Inlägg

Inlägg som Hyperhorn har skrivit i forumet
Av Hyperhorn

@Simon^L:

Gissar att installera om skiten eller kolla om du har ATK-Drivers för din dator som kan uppdateras.

Av Hyperhorn

@Rouge of Darkness: Hur menar du att kolla hur den mår?
Köra någon scan på den?

Av Hyperhorn

@trickeh2k: Inga fel hittades i Memtest. Läs gärna mitt inlägg precis ovan

Av Hyperhorn
Skrivet av Paddanx:

1. Inte säkert de är trasiga, men med 95%+ sannolikhet.

Har sett fall som lös modul (kan räcka med att montera om), defekt moderkort slot, skadade pinnar i CPU sockeln, defekt CPU... allt som är länken mellan RAM och CPUns minneskontroller.

Gör man själv felsökningen så börja med att ta ut modulerna och sätt i dem en och en igen. Kör samma test igen på dem ensamma om där är flera, och verifiera eller uteslut vad som är fel. Oftast är det bara en modul/slot som är trasig.

2. Om du inte hittar något fel där, så prova ny BIOS, men först efter minnes kontroll pga korruptionsrisken. Enligt länken du gav ovan så finns där nyaste från 2019/06/05.

Hjälper inte det så får man gå längre i kedjan och testa tex CPU och liknande eftersom vi inte har något drivare som referens att gå på. Som @trickeh2k ovan säger så får man då göra omständliga tester för att utesluta fel, en efter en. Bästa är då om du kan hitta något som tydligt framkallar felet för att kunna testa, vilket jag förstår är svårt då det sker slumpmässigt.

3. Föreslår du dokumenterar vad du testat, så noga du kan. För annars är det lätt att man testat samma sak flera gånger, eller glömmer bort vad de visade. Du har blåskärms info, minnestest, med alla moduler i osv. Skriv även ner vad för typ av saker som görs när krascherna sker. All info hjälper om du be någon annan hjälpa dig mer sen.

Tack för infon. Memtest hittade inga fel alls efter att stått på över natten. Vilka drivers är det jag ska installera om? Alla eller bara de som borde vara berörda?( nämna gärna vilka)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hyperhorn

@trickeh2k:

Tack! Ska prova detta.
så om jag fattar det rätt:
1. Testet hittar fel och då är det trasiga RAM-minnen som behöver bytas.
2. Inget fel hittas och då är det troligen någon drivrutin som är paj?
3. Något annat??

Av Hyperhorn

@SwedenVirre: Lagt in en bild i mitt inlägg ovan nu Har försökt köra lite olika program och reparera filer i datorn mm. Får se om han återkommer med fler bluescreens efter idag

Av Hyperhorn
Av Hyperhorn

@trickeh2k: Inte hunnit kolla närmare på det då Datorn är hemma hos min Far (Glömde säga att det är han som använder den)

Misstänkte drivers med tanke på att dne bara Kraschar då den är uppkopplad på något sätt. Outlook, Mail, internet och intranät för jobb etc

Av Hyperhorn

BlueScreen, Misstänker drivers?

Hej!

Har en Asus UX303UB som har börjat bluescreena en hel del nu senaste veckan.
Händer nästa alltid i Outlook eller på nätet.
Misstänker att jag behöver en uppdatering av viss drivrutin.

https://www.asus.com/Laptops/ASUS-ZenBook-UX303UB/HelpDesk_Do... Men vilken? Den med Wireless är inte ny sedan 2016??

BIOS driver?

Av Hyperhorn

@jackofaces1: Borde klara 1440p utan problem.

Av Hyperhorn

@jackofaces1: Hade samma skärm som du och gick till denna skärm; https://www.inet.se/produkt/2214403/msi-optix-mag271cqr-wqhd-...

