Inlägg

Inlägg som creepyshadow har skrivit i forumet
Av creepyshadow

Detta är nog enligt mig det bästa du kan få för 12 k
http://www.inet.se/kundvagn/visa/4297551/dator

Av creepyshadow

föresten har du köpt bf4?

Av creepyshadow

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4295395/crossfire-redo-dator
Skilnaden mellan denna och fantomsmurfens dator är att denna har ett crossfire(dubbla grafikkort) redo moderkort och nättagg så ifall du vill ha bättre prestanda i framtiden är det bara att slänga i ett kort till

Av creepyshadow

Det är samma kort bara olika kylare men jag skulle säga
asusen

Av creepyshadow

i5 4670k

Av creepyshadow
Skrivet av Dodde1991:

ok. tack för hjälpen. GOD JUL

God Jul på dig med

Av creepyshadow

ta samma som du hade fast i 800w versionen.det är min favorit

Av creepyshadow

nej I7 kommer du nog bara behöva när du ska rendera osv.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/4291385/dator

där har du mitt förslag nu
dock får du fråga inet om de kommer montera vattenkylningen annars får du välja en annan kylare eller montera den själv(inte alls svårt)
http://www.youtube.com/watch?v=msIhyOeunLE

Av creepyshadow
Skrivet av Dodde1991:

har faktiskt kollat på det innan det är nice. men om jag vill ha möjligheten till att köra sli eller crossfire i framtiden går det med 600w nätagg då?

Oj correction 800w srry

Av creepyshadow

Jag skulle got på noob i am med ett ljudkort

Av creepyshadow
Av creepyshadow

Du kan sänka nättagget till 600w tror jag men annars ser de väldigt bra ut

Av creepyshadow

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4246851/dyr-dator här är mitt förslag i5 med överklocknings potential,bra kylning,gediget chassi och rött tema

Av creepyshadow

Grafikkortet är det mest krävande

Av creepyshadow

Ja detta är nog den billigaste bygget för just det endamålet du kan få. Dock ska du veta att det kommer bli ganska högljudt.

Ha det

Av creepyshadow

byt ut hårddisken mot en 1tb seagate sshd
annars var allt bra i m86s val

Av creepyshadow

Jag upptäkte nyss en grej m86s,processorn bottleneckar visst då graffet,den grafen du hade visade bara high och skam på den som kör med ett 290 på high. här har du ultra resultaten. Den förlorar hela 31 fps. Srry men du har fel,processorn bottleneckar!
http://www.sweclockers.com/artikel/17810-prestandaanalys-batt...

Av creepyshadow
Skrivet av r0q:

klarar denna dator att spela bf4 på typ medium/high med hyfsad fps?

Det beror vilken.både Mitt och fantomsmurfens förslag klarar ultra med en snittfps på 64

Av creepyshadow
Skrivet av fantomsmurfen:

En bra processor kommer klara sig längre än ett bra grafikkort. Därför ska man skaffa en bra processor så kan man bara byta ut grafikkortet då man vill ha bättre prestanda.

Exakt!

Av creepyshadow
Skrivet av m86s:

Först och främst, alla spelar inte BF4 mp 24/7.
För det andra, grafen jag postade från BF4 singleplayer talar sitt tydliga språk, grafikkortet begränsas inte alls nästan av Cpun. Läs grafen, det är jättelätt.

För det tredje, Intel är självklart bättre på ren processorkraft, men återigen, det är inte din cpu som begränsar dig i spel, det är 99% ditt grafikkort.

En dator med en cpu för 7000 kr och ett grafikkort för 500 kr kommer prestera sämre i alla spel än en dator med 700 kr cpu och 5000 kr grafikkort.

Han får ett brutalt grafikkort med en stark fyrkärnig, exakt rätt val för en speldator.

Kolla grafen, det är en fördel i livet att kunna tyda såna. Det skiljer 4 fps mellan en Intel för 7000 kr och en Fx4100 för 800 kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Varför måste du överdriva för. Grejen är att din lösning drar från 1000 kr från processorn medan min/fantomsmurfens lösning tar 1000 kr från grafikkortet
och lägger det på processor. Grejen jag menar är att det är så mycket enklare att bara lägga in ett nytt grafikkort än att behöva byta cpu och allt som kommer med. Plus r9 290 är billigt men tusen spänn för femton fps och en sämre cpu tycker jag inte är värt. Det är bättre att ta en cpu som kommer klara sig precis 4 år och sen lägga till ett grafikkort efter 2 år så håller de också precis till 4 år. Men istället vill du alltså att man ska byta cpu efter två och sen komma med ett halvlaggande graffe efter tre.

Dessutom så har r9 280x en medelfps på 64 och det kan man inte kalla lag.
http://www.sweclockers.com/image/diagram/4964?k=b8abf35afd9de...

Hur som helst jag säger till Nertrampad mitt råd är antingen så köper du fantomsmurfens förslag och får byta ut till ett hyfsat(i den tidens mening då) grafik(ca 2500kr) kort om cirka två år eller så väljer du mitt alternativ och köper till ett om två år,skulle gissa på att det kommer gå på cirka 1700-2000.
Eller så går du på m86s förslag köper ny processor och moderkort för cirka 1500 och sen året därpå så köper du ett nytt graffe för 3000 ish. Du vet antagligen redan att jag tycker att du ska köpa fantomsmurfens eller mitt förslag men du gör som du vill.

Skilnaden mellan mitt och fantomsmurfens förslag är att med mitt får du lite bättre moderkort(lite bättre ljudkort,förberedelse för två grafikkort),ett starkare nätagg(mer kraft till två grafikkort) och ett chassi med bättre airflow,fönster(se det positivt eller negativt om du vill men du kommer ha ett snyggt rött tema) och en fläktkontroll så att du kan styra fläkthastigheten och därmed ljudet

Pma mig om du väljer mitt alternativ så säger jag vad du ska skriva till inet så att allt blir rätt