Inlägg

Inlägg som schevva har skrivit i forumet
Av schevva

Datorn tappade bort en hårddisk när den var igång.

Hej!

Håller på att bli tokig här och behöver eran hjälp.

Jag satt precis och kollade på stream och spelade wow (som alla kvällar någonsin) när streamen började lagga och sedan även wow. Hela datorn låste sig och jag fick upp en ruta att Windows inte svarar och om jag vela starta om utforskaren. Jag testade trycka på "stäng av" vilket fungerade.

Men när jag sedan startade datorn så tog det lite längre tid än vanligt och när jag kom in så insåg jag att en av mina hårddiskar hade försvunnit från datorn. Min mekaniska 2tb lagringsdisk där alla foton, program och egenproducerad musik ligger tex.

Har nu testat annan sata-port samt annan satakabel utan att få den att komma tillbaka. Det enda som händer är att i diskhanteraren så kommer en ruta upp som säger "om du vill använda logical disk manager för att hantera en disk måste du först initiera den" och i listan kommer (exempel) disk 2 upp medans de 2 befintliga diskarna i min dator som fortfarande fungerar heter disk 0 och disk 1, så då antar jag att det är min försvunna mekaniska 2tb disk som datorn lokaliserat och kallar disk 2.

Och den promtar i samma ruta att jag ska välja psrtitions typ för denna nyfunna disk och där har jag "MBR" och "GPT" att välja mellan.

Är inget datorgeni men förstår att detta inte är någonting jag bara bör göra utan att tänka mig för.

Så snälla, är det NÅGON som vet vad som hänt och kan hjälpa mig. Vill verkligen inte förlora datan på den disken.

Mvh

Av schevva
Skrivet av Mordrana:

Ärta? det är jävligt mycket, du menar ett riskorn..

körde som ett litet riskorn!

Av schevva
Skrivet av devilstar:

Backplaten ska vara monterad exakt så som på bilden.

http://cdn.overclock.net/a/a7/350x700px-LL-a71b1057_backplate...

såklart va den backplaten felmonterad. toppar 65c i prime95 nu, istället för 95 i World of warcraft! tack så mycket.

Av schevva
Skrivet av devilstar:

Backplaten bakom moderkortet är troligen felmonterad. Jag hade också problem med höga temperaturer, men när jag hade monterat den rätt så gick dom drastiskt ner. Tänk på att den går att montera åt alla håll, men om den är monterat åt fel håll så får inte kylaren rätt kontakt mot cpu'n.

Finns det någon guide/bild på hur exakt den ska sitta, så jag kan jämföra?

Av schevva
Skrivet av ggustavsson:

Du kanske har AI suite installerad, och du råkat aktiverat dess auto klockning?

Även om du gjort detta är tempen högre än vad den borde, kan tex bero på att CPU matas med väl hög volt..
Eller dåligt monterad kylare

hur vet jag om AI suite är installerat?

Av schevva

otroligt höga grader på 4790k + h100i

Hej!

har sen länge tillbaka haft otroliga problem med galna grader på min CPU (i7 4790k) och tror att min kylare (corsair h100i) klarar av att kyla den som den ska ELLER att cpun inte vill funka som den ska.

för ca 2 veckor sedan kontaktade jag intel, laddade ner deras diagnostest och han såg att processorn va klockad till 4.4 från vanliga 4.0, jag gick in i bios och ändrade och graderna sjönk ca 20-15 grader. TROTS det ligger min idle runt 47-52 (aldrig varit under 47) och load på 75-85 (tidigare 85-100)

jag ser i CPU-Z att min clock speed hoppar mellan olika nummer mellan 4199 mhz och ca 4398 mhz och min fråga är om någon med erfarenhet utav Asus maximus hero Vll och hur jag ställer in cpun att gå i stock speed och om möjligt, kanske hjälpa mig lite runt problem utav värmen.
(typ ge tips på ny tornkylare, nya fläktar till taket av chassit utifall jag byter kylare osv)

i skrivande stund ska jag köra prime95 och se vilket resultat jag får utav de.

tack så hemskt mycket i förhand!

Av schevva

har nu byggt min dator, allt är installerat och allt har funkat toppen på första försöket. Jag är glad.

Av schevva

Första datorbygget - Vad ska tänkas på?

Hej! Har precis införskaffat mig delar till den första datorn jag tänkt sätta ihop på egen hand. Jag har i fleeeeera månader slaviskt kollat på datorbyggar videos på youtube (linustechtips tex) så har ju KOLL på hur en dator sätts ihop och allt men frågar ändå här innan jag sätter igång!

Vad är det jag ska tänka på mest före, under och efter bygget?

Vad för program bör jag dra ner för att gå igenom datorn efter bygget? Har 3dmark, aida, cpu-z, prime 95 och unigine valley.

Tror det är allt jag funderar på för tillfället..

