Inlägg

Inlägg som LudvigLindell har skrivit i forumet
Av LudvigLindell

Blev ändå överraskad av resultatet, men missade på DVI på nåt sätt

Av LudvigLindell

Jag kör också calibre+Amazon kindle paperwhite.
Kalasbra

Av LudvigLindell
Skrivet av Thinasy:

Ja du kan trigga Dolby Vision med Profile 7 på Shielden, men även om du får DV loggan så visar den inte korrekta färger, bara söka på Red Push för se problemet, så det är bara Profile 5 som finns på streamingtjänsterna som den spelar rätt.

Och dem som jämför Apple TV med Nvidia Shield gör som vanligt väldigt dåliga jämförelser, Apple TV är absolut ingen dålig produkt, men dem allra flesta som väljer Shielden över är såklart pga TrueHD men även gissningsvis DTS HD/DTS:X och för min egen del: PGS subs

Tror de flesta som har shielden för dv är medvetna om problemet med red push.

Av LudvigLindell
Skrivet av Barilla08:

Kan inte se varför man skulle vilja ha en shield över en Apple TV.

Som många nämnt: true hd

Om jag inte missminner mig är även stödet för Dolby Vision ganska begränsat till profile 5.
I alla fall enl. produktsidan, folk på reddit verkar dock påstå att även profile 7 fungerar om man spelar upp en fil med med kompatibelt ljudformat.

Av LudvigLindell

Surface Pro 2017 i5 8GB 265GB + surface dock, type cover, penna

Komplett paket som passar exempelvis en nybliven student. Har själv använt denna som anteckningsbok under föreläsningar. Batteritiden har inte varit några problem men har behövts laddas om det varit föreläsningar 8-17.

I5 7300U, 8GB RAM samt 256BG SSD.
Type cover, surface pen och surface dock följer med.

Uppdaterad med Windows 11 Pro. Enligt Microsofts verktyg stöds ej processorn men den uppdaterades utan några tricks ändå.

Lite slitage på tangentbordet (se bild). Pennan är någon generation gammal men fungerar perfekt.

Priset är jag lite osäker på men 3500kr (+ eventuell frakt) verkar inte helt taget ur luften när jag kikat runt på nätet. Bud går bra.

Kommer skickas i kartong för Surface Pro 2017 i7 varianten för jag hitta inte kartongen till denna.

Avslutar eventuell budgivning för att kunna skickas mot slutet av veckan så borde den komma fram före julafton.

Finns i Linköping eller skickas mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av LudvigLindell

Om du vill ha från Noctua är det NA-SYC1 du är ute efter

Av LudvigLindell
Skrivet av MatteN:

Man behöver inte blanda in Plex alls utan bara spela upp från NAS via nätverket (smb kör jag med, funkar problemfritt med jättefiler), jag använder mig av den här Kodiversionen: https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=365127.

Eftersom ts nämnde just plex (ja även kodi) så ville jag ju ge ett förslag som gäller plex.

(även jag gav upp på htpc för ca 4 år sen och köpte en nvidia shield)

Av LudvigLindell

@Secterna

Plex för Windows stödjer inte hdr vad jag vet. Du måste köra kodi dsplayer med plex pluginet (jag tror det fortfarande är så).

Ang ljudet, har du aktiverat audio passthrough i plex media player?

Av LudvigLindell

50 liter kattsand
Normalt pris: 24,9kr/liter
Nedsatt: 14,4kr/liter

Av LudvigLindell
Skrivet av dust79:

Hej,

Chromecast Audio tillverkas inte längre och verkar vara slut hos alla återförsäljare sen länge.

Har någon något tips på ett alternativ? Jag har googlat runt och inte hittat något som är lika smidigt.

Julklapp till min svåger, skulle säga en budget på max 600:-
Ska kopplas till en äldre förstärkare via RCA och användas för att köra Spotify från telefon.

Vill kunna köra spotify direkt till enheten (dvs inte behöva köra med någon extra app).
Bluetooth är jag inte jätteförtjust i för att både ljud och räckvidd brukar vara sådär. Men om någon har bra erfarenhet av någon speciell enhet så kan det vara ett alternativ.

Tack för hjälpen!

Mvh
Filip

I köket kör jag en Fosi Audio BT20A-S med en Google Hub genom bt. Lite över budget men det funkar riktigt bra.

Av LudvigLindell
Skrivet av blunden:

Om du inte hittar dem på nerladdningssidan kan du titta efter dem i release-trådarna på deras forum.

https://community.ui.com/releases

Jag läste i en Facebook grupp att det fortfarande går att sätta ssid och password på eol produkter men inget mer, stämmer det? Det räcker för mig nämligen

Av LudvigLindell

Jag har en äldre eol AP som jag tänkte installera hos min svärmor. Är det möjligt att ladda ner en äldre version av controllern för Windows? Har inte fått nåt bra resultat av mina Google sökningar.

Av LudvigLindell

Upplever att det började i måndags? Alltså nästan två veckor innan bf..

Av LudvigLindell
Skrivet av kronvall:

Hej

Föräldrarna 70+ vill gå över till mobil hemtelefon (istället för via fiber som dom har nu) men vill ha två lurar på samma nummer alternativt någon dosa som gör att man kan använda en klassisk lur. Vetefanken var jag skall börja leta riktigt därför kollar jag här.

Först tänkte jag två doro telefoner med tvillingkort men det blir ändå två nummer som jag förstår det och det kanske finns andra lösningar? Mobil till dect brygga?

Två iPhones kopplade till samma Apple id och wifi kan ha den funktionaliteten tror jag.

