Inlägg

Inlägg som bluuZ har skrivit i forumet
Av bluuZ
Skrivet av Icetec:

Har du sett de här bilderna när folk köpt en husvagn med dubbla kök på Wish och sen fått två snickers och en tysklandtröja i posten tre månader senare? Nu är det inte lika extemt när man köper keycaps på kbdfans, men på ett ungefär. Det är ingen poäng att analysera i detalj vad bilderna visar och vad du fick, för så länge det är good enough har du fått det du betalat för. Vill du sitta och kolla på vilken färgton det vita hade och huruvida Å var en cirkel eller en prick så får du betala bra mycket mer än de pengarna du betalade för en uppsättning keycaps från kbdfans.

Vilken underbar analogi, sätter verkligen saker och ting i perspektiv. 🤣

Citat:

EDIT: Om du vill korrekturläsa dina keycaps kan jag f.ö. meddela att ingenstans står det "Cap Lock" eller "CapLock" utan de har mycket riktigt skrivit "CapsLock" vilket det ju heter. Om vi nu ska vara petiga

touché 😁

Av bluuZ
Skrivet av Icetec:

Tror du grovt överskattar hur mycket tid som kbdfans spenderar på att matcha produktbilderna med produkten när det kommer till dussinproducerade keycaps av billigaste snitt riktade mot Nordic-marknaden.

Är inte så insatt i keyboard-världen, men misstänker att detta inte är så ovanligt då när det handlar om den billigaste typen av keycaps. Troligtvis så lär samtliga keycaps av samma modell som producerats vid samma tillfälle ha föreliggande fel om de är massproducerade... ?

Av bluuZ

Hej!

Ville uppmärksamma en grej för folk som är intresserade av att möjligtvis inhandla KBDfans nordiska keycap-set. Beställde en uppsättning keycaps (C0097 - https://kbdfans.com/products/nordic-layout-pbt-keycaps) från KBDfans hemsida förra veckan, det är samma produkt som går att köpa på MaxGaming (https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/pbt-keycaps-nordisk-layou...). Vid närmare granskning kan man observera att den uppsättningen jag fick innehåller keycaps som har ett felaktigt utseende jämfört med vad bilderna på deras webbplats visar. Till exempel är "Cap Lock" - tangenten stavad "CapLock", de två orden är ihopsatta. Enligt bilderna på deras webbplats ska det stavas "Cap Lock". Dessutom har bokstaven "Å" en liten prick över sig istället för en cirkel, som den egentligen borde ha enligt bilderna. EDIT: JAG MENAR CAPS LOCK/ CAPSLOCK.. fan osså.

Här kommer dock det lite lustiga! KBDfans säljer även en liknande uppsättning keycaps i DSA-profil (DSA0064 - https://kbdfans.com/products/nordic-layout-dsa-keycaps), även dessa går att införskaffas via MaxGaming (https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/pbt-keycaps-nordisk-layou...). Här kan man uppmärksamma att de fel jag tidigare påpekade tillhöra C0097 även går att återfinnas i DSA-varianten, bara den här gången är det avsiktligt gjort, "by design" liksom. Keycapsen ska se ut så här på DSA0064, men inte C0097. Och nu, när man tittar närmare på den uppsättning av keycaps jag tilldelats, är det ganska uppenbart att färgernas nyanser överensstämmer mer med designen på DSA0064. Keycapsen har en mer dämpad och nästan krämliknande vithet istället för den klara/rena vita känslan som finns på bilderna för C0097. Dessutom har varje bokstav, nummer och symbol en slags mjukhet och rundhet som efterliknar karaktärerna på DSA0064. Enklaste exemplet på detta är att observera "+" tecknet, samt siffrorna, särskilt "5", "8" och "9" - de överensstämmer mer med DSA0064 än C0097.

Så ja, sammanfattningsvis kan man väl säga att jag i princip fick en uppsättning DSA0064, men med cherry-profil och utan de röda piltangenterna. 🙃

https://cdn.discordapp.com/attachments/774570286338015253/857715...

https://cdn.discordapp.com/attachments/774570286338015253/857715...

https://cdn.discordapp.com/attachments/774570286338015253/857715...

https://cdn.discordapp.com/attachments/774570286338015253/857715...

Av bluuZ

Någon som vet skillnaden mellan https://www.computersalg.se/i/4565118/club-3d-displayport-kab... och https://www.computersalg.se/i/4593835/club-3d-displayport-kab... ? förutom priset och utseendet dvs.
Är nämligen på jakt efter en lite längre displayport kabel.

Av bluuZ

Fan asså, först så uppgraderar man sin dator i förberedelse för att spelet ska släppas i april, blir då en 2070 super och en i7-9600k, sen så försenas det först en gång till september och ytterligare en gång till november. Samtidigt börjar nya grafikkort och komponenter trilla in på marknaden som tilltalar en ännu mer och nu så ångrar man sitt köp lite. Aja, sånt händer tänker jag. Ledigt från jobbet ska jag i alla fall ha så att jag oavbrutet kan njuta av detta förbannade spel, får beviljat ledighet... OCH SÅ FÖRSENAS DET IGEN. Jag orkar inte mer... 🙃

Av bluuZ

Gjort en felanmälan hos inet och skickat in det, får se vad som blir av det. 🙄

Av bluuZ

Har haft samma grafikkort (gigabyte rtx 2070 super gaming oc white) i snart en vecka, och upplever liknande symtom som tidigare nämnts - ett evigt surrande och tjut som tilltar i samband med stigande fps. Har testat ett flertal spel och problemet kvarstår oavsett, det ända som verkar göra effekt är om man låser fps:en till ca 60 eller lägre. Coil Whinen brukar försvinna när man tabbar ned spelet och även när man pausar i vissa spel - detta gör det väldigt lätt att identifiera oväsendet (se video - rekommenderar att man höjer volymen lite extra för att lättare kunna höra). Överväger starkt att få kortet utbytt mot ett annat exemplar, har verkligen inte lust att begränsa mig till 60 fps.

