Inlägg

Inlägg som Orpon13 har skrivit i forumet
Av Orpon13

Kollade precis på testet och måste bara påpeka att Corsair Flash Voyager GT visst tål att dränkas så länge "hatten" är på, tappade ner mitt i en kopp kaffe när jag hade det i fickan och skulle ta upp det och det fungerar felfritt

Av Orpon13
Skrivet av Sebastian R:

Trevligt och roligt att ni testar USB-minnen!

Fortsätt att testa ovanliga komponenter och saker!

Själv behöver jag inget USB-Minne.

Har beställt en extern 2.5 hårddisk med USB 3.0 1TB.

USB-minne ovanliga?! ...och är inte en extern hårdisk samma sak som ett USB-minne fast förstorat?!

Av Orpon13
Skrivet av Theposjo:

Fungerar överspännings skydd med ojordade uttag?

Nej

Av Orpon13
Skrivet av Zotamedu:

http://physxinfo.com/

Här finns listan med alla spel som använder PhysX och alla som kör "hårdvaruaccelererad" PhysX. I dagsläget är det 22 släppta spel som stödjer det.

I övrigt är PhysX en fysikmotor som många andra. Den är gratis för Windows så därför har rätt många använt den för det är ju trevligt att få en komplett fysikmotor gratis så slipper man bygga en egen som spelutvecklare. Det är för övrigt långt ifrån allt så körs på grafikkortet. Det gick att tolka det som att så var fallet men så enkelt är det inte. Vissa specifika funktioner går att köra på grafikkortet och det är då extra saker som normalt inte körs på processorn. Det handlar om partikeleffekter (kolla till exempel demo från Planetside 2), viss fluidsimulering (se Borderlands 2 där det ser ut som kräm och inte vatten) och lite tygsimulering om jag inte minns helt fel.

Så det där med att man ska köpa ett Nvidia-kort bara för att det finns 400 spel som använder PhysX är bara reklam och är egentligen helt irrelevant. Det man köper ett Nvidia-kort för är de där 22 spelen.

Edit: Angående ljudkablar. Man måste ju ha guldpläterade optiska kontakter!

Att gulpläterad optisk kabel är bättre är bara mumbo-jumbo, en fiberoptisk ledare bygger på totalreflektion, dvs att hela ljusstrålen reflekteras vidare genom ledaren från ytterväggen eftersom det sker i en flack vinkel, den behöver ingen hjälp från en reflekterande plätering, det viktigaste på en optisk kabel är att kontakten är rigid så att fibern pekar rätt mot recievern etc.
När det gäller vanliga ljud eller bild kablar så har även guld en sämre ledningsförmåga än koppar, det enda som guldet är bättre på är att det inte oxiderar, att det skulle ge bättre bild eller ljud är bara båg.

Av Orpon13
Skrivet av Thormillion:

Hejsan, det är såhär att ingen av mina föräldrar vill länka ihop sina kort på mitt PayPal (för dom är rädda att köpa online) och mitt kort funkar inte online. Hur kan jag göra för att sätta in pengar på PayPal utan detta?
Finns det något Pre-Paid card (över 7.10$, för det är så mkt jag behöver) som man kan använda PayPal med?

https://www.paypal.com/se/webapps/helpcenter/article/?solutio...

För bara över via internetbanken, inga konto-/kreditkort behövs, tar ett par bankdagar att genomföra överföringen

Av Orpon13

Att folk inte förstått än att Windows bygger på ett 8-bit beräkningssystem, därför diffar storleken på hårddiskar