Går säkert med Android enheter också.

Av LudvigLindell
Skrivet av kalle-anka:

Min personliga erfarenhet är att utbildning inte lönar sig. Eller rättare sagt välj en utbildning för att du är intresserad av ämnet som du läser och inte bara för att du tror att utbildningen kommer leda till ett jobb, för det är inte självklart.

Jag har gått 3 årig teknisk linje med el inriktning och sen påbyggnad till gymnasieingenjör elteknik. Efter det gjorde jag lumpen och sen fick jag jobb på Ericsson som skåpbyggare i en tidsbegränsad anställning på fyra månader.

Efter att ha varit arbetslös i tio månader gick jag högskola till Högskoleingenjör Elteknik 120p men det gick inte så bra. Jag har läst alla kurser men jag har ganska många labbar och en del tentor kvar plus hela examensarbetet så totalt tog jag drygt 80 poäng. Största problemet var motivationen för jag pluggade i första hand för att slippa vara arbetslös och inte för att jag var intresserad av ämnena. Var det praktiskt och jordnära gick det bra men jag tappade intresset när ämnet var allt för teoretiskt.

Efter att ha varit arbetslös i 18 månader fick jag jobb på Manpower som ambulerande anställd inom industri och logistik där jag var kvar i drygt 17 år tills jag blev uppsagd av arbetsbrist. Jag gjorde drygt 160 olika uppdrag åt dem inom allt från lagerarbete och enklare montering till maskinoperatör och olika slags el och elektronik uppdrag. Jag har varit på ungefär 30 olika företag och arbetat men om man räknar med att jag också varit på olika avdelningar och gjort olika slags arbetsuppgifter på samma företag så är det 50 olika slags arbetsuppgifter som jag har gjort genom dem.

Efter att ha varit arbetslös i nio månader gick jag en arbetsmarknadsutbildning till distributionselektriker som inte heller har lett till något jobb och efter ytterligare några månader fick jag en visstidsanställning 6 månader som truckförare genom ett annat bemanningsföretag som nu har tagit slut så nu är jag arbetslös igen.

Min erfarenhet är att det är svårare att komma till intervju ju mer utbildning och erfarenhet som man har för man blir överkvalificerad till de enklare arbetsuppgifterna men saknar praktisk erfarenhet för de mer kvalificerade tjänsterna. Och i mitt fall har jag fel bakgrund eftersom jag inte har läst yrkesprogrammet elektriker utan läst allt teoretiskt. Företag vill ha en med praktisk erfarenhet av elinstallationer och inte en skrivbordelektriker som kan allt men som aldrig arbetat med det.

Visst är det bra med att ha läst på högskola men personligen värdesätter jag en truckkortsutbildning på två dagar mycket högre för den har i alla fall gjort att jag har fått ett jobb.

Du skriver ju själv att du har mer än halva högskoleutbildningen kvar? Får en kirurg jobb som kirurg efter halva sin utbildning?

Jag är högskoleingenjör och sökte 4-5 jobb under mitt examensarbete, tacka ja till ett jobb och nej till ett annat och hade skrivit på avtal några dagar efter min framläggning. Jag hade ingenting efter mig i skolan.

Det lönar sig absolut att utbilda sig.

Av LudvigLindell
Skrivet av Simpan30:

Men att behöva ta csn lån är inte så kul heller. Hur mycket får man i csn lån?

Jag har 312 000kr i skuld och betalar 760kr/mån.

Jag tjänar ganska mycket mer än 760kr extra/mån än vad jag gjorde som städare.

Mitt arbete är mycket roligare än att vara städare.

Av LudvigLindell
Skrivet av gothenburg:

Några månader senare och jag undrar fortfarande vad jag ska bli i framtiden. Jag är sedan tre månader tillbaka sjukskriven på heltid på grund av att kroppen sagt ifrån ordentligt. Alla läkare, sjukgymnaster och andra säger att det är dags för mig att byta till ett lättare arbete där inte händer, axlar och nacke är lika utsatta.

Högskoleprovet är gjort som backup och nu är frågan vad jag ska bli i framtiden. Uppenbarligen inte hantverkare.

Du nämnde tidigare att du skulle kunna tänka dig något inom produktionsteknik. Vill du ha nåt brett där så är högskoleingenjör inom maskinteknik en ganska enkel 3 årig utbildning. Dessutom är det väldigt enkelt att få jobb.

Alternativt så finns det säkert 2 åriga yh utbildningar inom just produktionteknik.

Av LudvigLindell
Skrivet av JBerger:

Själv står jag å väger på om jag ska köpa ett Chieftec UNC-411E-B https://www.chieftec.eu/products-detail/102/UNC-411E-B eller om jag ska köpa ett Inter-Tech 4U 4129-N https://www.inter-tech.de/en/products/ipc/server-cases/4u-412...

Jag vill egentligen bara ha 2x120/140mm fläktar i fronten, dammfilter, möjlighet för fläktar i mitten av chassit eventuellt och 80mm utblås.
Men kanske borde kolla in x-case en till vända jag med

Edit: Nästan alla x-case är ju sold out

Har ett chassi som liknar chieftec lådan du länka liggandes . Jag tror dessa behöver modifieras lite för att man ska kunna sätta fläktar i fronten, men kan missta mig.

Av LudvigLindell
Skrivet av SysXpl:

Synd bara att "Boston snubbarna" inte är på riktigt. Men snyggt animerat...

Menar du Boston Dynamics? Det är inte animerat.
Du tänker kanske på Bosstown Dynamics som är en parodi av Boston.

Av LudvigLindell

Har du packat upp filen du laddar ner?