NZXT H440
asus maximus VII hero
intel i7 4790k
msi 780 3gb
H100i cpu kylare
EVGA g2 850w
samsung evo SSD
2tb mekanisk
vengeance pro 1600mhz 16gb

Av schevva

nuså!

Av schevva

ny rigg.

har 8gb av samma minne och ett 750w corsair psu även skärm och tillbehör.

men ja.. är detta något att ha? är inte världens mest insatta men jag anser att detta är tillräckligt för en bra spelrigg som klarar (allt?) det mesta + mina musikprogram med tunga produktioner ram och processormässigt.

http://imageshack.com/a/img855/329/jhbf.png

help me!

Av schevva

Viktigt att peka ut är att det jag tänkt spela är Cs:go på så hög fps som möjligt, BF4, wow och förmodligen något av de mer krävande spel som kommer ut den närmsta tiden PLUS ha som min studiodator och det är därför jag valt i7 och att köra på 16gb minne. har mitt 750watts nätagg utifall jag skulle vilja köpa till ett 770 tex eller byta upp mig senare (Titan z kanske?)

Av schevva

Lite hjälp med datorbygge dåå..

Tja! som titeln lyder så tänker ja uppgradera min dator nu till sommaren och behöver lite råd!

Har sedan tidigare ett corsair CX750 modulärt nätaggregat, 8GB Corsair vengance 1600mhz, en hyper X ssd och standard 1tb hdd som ja tänkte flytta över (nätagget är ca 2 månader gammalt)

utöver det så tänkte ja mig dessa delar

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=13736...

+ byta ut fläktarna i chassit.

Vad tycks om det?

Av schevva

hur hittar jag sparade CS go filmer?

Som titeln lyder, så undrar jag vart i min dator jag kan hitta de filmer jag sparat i CS go. Gjorde nyss en sjuk runda och vill gärna ha den!

thanks in advance!

Av schevva

nice. kollat på komplett bara, det där såg väldigt bra ut och värt sina pengar antar jag! tack så mycket!

Av schevva

Har ett NZXT hades också, om det behövs vetas!

Av schevva

trasigt nätagg, måste ha nytt! hjälp mig!!

Hej!

Mitt nätagg gick sönder igår natt och nu måste jag ha ett nytt.

Kör ett Asus M4N68t LE v2 moderkort med en Amd FX-6300 Blackediton processor, 8gb ram och ett Radeon HD 6870

Mitt tidigare nätagg är ett AXP 630.

Jag drog upp klockningen på mitt grafikkort i förrgår och igår när jag satt och spelade så tyckte jag det gick lite segare än vanligt, så dog datorn helt utan förvarning ca 2 timmar efter det.

När jag stänger av nätagget, drar ut sladden, stoppar tillbaka sladden och slår på agget och sedan slår på datorn så buzzar det till i nätagget bara en gång, ingenting händer. En grön lampa på moderkortet lyser endast. Jag och de 3 andra datorkunniga personer jag pratat med har fastställt att det till 98% är nätagget som är trasigt. Input på det?

funderar på att köpa ett corsair 650w som jag sedan när jag uppgraderar min dator kan flytta över. Kan någon hjälpa mig vilket som passar till de komponenter jag har just nu i datorn..

Av schevva

Löste det,tack för hjälpen!!

Av schevva

omformaterad dator, visar 2 operativsystem

Hejsan!

I april köpte jag en SSD disk, formaterade min dåvarande os disk och installerade windows på ssdn. Varje gång jag startar upp min dator efter det kommer det upp ett val innan jag kommer in i windows, där jag får välja OS, ett som heter windows 7 och ett under som också heter windows 7, förstår inte varför?
jag kör min dator på det översta och jag undrar om det går att ställa in någonstans så det blir liksom 'det primära', så jag slipper den dialogen?

Det är liksom 30 sekunder onödig tid (om jag inte klickar enter) och känner att det inte finns nån anledning att den rutan ska vara där?

Mvh jonas

Av schevva
Skrivet av Fueledby:

Nu är det så att min mors dator har blivit konstig, den skriver alfabetet om och om igen, den klickar även in sig på program på skrivbordet, Har prövat starta datorn i felsäkert läga, samma sak där, även I bios klickar den av sig själv, har prövat att koppla ur tangentbordet å andra saker som sitter i datorn, men ingen lycka, nu undrar jag inte om det är något fel på hårddisken då ett virus inte borde kunna styra i bios?

Det är en hp dator ifall det spelar någon roll

löste du problemet? min dator började nämligen göra det samma.. skriver meningar jag skrev för en timme sen i chatten på facebook och klickar runt en massa..

Skickades från m.sweclockers.com

Av schevva

Köp av SSD-disk men vet inte vad som passar

Tjena. Har ett asus M4N68T-M LE V2 moderkort och funderar på att köpa en SSD-disk och undrar om http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=657310 denna funkar till moderkortet eller om de blir problem med något i datorn? inte insatt för 5 öre i sånt här jag så.

måste ja tänka på något annat runt SSD-disken? typ större mount i datorn eller så?

tack på förhand!