Inlägg

Inlägg som tj0ff har skrivit i forumet
Av tj0ff

Det finns väldigt många olika sorters PVC slang och silikonslang. Generellt sätt kan man väl säga att silikonslangen är flexiblare, men dyrare.

PVC slangen tycker jag inte att du ska köra armerad, finns väl ingen anledning till det?
Vissa PVC sorter är för stela för att i alla fall jag skulle villja ha dom i datorn (frågan är om det funkar).

Kolla hellst på slangen innan du köper den så du inte köper nåt stelt.

Av tj0ff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av InfoMan
AMD-moderkort och en billig XP CPU är en återvändsgränd. Det går inte att stoppa en Athlon 64 CPU i ett gammalt XP-moderkort.
Bästa affären är dock att vänta tills 22 september, då kommer AMD-fansen att ge bort sina gamla XP-moderkort och CPUer.

Vet inte om man ska rekommendera en intel processor om man ska undvika återvändsgränser

Hade den kostat bra mycket mindre än en XP 2500+ så visst. Men nu så kostar den ju mer :\

Håller med om att detta är en onoff processor -> många Hz = fet prestanda och stort lager (30gb)..

Av tj0ff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av denstore
Dra det där med omogna kommentarer med någon annan. Det är du som stirrar dig blind på processorkraft, valp....

lol
Om du läst hälften utav vad jag skrivigt så hade du sett att jag ett antal ggr sagt att en del inte räcker för att göra en dator bra i ex. spel. Det kräver bra mycket mer än grafikkortet vilket bland annat är varför 3d mark 03 inte är bra.

Det går ju inte att ha någon vettig diskussion med någon som sopar ens argument under mattan och påstår att man sagt saker man inte sagt och sen ignorerar ens svar och istället svarar med kommentarer som:

Citat:

Som så många andra kritiker av 3DMark03, så är du bara sur och gnällig över att du inte får bra resultat utan att köpa nytt grafikkort.

Citat:

Så är det nog i din dator. För antagligen sitter du med ett gammalt grafikkort, men du är för snål eller för du att inse att det inte håller toppstandard längre.

Skärp dig.

Av tj0ff

denstore:
för ***, vad har mitt grafikkort med det hela att göra???
Det spelar ingen roll om jag har ett GF3, GF4, Radeon 9700 eller ett voodoo2 - 3d mark 03 visar lite i alla fall. DET SPELAR INGEN ROLL.

Jag har ett överklockat Gainward GF4 TI 4200 128 mb. Det finns inget spel som jag inte kan spela bra (som jag tycker om) pga. grafikkortet. Sen är jag inget spelfreak och köper inte ett grafikkort för 5-6k såfort det kommer ett nytt.

Mitt grafikkort fungerar som sagt till alla spel idag med bra inställningar och en FPS som inte stör det minsta. Varför ska jag köpa ett bättre?
När doom 3 eller HL2 kommer OCH om jag tycker att de är bra så kommer jag antagligen köpa ett nytt grafikkort (absolut inte det senaste) för att klara av de spelen.

Citat:

Ja, om man använder ett vettigt system i övrigt. Men vem har påstått något annat? Vem vill ha något annat. Det är ett benchmarkprogram. Det mäter grafikkortets prestanda och möjlighet att köra de senaste grejerna. Ja just det, det innefattar DX9. Synd att du inte har det.

Var lite seriös tack?
Vad spelar det för roll om jag har DX9 eller inte?
Det spelar ingen roll, resultaten för 3d mark 03 är fortfarande missvisande om du så har ett grafikkort som klara DX8, DX9 eller om du testar 3d mark 03 om ett par år med (låt oss säga) DX10.

Dina argument är helt värdelösa. Antingen så lägger du lite fakta bakom dina argument eller så kan du lika gärna skita i dem.

Citat:

Jo det går ju, men hur relevant är den kommentaren i huruvida 3DMark03 funkar eller ej?

Därför att de är en av de få saker som 3d mark 03 är bra på...

Citat:

Nä, och det kanske man inte bryr sig om heller. Om jag vill ha reda på hur snabb min processor är, då finns det benchmarks för det, likaså mina hårddiskar. Vill jag veta hur bra grafikkortet klarar att köra de senaste grafikapplikationerna, ja då funkar 3DMark03.

Då du testar processorn så testas minnet också, precis som FSBn m.m.. Om jag har en XP 2000+ med SDR minne så är ju det systemet sämre än med DDR. Det är ju som sagt som att testa en motor utan bil. Och det märks i benchmarkprogrammen (nåja, inte 3d mark 03).

