Inlägg

Inlägg som Thurén har skrivit i forumet
Av Thurén

Vad sägs om smalltalk? Squeak?

Av Thurén

Kyla AMD Athlon 2200+ socket-a helt passivt?

Kan man göra det? Var får jag isf tag på en sådan kylare? Orkar inte bygga eget, men det vore fint att tysta ner datorn så man kan ha den på på natten...

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av independence
Det främst den konstruktiva biten som tilltalar mig, jag gillar spel som SimCity t ex (min avatar ). Så jag kommer fokusera på det konstruktiva, men krigsbiten är viktig för att få ett mål att kämpa mot tror jag. Att alla bara sitter och bygger kan bli lite långtråkigt.
Med konstruktivt menar jag främst uppbyggnaden utav infrastruktur och liknande, men politik och diplomati kanske även borde finnas med? Nationstates verkar vara väldigt fokuserat på politik efter vad jag kan se.

Samhällsbyggande är ju politik!
För att få in lite vettig diplomati så föreslår jag STARKT att du kollar in spelet europa universalis (II), väldigt bra diplomatisystem imo.

Av Thurén

Låter väldigt intressant, jag skulle spela det! Kan tyvärr inte hjälpa till då jag varken har pythonkunskaper eller tid, men vill ändå ge lite tips,
jag tror att spelet blir bra om du lägger störst vikt vid samhällsbyggandet, krigarspel finns i överflöd, men ett "konstruktivt" spel kan nog locka spelare, kolla in nationstates, ruskigt bra idé, men inte så stora möjligheter att ändra landet.
http://www.nationstates.net/cgi-bin/index.cgi
mitt land: http://www.nationstates.net/cgi-bin/index.cgi/target=display_...
data: http://nseconomy.thirdgeek.com/nseconomy.php?nation=Martenlan...

Av Thurén

Ser precis ut som commandos, är det nått liknande?

Av Thurén

Rött är ju alltid något varnande, rent naturligt, därför är de de farliga/onda, blått, eller snarare cyan är väl röds komplementfärg, alltså syns de bäst "mot" varandra. Grönt syns också bra mot rött, men inte för alla, finns ju en del som är färgblinda när det gäller de två färgerna, men vad jag vet ser alla skillnad mellan rött och blått?

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flancen
seriöst grabbar, såna hära trådar är roliga att läsa, med vad för spel är det? vad går det ut på? har aldrig liksom hört talas om det:p

och Najk: bra gjort;)

Till skillnad från risk och axis and allies som säkert ser ungefär likadant ut, handlar diplomacy om just diplomati, ingen tur är inblandad, så att "ta territorium" sker på två sätt, man kan själv genom att ha fler trupper än fienden trycka denne "bakåt", eller så kan man samarbeta med en allierad. Eftersom alla börjar med ungefär samma förutsättningar (Ryssen har en flotta mer, och England har en två flottor och en armé istället för två arméer och en flotta) så kan man inte uppnå speciellt mkt utan att pakta ihop sig, luras etc.
Vissa områden ger inkomst, för varje sådant område man kontrollerar har man en armé eller en flotta (pjäserna på planen.) Det är alltså ett väldigt simpelt spel rent taktiskt och strategiskt. Själva grejen i dippy är att övertala medspelare om hur bra det vore om han anföll där, gav support där, eftersom han då får hjälp på ett annat ställe/inte blir attackerad.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saliv
jag vill vara med men jag har inte brädspelet
kan man spela på era planer?

Jag kan nog ha en karta uppställd här som jag fotar efter varje omgång.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av USDirt
Najk:
Varför skriva det i tråden? Om du vill skryta inför andra om din mega-moderator anmärkningsknapp så gör det någon annan stans.
Ditt meddelande är väl precis lika intetsägande som mitt eftersom jag redan blivit informerad via pm.

Håll dig till topic.

Troligen har moderatorerna som vana att skriva när någon bryter mot reglerna, så att folk som inte vill läsa reglerna förstår vad som har hänt, också bra att de skriver så att inte inlägget blir rapporterat när det redan är omhändertaget.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz

Varför är du på ett forum när du så gärna ändå vill bli avstängd från det?

