Inlägg

Inlägg som Thurén har skrivit i forumet
Av Thurén

wheki: vad är det för yta du lagt kedja, toblerone etc på?

Av Thurén
Av Thurén

Bild 6 ger mig kalla kårar, nån mer som känner så?
Inscanningen borde kunna bli bättre tycker jag.

Av Thurén

De flesta som spelar på nätet vet INTE vad ping är.
Ping är ett program för att mäta tiden det tar för ett ICMP-paket att gå till en annan dator, samt tiden det tar för svaret att komma tillbaka, och inget annat!
En mer korrekt term är fördröjning eller latency.

Av Thurén

Nån mer än jag som har problem med att visa screenshotsen? Brukar aldrig funka på den sidan, kör FF.

Av Thurén

Nuke general i c&c generals zh?

Av Thurén

Jag är lite för manlig för ett sånt spel tror jag

Av Thurén

Vad händer om man tar bort c:\windows\system32\config\SAM från nån bootdist?
Hur som helst så kan ju den andra gruppen alltid göra en formatering och slänga in ett nyss os så jag tror ni får det svårt

Av Thurén

Vad behöver man för att göra spel och annat i 2d? Språk är inte så intressant så länge det inte är lisp eller basic

Av Thurén

Lite jobbigt att ha en sladd i sin penna?
Även jag tappar ofta bort pennor, så det blir inget för min del

Av Thurén
Av Thurén

Mitt tips är Lisp, med lisp kan du göra oerhört enkla saker på ett löjligt omständigt och komplext sätt, låter inte det skoj?
här är ett program som skriver ut pascals triangel på n rader

;generate-list consar startvärdet med svaret från funktionsanropet till generate-list-ber (defun generate-list (start fn antal) (cons start (generate-list-ber start fn antal 1))) ;generate-list-ber skapar "antal" antal element i en lista där varje element påverkas av en given funktion fn, ;funktionen consar också ihop elementen till en lista och skapar nästa lista rekursivt med hjälp av den förra (defun generate-list-ber (start fn antal res) (if (< res antal) (cons (funcall fn start) (generate-list-ber (funcall fn start) fn antal (+ 1 res))))) ;(generate-list '(1 2 1) #'nestarad-inre 3) ;nestarad lägger till 1 före och efter resultaten från nestarad-inre (defun nestarad (l) (append (cons 1 (nestarad-inre l)) '(1))) ;nestarad-inre skapar rekursivt en ny lista utifrån den givna listan, där varje element i listan är summan ;av det första och andra elementet i den givna listan (defun nestarad-inre (l) (cond ((endp l) '()) (t (if (second l) (cons (+ (first l) (second l)) (nestarad-inre (rest l))) '())))) ;pascal ger pascals triangel med n antal rader (defun pascal (n) (generate-list '(1) #'nestarad n)) (pascal 5)

Av Thurén

Nya ipod 4gb har samma batteritid som 6gb:aren vad jag vet.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Plexus
Begriper mig inte på er som klagar på Longhorns utseende. Inse att Windows 98 dagarna med 16 bitars grafik är över. Framtiden är grafisk, det ska vara en fröjd för ögat att arbeta med datorn. Det ska vara enkelt, och det ska vara snyggt. MAC har legat före PC en lång tid vad gäller utseende. Förhoppningsvis kan Longhorn knappa igen lite på den sidan.

Vill ni vara tråkiga så installera Linux utan någon fönsterhanterare. Men klaga inte på Windows för att det utvecklas åt ett allt mer grafiskt håll.

Fullt möjligt att framtiden är snygga interface, men varför gör de då ett fult interface?
Snart kommer våra datorinterface se ut som i hackers
edit: det snyggaste jag sett hittils har varit fönsterhanterare till *nix-system, microsoft borde ge möjligheten att själv välja fönsterhanterare, det skulle göra deras produkt så mycket bättre.

Av Thurén

Det är bara att göra klart för säljaren att han aldrig kommer få saken såld för det priset, och erbjuda pris på en vettig nivå, om inte annat lära han väl inse att varan inte blir såld förr eller senare...
Vem är du föresten? Motalabo ju

Av Thurén

Sen dagen då jag körde mot två kompisar som båda hade sköld hela tiden så har jag hatar skölden

Av Thurén

Precis, det är ju extremt uppenbart att felet är mitt (det är det) så garanti tänker jag inte ens undersöka, men tror ni att det går att få den lagad? Det är ju bara den lilla fjantiga skärmen som inte funkar

Av Thurén

Tja.. 2-4 år nånstans, ljudet fungerade föresten, men displayen visar inte mer än att den är på (den blir blå när den är aktiv.)

Av Thurén

Vad göra med krossad mp3-spelare?

Idag dog min Creative Muvo^2, min jacka, i vilken spelaren var placerad, hamnade mellan stolsryggen och stolssätet i en föreläsningssal, sätet var av typ fälla-upp/ner, så när jag satte mig lät det KRAS och glaset vet knäckt, displayen dog också.
http://www.thuren.net/~upload/upload/P1010086.JPG lite stor bild så jag länkar istället...
Finns det något hopp för den? Det som är trasigt är glaset och displayen, resten tror jag funkar, har inte testat ljudet än men jag åter kommer med resultat.
Garanti lär det ju knappast bli tal om, men går det att få den lagad mot en slant tror ni?

Av Thurén

Lite som i axis and allies kanske? Varje enhet har ett attackvärde, låt oss säga 60 för en enhet X, då slumpas en tal mellan 1 och 100, under 60 så är det träff. Sen ska väl olika enheter kunna träffa olika enheter, möjligen med olika sannolikhet mot olika trupper.