Inlägg

Inlägg som fabazo har skrivit i forumet
Av fabazo

Elmotor till datorskrivbord för gymnasieprojekt

Vet inte hur jag ska ta mig till väga men jag är inte medlem på något annat forum så tar det här.

Skall bygga ett skrivbord med dator inbyggd som gymnasieprojekt och har tänkt att skärmen skall komma upp ur skrivbordet med hjälp av en liten El-motor.

Har läst Fysik 1 men kan inte jätte mycket om hur såpass kraftfull en motor bör vara för att kunna lyftas upp en skärm på ca 3-4kg.

Så vet någon här på sweclockers vart man kan köpa billiga elmotorer som klarar mina kriterier?

EDIT: här är en video som visar hur jag menar med ''skärmhissen' https://www.youtube.com/watch?v=5Qkh9mvbBXo

Av fabazo

Ahap det lät ju inte så bra...

Av fabazo

Det var där inne jag var. Laddade ned filen under LAN om det nu är det rätta. Installerar jag fel?

Av fabazo
Skrivet av RasmusC:

Hej,

Gå in på enhetshanteraren och kolla om det finns några varningar gällande LAN/Ethernet under "Network adapters"

Ser du något fel där behöver du antingen drivrutiner eller uppdatera de som redan finns.

Men det låter konstigt att det helt plötsligt slutat fungera.

/Rasmus

Har en varningasymbol över nätverkskortet "den här enheten kan inte starta. (kod 10)"

Och när jag felsöker så står det "kortet realtek PCIe GBE Family Controller har drivrutins- eller maskinvarurelaterade problem". Jag kanske har laddat ned fel drivrutiner, vet du vart jag laddar ned dem och vilka jag ska ha?

Av fabazo

Datorn känner inte av Ethernet sladden!

Åkte på semester över lovet så datorn har varit avstängd i en hel vecka (kontakten utdragen och allt). Och när jag kommer tillbaka så står det att det inte är någon ethernet sladd i kopplad alltså känner min dator inte av ethernet sladden. Men det är inte sladden som det är fel på, för att samma sladd som jag har i min stationära funkar i min laptop utan problem.

Har Windows 8.1 64bit och ett Asus Z87-A moderkort.

Det jag har testat:

-startat om datorn ..
-startat om routern
-bytt sladdar

Gick in och laddade ned en driver för LAN porten (tror jag hehe..); Realtek_win7-8_8-1ver767_ver818.zip, vet inte riktigt om det ens är det som är problemet men ja laddade ned det till ett USB och installera det till min staionära. Men efter jag installerade det så får jag felmeddelandet ''Kortet Realtek PCIe GBE Family Controller har drivrutins- eller maskinvarurelaterade problem''. Vid detta läget så orkade jag inte mer så då bestämde jag mig för att återställa datorn. Men då står det ''Vissa filer saknas. Dessa filer finns på installations- eller återställningsmediet för windows.''. Jag har en WIndows 8 64bitars CD som ja stoppa in då men den var tydligen fel, och det var den enda skivan jag hade.

Har verkligen ingen aning vad jag ska göra nu.

Av fabazo
Skrivet av Gigantrix:

Du har jo også mini ITX som form faktor på moderkort for å bygge kompakte spille maskiner. Du kan også i dag finne GTX 970 i mini format (og sikkert andre grafikk kort der vil passe budsjett og behov), så det burde ikke være så vanskelig å bygge en kompakt enhet der også vil tåle å bli flyttet på med jevne mellomrom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mini-ITX

Antar att Mini-ITX och Mini-ATX är samma sak?

Plockade ihop denna: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7647023/2015-01-27 hur ser den ut? funkar det?

Av fabazo
Skrivet av ZaInT:

Du får inte en bärbar gamingdator för 5000 spänn, inte heller en dator med bra kylning eller en 17" med vettig upplösning, om det överhuvudtaget går.
Dock skulle jag inte påstå att Minecraft, Zoo Tycoon eller Cube World kräver en gamingdator eller ett dedikerat grafikkort. Lägg dig runt 7000 så får du något någorlunda vettigt, kylningen löser du med en vanlig kylplatta.
Eller ännu bättre; lägg 5000 på en stationär dator med mATX-låda och 2 x 1000 spänn på två skärmar så är det inte speciellt jobbigt att bära med sig den fram och tillbaka

Jo ja vet men det va därför ja skrev ''Gamingdator'' :).

Får väl kolla på lite mATX datorer med då, har du något bra förslag på någon färdig? Kan bygga ihop den annars men skulle behöva hjälp med komponenter även då (borde kanske ta det i stationära dator forumet istället?!).

Annars .. hur ser denna ut? http://www.proshop.se/Barbar-Dator/HP-Pavilion-17-f078no-17.3...

