Inlägg

Inlägg som IRQ har skrivit i forumet
Av IRQ

Vad sägs om den här, så man har standardchassi i framtiden?

https://www.komplett.se/product/1180517/dator-surfplatta/komp...

Av IRQ

Tack för bra förslag! Känns som en svår tid att välja. Gillar ju Webhallen, synd att dom inte är prisvärda i detta fallet.

Av IRQ

Välja färdig speldator med 3060

Av IRQ

TLDR, men:
- Första motorcykeln ramlar, så är det. Köp nåt billigt som redan är repat.
- Köp nåt billigt billigt och åk ett år eller två och känn efter om du verkligen är intresserad, många köper det värsta, kraschar och lägger hojkörandet på hyllan inom en säsong.
- Gå SMC-kurser, för att det blir bara roligare (och säkrare) ju bättre du kan köra.
- Japanska radfyror håller bra och går mjukt och fint. Kanske att dom håller extra bra just för att dom går mjukt och fint?

Av IRQ

Tror att ni jämför äpplen och päron - vissa här inne går nog runt i dåligt sittande jeans av katastrofmodell medan andra bryr sig om passform, modell, märke, mode.

Man hör ju ofta att man ska undvika sköljmedel men kan någon berätta varför på en lite mer molekylär nivå?

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRQ

Såg att några elcykelhandlare erbjuder företagsleasingar. Den stora frågan är ju då ev förmånsbeskattning, nån som vet?

Av IRQ

Prisvärt? Körde du Roon längre än prövotiden?

Av IRQ

Köpte en LG 60" för 3 år sen. Då funkade smarttv-apparna dåligt med motiveringen att de skulle snart uppdateras och bli bättre. Nu har smarttv-apparna slutat funka nästan allihopa, Spotify, Netflix, you name it. Thanks for nothing LG.

(Lever nu ett harmoniskt liv med en AppleTV 4K)

Av IRQ

Har en snikig chromebook idag som fyller mina behov perfekt: det är i princip en surfplatta men med tangentbord och som inte blir varm och utan fläkt som bullrar. Ni pratar om Windows osv men behöver jag en riktig dator så har jag det också. Dock börjar prestandan sina i Chromebooken så med 10 öppna flikar så går det seeeeegt. Vet nån om den här är fläktlös?

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRQ
Skrivet av Paddanx:

Tvivlar på att det finns någon "godkänn allt" funktion.

Men du bör ju bara få detta en enda gång (per site), sen kommer den ihåg (ironiskt nog via en kaka) att du tillåtit den tidigare och du slipper denna info. Om du får den varje gång så har du något som tömmer dessa varje gång du stänger webbläsaren eller vid vissa intervall.

Nej, bara en gång per sajt och enhet, men jag tänkte ändå att man kunde slippa slösa livstid och/eller skärmyta på dom där rutorna, att det kanske var en http-standard eller nåt som nån bara kunde göra ett script för som bara accepterar allt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRQ

Ursäkta trådlyftet men det här var det närmaste jag kom.

Min fråga är om det finns nån plugin eller nåt för att slippa rutorna med frågan om cookies-godkännande på alla sajter? Jag sk*ter i att det lagras cookies på mina enheter men jag vill inte ha 0-30% av surffönstret upptaget av godkännanderutan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRQ
Skrivet av kissekotten4:

https://www.dustinhome.se/product/5010873923/b50-80

Men varför inte en ny stationär i så fall?

Tar mindre plats, färre sladdar, inbyggt batteri, går att ta med till landstället, går att flytta med till soffan osv osv

Skrivet av knoxz:

Kolla denna, billig 17" 1600x900, Quadcore Pentium M, 8GB Ram, 500GB HDD, Tyvärr ingen DVD läsare i den men de finns ju externa om behov uppstår.

2749kr (ordp 4800)
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/223695-a...