Av bluuZ

Tack för upplysningen!

Rekommenderas det i så fall att inhandla ett slags ljudkort? I så fall har någon något tips?

Av bluuZ

Headset whining

Hejsan!

Går rakt på sak här - Oavsett vad för sorts hörlurar jag kopplar in i moderkortets inbyggda system av anlogkontakter (ljud- & mikrofondelen) uppstår det ett slags irriterande ljud.
Detta ljud kan jämföras med det berömda "coil whine" som vissa grafikkort och nätagg ibland ger ifrån sig.
Hur som helst, om man ansluter de olika hörlurarna till chassits ljud-port försvinner ljudet.
Är det fel på moderkortet eller behöver jag uppdatera några drivers?
[ Moderkort: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=650757 ]

Uppskattar all form av hjälp

Av bluuZ

GTX 670 + i5 2500K (stock). Kör 1920x1080 med Ultra settings och V-sync på = konstant 60 FPS

Av bluuZ

du är inte den ända som känner sig lurad av EA och Danger Close... både multiplayer och singelplayer är en stor besvikelse

Av bluuZ

Okej, tack för svaren!

God Jul

Av bluuZ

återställa CMOS??

En "simpel" fråga:

Rekommenderas det att återställa CMOS vid ominstallation av Windows på samma moderkort och vad innebär det?

Av bluuZ

snyggaste 600t bygge jag sett!

Av bluuZ
Skrivet av Åkan:

Nä nu får jag be om ursäkt, måste vara trött nu, läste fel såg att du skrivit 500R och jag tyckte det stod 500D och då trodde jag att du menade 550D. Så då blir mitt svar så här istället, det är inte tyst och den har bara damfilter i fram och i bott och de främre fläktarna går ej att byta om du vill använda den inbyggda fläktkontrollen, för kontakten till dem är något eget som corsair gjort, men den är fortfarande rymlig och kyler bra och om du har en stor radiator så ska du lätt plats med den. Har ett 500R själv och är nöjd med det trots nackdelarna.

Men jag har också byggt en dator åt en bekant och då köpte jag ett Obsidian 550D åt han och det chassiet är som jag beskrev innan och det skulle jag rekommendera istället om ljudnivå är något som stör dig, enda negativa var rymligheten på baksidan för kabeldragning, men har du ett modulärt nätagg så ska det inte vara något problem. Annars så använder Obsidian 550D samma stomme så de ser ju identiska ut inuti. Så om jag skulle bli tvungen så skulle jag nog köpt ett 550D faktiskt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1079488

Hoppas jag inte gjort dig förvirrad nu:D

Se där
Har också hittat Corsair 600T modellen... det är inte så att du har någon erfarenhet av den lådan? Ser ut som en 500R fast bredare...

Av bluuZ
Skrivet av Åkan:

Det är dam filter fram, topp, sidan och i bott och det är bra med plats i 500R också och tyst.

Vad trevligt :D... tack för upplysningen

Av bluuZ

Nytt Chassi till jul!

Hej!

Har snart gått ett år sedan jag byggde min första datorn och nu känns det som det är dags att uppgradera lite.
Är fast besluten på att uppgradera från Fractal Design R3 till något som rymmer lite mer och där det är lätt att dra kablar! (jag är kass på sånt)
Har kollat på ett Corsair 500R då sido-panelen har plats för mycket kabeldragning men är lite osäker då jag inte sett något damm-filter på frontpanelen mm.

Har ni några andra tips på chassin med ovannämnda "egenskaper", var vänlig att skriv

Av bluuZ

Sammantryckta Filer?

Hej!

Tidigare idag råkade jag ta bort några filer (videoklipp för att vara specifik). Av någon konstig anledning så fanns filerna inte kvar i papperskorgen när jag skulle återställa dem (kanske för att vars fils storlek nästan var över 10GB, vet ej)...
Jag använde mig av både Recura och Pandora Recovery för att "hämta" tillbaks dem. Men nu kommer problemet... Varje fil som innan var mellan 5GB - 10GB är nu runt 0,5 KB.
Jag fattar att filerna på något vänster blivit "samman tryckta", men frågan är: Hur får jag dem tillbaka som de var?

Tack

Av bluuZ

Fixat det... gick till intel's hemsida och laddade ner de senaste chipset-drivrutinerna för mitt moderkort.. bytte också hdmi-sladd och efter någon timmes spelande av både BF3 och MOHW verkar det funka utan all stuttering

Av bluuZ

Tack för alla svar.. gick till intel's hemsida och laddade ner de senaste drivrutinerna