Inlägg

Inlägg som Max.J har skrivit i forumet
Av Max.J

Budar 600kr plus frakt!

Av Max.J
Av Max.J

förlå att jag inte kunnat svara men nu ska jag adda er min kompis har åkt någonstans och kommer tillbaka på söndag så vi år spela själva tills dess:)

Av Max.J

vi addade dig hogge

Av Max.J

LoL name: MrWackyDoc och min kompis heter SergantBuffalo och vi spelar på EUW glömde

Av Max.J

LoL söker spelare inte för seriöst

Hej, jag och en kompis är inte jätte bra men vi spelar för skojjs skull.( han är lvl 30 och jag 25 men jag har 4 års erfarenhet av HoN) vi vill hitta ett 5 manna team för att vi är trötta på alla noobs på normal och aram som inte har en aning vad de gör. vi spelar inte ranked men när jag dingar 30 vill vi starta med det också.
vi spelar ganska mycket men inte överdrivet seriöst än Vi är 15 så om det är någon som tycker det är något fel med det så behöver vi dig inte:)
Tack!

Av Max.J

klarade allt nu tack för all hjälp !

Av Max.J

När jag gör steg för steg som han säger i videon är det annorlunda hos mig, kan någon hjälpa till ?

Av Max.J

http://www.youtube.com/watch?v=-TRWfYCiO6M
jag letar efter en video hur man ska updatea BIOS, är denna video rätt och funkar?

Av Max.J

Okej tack för all hjälp för nu har jag lyckats starta datorn med gamla processorn, jag bara kopplade ut det mesta förutom processorn och mobon och det funkade,den kraschade kanske för att det blev för mycket att göra när jag stoppade i nya prcessorn, nu ska jag bara uppdatera BIOS och sen starta med nya processorn:)

Av Max.J
Skrivet av zipmiX:

Som jag befarade, alla dina komponenter kmr passa på ett nytt mobo

då får vi hoppas att jag inte behöver köpa nytt men ifallmitt mobo är sönder och jag behöver nytt så bra att du sa dat Tack!

Av Max.J
Skrivet av dencoolasnubben:

Ifall du inte vet hur man resettar bios så tar man ut batteriet och sätter tillbaka den. En cr2032 eller cr2025 brukar den vara. Har du använt esd armand när du bytte? Om inte, kännde nu nån stöt?

hade plasthandskar och det borde funka

Av Max.J
Skrivet av taimanov:

det du borde göra är sätta tillbaks den gamla cpu:n, resetta cmos (Görs genom att antingen ta ur batteriet i 5-10 minuter eller kortslut rätt jumper. Titta i manual). När folk säger resetta bios menar dom egentligen att resetta cmos vilket innehåller inställningar till bios.

Om datorn startar efter det så kan du gå vidare att uppdatera biosen, men skriv efter du har bytt tillbaks till gamla cpu och resettat cmos.

mm de flesta säger att problemet ligger i det, att jag ska resetta CMOS, jag har testat att gå in på youtube och där säger de att man ska flytta jumpern(hos mid heter jumpern CRRTC, samma sak?) till second och third pin och sen tillbaka, testat det med gamla processorn i och har testat att ta ut batteriet, men även efter det startar datorn men jag får ingen signal till skärmen(när jag startar datorn säts alla fläktar på, efter ett par sekunder stängs datorn av och sen på igen och efter det bara går den men inget händer med skärmen). om det hjälper så är det en litne röd LED under namnet CPU LED som lysermen jag har för mig att den inte brukar göra det.

Av Max.J
Skrivet av Wrathborn771:

Man kan spela på alla moderkort.
Dessutom har han en non-k 3770, så överklockningsvänligt moderkort är nog inte nödvändigt.

kanske inte sa det men jag har K vesrionen

Av Max.J
Skrivet av netbuddy:

Du skall inte flytta någon jumper vid uppdatering av BIOS (cmos), det är för att nollställa. Uppdatera görs oftast via ett USB minne. Jag vet att du är 15, men du verkar inte läsa vad vi råder dig att göra. Läs på om BIOS uppdatering NOGA innan du gör något, annars kan du bricka hela kortet. Dessutom måste du få den gamla processorn att fungera först, innan du kan uppdatera.

Jag menade resetta, men är CRRTC samma sak som Clear CMOS?

Av Max.J
Skrivet av Ferrat:

Har du kollat att kortet klarar nya CPUn?
Har du senaste BIOS installerat?

de flestta videos har 3 pins där man ska flytta jumpern för att uppdatea bios men där snackar de om CMOS? på min jumper står det clrRTC. är det samma sak?

Av Max.J
Skrivet av sj6:

Varför ska du börja strula med detta när du redan har komponenter och du inte har felsökt klart? Ni 15-åringar är så otåliga, lugna ner dig och ta del av ALLA råd som finns i denna tråd. Har du dragit ut ramminnena, prövat endast ett, kollat alla kablar, resettat, återställer, BIOS (Vet att du inte har det för du svarade på ett annat inlägg som förtäljde att du inte vet hur man gör)

Läs instruktionsboken om hur man återställer BIOS, finns på nätet om du inte har den kvar.

När du återställt BIOS så använd den gamla processorn för att uppdatera BIOS, läs NOGA hur man gör denna procedur. Den är inte svår men gör man fel kan man fördärva moderkortet helt.

Så för att kunna hjälpa dig vidare så gäller det att du läser i instruktionsboken och det kommer dyka upp fler frågor och då finns vi här men jag ber dig läs.

Han måste läsa instruktionsboken om hur man gör. Det är klart, klarar han inte av det får han återkomma så får vi hjälpa han på traven.

Ja, 3770 funkar också då som är den processor han har

det här med att uppdatera BIOS, jag har sökt ganska mycket på internet och allt jaghittar är när folk gör det när datorn funkar, problemet är att jag inte har någon bild med varken gamla eller nya processorn.

Av Max.J

Aja tack för hjälpen idag, ska nog lägga mig nu( vill inte leka med datorn nu så jag inte tar sönder något, bättre att sova på saken) tack för allt och jag hoppas att ni är lika villiga att hjälpa i framtiden

Av Max.J

Ifall jag skulle lyckas med att lämna tillbaka min nya processor och byta ut mot http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/177230-asus_z87-a__in...
skulle det moderkortet funka till alla mina andra komponenter?

Av Max.J
Skrivet av Ferrat:

Har du resetat BIOS mellan, den kan ha muppat när den inte fatta vad det var för CPU i när du satte i nya.

Menar du att jag ska restetta bios när ingen processor är ikopplad eller?