Inlägg

Inlägg som subtector har skrivit i forumet
Av subtector
Skrivet av anon214934:

Haha nejnej!

Watt(effekt) = Volt * Ampere. Så längen volten(spänningen) är densamma så händer inget farligt, komponenterna använder så mycket ampere(ström) det behöver, inte automatiskt allting och bränner hela skiten Kör själv på 800W, och har kört det utan grafikkort och bara moderkort,cpu, minnen och hdd

Ahh, okej. Kan det smälla om det är budget agg? För jag funderar på att skaffa ett nytt grafikkort: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=756496 (XFX Radeon HD 7850 2GB GDDR5) Och till det har jag funderat på att skaffa ett nytt agg: https://www.inet.se/produkt/6909691/cooler-master-gx-lite-600... (Cooler Master GX Lite 600W). Men är dock inte helt 100 på vilket jag ska skaffa först. Som sagt, var osäker om agget skulle smälla vissa delar I datorn om all Watt inte användes :D.

EDIT: Har även märkt något ang. problemet i min tråd ^ Ibland när jag startar datorn fungerar det att spela o allt, men de gånger det INTE funkar så märker jag att allting är jätte slött, t.ex när jag start Chrome så tar det typ 5 sekunder istället för 1, osv. Men CPU'n ligger inte över 5% : /.

Av subtector
Skrivet av anon214934:

Där har du problemet. Skaffa ett 500W - 600W så har du bra marginal och samtidigt framtidssäkrar din rigg för uppgraderingar också

Jag tror 600 är lite väl mycket, kan inte nätagget slå ut grafikkortet och andra delar om det ligger på för hög watt för de övriga specsen?

Av subtector
Skrivet av anon214934:

Som sagt så misstänker jag starkt att PSU är boven i dramat. 300W är ytterst tveksamt för din setup. Av det jag kan räkna ut, så använder din burk ca 220W under 100% load, ännu mer om du använder mer än 2 USB-platser. Och då räknade jag som sagt inte med allt (då det är väldigt svårt att veta av informationen du gav mig).

Hej, när jag räknade ut hur många watt min dator använde så fick jag det till ~290-300.

Av subtector
Skrivet av mini-z1994:

för att nätagg av sämre kvalite just slits ner snabbare...
inget du kan göra åt förutom att köpa nytt...
om det ska vara billigt och ha kraft nog för iallafall några år till
https://www.inet.se/produkt/6909507/fsp-400-60apn-bulk-400w-8...

skulle dock lägga lite extra på nytt nätagg så du slipper byta igen när du fixar värre grejer i datorn
t ex https://www.inet.se/produkt/6909691/cooler-master-gx-lite-600... inte modulärt men ska du kunna driva de flesta gamingburkar med single gp

haha okej tack ;). Kommer dock ta 1-2 år innan jag ens BÖRJAR köpa lite "värre" grejer i datorn.

Av subtector
Skrivet av anon214934:

Som sagt så misstänker jag starkt att PSU är boven i dramat. 300W är ytterst tveksamt för din setup. Av det jag kan räkna ut, så använder din burk ca 220W under 100% load, ännu mer om du använder mer än 2 USB-platser. Och då räknade jag som sagt inte med allt (då det är väldigt svårt att veta av informationen du gav mig).

Men varflr skulle nätagget bara lägga av sådär helt plötsligt efter att ha fungerat klockrent i typ 2 - 3 månader med exakt samma övriga specs ?

Av subtector
Skrivet av anon214934:

Ditt nätagg är till 99% felet. Hade liknande problem när jag satt på ett 5770 och ett budget 400W. Kolla värmen också.

Har kollat värmen, varken kortet, CPU'n eller något annat är i riskzon.
Skulle bara vilja tilläga att nätagget är standard - och typ 4 - 6 år gammalt (HP Pavilion a6140.sc).

P.S: Det blir bara värre och värre, nu kan jag precis öppna WoW innan det blir svart.

Av subtector

Radeon hd 6770 trasigt!?[Hjälp?]

Hej,
Jag har ett problem med mitt grafikkort, eller det tror jag iallafall. Jag är nästan 90% säker att det har med mitt grafikkort att göra.

Problemet började igår eller iförgår. Det är så att efter ett tag av datorspelande så blir skärmen helt plötsligt svart. (Notera: Den får ingen signal, men datorn är fortfarande på) Efter ca 45sekunder av att vara svart så startas datorn om, och man kommer till skärmen där man får välja safe mode, normal boot etc.

Jag läste runt lite på några sajter och de flesta som hade haft samma problem hade svårt att förklara ju vad som hände när skärmen blev svart, och dom fick till svar att det var grafikkortet. - Just därför är jag 90% säker på att det är grafikkortet.

Än så länge verkar problemet endast uppstå när jag startar World of Warcraft - (Notera igen: Har endast spelat wow nu 3-4 dagar, så vet inte om skärmen blir svart när jag spelar annat).

Sen tillsammans med detta så finns det ett annat problem där HDMI inte verkar funka, skärmen får helt enkelt ingen signal från det heller : /, skriv inget om att testa med en annan skärm. Köpte ny skärm idag, men det funkar varken på denna eller den förra.

Min biologiska pappa verkade ha något liknande problem innan jag fick kortet, han sa något om att det "la av" som om det inte fick tillräckligt med ström, så jag undrar om felet kanske, kanske, kanske skulle kunna bero på mitt nätagg? Har ett nätagg som bara ligger på typ 300watt.

Specs:
*i5-3470 @3.60GHz
*amd radeon hd 6700 series (6770)
*8gb ram
*500gb diskutrymme
*W7 pro 64-bit