Inlägg

Inlägg som creepyshadow har skrivit i forumet
Av creepyshadow

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4246840/framtidssaker
skriver lite till när jag kommer hem

Av creepyshadow
Skrivet av m86s:

Inets byggning håller hög kvalité, försök vara saklig när du diskuterar. Dom är duktiga på kabeldragning och dom gör ett bra jobb.

Den processorn kommer inte "flaskhalsa" någonting, till skillnad från dig som tror, så vet jag, dels av egen erfarenhet, och därför att jag tar reda på hur saker och ting faktiskt är. Knappt några spel idag använder fler än fyra kärnor, och vad kommer ge mest spelprestanda:
A) 12 kärnor med ett grafikkort för 500 kr.
B) 4 kärnor med ett grafikkort för 6000 kr.

Ganska tydligt svar på den frågan.

Lämnar denna grafen här avslutningsvis, ett Radeon 290X är starkare än ett R9 290, och det blir inte "flaskat" av någon CPU till större del förutom de uråldriga två kärniga längst ner på grafen.

http://static.techspot.com/articles-info/734/bench/CPU_01.png

Däremot är grafikkort väldigt viktigt.

http://static.techspot.com/articles-info/734/bench/Ultra_1920...

Först och främst är jag ledsen om jag var otydlig. Sen måste jag säga att sshdn är väldigt trevig och extremt prisvärd.
han Sen vill jag bara klargöra,jag hatar inte inets byggning,den är mycket bra och är för det mesta gedigen men där finns smådetaljer. Så som att när min kompis köpte en dator så fick han inte med tillbehören(sata kablar bland annat),han fick heller inga manualer(jag vet att det oftast finns att hämta online men still).
Sen sen kommer vi till vår stora skillnad i åsikt.
Du säger att spel inte använder 4 kärnor än,varför skulle han då köpa en 12 kärning .Jag måste säga att du motsäger dig själv lite där. Dessutom intelns är är single core prestanda 58% bättre.Jag fattar att amdn har bäst pris/prestanda men jag är rädd för att den inte kommer hålla så länge prestandamässogt.Här har du en källan:
http://www.cpu-world.com/Compare/231/AMD_Athlon_X4_760K_vs_In...

Grejen är graffet kommer hålla prestanda marginal i cirka 4 år medans jag tror inte att processorn kan hålla så länge. Sen är det lättare att uppgradera grafikkort. Med processoruppgradering behöver du nytt moderkort+ ny processor och kanske nytt minne och med riktig otur ny kylare. Medans om du uppgraderar grafikkort så byter du antagligen eller lägger bara till ett och kör cf.

Sen tycker jag du cheapar lite med chassit,det är absolut inte dåligt men jag tycker att till exempel fractals chassi har lite bättre material och några få funktioner till.

Sen ifall han bara ska köra ett graffe kommer han inte behöva 700w.

btw jag ska uppdatera mitt förslag lite

Av creepyshadow
Skrivet av Nertrampad:

Åfan, hjälpsamt folk

Blir körit vid jul så vettefan om jag hinner montera den själv så jag har fastnat lite för den där gratis monteringen som Inet erbjuder om man kör på en Asus GPU eller ett Asus moderkort.)

Skrivet av m86s:

Nu har jag satt ihop ett paket som är galet mycket prestanda för pengarna.

Du får ett moderkort med senaste sockeln från AMD, A88X, en relativt snabb fyrkärnig CPU som klarar av alla moderna spel, det värsta grafikkortet från AMD med 4GB minne som håller i flera år, ett kraftfullt nätagg från BeQuiet! med långa kablar, tyst fläkt, och hög verkningsgrad.
En SSD som du har Windows på, och en Hårddisk för lagring av saker du inte behöver dagligen.
Allting ryms i ett prisvärt chassi med funktioner som normalt bara finns i högre prisklasser.
Datorn är tyst då jag har tagit med en extra chassifläkt för kylningens skull, samt lagt till en rejäl CPU kylare i form av Argon 01 från Silverstone.

Köper du inte denna dator kommer du bittert ångra dig, särskilt om man jämför med din första varukorg. Denna dator kommer leverera, ingen tvekan, du kommer sitta riktigt nöjd på julafton, och framförallt kommer du bli förvånad över hur brutalt den kommer driva dina spel.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4244423/ingentvekanhttp://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-4244423-00.png

MVH

För det första: Att bygga en dator tar mig cirka 6 timmar och jag är noob. Plus att med inets byggning så får du inte det
helt som du vill och sen är inet hyfsat dyra på vissa saker.