Hårddiskarna är speciella, de används inte när du spelar på samma sätt - samma sak när du renderar (beror i och för sig helt och hållet vad för slags rendering man håller på med), därför kan hårddisk benchmarks vara nyttiga.
Processorbenchmarks är även de nyttiga eftersom de testar processorn och minnet (ofta) vilket är de två delar som man ofta använder mycket för sig (precis som hårddisken kan arbeta mycket för sig, när arbetar grafikkortet för fullt medans resten av datorn bara tittar på??). Beroende på vad man renderar eller om man kör processorkrävande applikationer så arbetar grafikkortet normalt ingenting (man klarar sig lika bra med ett gammalt matrox 12mb iaf).

Precis som när man använder hårddiskarna, då man använder dom är det ofta jusst hårddiskarna som används. Inget annat belastas hårt. Men i benchmarkprogammen så testas ju även busshastigheter mellan hårddisarna och systemet - det är ju en självklarhet. Kopplar du in en modern disk direkt till moderkortet på en 486a så kommer den knappast prestera särskilt bra jämfört med en modern dator. Och det märker man solklart i ALLA benchmarkprogram.

Men säg mig en applikation eller ett spel som använder grafikkortet till den grad som 3d mark 03 gör?!?!?!
Hur många sådana applikationer eller spel kör du?
Uteslut benchmarks m.m.

DÄRFÖR är 3d mark 03 inget bra benchmarkprogam. Därför att det inte ens försöker återspegla de användningsområden som resultatet används till. Får man bra i 3d mark 03 så betyder ju inte det att datorn är bra på spel eller något annat grafikkortskrävande.
Får datorn bra på ett processorbenchmark är det en helt annat sak, då är den bra på det PUNKT. Samma sak med hårddiskar.

Citat:

Så är det nog i din dator. För antagligen sitter du med ett gammalt grafikkort, men du är för snål eller för du att inse att det inte håller toppstandard längre. "Det duger nog ett år till..."

Jag skriver inte enbart efter egna erfarenheter, jag skiter i att jag inte har ett "toppstandard" kort, sålänge det fungerar för mig - jag satsar då hellre på andra saker såsom ram minne, hårddiskar eller processorn som jag använder betydligt mer. Att köpa ett grafikkort för en massa tusenlappar skulle vara rent ut sagt idiotiskt i mitt läge av den anledningen att jag inte spelar särskilt mycket. Andra har andra prioriteringar där grafikkortet lätt kan få kosta på sig 5k, i mitt fall vore det bara slöserli med pengar.

Citat:

Det är du som inte ser helheten. Du tror att du skall kunna dra fram din maskin på bara processorkraft. Varje gång du egentligen borde byta grafikkort, så byter du till en snabbare CPU istället. Förbättrar du helheten då.....?

Vem har sagt att jag byter ut en CPU istället för grafikkortet då jag uppgraderar?
Vad har det här med nåt att göra??
Jag byter ut grafikkortet när jag känner att det inte klarar av de spel jag tycker om. Jag byter ut processorn när jag tycker att den nuvarande inte erbjuder tillräckligt mycket.
Jag köper inte ett nytt grafikkort bara för att matcha processorn om grafikkortet klarar allt jag gör. Som sagt, då finns det bättre saker att slänga pengar på.

Min tidigare 900 mhzare kunde inte utnyttja mitt GF4 till fullo alls. Det visste jag att den inte skulle göra när jag köpte kortet, meningen var att den skulle komma att användas i mitt nya system - annars skulle jag nöjjt mig med ett GF3.

Har jag sagt att en ny processor förbättrar helheten?
NEJ
Jag har sagt att ett grafikkort är INGENTING utan en processor. Precis som en processor inte är någonting utan grafikkortet (i spel m.m.).

LÄS ARTIKELN, det gäller inte bara snåla idioter med som inte har det senaste som inte får ett rättvist resultat. Det gäller ALLA grafikkort som klarar av att köra 3d mark 03.

Om omogna kommentarer är det enda du kan komma med så kan du lika gärna lägga ner. Trist...

Av tj0ff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av denstore
Nä, att testa bara grafikkortet är som att testa däcken. Att ha din inställning är som att tro att motor är allt. En formelbil behöver breda däck för att kunna ta kurvor, accelerera och bromsa. Motorn ger topphastigheten, men den är rätt så irrelevant om du kör på cykeldäck.
Likadant är grafikkortet det som gör att man kan utnyttja CPU:n i dagens spel. Grafikkortet avlastar processorn. När det gäller att kunna köra spel av idag, så tror jag att det är bättre med ett vasst grafikkort och en måttlig processor, än tvärt om.
Du svarade inte på vad du hade för grafikkort före och efter uppgraderingen du snackade om. Nå, vad är det som sitter under huven?

Gjorde jag inte?
Det här skrev jag i inlägget efter det inlägg där du frågade det första gången.

Citat:

I mitt fall så var allt förutom moderkortet, processorn och ram minnet detsamma.
Jag behöver inget benchmarkprogram för att märka att det går snabbare - det går bra mycket snabbare i allt. Poängen var att det knappt var någon skillnad alls i 3d mark 03.

