Inlägg

Inlägg som Loso har skrivit i forumet
Av Loso

@Vinolik: Björne heter han

Av Loso
Av Loso
Av Loso
Av Loso
Skrivet av HurMycket:

Jag har faktiskt inte slängt ur mig att de är bättre. Jag skrev att de är mycket mer prisvärda och framtidssäkra. Det är de. En K-modell håller ett högt andrahandsvärde på begagnatmarknaden, men en låst modell tappar (åtminstone enligt mig) väldigt mycket av sitt värde i det ögonblicket den säljs till en konsument.

Jag tycker dessutom inte att de är identiska ur prestandasynpunkt. En K-modell är bättre, för att den kan fås att prestera bättre. Det är underförstått att man klockar en K-modell åtminstone några hundra MHz, och även om man inte gör det, så finns iallafall möjligheten, till skillnad från hos de låsta modellerna.

Jag har endast tittat på k-modelerna då överklockning är något jag kommer att försöka mig på fast inte på en gång.

Skrivet av Zotamedu:

Val av moderkort kan antingen vara väldigt enkelt eller helt omöjligt för det är en djungel utan dess like. Själv gjorde jag det enkelt för mig och valde det billigaste ATX med rätt sockel jag kunde hitta och så fick det vara bra så.

Jag har tittat på ett kort ett paket från webbhallen http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/177232-asus_z87-pro__intel_core_i7-4770k
vad tror ni om denna? Ett måste för mig är wifi och att det ska vara möjligt att överklocka samt möjlig SLI i framtiden. Även gått om SATA

Skrivet av sorkin:

Jag använder min dator till bildredigering i PS och LR mest och har byggt för det. En i7 har hypertreading och det gör viss nytta i PS filter. Jag har kört benchmarks med det på och av och sett att det lönar sig att har det igång och då behövs i7.
Håller med om att du bör köpa K modellen så du kan klocka upp för det lönar sig också och prisskillnaden är för liten att avstå.
Du bör ha 16 Gb minne eller mer i burkan, jag har tidigare haft 8 och det slog i taket, men 16 har jag aldrig lyckats fylla. Jobbar med bilder från Canon 5D mkIII mest i 16 bitar och då räcker 16 Gb även när du har många lager och smart objects.

Håller med att priskillnaden e liten så att den är lika bra att kunna ha möjligheten att överklocka den.

Av Loso
Skrivet av Zotamedu:

Börja på 2x8 GB och se hur långt det räcker. 16 GB klarar man sig rätt långt på. Om du märker att minnet tar slut är det sen enkelt att köpa 2x8 GB till och peta in. Köp billiga minnen för hastigheten och latenser spelar ingen roll. Så länge man utgår från 8 GB stickor så är det ju extremt enkelt att uppgradera RAM.

Börjar du titta på videoredigering är valet av grafikkort lite mer kritiskt då stödet skiljer sig väldigt mycket åt mellan olika program. En del använder inte grafikkortet alls medan andra kan göra mycket häftigt. Vissa är låsta till CUDA, det vill säga Nvidia och andra kör OpenCL/OpenGL varpå AMD är ett bättre val om man tittar på senaste generationen. Är det CUDA-grejer så är det ännu trassligare då 600-serien har rätt klen beräkningsprestanda men har lite specialgrejer som kan göra dem snabba ändå. Så du får titta specifikt för varje program mer eller mindre. Eller så väljer man i att bara köra allt på processorn och vänta lite längre på renderingarna.

16 gb tror jag räcker ett tag. Just videoredigeringen ska jag bara nosa på så där e det okej om jag får vänta lite längre. Men tack ska ni ha för hjälpen. Nu är det bara dags att bestämma sig för något moderkort.

Av Loso

För mig är det viktigaste att photoshop och de andra bildredigeringsprogrammen flyter på. Ska även börja lära mig lite videoredigering. Spel kommer lite i andra hand.

Det är tänkt att jag ska köpa ny processor och moderkort min gamla stationär e ingen vidare. Har fått använda mig mycket av min bärbara då det går alldeles för segt på den stationära.

Dock låter det som en bra ide att ha högre minne då jag har märkt att rätt mycket minne går åt. 0,1 gb på 10000 pix låter väldigt konstigt. Kollade upp en bild jag håller på med i A4 storlek ca 1,5 GB utan en massa effekter på de olika layers. Minnena är inte speciellt dyra nu heller.

Av Loso

Jag kanske formulerade mig lite fel kanske, det jag menade var att det verkade som man inte behövde en i7 för att ha bra prestanda i spel precis som du skrev. Datorn kommer att användas även till spel men mestadels bildredigering. Jag tror jag har ett ganska bra grafikkort (670) så för min del verkar det som att i7 är ett bättre alternativ än i5 då min budget tillåter det också.

Jag antar att det är lika bra att köra på den nya generationen då det inte verkar vara så stor skillnad i prestanda eller pris

Av Loso

i5 eller i7, skillnad på bildredigering?

Är det någon märkbar skillnad på i5 och i7, tex vid bildredigering (photoshop, illustrator)? Vad jag har läst så verkar det som i5 duger mycket väl till gaming och i7 presterar bättre på videredigering och 3d skapande.