Vattenpump kyler väll extremt bra har jag hört. Men jag har också hört att dem låter rejält. När man spelar med de äldre Xbox 360 är det ljud på ca 44db. H80:an har 39db när den är maxad (dvs när pengarna man spenderade verkligen används). Jag hade hellre kört på en vanlig stor fläktkylare

/ Zaid

Av Xaid

Shitfan jag förväntade mig ändå att minst en skulle ge mig en massa tips... Och motivera för deras val.

Klarar mitt bygge av ARMA 3 bra?

Av Xaid

Ska man köra processorkylare, eller vattenkylare?

Jag har hört att vattenkylare kan låta ganska mycket. Hur är det i jämförelse med t.ex XBOX 360 (Äldre modellen)?

Av Xaid

Vinterbygge 15-20 000 kr

Tjena!

Det är dags för mig snart och införskaffa en ny dator. Jag tänkte bygga en när jag kommer hem från universitet under jullovet.
Jag har inte haft datorintresse så värst länge. Jag har däremot gjort mitt bästa för och få ett så bra bygge som möjligt.
Det enda krävande som datorn kommer utsättas för är SPELANDE. Absolut inget annat. Därmed ska den vara fullt optimerad för det roligaste som finns; spel.

Här är Bygget

Som ni kan se så saknas vissa komponenter. Det är för att jag inte har den blekaste aning om vad jag ska välja.

Mina synpunkter ang. de viktigaste komponenterna:

Processor: Den där processorn är det naturliga valet för spel känner jag. Att köpa en i7:a är bara slöseri på pengar som kan gå till andra komponenter.

Grafikkort: Jag är väldigt osäker på vad jag ska ta här. Jag funderar mest på:
- AMD HD 7970, Crossfire
- NVIDIA Geforce GTX 680 (SLI i framtiden, när det behövs)
- NVIDIA Geforce GTX 690 (Varför inte, kanske? Men det kan kännas lite onödigt)
Om jag ska köra i Crossfire eller SLI. Vilket kort ska man ta? Asus, Gigabyte, EVGA etc? Referenskort eller inte?

RAM: Varför jag valde det där RAM-minnet är för att jag gärna vill ha en stor processorkylare. Och större processorkylare brukar täcka RAM-minnets placering en aning. Och därmed passar endast mindre RAM-minnen. Rekommendera gärna någon annan!

Nätagg: Här tänker jag långsiktligt. Jag vill inte, i framtiden, tvingas köpa nytt nätagg när jag byter komponenter, eller lägger till extra kort för Crossfire/SLI

Moderkort: Jag kan faktiskt inget om moderkort. Går det och tänka långsiktligt här? dvs ett moderkort som nästa generations processorer, RAM och GPU kommer passa i?

SSD: Egentligen vill jag bara ha SSD för Windows. Därmed tog jag endast 128Gb

Hårddisk: 2TB fungerar utmärkt för mig. Den där hade t.om väldigt bra recensioner.

Vore extremt tacksam för alla synpunkter ni kan komma med! Skicka gärna er variant av bygger, och motivera/argumentera för varför ni tror dessa ändringar är bättre! Jag försöker tänka långsiktlig! Tänk på det när ni skickar bygge!

Tack på förhand!
- Zaid

Av Xaid

Hallå.

Jag har hört att Gigabyte (Icke referans) GTX 680 går och köra SLI med...
Jag ska bygga dator under julen. Själv tänkte jag ta ASUS eller EVGA referans, för att i framtiden köra SLI.

Jag tycker också att vattenkylning är överskattat. Köp istället en stor processorkylare (Observera dock att med många processorkylare så kan du inte använda höga RAM-kort. Med vattenkylning kommer du ju också tvingas offra en fläkt på chassiet, medan du inte behöver göra det med en stor processorkylare. Fast å andra sidan så kan inet inte montera de flesta processorkylare, eftersom de är så stora, vilket kan skapa problem om man inte är så kunnig...

Av Xaid

Tyvärr har förmodligen thesecret89 rätt. Frågan är om du ens får så mycket...

Just a wild thought. Tror du nästan kan få mer om du säljer delarna för sig.

Av Xaid

Hallå!

Hans dator är inte så gammal. Eller frågan är vad ni definerar som gammal. Den köptes för mer än ett år sedan. Mindre än två år.

Han klarar Skyrim väldigt bra. Han kör det på ultra och är nöjd med FPS:n. Han bara undrade om han skulle behöva köpa nytt nätagg i läget just nu.

Av Xaid

Behöver min polare nytt nätagg

Tjena!

som jag nämnde på titeln så undrar min polare om han behöver ett nytt nätagg, eftersom han nyligen uppgraderade till ett starkare grafikkort. Detta är vad han har:

- Radeon hd 7950 3gb
- 450 watt, 500 max - 18 amp x 2 till graffekortet
- i7-870 2,93GHz

Han planerar också och köpa ny processor (om mans moderkort skulle klara det). Han tänkte köpa sig I5 3570K.

Bör han uppgradera nätagget? Isåfall till vad?

Kan det vara så att han ej behöver, men bör göra det, om man planerar o klocka det minsta?

Av Xaid

Tycker faktiskt du ska ta mer än 1TB.

Spel börjar ta väldigt mycket plats, och om du är kräsen och vill se Blu-ray filmer tar också det plats.
Jag har för mig t.ex WoW är på 200gb. Hade jag varit dig så hade jag kört 2TB minst. Eller å andra sidan så kanske det är smart och köra 1TB nu, och om du skulle behöva så slänger du in 1 extra TB.

