Inlägg

Inlägg som fabazo har skrivit i forumet
Av fabazo

27 tums skärm eller större för 3D och photoshop etc.. 4000kr ish

Tjenare!

Letar efter en stor skärm som skall underlätta när jag jobbar i program som blender, photoshop, premier osv (vill helt enkelt kunna se mer). Vill ha så bra skärm, color accuracy, respons time, curved går bra, 4k eller 1080p.

Har ni någon rekommendation för runt 4 lök? Kan ju även tillägga att jag kommer koppla in skärmen i den nya zenbook pro antagligen som har både HDMI v1.4 och thunderbolt c.

mvh. Fabian

Av fabazo

GPU Amplifier för nya Asus Zenbook pro ?

Tjenare!

Funderar på den nya zenbooken (https://www.inet.se/produkt/1962559/asus-zenbook-pro-15-i7-16...).
Funderar på att köpa en GPU amplifier till den för att ha i hemmet så jag kan snabba upp spel samt mina 3d program då 1050ti i zenbooken inte riktigt klarar av det jag vill att den skall göra.

Har försökt leta efter vilka gpu amplifier som funkar till zenbooken men den är ju fortfarande väldigt ny så hittar inte många bra svar. Vill ju såklart komma undan så billigt som möjligt om det går. Detta är det bästa jag har hittat hittills: https://www.dustin.se/product/5011073729/xg-station-pro

Vad tror ni? mvh.

Av fabazo

@Wasp:

Jo tänkte lite detsamma med 11serien. Dock så vet man väl inte än när de lanseras. Hört folk snacka om att de eventuellt skulle lanseras under gamescom men man vet ju inte när de skulle börja släppas laptops (för ett inte allt för galet pris) som har en 11serie gpu i sig.

Problemet är också att jag kanske börjar studera på universitet snart och behöver då en ny dator så vet inte hur länge jag kan vänta.

Av fabazo

sry för bump. Men vill jätte gärna att någon en snutt mer kunnig än mig kommer och ger mig ett klartecken. Är det säkert att beställa just denna datorn samt från den sidan?

Av fabazo

Clevocenter, billigaste 8gen i7 med 1070?

Hallojsan SweC!

Har letat efter den billigaste 15tums laptopen med 8gen i7 samt ett 1070 i. Hittade sidan Clevocenter.se där man kunde bygga sin egen laptop eller välja bland deras för-konfigurerade laptops. Priserna är riktigt bra för det man får men jag tycker det verkar för bra för att vara sant. Här är den laptopen jag kikade på https://clevocenter.se/clevo-p950er-precfg.html som motsvarar ungefär 20600kr om jag räknade rätt.

Men sidan verkar lite skum då mycket är på spanska fast att jag har valt svenska på sidan. Och varför är det så billigt? Vet att clevo chassin är ett billigt alternativ även hos pckonsulten men tycker bara allt käns konstigt. Någon som har erfarenhet med denna sidan eller någon annan åsikt angående datorn?

specs

15.6" (16:9) LED FHD IPS Matte 144Hz 72% NTSC
i7-8750H
1070 8GB MAX-Q 10ª Geração
RAM 32GB (2x16GB) DDR4 2400
SSD: XPG SX8200 480GB M.2 PCIe NVMe (R 3200 / W 1700)
Wifi: Intel AC9560 + BT 5.0
1.9Kg 380 (W) x 249(D) x 18.6(H) mm

Av fabazo

Uppdatering: följde denna guiden https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/136007/i-fixe... och är just nu på step 3. BF1 flyter på bättre nu och jag ser att spelet använder iallfall 60ish% av GPUN i task manager. Ska testa resten av stegen och återkomma ifall det blir ännu bättre.

Av fabazo

Gtx 1070 ligger på 4% användning i BF1

Tja SweC!

Har ett relativt gammalt men starkt system som jag har haft i cirka 5 år. Jag uppgraderade det för ett år sedan med ett GTX 1070 och det fungerade galant! Men nu har min dator börjat strula lite. Jag märkte det först i PUBG där jag hade samma fps på low settings jämfört med high (vet att PUBG är dåligt optimerat men men). Men nu har jag även fått samma problem med BF1. När jag köpte spelet kunde jag kräma ut säkert 100+ fps på ultra settings, men nu så ligger den på dryga 40-60 konstant, även om jag sänker allt till low. Men tar man ett annat spel så som DOOM kan jag lätt maxa spelet med 100+ fps.