Självklart var det samma grafikkort. Annars skulle ju inte jämförelsen jämföra nåt...

Nae, motorn är inte allt. Helheten är allt.
Du kan inte bara testa en sak och tro att allt går fint om den funkar bra.
Visst, du har världens bästa däck, fungerar skitbra. Underbar väghållning, greppet e underbart.
Synd bara att däcken var gjorda för en barnvagn och ingen formel1 bil...

Vad som är bra beror på helheten, bara för att däcken är bra på en formel1bil så är de inte bra på en barnvagn heller.

Grafikkortet avbleastar processorn, som sagt - men vad är det för vitts att avlasta processorn när den inte används? (i 3d mark03) Då blir det ju knappast ett rättvisande resultat.

Poängen är att det inte finns något spel eller program som belastar datorn som 3d mark 03 gör. Låt oss säga att ett nytt företag kommer med ett grafikkort. Det är bäst i allting, problemet är bara att kortet överlåter en massa jobb till processorn. I 3d mark 03 kommer testresultaten vara skyhöga, processorn används ju knappt. Men i ett spel kommer den prestera värdelöst eftersom processorn verkligen används... Ful och konstig liknelse - kunde inte komma på någon bättre.

Grejjen är ju den att 3d mark 03 är väl ok på att testa grafikkort som stödjer samma Direct X standard. Problemet med den inriktningen är ju att det aldrig varit ett problem att få reda på det. Såfort nVidia eller ATi kommer med ett kort så ligger det 200 reviews på det långt inann man kan köpa det själv (och de reviewsen säger ju bra mer än ett 3d mark 03 resultat). Då man till sist köper kortet har man knappast några funderingar på hurvida det här kortet var bättre än ett annat kort. Då är frågan hur mycket kortet kommer att hjälpa den övriga prestandan i de program eller spel man kör.

Att starta 3d mark 03 kommer bara att ge dig samma resultat som de som använde 3d mark 03 i sin review.

Vad är då syftet med 3d mark 03?
Att se vilket kort som är snabbast - nej, går lika bra i alla andra benchmarkprogram.
Att se datorns prestanda - absolut inte.
Att se coola videos - ok, om man väntar ett par år tills videosarna flyter bra.
Att spontant ladda ner ett par hundra meg - jovars, är bredbandsuppkopplingen ledig så varför inte testa hur snabbt det går?

Nån som kommer på nåt bättre syfte med 3d mark 03?

EDIT:
tror jag kom på ett...
När du överklockar graffekortet så kan du få bekräftelse att överklockningen gav nåt i 3d mark 03. Inte för att du inte skulle ha märkt det i nåt annat benchmarkprogram - men det har i alla fall ett syfte nu :rolleyes:.

Av tj0ff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ]P[
Hmm...är DD heater core så mycket bättre? Den är ju bra mycket billigare än BIX...

Den är bättre såvitt jag vet.
Men den är långt ifrån dubbelt så bra.
De största frågorna när man jämför en BIX och en HeaterCore är nog inte prestandan. Utan det är priset vs storleken. BIXen är dyrare men heatercoren är mycket större.

Av tj0ff

men mäter ni det där med MBM eller liknande?

då är ju fel toleransen +-5v
nae, kanske inte riktigt
men mät med voltmeter innan ni klagar på att spänningen är lite låg..

Av tj0ff

kan vi inte slå hål på myten om att Antec gör tysta nätagg?

Dom använder typ Enermax fläktar eller liknande. I vilket fall påminner ljudet ifrån dom väldigt mycket om enermax.

Och enermax fläktarna blir precis som Antecs nätaggregat, aldrig tyst.a.

De har förutom det vanliga flältblåset ett vinande ljud (störande).. Det man får för att ha kullagrade fläktar kanske...

Om dom skulle satt in papst fläktar med samma prestanda skulle ljudet enbart vara ett dovt susande..
Nu måste man göra det själv ...

Av tj0ff
Citat:

Smart att plocka bort F2 tangenten

jo, hårddiskarna pallar det

fläktarna borde också kanske sitta fasst som du säger, men det är bara en temporär lösning

Av tj0ff

här finns en:
http://www.clasohlson.se/images/products/S/hi/B/326662_Xw2.jp...

http://www.clas-ohlson.com/
sök på
hårddisk kylare

men fläktar vill man ju helst inte ha

Av tj0ff

går finfint

http://home.no/tjoff/c1.jpg
http://home.no/tjoff/c2.jpg
det är ju ett datorbord, så why not

moderkortsfläkten är utbytt mot papst 80 mm som jag lagt fint mot minnet, processorfläkten och graffet
gpu fläkten är en 120mm papst som står stabilt på pci platserna

är säkert olika med olika flänsar/fläktar
men min CPU temp sjönk rätt mycket när jag har den liggandes..