Inlägg

Inlägg som Maarlow har skrivit i forumet
Av Maarlow
Skrivet av Fuimelven:

Nej, men kan vara jag som skrev fel menar Pins'en från Psun:
Dessa:
http://i-am-fast.com/Pictures/power_connectors_atx.jpg

http://www.coldzero.eu/51-atx-24-pin-connectors

Av Maarlow
Skrivet av TontteJooi:

Hehhe även jag önskar mig en par 10 styck delta fläktar var exakt köpte du dessa underverk?

Skickades från m.sweclockers.com

På ebay! Här är den modellen jag köpte finns inga kvar tyvärr men finns säkert mer!
http://viewitem.eim.ebay.se/Delta-AFB1212GHECF00-120x38mm--Hi...

Skrivet av Andiders:

Men varför? Måste låta djävul

Det kan jag lova att det gör! Hmm bara för att testa typ och om grafikkortet skulle få för lite luft

Av Maarlow
Skrivet av Cruentusa:

Fractal Design Define R4 är det bästa köpet i ljuddämpade chassi kategorin, oslagbart mycket funktioner, material och byggkvalitén är väldigt bra för prisklassen(få detaljer man kan klaga på) och ett av de billigaste alternativen.

Flera problem med Nanoxia har du redan fått uppradade i tråden och fler finns i sweclockers recension. http://www.youtube.com/watch?v=G_qt6HCOfF4
550d är väldigt snyggt men förutom det ser jag ingen annan anledning att välja det framför R4.
Silencio har jag ingen koll på, vissa detaljer ser lite billiga ut men det är långt ifrån lika illa som Nanoxia.

Haha tillomed om man kollar nanoxia recensionen på kommentarerna så säger dom att R4:an är bättre, lite ironiskt...

"En billigare version av Fractal R4. Bara att den inte är billigare..." *51* Likes...

Av Maarlow
Skrivet av RiFTER:

Som topicen lyder. Tror ni att detta är en möjlighet ? Eller kommer jag behöva en starkare kylare för att komma upp i dessa siffror ?

Jag har nämligen ett problem med kylare till min burk. Till att börja med kan jag inte köra luftkylning vad det verkar för att jag har kylflänsar på mina minnen (Corsair Vengeance 4x4GB) vilket skulle resultera i att fläktarna skulle ta emot flänsarna.
När det kommer till slutna system så finns ju H100i kylaren, MEN den passar tydligen inte i mitt Fractal Design R4 Chassi så den kan man ju räkna bort.

Vad tror ni om kylaren och dessa frekvenser ? Är väldigt ny på OC scenen, så behöver all hjälp jag kan få!

Jag kör min processor (Intel i7 2600k) På 4,4ghz med en H40 i ett R4 utan som hällst problem ligger i ~30 grader i idle och 50-60 i load på tex bf3!

Men vad menar du med att inte en H100i skulle passa sätt flera som har den i R4:an

Här till exempel http://www.overclock.net/t/1356585/fractal-design-define-r4-a...

Av Maarlow

Delta fläkt Vs. Define R4

La upp en tråd för ett tag sen att jag ville ha en 6000+ Rpm fläkt kolla runt lite och köpte mig en delta fläkt! Tänkte lägga upp lite bilder och någon video för er intresserade!

Fråga mig inte vad jag ska ha den till för det vet jag inte själv haha mest en rolig sak bara.

Delta fläkt Vs. Define R4

Av Maarlow

Eller så köper du Mad Catz S.T.R.I.K.E.7 tangentbordet för 3000kr kanske du är rädd om det!

Av Maarlow

Skulle vilja ha en wasteland!

Av Maarlow

Installera helvetet idag en delta på 6000Rpm med ljudnivå på 66 db Nästan så det överröstar torkorken! Fick göra en lite modd så man kan stänga av den iaf, gick ju inte ha på fancontrollern direkt. Men riktigt impad över lufttrycket har den i botten på chassiet och det blåser ur luft ur alla hål även där jag redan har fläktar som går åt motsatt håll!

Av Maarlow

Tjena!

Personligen har jag ett Evga Gtx Geforce 660, tillsammans med ett 500 w nättagg och jag kör med 3 skärmar utan problem, även testat 4 skärmar verkade inte heller vara något problem, Har aldrig sätt kortet gå över 70 grader med reference kylare i load. Ljudnivån är inte heller något som jag märkt av direkt dock har jag ett ljuddämpat chassie.. Har ganska bra luftflöde kanske värt att tilllägga.

Mitt 660 klarar bf3 i 1920*1080 på medium/high ungefär, så för att sammanfatta det borde du klara dig på 660 eller högre om du inte tänkt köra i eyefinity då borde du nog satsa på något lite kraftigre.

Av Maarlow

Syns den i Device Manager ? Om man går in på Computer/System properties/Device Manager --> Disk drivers.

Isåfall ska det bara vara att göra en ny partition ju då går du in på Start/Kontrollpanelen/System och underhåll/Administrationsverktyg. Dubbelklicka sedan på Datorhantering Sen är det bara fortsätta därifrån

Av Maarlow

Telia 100/10 Ska det va men verkar som det inte ändrats än.

http://www.speedtest.net/result/2643152459.png

Av Maarlow

Bra onlinespel som är gratis!?