Jag kikade på aktivitesthanteraren när jag spelade och där såg jag att den bara använde 4% GPUn kraft till BF1 men nästan 95% utav min i7:a. Ni kan se speccsen i nedan i min bio. Är det något som bottleneckar tro? Har ju i7, 16gb ram, 1070 osv så känns ändå som att jag bör klara mig ett tag till. Jag har uppdaterat alla drivrutiner till de senaste och har även ominstallerat spelen osv. Tacksam för all hjälp jag kan få!

Mvh Fabian!

Av fabazo

Jo den laptopen för 12k är nog faktiskt sweetspoten för det han behöver. Han är bara 12 år så ska nog vänta några år innan jag drar in honom i den stationära pc jungeln. Det är där det bästa med pc kulturen ligger, men jag tror nästan ett färdigpaketerat kit i form av en laptop är vad han behöver just nu! Tack för snabba svar SweC!

Av fabazo

Är mini-atx värt för min lillebror? (budget 11k)

Hejsan!

Min lillebror behöver en mindre stationär dator som han lätt kan ta med emellan sin far och mor som är skilda och då funderar jag på om ett mini-atx är värt? Annars om någon hade kunnat vart snäll och plocka ihop en kundvagn från Inet med ett väldigt lätt och en aning mindre Standard ATX chassi som kan hålla ett full size GTX 1070 etc

Han spelar nästan bara Fortnite och roblox på sin nuvarande laptop men skulle gissa på att han snart mognar till lite och börjar äventyra emot de mer krävande spelen (fingers crossed), så ett 1060 minst iallafall för grafiken. Budgeten ligger runt 11k, men är flexibel med prissättningen.

Vad tycker ni?

Av fabazo

Jag har ett relativt bra system hemma men känner att jag vill ändå behöver uppgradera allt förutom mitt GPU, och därför känner jag att en GPU amplifier känna rätt så logiskt i denna situation.

Om man rendrerar '' live'' (render cycles blender) I vissa 3d program så krävs det mycket GPU kraft, men annars är det typ bara cpu och ram vad jag har förstått. Asså om man jämför andra laptops (med samma prestanda) så är alienware mycket billigare i många fall

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabazo

Alienware 13/15 med Egpu för plugget? (3D modellering osv)

Halloj SweC!

Om saker går som planerade så kommer jag studera Visuell Gestaltning - 3D Design till hösten och kommer då behöva en starkare laptop.

Vet att många är starkt emot alienware här men jag hade en alienware 17tum för dryga 5 år sedan och den fungerade bra och supporten från dell var helt otrolig då de kom till mitt hus bara några dagar efter och bytte mina komponenter osv.

Men det är inte därför jag vill ha en alienware. Utan det är pga Alienware Amplifiern.

Jag har ett system med ett GTX1070 som jag eventuellt tänkte använda med en Alienware Amplifier när jag inte är på skolan. Och isåfall koppla ihop en alienware 13 med amplifiern. Vill gärna ha desktop performance när jag kommer hem från skolan, men ändå ha en okej dator under tiden på skolan. Spelar även krävande spel.

Tycker ni detta låter som ett bra alternativ? Vad skulle ni annars rekommendera?

MVH/Fabian

Av fabazo

Värde på min speldator + surface pro 3? Och köp råd..

Halloj allesammans!

Här kommer lite mycket information men om jag skulle kunna få hjälp med detta hade det vart superb! Om saker går som planerade så kommer jag kanske börja studera 3d design till hösten och behöver (vill ha) en starkare laptop. Men för att jag skall kunna ha råd med en laptop med 1060(1070?) så behöver jag sätta mina andra system i pant. Från början kostade min stationära 16k om jag inte minns fel (hade ett gtx 770 tidigare). Det jag eventuellt kikar på är att stoppa in mitt gamla 770 i den stationära, sälja den, och sedan köpa en laptop + en amplifier så jag kan koppla in mitt gtx 1070 från min nuvarande stationära.

Men huvudsaken är ju då vad jag kan få för pengar för mina 2 gamla system nedanför

Stationära datorn:

MK: ASUS Z87-A AT
HDD: 2TB Seagate Barracuda
SSD:Samsung SSD Basic 840 series 120GB
CPU:i7 4770K @4.2ghz
GPU: ASUS GeForce GTX 1070 8GB Founders Edition
RAM:Corsair 16GB 1600MHz
PSU:Corsair HX 750W 80+ Gold
CHASSI:Cooler Master Stryker

Laptop: Surface pro 3 + type cover (bra skick, tror jag köpte den för 12k för lite mer än ett år sedan)
CPU: i5 6300U @2.4Ghz
RAM: 8gb

Och detta är ju kanske lite i fel del av forumet men.. bör jag vänta med att köpa en laptop tills nya 11 serien av nvidias kort kommer ut så att 10 serien droppar i pris?