Av fabazo

''Gaming dator'' till 9 årig kille (0-5000kr)

Tjenare!

Mina föräldrar har precis skiljt sig och de har lovat min lillebror på 9 år en laptop som han kan flytta mellan mor och far varje vecka.

Jag har kollat runt lite men skulle behöva lite tips. Han spelar nästan bara Minecraft, zoo tycoon och Cube World, men vill även kunna spela lite andra mer krävande spel.

Lite guidelines:

*Tänker mig en lite större 17 tums laptop (men om priset går upp för mycket på 17tums så kan vi gå ner i storlek)
*Stöd för HDMI
*Runt 4-5 tusen men kan gå upp lite i pris.
*Utseende spelar ingen roll, är bara ute efter så mycket kräm som möjligt i datorn.
*Gärna en dator med bättre kylning eftersom han kan sitta i flera timmar ibland. Tänker bara så den inte överhettas o prestandan går ned.
*Helst inte ett grafikkort som är interagerat med CPUn, alltså ett riktigt grafikkort.

Tack på förhand!

Av fabazo

jaja det är ju klart. Men tänker mer på vad allt går på, hur mycket man ska sikta på att spara ihop.. 8000-10000kr som fickpengar?
Antar ju att det är flera i detta forumet som har åkt på student resa etc, hur mycket mat och dryck pengar hade ni med er ?
Vi äter billigt och dricker väl billigt med om det är ett alternativ haha.

Av fabazo

Hur mycket pengar lägger man på mat och dricka om man åker på festival?(Ultra; Split Kroatien)

Tjenare!

Jag och några kompisar ska dra till Split i Kroatien på Ultra house festival till sommaren och har redan bokat biljetterna.
Men ingen av oss har en jätte bra uppfattning om hur mycket pengar som faktiskt kommer spenderas när vi väl är där, så det hade vart schyst om någon som hart vart där tidigare eller någon som bara har rest med kompisar utomlands kunde ge mig en liten heads up hur det är. Vi kommer vara där i 7 dagar men festivalen är bara i 3 dagar!

Ultra Biljett 1300kr
Flyg tur och retur: 3000-4000?
Lägenhet har vi redan bokat men kommer inte ihåg priset per natt men men ..

Sen den stora frågan är .. hur mycket lägger man UNGEFÄR på dricka, mat och annat som kan behövas när man väl är där?

Av fabazo

hittade problemet ...

Gick att ha 2 kablar ihop men när ja gick upp till 3 så hände det ja beskrev ovanför. Som tur är så räcker 10 meter men det hade vart trevligt med lite längre, får väl ta den smällen antar jag ävensom HDMI sladdar kan vara rätt så dyra och ja orkar inte köpa en helt ny haha

tack ändå!

Av fabazo

3 ihopkopplade HDMI kablar gör te.x gult till vitt på projektor...

Tjenare!

Har en Optoma projektor som är ihopkopplad med 3 HDMI kablar (2x5meter och en ~3 meter) till min dator. Problemet är att det är konstigt färg utdelning eller hur man nu ska beskriva det. Te.x på min bakgrundsbild blir stor del av det vita till gult (inte allt) och svart blir ibland blått.

När man kollar på film så är det inte så märkvärdigt och man tänker inte så mycket på det. Fast det är fortfarande där och det är rätt så irriterande.

Vet någon vad problemet är?

Övrigt...

-Har 2 skärmar kopplade till min dator (har testat dra ut min secondary skärm)
-GTX 770 (vet dock inte ifall ja kopplar det till den eller moderkortet, för lat för att krypa under bordet att kolla men om det behövs så gör jag det )
-projektorn är från USA men har använt den utan problem ändå så det borde inte vara problemet ..

Av fabazo
Skrivet av keyser:

Plockade upp dem på hifi-klubben, kan vara trevligt att provlyssna på dem där också.
Antar att man kan köpa dem billigare någon annanstans, men det är en viss bekvämlighet att bara hämta dem i butik

Tack så jätte mycket för hjälpen, ska åka in och lyssna på dem och se om det är värt pengarna!

Av fabazo
Skrivet av keyser:

Det hänger helt på hur högt du tänker spela och hur stora rummen är. Svårt att avgöra. Jag tror att ett par stereo-parade Play:3 fyller ett ganska stort rum och vill man ha riktigt mycket ljud kan man gå upp till stereo-parade Play:5, men det är nog nästa overkill för ett normalt vardagsrum.

Just nu har jag följande uppsättning:
För anslutning till internet har jag en Sonos Bridge kopplad till min router.
Vardagsrum: 1x Sonos Connect, inkopplad till min befintliga anläggning där.
Kök: 1x Sonos Play:5

När jag uppdaterar så tänkte jag byta min Play:5 i köket mot en Play:1, detta då Play:5-an är lite väl brutal för det lilla köket och dessutom är Play:1 fuktskyddad vilket kan vara trevligt i ett rum där man lagar mat/diskar/etc. Play:5-an hamnar då istället i arbetsrummet som är lite större.

