Inlägg

Inlägg som creepyshadow har skrivit i forumet
Av creepyshadow

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2499407&view=l
här har du mitt förslag, det saknar både nätverkskort och ny hårdisk(då jag tror din dör snart om den är lika gammal som din dator) mendet får duga. Med detta bör du klara ultra/high i eso(high i instanserna ultra resten). Det moderkortet har möjlighet för crossfire(dubbla grafikkort) och har även massa fancy ljudfunktioner så som guldpleterade utag osv.

Av creepyshadow

Jag vet inte om du har spelat betan, men jag har och instanserna(så som fungal grotto) är riktiga grafikkortsdödare, dock så är de himmelslikt underbart fina. dock har jag en fråga vad har du för chassi?

Av creepyshadow

och ifall du skulle köpa en 1tb ssd kan du väll ändå gå helt galen och köra två 500 gb i raid 0 för dubbel hastighet
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/cr...
det betyder en skrivhastighet på 800 mb/s och en läshastighet på 1tb/s

Av creepyshadow

nätagget du länkade däruppe, varför tar du inte det. Seasonic är den bästa tillverkaren då de tillverkar allt själva, de är själva leverantörerna av aggregat helt enkelt. Ta det, det är ett skitbra alternativ.

Av creepyshadow

nejnejnejnej,dont do that. Nu är jag elak och säger att frugan din är väldigt dum. För det första brukar inte moderkort av den prisklassen vara av så hög kvalité. För det andra fattar jag inte vad din fruga ska med en 1 tb ssd. SSD har man till os och program med laddningstider(cs,wow,skyrim,mass effect, photoshop osv). man ska inte ha ssd till tillfälliga grejer så som film och musik då ssder slits efter varje skrivning. Simple as that: du SKA HA z87 och sen har man den mekaniska till lagring av diverse filer och ssdn för viktiga program.

Av creepyshadow

Dina anledningar är helt förståliga förutom ssdn men det är dina pengar så du får göra som du vill. 840 är en bra ssd om något dyr. Du behöver inte cd-läsare för windows. Vid snabbtitt hittade jag ingen official iso download grej men jag tror du kan ladda ner vilken kopia som helst(tror man kan ta de på piratebay och skriva in koden istället för att installera cracket)
Men om du har program som använder cd så go ahead. Dock har du bara 2 5,25" platser så ifall du köper hdd så måste du behålla åtmindstånde en av hdd burarna

Av creepyshadow
Skrivet av gitarrpoet:

Varför du blev rekommenderad att köpa en 5,25" till 3.5" adapter förstår jag inte. Tror R4:an har gott om 3.5 platser.

För att man ska kunna ta bort hdd burarna och därmed få bättre airflow. och ja skillnaden är inte så stor men den är ändå där. Metall blockerar luft,simple as that

Dock har jag fyra mindre protesteringar,
1: come on såvida du inte har några nobrand grejer så finns de flesta drivrutiner på nätet och att ta windows på usb är supersimpelt!
2: Om du verkligen letar efter tystnad skulle du ta nättagget jag visade,500w är allt du behöver.Jag säger inte att det andra är dåligt men du blir av med en fläkt som gör ljud(dock inte så mycket). Dock är ju ditt SVENSKT vilket alltid är trevligt.
3&4:Här kommer mitt stora frågetecken, varför vill du ha samsung ssdn? Den är nästan 700kr dyrare för ungefär samma kapacitet och lite snabbare hastighet.
Dessa kronorna kan du använda för att faktiskt få en i7 som kommer få dig att märka skillnad men de snabbare hastigheterna på ssdn kommer inte.
(jag vet att 840n anses som mer reliable men v300 är mot alla odds en bra ssd)

Av creepyshadow

här har du mitt förslag,ett något billigare moderkort som duger mycket väl. Sen tog jag en i7 för att det är alltid bra att ha när man ska rendera och sådant. Chassit tog jag samma som du fast i vitt så kanske frugan blir lite gladare . Samma grafikkort då det vissa sig vara väldigt tyst. även samma cpu-kylare. Samma mekaniska hårdisk men ssdn bytade jag ut då jag tycker samsung varianterna är på tok för dyra, v300 tjänar alla tillfällen. Sen har jag ett passivt(0 dbA) nätagg från silverstone, och grejer som kommer från silverstone brukar betyda kvalité. Sen satte jag två tysta fläktar i fronten som styrs beroende på hur varmt det blir i chassit och en där bak. Cdläsar har jag ingen aning vad du ska med till så det tog jag bort(cd/dvd är dött) och dessutom brukar de väsnas.

