Inlägg

Inlägg som Palestrina har skrivit i forumet
Av Palestrina

Skall bli intressant och se vad denna processor kan ge, borde passa mina behov bra och för en överkomlig peng dessutom

Av Palestrina

@zeleni: Fyrväpplingen och Älvkarleby

Av Palestrina

Finns ju även microspey-klumpar till klass 6 också nu, om man inte vill köra uppströms torrflugefiske.

Av Palestrina

Hej, jag fiskar mest uteslutande med fluga efter lax och havsöring i våra svenska älvar som t.ex Mörrumsån, Dahlälven, Lögdeälven, Byskeälven dock mest de två sist nämnda då jag bor i Umeå.

Har ett 15 fot laxflugspö Sage X Danielsson 8-12 flugrulle, Simms G3 Guide vadare med dito skor. Under hösten från mitten av okt blir det en del havsöringsfiske i Umeälven också.

Vintertid pimplar jag efter ädelfisk i vissa sjöar

Av Palestrina

@Campaigner: Jag har en AMT Gastrogus 32cm som jag köpte för runt 1100 kr på Prokök (extrapris) som jag är nöjd med (belagd panna). http://www.prokok.se/amt-stekpanna-32cm-gastroguss.html

Min Andra är de Buyers kopparstekpanna även denna 32cm för ca 6000kr. Den har en magnetisk stålbotten ingjuten på något sätt som gör att den fungerar på induktion men kolla upp noga innan då det finns flera som inte fungerar på induktion. Den består av 90%koppar och 10% rostfritt stål. Koppar är bra om du vill kunna kontrollera värmen bra. https://zerazza.com/produkter/de-buyer-prima-matera-koppar-st...

Sist har jag en liten gjutjärnspanna som även anväds över öppen eld.

Ett tips är att köpa en med tjock botten, visserligen tar de längre tid att värma upp men i igengäld håller de värmen mycket bättre och de bränner inte fast lika lätt då.

Av Palestrina
Skrivet av Bassen87:

Paragrafryttare är de som inte är flexibla utan endast går efter regelboken oavsett konsekvenserna.
Olyckorna lär inte minska för att man är principfast om det gäller hög eller låg hastighet

Nej majoriteten behöver inte alls veta bäst, men det är inte det jag försöker bevisa.
Jag talar om majoriteten utav hur omgivningen ser ut i trafiken, och om det verkligen är värt det att motsätta sig "takten" trafiken körs i.

Om folk hade anpassat sina hastigheter till hur den stora delen utav trafiken rör sig oavsett om det är enligt fartgränserna eller under/över, så hade du minskat på denna typen utav olyckor som skapas.

Det är inget litet problem med för låg hastighet på vägarna, det räcker att du kollar traktorer som är involverade i trafikolyckor på sommaren för att kunna se problem där de faktiskt rapporterar om låg hastighet.
Men det är klart har du en bilist som legat 10-20 km/h över hastigheten så är det ju den som polisen rapporterar om och inte den som låg i 50 km/h på en 70 väg.

Men fortfarande, vad skall du säga till polisen om de tar dig för att du kört 120km på 90-väg? Frågar du dig själv om det är värt det? Sen är det inte säkert att din försäkring gäller om du orsakar en olycka för att du kört för fort. När polisen sen kommer till olycksplatsen så får garanterat ditt försäkringsbolag reda på detta, speciellt om det är en allvarlig olycka. Kör du in i en annan bil bakifrån så är det du som vållat olyckan då du är skyldig enligt lag att hålla tillräckligt avstånd till framförvarande bil.

Jag och många andra här har förstått att det du vill säga är att en bil som kör i 90km om alla andra kör i 120km kan vara en orsak till att en olycka sker; absolut men problemet är bara att du tycks vilja använda det som en ursäkt för att rättfärdiga att köra 120km där 90km är den högst tillåtna hastigheten och det är det jag inte köper.

I ett tidigare inlägg (lördag den 22 april kl 11:58) till mig har du skrivit:

"Så medans du fortsätter och kanske utsätter andra bilister för fara när du håller dig under eller exakt på hastigheten för att lagen säger så, så kommer jag att fortsätta följa den takten som trafiken kör i."

Här skriver du ju rent ut att du tänker följa den takten som trafiken kör i, med andra ord så försöker du rättfärdiga att köra 120km på 90-väg om nu trafikrytmen är 120km. Då är det ju inte så att du bara vill förklara att de som kör 90km på 90-väg kan vara orsaken till olyckor gentemot de som kör i 120 på samma sträcka, utan snarare vill använda det som argument för att det skulle vara ok att köra 120km på 90-väg vilket det inte alls är.

Av Palestrina
Skrivet av videopac:

Paragrafryttare? Mmm, nej, du har rätt... man skall tvingas köra i för hög hastighet för att förarna i bilarna bakom skall kunna hålla sin regelvidriga hastighet utan att behöva minska denna. Så dum jag är! Inser det nu... och var tar detta stopp? Fri hastighet? Du är till slut tvungen att skaffa dig en Ferrari för att kunna åka till jobbet. Bra lösning, om man har råd!

Håller med dig: För om 120km är det nya 90km så kommer man till slut köra fortare och fortare. När folk sen tycker att 120km är för långsamt så blir det kanske 150km det nya 120km osv.