Låter riktigt bra! Var köpte/beställde du dem från?

Av fabazo
Skrivet av keyser:

Är det verkligen Surround-ljud du menar, för t.ex film?
Om du är ute efter ljud för en flera olika zoner så är Sonos helt klart värt att ta en titt på. Du kan spela musik från olika källor på olika platser eller samma musik på samtliga platser, det är bara gruppera zonerna efter tycke och smak. Jag kör det själv med två zoner (Vardagsrum + kök) och planerar att bygga ut det till arbetsrummet så snart jag får tummarna loss.

Om jag ska vara helt ärlig så vet jag nog inte ens vad som exakt menas med surround sound, men antar att det jag tänkte på inte var rätt haha ... Det ska vara för musik

Satt i alla fall precis och kollade på Sonos och det verkade rätt så schyst. Men det finns ju olika typer av högtalare, vilka skulle du i så fall rekommendera för min situation och hur många behövs i varje rum? Och vilket pris kollar vi på?

Av fabazo

Trådlöst surround ljud till hela undervåningen!

Tjenare sweclockers!

Min far bad mig att kolla upp ett ljudsystem till undervåningen i vårt hus. Vi har tidigare bara haft en aktiv BOSE högtalare men nu vill vi uppgradera lite.

Här är en bild på planlösningen till undervåningen http://imgur.com/uw0fWsp

Som ni ser på bilden så står stjärnorna för högtalare men när ja placerade ut dem i paint så lekte jag bara lite med tankarna. Vet inte riktigt hur många man verkligen behöver i ett rum men jag satte bara ut dem lite slumpmässigt. Man är för det mesta i vardagsrum#1 och matsalen så det bästa ljudet bör vara där!

Det är inga stängda dörrar på undervåningen utan det är öppet överallt och rymligt.

Krav på högtalarna

*Trådlösa
*Minst en Sub (förmodligen i vardagsrum #1)
*Pris: han nämnde inget pris, så ge mig alternativ på olika prisklasser osv om det går
*Helst kunna skruvas upp på väggar

Av fabazo

hur kopplar ja ut reset switchen då?

Värmen är nog inte problemet, kan komma hem från skolan och starta upp den och efter 10 sek lägger den av. Den hinner inte bygga upp så mycket värme på den tiden.

Av fabazo

Datorn bara crashar!

Tjenare sweclockers!

Har haft min dator sen förra sommaren och har inte haft några problem med den tills nu. Jag kan ibland bara sätta på den och efter 10 sek så stängs den av, och ibland så kan jag använda den en hel dag utan några problem. Jag har märkt att den oftast stänger av sig när jag stampar i golvet eller när subben dönar på med musik.

När den stängs av så brukar den sätta på sig själv efter några sekunder, men ibland så måste jag stampa i golvet för att få den att starta.

Och precis nu innan jag skulle posta detta så skulle jag trycka i alla sladdar extra hårt och tog även ut och in grafikkortet men det gjorde bara saken värre... nu så får jag ingen bild alls och CPU LED lampan lyser rött ( vet inte vad det betyder ).

Jag har byggt datorn själv (förstabygge) och alla specs kan ni se i min profil. Även som jag inte får någon bild alls så bör det ju vara mest praktiskt att lösa det problemet först

Tack i förhand //Fabian

Av fabazo

Billig Laptop till famor och farfar ( 5000 kr och ned )

ska köpa en dator till farmor och farfar som de kan använda till epost, word och annat.

De har redan varsin ipad så att den är underhållnings compatible är inget viktigt, bara den är billig och inte krånglar. Tror windows 7 hade funkat bäst även som deras senaste hade Vista (tycker inte windows 8 har imponerat mig så mycket nu ändå). Annars gör det inte jätte mycket om det är windows 8 ...

Tack i förhand!

Av fabazo

Behöver en ny dator mus

Hej Sweclockers!

Min Kone Roccat XTD har slutat fungera (kan inte klicka på några knappar, men musen går att röra runt). I alla fall, jag behöver en ny mus nu!

Budgeten är väl runt 500. Har tidigare kört med en Razer deathadder som jag älskade, men jag sålde den till en kompis för att kunna köpa denna (rekommenderar den inte...). Köpte den på Dreamhack summer 2013 men jag sparade inte kvittot dumt nog...

Tycker ni jag borde gå på den senaste deathaddern eller har ni några bättre tips? Kör för det mesta LoL, många timmar om dan går åt på det spelet men jag kör även andra!

Tack i förhand och Godjul!