Jag skulle rekomendera att du drar ut hårdiskburarna och använder en sådan här http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/tillbehr/install...
för att installera 3,5" hårdisken i 5,25". Jag är inte säker men jag tror att du kan sno några gummibustningar från vaggorna som kom med chassit och sätta i anordningen jag länkade. Sen kan du ta och tjepa fast ssdn lite var du villl(den kan inte ta skada av det då den inte har några rörliga delar). Då får du bra luftflöde och därmed en lite tystare dator. Glöm inte att använda l.n.a.(low noise adapter) till fläktarna(kommer gå i 13 dbA).

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2498769&view=o

Av creepyshadow

han sa att han hade kollat det, och att där inte var någon så gott han kunde se.

Av creepyshadow

Jag skulle gissa på high i bf4 och den är ganska prisvärd.

Av creepyshadow

distanserna? jag antar att du menar standoffsdt och ja de är de, har redan testat att ta ut hårddiskar,grafikkort.

så gott jag vet ska moderkortet ändå starta och vissa ett error om 8 pin inte är ikopplad

Av creepyshadow

jepp han använde armband,men vi tror det är moderkortet, för den ger inga som helst error codes utan 8 pin

Av creepyshadow

Datorn startar och dör efter två sekunder

En kompis till mig har nyss byggt en dator som vägrar starta med följande speccs:
processor:i5 4670k
kylare:noctua nh-d14
moderkort: asus z87-pro
grafikkort: gtx 760 windforce
nätagg: fractal design integra r2 750w
ram: kingston hyperx 1600 mhz 16 gb

Allting är kopplat korrekt vad jag kan se, och när jag rycker ur 8PIN kabeln och startar så går allting igång förutom 120mm vanliga fläktarna, när jag stoppar i 8PIN så snurrar fläkarna i 2 sekunder sen dör allting, alla fläktar rullar när även 8pin är ikopplad
men dom dör instant, men om jag drar ur 8pin så rullar cpufläkt, gpufläkt, och PSU fläkten
men alla andra står still.

vad är problemet?

Av creepyshadow

oops såg inte det, dock är ju min 250kr billigare XD

Av creepyshadow

handla på inet och netonnet

Av creepyshadow

http://www.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg=on&l...
här har du ett mer ballanserat med något sämre moderkort men bättre grafik

Av creepyshadow

ta tung_mans dator fast byt ut lådan till en:
http://www.inet.se/produkt/6901303/cooler-master-elite-430-sv...
Så får du råd att ta denna istället:
http://www.inet.se/produkt/4304618/1tb-seagate-sshd-8gb-7200r...

Jag vet inte vad du ska med cd-läsare läsare till. Film,musik och spel laddar man ner/streamar. Windows installerar man via usb:
http://www.sweclockers.com/artikel/15673-installera-windows-7...

Av creepyshadow

Rent på pappret så är den likvärdig med en i5(i5 är 200kr dyrare) 4670k vad jag kan se,men eftersom den är så ny så är där inte riktigt några reviews ute. Så om jag skulle varit dig skulle jag väntat till slutet av månaden och vänta på a8 7000 serien här i sverige och en massa reviews

Av creepyshadow

Det är väl ok och jag vill inte kränka din åsikt/smak men det chassit är inte snyggt. Du kan dessutom spara en hundring på nättagg
http://www.inet.se/produkt/6909727/fractal-design-integra-r2-... du får använda en 2xmolex->6 pin till grafikkoret

Av creepyshadow
Skrivet av asta127:

Antar att m-itx också borde funka men är inte helt 100 på det. Ett vanligt m-ATX chassi av någon modell som jag inte minns namnet på.

Dold text

Entligt testerna som finns här på Sweclockers så ser A10 ut att vara i samma klass som i5 4670k när det kommer till grafikkretsen i alla fall, dock inte så ruggigt mycket bättre än A8, så frågan är vilken man borde köra på.

1866MHz minnen kanske inte hade varit dumt nu när du säger det, får spåna vidare på det.

Anser själv inte att ljudnivån är ett problem och att han skulle komma upp i mer än ens 300w känns rätt otroligt med ett sånt system, tror knappt jag gör det med ganska bra grejer i burken.

Det du läste tester på var richland, 6800k det vill säga, detta är 7850k vilket är den nya serien med en ännu bättre.