Inlägg

Inlägg som Bot - Medium har skrivit i forumet
Av Bot - Medium

Jo det är klart att det kan bli lite tungt så det beror väl på hur mycket man spelar och vad för dator man har om det är värt. Av skärmarna du nämnde skulle jag gå för 24 tummaren

Av Bot - Medium

Jag köpte en dell u2515h förra året för ca 3k förra året på julrean. Om du kan spara lite skulle jag verkligen rekommendera den. Den högre upplösningen är jättepraktisk och bildegenskaperna tycker jag är bra men har aldrig haft något bättre så finns de som är mycket bättre på området. Att det är 60hz funkar bra för mig men jag har aldrig använt 120+ förut så kan inte säga så mycket på den biten heller(är ingen hardcore gamer även om jag lirar lite LoL ibland )

Iaf skulle jag försöka satsa på en 2560x1440 skärm då det verkligen gör skillnad

Av Bot - Medium

Jag och några kompisar skulle eventuellt vara intresserade men vi är mer sugna på moddad version. T.ex. Direwolf20 eller liknande där det finns massa nya saker att göra men inte är allt för krävande.

Av Bot - Medium

Liknande hände mig men med vanliga öronsnäckor man får från apple. Då var det glapp i uttaget på telefonen till öronsnäckorna/glapp i sladden. Kolla sladdarna en gång till!

Av Bot - Medium

Värt att ta med i "beräkningen" är att iphone7 inte har någon hörlursutgång så om du är på platser med gamla ljudsystem eller åker i bilar med aux så behöver du släpa på en extra adapter eller liknande för att lyssna på musik. I nya system kanske det inte är något problem men personligen skulle jag tycka det var jobbigt då jag ganska ofta kommer till ställen som enbart har aux.

Av Bot - Medium

Tack för all input! Det blev ett corsair rm750x!

Av Bot - Medium
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Skulle rekommendera dig att köpa ett med bra kvalitet. Det är värt det! Kan tillägga att på detta forumet så finns det väldigt mycket förutfattade meningar om vilka agg som fungerar. Men har du en pressad budget så skulle jag kolla på¨detta.

https://www.inet.se/produkt/6911978/corsair-rm550x-550w/#spec...

Effekten räcker för dig
Det är semi-passivt
Full-modulärt
10 års garanti
80+ Guld

Tack för tipset! Det nätagget räcker nog bra för mig men om prisskillnaden endast är 180kr för ett nätagg i samma serie(antar att det är samma kvalité m.m då) för ett med 750w istället för 550w kanske det är värt om jag t.ex. köper ett till 7970 nu när folk gör sig av med de korten. Jag tror att 550w kanske är för lite till dubbla gpuer? Annars ser det också ut att vara rätt bra och om jag förstått det rätt nu är corasir rm serien bra?

När det gäller sådana här bättre nätagg, skadar de andra komponenter när de går sönder eller är det enbart nätagget så man slipper oroa sig för övriga komponenter?

Av Bot - Medium

Jag har tittat på följande:

Lite dyrare men som rekommenderat tidigare i tråden samt i någon annan tråd/forum:

Corsair RM750X
https://www.inet.se/produkt/6911980/corsair-rm750x-750w/#spec...

EVGA Supernova G2 750W
https://www.inet.se/produkt/6900036/evga-supernova-g2-750w/#s...

Mer budget men frågan är om de är bra eller vilka problem de har:

Corsair CX650M
https://www.inet.se/produkt/6900043/corsair-cx650m-650w/#spec...

Corsair VS550
https://www.komplett.se/product/847390/datorutrustning/natagg...

Ett tyst nätagg är ju också en stor bonus vilket kan motivera viss prisskillnad men främst så undrar jag om något av de billigare fungerar och håller ett tag samt att jag slipper oroa mig för att något annat i datorn ska gå sönder.

Av Bot - Medium

Tack för svar! Jag ska försöka åka in till City nu och handla från antingen Inet eller Webhallen eftersom de har fysiska butiker men kan också vänta ett par dagar o beställa från nätet men jag vet inte riktigt vilka serier man ska kolla efter. Vill gärna inte lägga mer än 800kr om det inte är jättemycket mer värt eller ett "krav".

Skrivet av jOnÄTÄn:

Köp ett Corsair RM X serien så får du 10 års garanti och en bra nätdel. Tror de finns från 550w och upp. Ett ex http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3330352

Har själv ett RM1000X liggande hemma och det är jag väldigt nöjd med.

Det ser bra ut men kanske lite dyrt. Dock kanske jag måste upp i den prisklassen för att få något? Jag skulle gärna spara några hundralappar annars.

Av Bot - Medium

Fel på nätaggregatet?

Hej!

Jag satt och spelade League of Legends samt hade en del program på i bakgrunden när datorn startades om och jag möttes av en text "Power supply surges detected during the previous power on. ASUS anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit".

Jag satte på datorn igen och den har fungerat nu efteråt. Kan det vara fel på nättagregatet? Ska jag stänga av datorn ASAP? Bör jag köpa ett nytt? Om jag ska köpa ett nytt, vad ska jag välja om jag vill komma undan så billigt som möjligt men ändå få ett hyffsat bra?