Varför skriver du i min tråd?

Hoppas moderatorerna tar tag i alla framtida off-topic-inlägg i den här tråden med hårdare tag.

Back on topic..
5 pers verkar intresserade än så länge, ser bra ut, vore fint om ni som är intresserade kunde locka in två till.
Har fått tag på ett program som genomför order korrekt nu, så det lär inte vara några problem. Jag kan nog leda det hela då, ni som är på, kan ju höra av er på msn/icq:
martenthuren@hotmail.com/116850519 så vidarebefodrar jag kontaktuppgifter till de andra när vi är 7 st.

Av Thurén

Ett underbart kul spel för sju spelare, där det enda som slumpas är vem som ska vara vad (vilket land): diplomacy! Ingen strid beror på något vis på slump.
Lite som schack med 7 spelare
Kan nog säga att det ska föreställa Europa innan WW1, länderna man kör med är: England, Frankrike, Italien, Tyskland, Ryssland, Österrike-Ungern och Turkiet.

Av Thurén

Alla close combat är ju helt underbara

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av infelix
Så länge det går att få tag i ett bra PBM system så är jag utan tvekan med. Är insatt i spelet men har inte tid att hålla i ett PBM tyvärr men spela finns det alltid tid för.

Lust att upplysa mig om vad PBM är?

Av Thurén

Diplomacy via mail/msn/icq, någon intresserad?

Visst vore det trevligt att spela detta underbara spel med några fellow swecare?
Om vi får ihop 6 pers till så skulle man ju kunna köra typ ett "drag" per 2 dagar eller så, så att alla har tid att förhandla och så. Jag är dock inte helt 100 på hur de riktigt komplexa situationerna ska hanteras, så det vore trevligt om nån insatt kan vara "spelledare".

edit: det är alltså det här spelet jag syftar på, inte nån skum datorversion:

http://www.5thbeatles.pe.kr/bd/image/diplomacy01.jpg

Fast på så sätt att dragen skickas via internet.

Av Thurén
Av Thurén

Re: Fullkomliga siter, finns de?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Piltvenom

[*]IMDb - Tveklöst världens bästa informationskälla för allt filmrelaterat. Dessutom grymt användarvänlig och lätt att vila ögonen på.

Kasst forum tyvärr, lite krånglig design, annars bra.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HypreMann
Erastotenes såll går ut på att man skriver upp alla tal under ett visst värde och sedan delar man alla med 2,3,4.... och tar bort de talen som det går jämnt upp med så det hade nog varit lite jobbigt när man ska räkna så många tal

Att han skulle använda Erastotenes byggde givetvis på att produkten av primtalen plus ett också var ett primtal, isf hade det gått snabbt som tusan.

Av Thurén

http://wenom.mine.nu/~upload/upload/hundarna.jpg

Tyckte den speglade hundarnas "personlighet" ganska bra, kusinens auktoritäre ex-polishund (eller något i den stilen) och mosterns lilla busiga cockerspaniel-valp.

Av Thurén

Erastotenes (?) såll ska vara bra om man ska hitta alla primtal under ett visst maxvärde, använd det en bit, sen utnyttjar du att produkten av alla primtal under ett visst värde plus 1 också är ett primtal, ex:
2*3*5 + 1 = 31
2*3*5*7 + 1 = 211
Borde gå ganska snabbt.

edit: jag måste minnas fel, det gäller tydligen inte alltid, 2*3*5*7*11*13+1 är inte ett primtal

Av Thurén

FPS:
Doom2
Unreal Tournament
Blood
Hidden & Dangerous

RTS:
C&C Generals
C&C RA 1 och 2
Age Of Empires 2
Rome: Total War

Andra:
Baldurs gate-serien
Commandos
Europa Universalis 2

Sen är ju brädspel kul också_:
Diplomacy
Axis & Allies
Risk

Av Thurén

Jag skulle nog köra något diagnostiskt program för din hårddisk, tror det finns under "filer" i sweclockers-menyn.