Grym grej, synd att jag inte hann läsa ditt svar innan reapriset var borta

Av IRQ

Laptop åt gamla skruttiga användare

Finns det någon bra "pensionärs"-laptop? Stor skärm, stora knappar, låg upplösning så inte superliten text dyker upp ibland, ingen monsterprestanda, inga spel, behöver inte vara lövtunn, får inte ha ett äpple på locket..? Får gärna vara billig Mina päron är vana vid gammal stationär med XP men den börjar funka dåligt rent hårdvarumässigt.

Av IRQ

Visste inte vilket forum eller tråd att skriva i, så kapar den här tråden.

Jag har ett företag och har reggat mig hos Copyswede för att få köpa utan deras avgift. I nån IDG-artikel stod det att Netonnet och Siba kan sälja utan avgift. Är det någon som känner till fler shoppar och hur man gör, skriver man sitt Copyswede-nummer vid utcheckning av kundvagn?

Av IRQ

Många tack för bra tips! Jag blev nog lite carried away när jag såg bilderna och drömde om ett rent fint skrivbord. Det kanske bara blir en kurvad skärm (Samsungen?) och en mittemellan-kompetent dator till i så fall. Men då får man ju inte (inbyggda) BO-högtalare... Hmm...

Hur står sig t.ex en Asus GR8-R063R prestandamässigt? Jag är ingen gamer men vill kunna spela något bilspel eller så. Den ser ut att vara så liten att jag kan gömma undan den.

Av IRQ

HP Envy Curved, för dyr?

Är man helt korkad om man köper en HP Envy Curved All-in-one för 25'? Det gör mig inget att betala några tusenlappar för mycket för stil och att vara early adopter, men om den är sämre än en noname-dator för 10' så är det ju tråkigt.

Ex: http://feber.se/pc/art/336266/hp_visar_upp_envy_curved_34/

Av IRQ

Pröjsar idag boxer för 2 kort och tv-licens för linjär-tv trors att jag skulle vilja ha allt via play-tjänster, dessutom ett spotify familjeabbonemang trots att mina favoritartister och -låtar inte finns där, och lite sportabonnemang osv osv så skulle absolut kunna betala över 1000 spänn i månaden för en perfekt streamtjänst av tv (inkl sport), film och musik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IRQ

Fråga om torrentprotokollet

Hur vet en torrent-tracker hur mycket jag leetchar? Jag är medlem på en trackersite och i min profil står det att jag har en ratio på t.ex 100 gig download och 50 upload. På sidan har jag ju ett namn och ett lösen men det har jag ju inte uppgett i min torrentklient. Läggs det in något användarspecifikt i varje torrentfil? Eller knyts det till datorn på något magiskt sätt? IP? Macadress?

Jag försökte läsa lite specar av protokollet på t.ex http://jonas.nitro.dk/bittorrent/bittorrent-rfc.html men hittade inget.

Av IRQ

Fujitsu skriver "Your product is not supported for Windows 8.1" - och W8 - och W7!! Senaste chipsetdrivare är för Vista och från 2007. Deskupdate är bara för XP och Vista, och bara 32-bitars. Tack för bra idéer men nu känns det som att man blir fett lurad av FS då man köper en dyr dator och supporten tar slut i princip direkt. Nu blåskärmar W8.1 lite då och då pga IRQ nånting.

Av IRQ

Drivare för Fujitsu-Siemens Lifebook E8310

Har en "gammal" Fujitsu-Siemens Lifebook E8310 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=195732 men bättre spec!?) och den har ju ändå 1400x1050-skärm, 4 gig minne osv så SÅ dålig är den ju inte, så jag petade in först Windows 7 64-bit och nu även Windows 8.1. Blåtandsdrivare har hela tiden varit svårt att få tag i. Nu säger Windows 8.1 att det inte finns drivare till två "Okända enheter" och en "Okänd masslagringsenhet". Jag hittar inget för 64-bitars Windows på Fujitsu-Siemens hemsida. Är jag den enda med en sån här? Nån här som löst det eller sitter i samma sits?