Inlägg

Inlägg som chaffis har skrivit i forumet
Av chaffis
Skrivet av Sampabowie:

Jag har alltid kört Avast vilket jag tycker är ett smidigt och bra program, har inte haft några som helst virus med det så det verkar göra sitt jobb.
En rekommendation var att spara alla program till en början som innehåller VAIO för att uppdateringar och så skall installeras. Såg att den uppdaterade WIFI drivisarna och lite annat så tror inte att du behöver leta manuellt.

/S

Tack låter bra med drivarna, då ska jag bara bestämma mig för hur jag gör med virus program, jag redan har avinstallerat McAffee

/Fredrik

Av chaffis

Jag fick också min igår och känner mig nöjd hitintills, virus programmet verkar ju dock mer eller mindre vara som ett virus, iallafall på det sätt som den snor system resurser och den verkar vara en stor anledning till att fläkten går så hårt nu i början, ja detta kommer avinstalleras snarast.
Ni som avinstallerar McAffee, ersätter ni detta program med något annat liknande program eller litar ni på de inbyggda skydd som Windows har nu i Windows 8?

En annan fråga, om man köra uppdateringarna i Vaio Care, får man då de senaste Wifi drivarna och annat nytt som kommit eller måste man uppdatera något manuellt så att säga?

En annan reflektion är hur Windows 8 med touch fungerar, jag köpte med touch skärm och testade lite modern UI men oj vad det kändes kupigt och svårt, ja kanske handlar det om vana man första intrycket var väl sådär.

MVH
/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av Überklass:

Kan tipsa om att rabatten just nu fungerar så pass bra att både SSD-uppgraderingen och batteriuppgraderingen är gratis. Bugg troligtvis men jag har precis tryckt på BUY och fått en bekräftelse. Leverans 2/10.

Min konfiguration
Pekskärm
8 GB 1600 MT/s DDR3L-SDRAM
256 GB SATA Flash SSD
Intel® HD Graphics 4400
Batteritid upp till 18 timmar
Bakupplyst tangentbord
Integrerad NFC teknik
2x USB 3.0
Trådlöst LAN (IEEE 802.11abgn)
Intel® Core™ i5-4200U 1,6 GHz
33,7cm LED 1920x1080
Svart (Carbon Black)
Bluetooth® 4.0
Utan säkerhetsfunktioner
2 års garanti
Inget skydd
1 AC-adapter
Utan Adobe Creation
HDMI™-utgång
Ej Ethernet Wi-Fi®, VGA-dongel
Inget Adobe Lightroom 4
Office 365 Home Premium Trial
Windows 8
Nordisk

9.736,55 SEK

Dold text

Japp då har även jag beställt en och tror den blev exakt likadan som den du beställt. Tack för tipset så fick man den några kronor billigare, hade planerat att jag vill ha både batteri och den större SSD så detta var perfekt för mig.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av HerrNilsson:

Vi hade inte internet när vi LANade när vi var små :(.

Ja är inte termen LANade fel, lan stor för Local, egentligen borde det heta WANa
Jag hade ett LAN med en kompis, två datorer bara och inget fast internet, dvs vist man man LANa utan internet.

Lite off topic ja men vilken härlig nostalig tråd detta blev, mitt första modem var också en supra 2400 som man ringde BBS med. Att plocka ner en bild tog typ 5 minuter om jag minns rätt och för att inte tala om kostnaden, inte helt billigt att ringa, ja man höss sig lokalt dock för att ringar riks samtal var ju riktigt dyrt.

/Fredrik

Av chaffis

Hej

Jag funderar på att köpa en Vaio Pro snart och har då tittat på den silver varianten. Finns det några för och neckdelar med de olika färgerna, är silver aluminium eller är den målad på något sätt?
Jag vill ju inte ha en dator där man skrapar av färgen direkt utan det ska ju hålla ett bra tag.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av MclarenII:

Läste genom alla kommentarer INNAN jag kollade på trailern så förväntningarna var minst sagt låga men jag tyckte det såg helt ok ut faktiskt. Det är ju ändå gamla konsoler det kommer till först. Ser det lika bra ut på xboxen som det gör i trailern och håller sig över 30 fps så räcker det gott & väl till mig, men sen är jag ju en gammal gubbe jämfört med de flesta här antar jag

Det finns fler gamla gubbar här, jag gillar också detta spelet och grafiken är helt ok.

Här kan ni se lite mer vad vi gamlingar tycker

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=3Jyo...

/Fredrik

Av chaffis

ok.. tack för info..

Jag hade först tänkt testa i min gamla ACER apire 1810tz men slut målet är att använda den i en ny sony vaio pro då denna inte stödjer ac standarden på wifi men de moderkort till en stationär dator jag köper har ett kort som även stödjer den standarden. Låter som man får chansa.

MVH
/Fredrik

Av chaffis

Wifi mini pci express kort byte

Hej

Jag är på väg att köpa ett nytt moderkort till datorn där ett mini pci express Wifi kort ingår. I denna stationära dator kommer jag inte använda Wifi men jag undrar om jag kan ta detta kort och stoppa i min laptop istället? Kommer drivrutiner och sådant att funka?

Rent hw mässigt är det inga problem vad jag kan se.

Mvh
Fredrik

Skickades från m.sweclockers.com

Av chaffis

Lustig det är inte ofta man håller med alla som skriver i en tråd men jo SSD är verkligen superbra. Kör OS och program på din SSD men ha en mekansik lite sörre hårddisk för att spara bilder filmer och annat matirial av den typen.