Tack på förhand!

Av fabazo

Bottleneck i dator?

Som titeln lyder.. vad är det som bottleneckar min dator. Klarar spel gott nog men det är inte fokuset på det jag håller på med mest. Nu för tiden är det mycket photoshop, premier pro, z brush osv. Alltså renderings tunga program.

MK: ASUS Z87-A ATX HDD: 2TB Seagate Barracuda SSD:Samsung SSD Basic 840 series 120GB CPU:i7 4770K @4.3ghz GPU: ASUS GeForce GTX 1070 8GB Founders Edition RAM:Corsair 16GB 1600MHz PSU:Corsair HX 750W 80+ Gold CHASSI:Cooler Master Stryker

Det jag tänker mest på är ju min CPU samt mitt RAM minne som kanske är lite gammalt. Sen har jag inte jätte bra koll men har hört en del om SSD's i Raid 0 eller vad det heter för att drastiskt öka renderings tider osv (rätta mig om jag har fel). Vad tror ni jag behöver prioritera ?

mvh.

Av fabazo

Elgiganten har ett väldigt bra erbjudande för i5, 8gb 256gb versionen. Endast 11990kr, och då ingår även type cover. beställde den precis!

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ipad-surfp...

Av fabazo

haha gjorde en exakt likadan tråd för min tjej som har exakt samma krav, inte mer än 8000kr och skall kunna spela sims.. kolla in den om du vill.

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1451439-billig-media-sp...

Av fabazo

Billig media/spel dator (ca.5000kr)

Min tjej behöver en ny laptop och här är hennes krav.

- Minst 4000kr, 8000kr Max
- 13-15 tum
- Vit och snygg
- Kunna spela sims

Tänker mig att hon skulle behöva ett dedikerat grafikkort för att Sims ska lagga för mycket men bara det ligger inom prisramen. Kan inte så mycket när det gäller billiga laptops så lite vägledning hade uppskattats

Tack på förhand!

Av fabazo
Skrivet av Squallie:

@fabazo: Jag vet inte heller hur det fungerar som sagt. Jag bytte email på mitt Xbox live konto för nått år sedan så det går iaf, men frågan är ju ifall era konton går att separera nu eller om det är samma konto och emailen kommer ändras på båda?

Isåfall har du väl köpt FH3 på ert gemensamma konto och låter som att det kan bli krångligt att separera dom.. enklast kanske att kontakta microsoft?

Snackade med 2 representanter från Microsoft i sammanlagt 3 timmar. Det jag får göra är att ta över mitt brors xbox-live konto och så får han göra ett helt nytt. Väldigt omständigt men det var tydligen den enda lösningen om vi skulle separera oss om man säger så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabazo

@Squallie:

Jag vet inte riktigt själv hur allt funkar men såhär ser det ut nu; Jag har ett microsoft konto som är kopplad till min email som jag har använt i cirka 7 år. Min bror var lite för ung för att ha en email adress för några år sedan så han skapade sitt Xbox Live konto via min Email för att göra sakerna lättare.

Frågan är ifall man kan flytta över ett Xbox Live account till en annan email adress så att jag får mitt microsoft konto för mig själv?

Av fabazo
Skrivet av Genx031:

Har för mig att man skulle kunna ha olika karaktärer, vilket borde lösa ditt problem. Kanske inte lika roligt att slänga in massa achievements på hans konto istället för ditt, men ah,..

När och var väljer man karaktär då? Vågade bara spela lite in på introt eftersom jag då inte ville att min bror inte skulle få spelat introt ifall jag sparade över hans profil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabazo

Vet inte ifall någon av er kan svara på denna frågan men värt ett försök..

På mitt microsoft konto så har jag låtit min lillebror göra sitt xbox-live konto vilket har blivit lite problematiskt. Mitt microsoft konto är tydligen kopplat till mitt lillebrors xbox-live konto och varje gång jag startar upp Horizon 3 så loggas jag in på min lillebrors xboxlive konto/profil. Problemet är att han också har köpt spelet och antagligen så kommer vi att spela på samma sparfil som mig.

Frågan är då ifall och hur jag ändrar vilken profil som används till forza horizon 3 för jag hittar inget sätt att ändra det på.