Specs:
Mobo Asus p8z77 -lx
CPU: i5 3570k @3.4GHz (aldrig överklockad)
GPU: Sapphire HD 7970 Dual-x (aldrig överklockad)
RAM: 8gb (2st 4gb av olika modeller))
Nätaggregat: Antec earthwatts ea500 500w 80 plus- Jag kan inte riktigt utläsa modellbeteckning men det är rätt gammalt och jag tror, är dock inte helt säker, att jag haft kvar det genom uppgraderingarna. Det kan vara bortåt 10 år.
sen sitter det en ssd(samsung) och en sshd(western digital(?)) i datorn.

jag uppskattar all hjälp jag kan få och om ni saknar någon information så är det bara att fråga!

//Tack på förhand - Bot - Medium

Av Bot - Medium

Avatar the last airbender var riktigt kass, särskilt eftersom jag gillade serien. Annars superhero movie(spiderman men istället för att bli biten av en spindel blir han biten av en trollslända). Shark... är riktigt dåliga också men det finns ändå en viss charm i vissa av dem.

Av de mer "seriösa" filmerna som gått på Bio tycker jag "Vi är bäst" är bland de sämsta filmerna som gjorts. Man blir bara irriterad och vill gå därifrån.

Av Bot - Medium

Jag har provat unity lite grann och "jobbar" i det med två kompisar. Det är helt och hållet ett hobbyprojekt och vi får nog ses som amatörer. Vad har ni för erfarenhet? Programmeringsmässigt och grafiskt(dvs modellering och animering)?

Det jag tycker har funkat bäst hittills är att spara projektet på t.ex google drive eftersom du dels kan ladda upp filer där men också hela builds(kan behöva zippas). Då får man ha något system, t.ex en mapp med hela builds(namnge de rätt!), kanske en mapp med script men det gäller att man har koll på vad som funkar och inte funkar så man kanske inte ska ladda upp halvfärdiga script. Det avgör man själv.

Men ni borde dela upp arbetet lite t.ex en som sysslar med 3dgrejor och någon annan gör programmeringen för karaktären och den sista programmerar fienden. (Nu kanske man inte borde dema upp det precis så men du förstår). Om man är lite ny till programmering tror jag det är lättare för det brukar ofta vara lättare att förstå sin egen kod m.m. så därför blir det lättare med uppdelade områden(iaf script som går in i varandra)

Av Bot - Medium

Jag skulle tro att värdet kommer öka när det blir riktigt retro. Finns gamla nintendo-konsoler som gått för många tusen så håll kvar de några år till

Av Bot - Medium

Själv har jag en macbook air sen snart 2 år tillbaka och den rullar på fint utan lagg och fortfarande med bra batteritid. Jag har däremot en stationär windows-dator som fått göra de tyngsta jobben(alla tunga program) som jag även flyttar till vid längre sessioner då jag vill ha fullstort tangentbord och mus men sådant skulle man även kunna ha till laptopen. Tangentbordet och musen är bra på macen men det är bättre med särskilt de "riktiga" mössen men även tangentbord.

Gällande Macbook den nya modellen så tror jag inte riktigt på den då man inte har alla de vanliga uttagen(främst usb men även skärmkontakt). Sedan är prestandan i en sådan inte heller jättebra, har för mig att till och med den nya macbook air är kraftfullare.

Jag skulle därför rösta för att du kollar vilka program du kommer behöva och se hur kraftfull dator du behöver innan du väljer(definitivt så att allt är kompatibelt) men att vad jag upplevt hittills så klarar sig OS X bra på sämre hårdvara jämfört med windows och att datorn håller sig rapp en längre tid men då ska man komma ihåg att jag inte slängt på jättemånga program på datorn.

Av Bot - Medium

Som ovanstående säger så är det din inbyggda grafik på cpun. Jag skulle tro att din gpu inte är korrekt inkopplad eller saknar drivrutiner helt och hållet.

Av Bot - Medium

Finns det någon möjlighet att få upp dessa högtalare på väggen? Jag får känslan av att de är lite stora att ha på skrivbordet?

Av Bot - Medium

@mrqaffe:

De högtalarna jag har är väldigt basic 2.1 (logitech s200 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=38807). Det störande ljudet kommer från basen. Jag har provat ha de inkopplade i olika datorer och urkopplade. Ljudet finns där hela tiden däremot när man spelar musik eller något annat från dem överröstas ljudet så det blir svårare o höra vilket gör att man inte stör sig på det däremot vill jag slippa stänga av högtalarna så fort jag inte spelar musik. Sen vore det trevligt med bättre ljud

Av Bot - Medium
Skrivet av kaya:

Här har du ett test på argon högtalaren
https://www.facebook.com/argonaudio/posts/567416703295109
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1078598-argon-7450a?p=1

Beställde 7460A själv och dom personligt reviews som jag hittat så tror jag vi kommer få väldigt mycket ljud för pengarna, framförallt nu när det är halva priset på dom.

Komihåg att du har två veckor på dig att testa dom, är du inte nöjd med ljudet så kan du ju skicka tillbaka dom.

Mina datorhögtalare brusar/ger ifrån sig en dov ton i standby så jag går själv i köptankarna. Tror du att du kan ge en update om högtalarna brusar/låter eller om de är knäpptysta?

Av Bot - Medium

Jag skulle kunna hjälpa dig någon match, kör mest på eu west men har acc på nordic också.

jag lånar tråden lite och säger att även jag skulle vara intresserad av att lära mig lite från någon riktigt bra på west. var i silver 2 förra säsongen så gärna någon en bit över det.

Av Bot - Medium

Du har alltså tänkt att ha kvar din dator med ett 670 i och stoppa in ett till grafikkort som du enbart använder till förstärkaren?