Samsung disken som nämns ovan är bra har jag hört, själv har jag en Intel SSD som jag ser som ett mycket bra alternativ dock kanske något dyrare men känns som stabil och bra.
Vet inte hur det är nuförtiden men förr fanns det SSD diskar man skulle undvika (de pajade helt enkelt snabbt) så håll dig gärna till de SSD som rekommenderas av andra.

MVH
/Fredrik

Av chaffis

4 gig ram bör fungera bra med detta spel men se till att SWAP är påslaget för då kan windows swappa ut sådant som inte behövs medan du spelar BF.

Sedan bör du stänga så mycket som möjligt av minnes krävande program innan du startar spelet, ett sätt att se vad som hänt är ju att avinstallera lite av de program som du lagt in senast för att se om datorn blir lika snabb igen som den var vid nyinstallationen.

Ny firmeware på SSD har jag svårt att tänka mig skulle hjälpa dig. Det har definitivt inget med RAM minnet att göra men visst kan man prova även om jag tycker det borde vara andra symptom på datorn om det var problem med SSDn.

ja lite oftopic men tänk när jag hade min Amiga 500 där jag uppgraderade den till 0,001 GB. och spelen fört på bra haha...

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av JBE:

Superfetch är det som sköter cachingen av ofta använda program i RAM i windows7, kolla om det heter samma sak i windows 8.
Med 4GB ram är det nog klokast att slå av denna service.

Då han har en SSD så bör super fetch vara avslaget. Om man installerar Win 8 direkt på en SSD så ska detta skötas automatiskt, dvs den slås aldrig på.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av zhizo:

Var ganska taggad på ett xbox one innan denna presentation. Alldeles för mycket fokus på det som jag inte är intresserad av (Tv, skype, kinect osc). Sen när de presenterade CoD så dog mina förväntningar helt. Spelet såg ju inte ens snyggt ut jämfört med dagens pc teknik. Sen att de gör uttalande om att det kommer vara ett fps i full hd med hela 60 stabila fps... Kan man kalla ett fps spel som inte går i mer är 60 fps för ett fps spel?

Nej framtiden får avföra om det blir någon konsol eller ej men efter gårdagens presentation sjönk chanserna grymt mycket :/

Hur är det med vanliga tv apparater och projektorer som man normalt kopplar sin konsol till, klarar dessa högre framerate än 60FPS? En PC har ju en monitor och dessa vet jag klarar högre men hur är det med den normal vardagsrums TVn?

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av Banditberra:

Vi är två st som har börjat i en ny region där alla seriösa spelare är välkomna! lägg till Banditberra på Origin och släng iväg ett meddelande för invite!

Har lagt til dig som vän ikväll, spelar gärna en stad i er region. Heter chaffis75.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av Kromosom:

Jag har inte heller lyckats komma in på ett enda game. Adda gärna mig, Gutteprutt på europe east 3. Jag startar en region så är det bara att adda mig och säga till så bjuder jag in.

Jag har också lagt till mig nu som vän till dig, heter chaffis75. Spelar gärna i en region.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av shelter:

Och appropå trafiken, man får ändå tänka sig för så man inte gör dumma vägdragningar, det är det som är det mest utmanande med spelet hittills tycker jag.

Klart man ska kunna göra bort sig också vad det gäller trafik och det ska vara lite utmanande men det ska inte vara idiotiskt som det var innan.

Ja känns lite roligare att spela nu när det börjar fungera lite bättre.

/Fredrik

Av chaffis

Spelade lite igår och jag får nog säga att trafik läget känns mycket bättre nu rent generellt sedan finns det ju dock mycket kvar att göra med spelet.

En sak jag börjar känna av mer och mer är den lilla kartan man har speciellt om man har lite berg kullar och vatten som även det tar plats. Nackdelen med de små städerna är att det går verkligen inte att inrikta sin stad på två olika saker utan man måste välja en sak känns det som om man ska kunna utveckla sig inom de området.

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av hambli:

har precis startat upp min stad där trafiken var omöjlig att få bukt med, nu flyter trafiken på mycket bättre! verkar som patchen fixade en hel del problem

Ja det man sett på video klipp så ser det ju bra ut, sedan kan och ska de ju inte lösa problem med dåligt byggda stälder utan bara få trafiken att röra sig på ett mer realistiskt sätt. Får testa själv när jag kommer hem idag.

/Fredrik

Av chaffis

Såg att man i senaste uppdateringen har gjort lite fixar för trafik problemen, något som har testat och känner att det blivit bättre eller känns det som fixarna inte gjorde någon nytta?

http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/9381430.page

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av Thunde:

Tycker Maxis borde ha lärt sig något av allt strul med trafiken i simcity 4 rush hour.
Var exakt samma problem där som med femman, men NAM modden löste det ganska bra.

Vad är NAM modden för något till en som inte spelade det spelet?

/Fredrik

Av chaffis
Skrivet av ozo64:

Jag har ca 100 tusen invånare och går 30000 minus i timmen men jag drar in miljoner på att tillverka tvapparater så det går bra ändå. Målet är att ligga nånstans runt 100 tusen. Blir enorma problem med trafiken om man har mer. Jag var uppe i ca 200 tusen som max men då höll jag på att gå i konkurs pga alla problem.

Hur fick du ut alla ur stan, tog du bort bostads områden eller vad gjorde du. Jag har en 200K+ stad nu och den håller på att förstöra sig själv pågrund av trafik problem. Om man får ut lite folk ur stan så kanske det löser trafik problemen

/Fredrik