Men Bassen87: är ju så inne på att det bara är ojämnheter i trafikrytmen som skapar fara, men hade han och övriga fortkörare hållit 90km där det är 90km och inte 120km så hade det aldrig uppstått ojämnheter i trafiken. Men han kanske tycker att det är värt att hamna i register om polisen tar han för fortkörning?

Av Palestrina

@Bassen87: Ja du hade de övriga bilisterna hållt 90 km och inte 120 km så hade det varit jämn hastighet på vägen och ingen rubbning i trafikrytmen hade skett.

Då skall åter igen inte den som är laglydig straffas för detta utan snarare alla de andra som väljer att köra 30 km för fort, detta för att de är lagbrytarna som skapar ojämnheten och fara från början, inte den som kör lagligt.

Av Palestrina

@Bassen87: Så du tror på allvar att du kan använda det som ursäkt om polisen står med laser runt ett hörn och väljer att kalla in just dig för att du kör 120 km där 90 km som hastighetsgräns gäller? Tror du verkligen att de godtar en ursäkt i stil med:

"Alla andra kör i 120 km så då får jag också göra det för att undvika olyckor?"

Väljer de att bötfälla dig samt att dra ditt körkort så har de inte gjort något som helst fel, och dina chanser att få rätt mot dem i domstol är inte särskilt stora.

Av Palestrina

@Bassen87: Även om det är så som du säger; Är det 90km som är hastighetsgränsen och alla utom en ligger i 120km så är det majoriteten som bryter mot lagen och gör fel rent juridiskt. Då skall inte den som kör i 90 straffas för detta.'

Sant är att man skall anpassa farten efter trafikrytmen och efter omständigheterna men hastighetsgränsen gäller före detta då den anger den högst tillåtna hastigheten.

Av Palestrina

Skall bli intressant att se om den fungerar som det är tänkt.

Av Palestrina

Instämmer, härligt initiativ

Av Palestrina

Snart är man väl juridiskt kriminell också om man inte vill bli filmad på toa, alla vet vad man gör där men man vill ändå inte bli filmad.
Om man en dag vill skaffa barn vill i alla fall inte jag bli filmad, alla vet hur det går till ändå.

Är jag kriminell nu bara för att jag inte vill bli filmad på toa eller när man försöker få barn?

Av Palestrina

Om det är finlir du vill ha hade jag gått på en modell med mindre baselement då de brukar låta mer "korrekt" än de med större element för samma pengar. Här pratar vi om kvalité jämfört med kvantitet, bas i all ära men den måste vara kvalitativ, annars gör den mer skada än nytta men finns förstås undantag. Du angav att din förstärkare var spec till 2*150W, titta också på hur strömstark den är annars är det inte säkert att den orkar driva tungdrivna högtalare på ett tillfredsställande sätt.

Dessa kan kanske vara något? Prissänkta från 7490kr till 4990kr

http://hifi-punkten.se/info.asp?ID=3552&show_spec=true

Eller de här? Prissänkta från 5500kr till 4990kr http://hifi-punkten.se/info.asp?ID=5430

Men ett råd är att alltid lyssna själv innan köp och inte bara läsa tester, lycka till med ditt val

Av Palestrina

Suck, snart får man väl betala extraavgifter på papper också, för de kan ju användas för att kopiera upphovsrättsskyddat material. Eller varför inte stämma hela pappersmassaindustrin när de ändå håller på?? Undrar var det skall sluta någonstans?

Av Palestrina

Tack så jättemycket för hjälpen DaBone skall vidarebefodra informationen till polarna

Av Palestrina

Tips på kraftig spel/jobb/musikdator

Hej alla sweclockare!

Jag har varit medlem ett tag men har inte varit så aktiv och det tog ända tills nu innan jag ens lyckades lista ut hur man skapar en tråd. Om den är i fel forum ber jag så hemskt mycket om ursäkt och någon moderator får ju då gärna tillrättavisa mig så att jag lär mig.

Nu till min egentliga fråga. Det är så att jag undrar om någon här skulle kunna ge mig tips på en kraftig dator som klara det mesta. Jag vill kunna spela de nyaste spelen på högsta grafiken men även använda den som en musikdator till att mixa och producera musik med, vill t.ex kunna sätta i ett sånt här vid senare tillfälle.

http://www.thomann.de/se/rme_hdspe_madi_fx.htm

Jag vill också kunna använda den till videoredigering då jag dyker och filmar under vatten en hel del. Problemet för mig är att jag inte kan så värst mycket om datorer utan gick med här med syfte att försöka lära mig lite.

Min maxbudget runt 40 000kr men gör absolut inget om det går att få ner i pris.

Hoppas någon kan ge tips vi är nämligen fler som skall köpa datorn gemensamt men ingen av oss kan så mycket om datorer.

Tack på förhand!

Av Palestrina

Mycket intressant, speciellt med tanke på att det sänker omkostnaderna drastiskt.

Av Palestrina

Gillar själv Focals högtalare (gamla Jm Lab) ur chorus-serien med tillhörande center & sorroundhögtalare. För att uppnå klangmatchning så är högtalare av samma fabrikat/serie att föredra. Sen när det gäller subwoofern så gillar jag Rel:s subbasar men de är ruskigt dyra

Kanske en Harman Kardon AVR 760 kan vara något för dig när det gäller receiver?

Här är en butik www.ultimate.se