Den är inom din budget, har inte märkt ghosting alls. Snabb respons och 144hz, bra färger och väldigt enkel att ställa in egna referenser på. Finns månda reviews av den på youtube också om du vill kolla i den. Jag personligen har inget alls att klaga på gällande den.
Spelar BF/Apex/GW2/Black Desert. Allt går bra Du kommer även uppleva att det är väldigt nice med 1440p också om du inte haft det förut.

Av Hyperhorn

@satanas: Tror det kanske blir att kontakta dem du köpte kortet hos och förklara problemet :/

Av Hyperhorn

Hade du använt kortet tidigare och vet att det är ett 980? Låter som du blivit lurad nästan

Av Hyperhorn

@SCORPIUS:

Du är medveten om att vi pratar 2060 SUPER och ett vanligt 2070 nu va?

Av Hyperhorn

Tror inte du behöver 850W för bygget. Kan nog gå ner ett steg och spara lite pengar där.
Sen så kan du nog spara lite till på Moderkortet. Byt till Gigabyte z390 UD så tjänar du ca 600-700 till där utan att tappa något alls skulle jag säga. Sen tycker jag dock du ska byta RAM till 3200mhz istället för 2600 du har nu. Annars mycket bra prylar!

Av Hyperhorn

Har spelat många oliak MMOS.
Lite WoW, mycket Aion, Mycket GW1, Mycket GW2 och mycket BDO.
BDO: Kul combat och coola effekter. Dock en del p2w, grind som bara fan och pay for conveniance. Dock jävligt kul med tanke på combat iaf!
Aion: Väldigt kul men rätt avdankat nu, mest private servers som folk lirar.
GW1: Sjukt kul fortfarande och rätt mycket seplare, dock gammalt och dassig grafik med vad som finns att välja på.
GW2: Det mmo jag spelat mest senaste tiden. Även om ajg tröttnar ibland så kommer jag alltid tillbaka till det. Finns lång och bra story + Living World Storys med nya expansions. Sjukt bra mountsystem, Raids (typ high end dungeons med ca 3 bossar i varje Raid, finns 7 olika raids atm), Spvp, vanliga 5v5 pvp med ctp etc, World vs World, 3 servers mot varandra på 4 olika maps där man kontrollerar olika slott, camps, torn etc, Fractals- 1-100 nivåer i olika svåroghetsgrader. Sen har GW2 "Events" istället för questande (finns quest också). Där olika events triggar andra vilket kan leda till olika chain events även kallade "Meta Events" där man ofta möter en typ av boss i slutet. Detta gör att alla i hela Mapen kan vara involverade och monsters scalar till nivån av antal spelare som deltar etc. Väldigt kul grej som gör att man slipper "spring dit och döda 3 kor, kom tillbaka och få 2gold etc. Man får rewards direkt på skärmen om man deltar i eventet.

Av Hyperhorn

Nu hade du väldigt hög budget men kan ändå ge ett tips till: Steelseries Arctis 7 (2019 edition). Har vita själv, väldigt stilrena! Inge rgb-trams. Micen är bra tycker jag. Ljudet är också bra (några som klagat på bas) men man kan ladda ner mjukvara och ställa i den. Laddar kanske 1 ggr/vecka hittils.

Av Hyperhorn

Varmilo va88m har lite olika modeller med både brown och silent red till sina tangetbord. De har även en typ av "vadering" innuti sina tangetbord vilket gör att de är ännu tystare. Kolla ex MaxGaming så ser du en hel del olika layouts på deras tangetbord. Är ju lite mot dyrare sidan dock

Av Hyperhorn

@NerdRage:

En del pengar men här har du vad jag hört bland andra typ bland det bästa d kan ha i tangentbordsväg: https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/va88m-sakura-pbt-...

Av Hyperhorn

Köpte nyss denna: https://www.inet.se/produkt/6600943/microsoft-pro-intellimous...
Den är helt amazing faktiskt. Har även i reviews sett att den får bättre betyg än i princip alla "premium gaming möss" etc. Men det är reviews här på SweClock och youtube. Så det är såklart en smaksak. Men jag provade den och jag håller bara med. Mycket bättre än de "gamingmöss" jag haft tidigare