Men om du vill behålla din budget så hade jag inte prioriterar hårddisken. 1TB är ju ändå ganska mycket. Fast det kostar väll bara några få hundra extra med större HDD?

Av Xaid

Då är GTX 600-serien fortfarande värdiga. Skönt att de inte gör som Apple, lanserar en ny jä*la produkt varje år. Eller, gör Nvidia också det annars?

Hade utan tvekan haft ett GTX 680 i mitt system om det inte vore för helvetes-universitet...

Av Xaid

Lånar din tråd snabbt.

Är det någon som kan förklara hur en dator för det priset klarar BF3 på Ultra? För att Sweclockers sommardator för ca 10 000kr klarar, enligt dem, inte BF3 på ultra så bra som man vill. Kan det bero på att Sweclockers sommardator är en "hybrid"?

On topic: borde du kanske inte ta 1Tb Hdd?

Av Xaid
Skrivet av 0lsson90:

Jag använde google i 10 sekunder och fick svar att det går. Ett GTX690 kommer fortfarande uppfattas som 2 690, då det är 2 gpuer och kommer ge dig möjligheten att konfigurera efter det.

Hallå. Jag använde också Google.

Jag hittade en Engelsk review där reviewern skrev; det är synd att nvidia inte har en funktion så man kan stäng av ena GPU:n. Det hade varit en funktion som eliminerat ett av få problem med multi GPU grafikkort.

Jag läste även på Sweclockers recension att GTX 690 är SLI beroende. Och då drog jag slutsatsen att den måste köras i SLI - måste ha båda GPU på.

Jag har också läst att Crysis 2 är ett spel som skapar stora problem i SLI. Det förvånade mig då jag aldrig hört någon klagat, samt att Crysis är ett spel med SLI-stöd...

Riktigt schysst att man kan stänga av 1 GPU! Får mig nästan och tycka att kortet faktiskt är prissvärt. Är det någon som vet hur ofta Nvidia kommer med nya kort? När förväntas 700-serien komma?

Av Xaid
Skrivet av Minsc S2:

Du är för sent ute.

De sålde den för 19,995:- under rean, 26,995:- är dess 'normalpris', inte 33,995:-

Jaha....

Ja för 19,995 är det där ett riktigt fint köp

Av Xaid

Nej fyfan köp inte...

Edit: Jag tror inte komplett är ens kända för och ha så billiga datorkomponenter. (Rätta mig om jag har fel). Men jag tog tid på mig och räknade vad totalsumman för alla de där derlarna är. Min miniräknare visade runt 22 000. Så att de annars säljer den där lådan för 34 000:- är bara skrattretande. Skäms dem inte?!

Av Xaid
Skrivet av 0lsson90:

Du kan stänga av SLi, dvs köra på ett kort. Jag har inte varit med om några problem med min konfiguration so far, förutom microstutter o lite tearing om jag inte använder V-sync. Att problem med SLi uppstår kan vara på grund av drivrutiner, spelets kompabilitet, konfigurationer etc. Och ja man kan stänga av en gpu på ett 690.

Fler svar, problem och mysterier kring SLi hittar du via google.

jag vet att man kan stänga av SLI om man har två kort.
Är du säker på att man kan stänga av en GPU på GTX 690? På Sweclockers recension av GTX 690 skrev dem att en nackdel med kortet är att det är beroende av SLI...

Kan man stänga av en GPU på Gtx 690 är det fan riktigt schysst. Men som sagt, är du säker på det? Jag har nämligen läst på många ställen att det ej går.

Av Xaid

Hallå

Det enda, har jag för mig, avlockande från GTX 690 (utöver priset), är att det kortet måste väll köras i SLI iomed 2 GPU, eller?
Och det finns vissa spel som skapar problem om man kör med SLI, och då kan problemet vara att man ej kan stänga av ena GPU:n.

Nackdel: Beroende av SLI-stöd i spel/program, Svindyrt
(Taget från Sweclockers recension)

Jag tror däremot att man kan lösa detta på något sätt. Hur vet jag dock inte.

Är det inte ett problem, så hade jag lätt gått för ett GTX 690. Fin känsla och ha det mäktigaste standardkortet :P.
Fast om du ska köra normalt (med en skärm runt 2000x1000 upplösning) så räcker GTX 680 gott, och frågan är då om det inte är smartare och köpa GTX 680 nu, sälja det om något/några år och sedan köpa GTX 780.

Av Xaid

En fråga kring Graffekort med multi-GPU (GTX 690)

Hallå!
Kan börja med och säga att jag är ny i denna sida. Har hört jäkligt mycket bra om Sweclockers. Och jag med ett stort, men fortfarande amatörskalig, datorintresse kände att det var på tiden jag skaffade acc här.

Det finns något jag ej har förstått mig på grafikkort med två GPU. Från vad jag förstår är dessa kort i teorin 2 kort i ett, iomed två GPU. Därför måste dessa köras i SLI. Jag har läst om Sweclockers recension, och där skriver de att vissa spel har stora problem med och köra i SLI. Om man t.ex kör SLI med två kort (säg 2x GTX 680), kan man ganska enkelt stänga av ena kortet om SLI skulle strula, eller hur?

Men om ett GTX 690:s SLI skulle strula, hur löser man det då? Man kan väll inte stänga av GPU inom samma kort, eller?

Jag vill gärna också veta varför vissa spel skapar problem med SLI. Känns bara... ologiskt med min låga kunskap.

Vore tacksam för svar! mvh