Inlägg

Inlägg som LudvigLindell har skrivit i forumet
Av LudvigLindell

Identifiera och flytta/ta bort korrupta bilder

Jag tänkte ta tummen ur och rensa ett par mappar på korrupta bilder (inget intresse av av försöka rädda någonting). Finns det något program som göra detta? Windows fotovisare kan ju berätta för mig om en fil är trasig så något annat program borde ju kunna göra detsamma.

Det handlar om ca 110 000 bilder (png, jpg, raw) och ca 750GB data så att göra det manuellt är uteslutet. Ett plus vore om det även kan identifiera dubbletter av filer, men ej nödvändigt då det finns annan mjukvara för detta.

Tack!

Av LudvigLindell
Skrivet av Aphex:

Den du länkat är
Ledare Flertrådig

Du ska ha solid till fast installation.

Skrivet av mrqaffe:

Det du länkar är patchkabel men du bör använda installationskabel (och naturligtvis vägguttag i ändarna) från vägguttaget till klienten har du däremot patchkabel och vill du ha det så smidigt som möjligt väljer du cat5e för patcen för de är mjukare än cat6.

Tackar!

Av LudvigLindell
Skrivet av Gustav-P:

Du jämför olika saker. Cat6 mot Cat6a.
Vill du se bilder och lite jämförelser så titta här: https://cablesys.com/updates/cat6-cat6e-cat6a-differences/
Jag hade skippat i rekommendationen kring Cat6a att den inte ska använda hemmavid, känner du att du behöver Cat6a så kör på det.

Har inte själv erfarenhet av Luxorparts kabel som du länkar till.

Ja självklart är det skillnad på cat6 och 6a, det jag funderade mest över var om luxorparts kabel är tillräcklig för ex. 2.5Gbps i hemmet.

Av LudvigLindell

Ska också strax dra lite nätverkskabel.

Har någon erfarenhet av Luxorparts mjuka cat6 kabel från Kjell https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/natverkskablar/ins...

Funderar på denna eller 6a kabel från Deltaco.

Av LudvigLindell

Bahnhof 250/250 för 369kr/mån.
Ska flytta till ett ComHem/Tele2 hus och kommer ha 600/50 för 269kr/mån.

Av LudvigLindell
Av LudvigLindell

Har du lite tur så dyker 65CX upp kraftigt rabatterat ibland. Jag köpte min för 12500kr på elgiganten som fyndvara (plasten var fortfarande kvar över panelen).

Av LudvigLindell

Kan du inte köra en thunderbolt hub med fiberkabel mellan enheterna?

Av LudvigLindell
Skrivet av Gabe:

Gruppavtal gäller för fastigheten. Så om nuvarande ägare säger upp abonnemanget kan du själv teckna ett.

Tack, det stämmer, jag ringde kundtjänst och de svarade samma sak.

Av LudvigLindell

3d print

Av LudvigLindell

Kommer eventuellt få hyra en bostad med Tele2 "koaxfiber".. Ägaren till bostaden är ju såklart skriven på abonnemanget nu. Det är ett gruppavtal i grunden och 150/10 ingår för alla i föreningen.
Någon som har koll på om jag kan ta över abonnemanget eller teckna ett nytt i det fallet? Står helst själv på abonnemanget där jag bor såklart.

Tele2 ville inte svara på den frågan över mail då det tydligen inte är en "allmän fråga".

Av LudvigLindell

~450 kWh, 1512kr (el, vattenfall+nät, tekniska verken)
Bor i en trea på 82 kvm.

Av LudvigLindell
Skrivet av PhR0ZeN:

Tjena,

Budar 3000kr inkl frakt till Sthlm.

Deal?

Hej! Under julen och iom bristande intresse för surfacen har jag satt mig lite med home assistant igen och tänker att denna får agera dashboard i hallen. Så jag avvaktar med försäljningen. Tack för visat intresse!

Av LudvigLindell
Skrivet av Versatile:

Nästan varenda tung lastbil tillverkad efter 2000 eller andra stora maskiner går ju att köra på HVO, även i princip varenda ny dieselbil fungerar med HVO. (https://www.neste.se/neste-my-fornybar-diesel/hvo/godkanda-fordon)
Om staten verkligen brydde som om klimatet så förstår ju man att HVO är de bättre alternativet. Subventionera det så att företag och privatpersoner faktiskt har en anledning till att tanka HVO. För just nu så kostar det mer än vanlig diesel, och eftersom företag och vanliga privatpersoner oftast inte har världens djupaste plånbok så köper man inte det.

Eller lägg HVO100 2kr under vanlig diesel, och de pengar som detta kostar, kan man hitta på andra ställen. T.ex. Fordonskatten, tullar, bonus-malus eller vad man nu vill. Dessutom när man börjar producera väldigt mycket mer HVO100 så kommer tillverkningskostnaden att sjunka en hel del.

Skrivet av pucko97:

Alla dieselbilar går att köra på HVO100, skillnaden är endast i densitet och i Dieslar så är det bara bättre med mindre fet blandning, man får mindre sot (i värsta fall marginalt mer NOX, men då är det så gammal bil som inte är godkänd för HVO100 så det är så högt från början så det blir ändå en marginell ökning ovanpå)
Så i slutet är det bara ett juridiskt problem, mer specifikt är det ett problem främst med EU-lagstiftning och hur bilarna är certifierade och att det inte är lönsamt för biltillverkare att certifiera och testa bilarna på nytt.

Jojo, GÅR att köras på. Vår bil står det uttryckligen på tanklocket att man absolut inte får stoppa biodiesel i tanken.

Av LudvigLindell
Skrivet av Versatile:

En annan grej är att sänka HVO100 med 5-7kr/litern så det inte finns någon anledning till att tanka fossilt när man kör diesel.

Många bilar får inte tankas med HVO100 så det hjälper ju inte så mycket.

Av LudvigLindell

Hon hade ett par hundra flikar uppe i telefonen, många av dem Google. Kan det ha påverkat? Rensade alla flikar och uppdaterade chrome. Får se om de dyker upp igen.

Av LudvigLindell

Min sambo har börjat få detta meddelande på sin telefon när hon är ansluten till wifi. Vi har statisk ip från Bahnhof. Det är bara hennes telefon som får meddelandet, inga andra enheter. Det är vår ip adress som står med i meddelandet.

Av LudvigLindell

30% tunnare, 30% mer ångest vid montering tycker G varianterna är perfekta!

Av LudvigLindell
Skrivet av Ompax:

Hej!

Chansar iväg ett bud på 2500:-, plus upphämtning i Linköping.

Hoppsan! Jag hade missat detta. 2500 kr är lite för lågt tyvärr!

/Ludvig

Av LudvigLindell

Jacka, väska, kaffekopp och korg med ätbara grejer i:)

Det låg även nån slags godis benämnd "Leharschnitten" på skrivbordet denna morgon.