Letar efter lite roliga gratis onlinespel om ni har några tips likande Planetside 2, Warthunder, Warframe, Aion är några som jag spelat innan!

Av Maarlow

Hahaha, Det har hänt mig med telefonen skickade sms automatiskt när jag starta den och la på saker på det smset som jag skrev "Jag tycker man ser ut som jättebebis" från ingenstans haha

Vet inte vad det beror på dock så tyvärr kan jag inte hjälpa dig, tror min telefon va dum i huvet bara, Hade en ZTE Blade btw!

Av Maarlow
Skrivet av BaZZe:

Har varit en del problem med kingston minne kompatibilitets problem varför dom uppstår vet jag inte dom bara gör de jag skulle göra en bios update om jag var du kanske något sådant som kan vara problemet.

Gjorde en bios update fungerade efter det, tack för hjälpen!

Av Maarlow

Tjaa! Är samma sort fästen på mitt R4, det går inte fästa corsair fläktarna i dom tyvärr.. Det är om du kommer på en egen lösning men orkar du inte det skulle jag rekomendera noctua fläktarna som är riktigt bra! http://www.inet.se/produkt/6308505/noctua-nf-p12-1300

Svårt för oss att svara på fläktplaceringen om du tycker att du behöver lägre temp på grafikkortet kan ju det va en bra ide, personligen har jag det! Och att sätta fläktar i fronten är ju bra så du för ett bra genomflöde i låden så det skulle jag rekomendera!

Av Maarlow
Skrivet av panpo98:

Du har gjort 2 eller flera fel.

Installera om Windows ska göras EFTER att man bytt delarna vilket jag tvivlar på att du gjort om du inte ens får bild. Görs det inte efteråt så är det meningslöst att ens ha skaffat bättre delar.

Nästa fel är att du troligen har byggt datorn fel eller dåligt. Riv ut ALLT igen. Moderkort och processorn också. Kontrollera noggrant (efter fel, skador, distanserna sitter rätt mellan moderkortet/chassit, böjda pinnar i kontakter mm) och sätta ihop ordentligt.

Fixa bild först. Blanda INTE in hårddiskar, DVD, kringutrustning mm förrän du fixat bild. Du vill inte hålla på som en galning bara för att upptäcka att det hela tiden var struntsaker som tex tangentbordet, USB kabeln, SATA kabeln osv eller kontakten de satt i.

Installera om datan gjorde jag faktiskt efter, grejer va att jag sålda ett uppgraderingspaket och då gav jag bord 2 av mina 4 ram, sen köpte jag nya och då funka det inte med bilden.

Iallafall har jag köpt nytt chassi nu och gjort allt som du sa, fortfarande samma problem.. Fick tidigare tips om att tex höja volten i bios ? Vad tror du om det ?

Av Maarlow
Skrivet av n_sandstrom:

Grafikort är en sak. Fläktar en helt annan. Tror inte du ska räkna med nån vidare kylförmåga efter det ingreppet.

Nee men kan ju se om det funkar inget grafikkort jag använder endå så skiter i kylningen! Det va mest en rolig grej bara

Återkommer med svar för den som ville veta!

Av Maarlow
Skrivet av yomoe:

Någon här som har testat det?

Det ska inte vara något problem så länge det är 100% torrt när man monterar tillbaka det, som jag förstått det.
Fick ett grafikkort som hade colafläckar på sig, det är därför jag undrar.

Så där nu är det bara vänta och se...

Här är en film oxå om ni är intresserade! http://www.youtube.com/watch?v=AGhHbQPFKdQ

http://img547.imageshack.us/img547/9293/72661015150464169248811....

Av Maarlow

Problem med dator, startar om sig mm...

Tjenna har lite problem med datan har inte kommit fram till vad det skulle kunna vara...

Själva problemet är att datorn startar om sig ibland när man startar den, det problemet utstod när jag bytte processor och moderkort, får overklocking failure ibland oxå men det borde inte väl inte komma igentligen då moderkortet klockar automatiskt ? Är det processorn som håller på att ge upp eller ?

Sen även så har jag problem då jag inte kan använda 16Gb ram då får jag ingen bild på skärmarna.. Polaren som hade processor och moderkort innan fungerade det för.. Har skrivit om det i forumet innan men skulle behöva mer utförligt hur man kanske skulle kunna lösa det.

Specs:

Intel® LGA1155 Core i7 2600k
Sabertooth P67
Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB
OCZ SSD Agility 3 Series 2.5" 64GB
Western Digital® Desktop Green 2TB
EVGA GeForce GTX 660 2GB PhysX CUDA

Nyligen installerat om datan oxå så borde inte varar något med mjukvaran..

Av Maarlow
Skrivet av azmodan:

Borde det inte vara bättre att ha insug bak o radden i taket som utblås isåfall? Iom varm luft som stiger o allt det där så borde det väl gå lättare för den tänkte jag. Om den nu får plats i taket dvs.

Anyway, har 2 insug fram på mitt R4 och en H80i som utblås bak (även en utblås i botten som sitter där för syns skull). Inga temp problem även om man säkert skulle tjäna några grader lägre med att ha ett insug till i botten och/eller ha H80i på att dra in friskt luft.

Det är ju nog förmodligen bättre men skulle inte se alls snyggt ut haha Botten är väl rätt bra att ha som insåg dock för grafikkortet ?