Sen så blev jag förvånad när du fick in det grafikkortet i den budgeten. Dock tror jag att den processorn kommer att flaskhalsa datorn. Min kompis har en liknande processor,vet inte vilken men jag tror de är väldigt lika och den klarar visserligen spelen men det är knappt på bf3 låg den på cirka 90% belastning och spel så som bf4 är mycket mer krävande och jag tror att det kommer fler i framtiden. Sen så är det lättare att byta graffet en processor+moderkort.Dessutom är 290 väldigt varmt och högljudt av sig. men om man inte bryr sig om det är det ju ett bra kort.tror fortfarande dock att processorn kommer flaskahalsa.

btw har du några chassi preferences,tyst,litet eller stort osv.

Av creepyshadow

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2426846

köp allt förutom graffet(xfx r9 280x) på cdon,det köper du på netonnet. då blir summan 8759.

Du får ett bättre graffe än han,en 1tb hårdisk och en kylare. dock ett något sämre moderkort och svagare nätagg(men det kommerfunka bra ändån)

hör av dig för frågor

Av creepyshadow
Skrivet av Unor92:

ärligt talat så är det den bästa skärmen jag har haft kört BF3 och BF4 även lite League of Legends samt PS3 GTA V på skärmen inget lag eller ghosting färgerna är rätt så starka och klara och även bra med ljus i skärmen, jag köpte en Asus IPS skärm först som var skit, som jag bytte mot denna LG, säger bara köp du kommer bli nöjd med den. dessutom får du 30 dagars öppet köp ifall du köper ifrån Elgiganten. =)'

PS: Rösta gärna vad du tycker om bilderna.

Jo håller med, fast jag måste ha den kvar tyvärr då jag inte kan montera SSD diskarna någon annanstans.. =(

Fyi så finns där hål på moderkortsplåten för att montera ssder men då måste du för avlägsna moderkortet för att skruva i ssderna D-: de har dock fixat det på arc mini och midi r2.
vad har du för temps med den överklockem?.
btw updatera gärna lite till då de flesta bilderna inuti datorn är med asrockmoderkortet.

Av creepyshadow

jag har byggt i ett sg08
och den funkar bra

Av creepyshadow

om man köper rätt grejer blir det inte varmt

Av creepyshadow

jag bryr mig inte jag bara undrade varför men mitx variante it is

Av creepyshadow

slaktardej,fan vad nice ta det ja.

Av creepyshadow

ser bra ut,förutom att du kan få svårt att få i kylaren då maxhöjden är 155mm och kylaren är 159

Av creepyshadow

du kan ta ett 600w istället

Av creepyshadow

såvida du inte ska köra sli sen så skulle du kunna sänka nätagget 650w till ex corsair rm 650w

Av creepyshadow

får jag fråga måste det vara phenom för den är onödigt stor för mini itx, jag skulle rekomendera http://www.inet.se/produkt/6909876/fractal-design-node-304-vi...
eller
http://www.inet.se/produkt/6900516/silverstone-sugo-sg08b-600...

Av creepyshadow

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2425193&view=l
Jag lovar dig detta är det bästa du kan få för din budget,den är nog ärligt talat den med mest prestanda per krona idag.
köp allt på cdon och komplett(du ser vilket som är billigast själv) förutom nättagget som du köper på netonnet. ange koden: J663Ma07 på cdon så får du fraktfritt(fick den från studentkort).

Jag tog inte med någon cdläsare men jag tror inte du behöver det,installera windows via usb:http://www.sweclockers.com/artikel/1...ows-7-fran-usb .
och ifall du måste ha en http://cdon.se/hemelektronik/samsung...bulk-p23778781

Sätt de två fläktarna där fram som insug och ifall det blir några problem så pma mig så hjälper jag till.

totalt pris med rätt butiker blir: 4960 och fri frakt

detta var det jag rekomenderade till en annan snubbe och det är det jag skulle rekomendera till dig också det är det mest prisvärda just nu

Av creepyshadow

byt ut samsung mot en kingston v300 och kylaren till en h100i eller h80i

Av creepyshadow

du har nog missförståt tdp googla det.

Av creepyshadow

tycker detta är dagens bästa agg
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2185204

Av creepyshadow

4-6000 kr skulle jag tro

Av creepyshadow
Av creepyshadow