Inlägg

Inlägg som fabazo har skrivit i forumet
Av fabazo

Överklocka 1070 FE?

Tjenare!

Har nu beställt mitt Asus 1070 FE och funderar lite på hur det kommer att fungera med överklockningen. Har hållit på lite med MSI Afterburner på mitt nuvarande gtx 770 och undrar ifall det fortfarande är en aktuell och bra överklockningsmetod?

Har ju hört talats om gpu clock 3.0 (inte säker om det var det rätta namnet) som skall vara inbyggt i kortet som automatiskt överklockar när kortet känner att det är läge för det beroende på temperatur osv. Men hur bör jag ta mig till om jag vill få den bästa/maximala överklocknings upplevelsen utan att skada kortet?

Och sen undrar jag även ifall det var dumt att köpa Founders Edition istället för EVGA's och MSI's versioner till exempel. Det stod upp till 2 veckors leverans tid på alla andra förutom founders edition, och otålig som jag är så orkade jag inte vänta haha.

Tack på förhand!

Av fabazo

Oj det blev en hel del svar här.

Jag spelar enbart i 1080p och planerar inte på att uppgradera på ett tag!

Av fabazo

Härligt! Tack för ditt svar.@AMDDDDD:

Av fabazo

Skall köpa 1070.. Något i mitt system som skulle "bottlenecka"?

Som titeln lyder..

Skall köpa 1070 så fort det kommer ut och har ju såklart sett alla recensioner och benchmarks. Då jag är imponerad över benchmarksen jag ser på youtube så vet jag ju inte ifall jag kommer kunna uppnå det samma om jag skulle köpa mitt egna 1070.

Så min fråga är då ifall det är något annat i min dator som behövs uppgraderas inom en snar framtid för att så likt kunna matcha benchmarksen på YT?

GPU: gtx 770
CPU: intel 4700k @3.8 Ghz ungefär
Minne: 16 GB DDR3
Moderkort: Asus Z87-A

Mvh

Av fabazo

Man får ju ett 980ti för cirka 6500kr och 1070, som sägs skall vara kraftfullare än 980ti, får man för 4500kr. Då är väl 1070 väldigt mycket mer prisvärt och "billigare"... eller?@TheYardbird:

Av fabazo

1070/80 M?

Tjenare!

Funderar på att köpa en gaming laptop inom ett år och undrar då ifall ni vet något om ifall de kommer att lansera de mobila korten inom 1000 serien snart? (1080M och 1070M). Och undrar även då ifall priserna på laptoparna kommer sjunka med tanke på hur billiga de stationära korten i 1000 serien är.

Av fabazo

Tack så jätte mycket för ditt svar!

Att självlära sig och arbeta hemma är ju lockande såklart, speciellt nu efter gymnasiet när man är lite skoltrött och vill ta en paus från studier. Men tror det blir svårt som du säger att hålla uppe en långsiktig arbetsprocess när man inte går efter ett schema som man gör i skolan. Ska dock börja lära mig mer program hemifrån och börja skapa en portfolio och se ifall någon nappar på det. Dock så tror jag att jag skulle behöva lite support från en skola som pushar en lite.

Jag var på en mässa i Göteborg för några månader sedan angående universitets utbildningar osv. Och Skövdes skola var faktiskt där och representerade dem. Så jag frågade lite om hur det såg ut efter man hade gått ur skolan, ifall det fanns några jobb osv, och de sa att många startade eget framförallt. Men vet du något om ifall folk anställer en direkt efter en sådan kurs på spelhögskola? Och är det mest pengar i spelindustrin vs t.ex. Bildesign industrin? @Freffo:

Av fabazo

Har tänkt på det med, men för chalmers t.ex. så måste du ha typ 20 gymnasiepoäng för att komma in (vilket jag inte har). Men finns ju andra skolor som HDK i Göteborg. Där fokuserar man mer på intagningsprov om jag inte har fel. @nmc:

Av fabazo

Vilka vägar skall man ta för att bli designer?

Tjenare Swec!

Jag går ut gymnasiet nu i Juni och är så sjukt kluven över hur jag skall ta mig till akademiskt.

Det enda jag vet att jag ska göra nu är att jobba i ungefär 1 år så jag har råd till att börja plugga, men hur och vart jag ska plugga är fortfarande en gåta för mig. Jag vill bli någon form av designer (Speldesigner/Bildesigner.. vad som helst verkligen). Jag vill skapa saker och spel är väl det som lockar mig mest.

Hur tycker ni jag borde ta mig till? Försöka komma in på konst skola? Spel designer kurs? Finns så många olika vägar, men vill samtidigt inte slösa bort flertal år på t.ex. konstskola om det inte kommer att ge mig något (arbetsmässigt). Jag är rätt så duktig på att rita och skapa generellt.

Vill höra vad som helst verkligen, speciellt om det är någon som har gått igenom samma och kan relatera.

Tack på förhand!

Av fabazo

Har inte riktigt de erfarenheterna samt tiden att göra det just nu men tack för tipset i alla fall! @ggustavsson:

Av fabazo
Skrivet av carlen:

Inget svar på din fråga riktigt.. men i kontrollpanelen kan du ju ställa in så att inget händer om du klickar på powerknappen. eller tex "stäng av display" istället.

Betyder det då även att datorn inte sätts på utav knapptrycket?

Av fabazo

Kräva långt knapptryck för att datorn skall stängas av (windows 10)...?

Lite svårt att formulera men men..

Kan man på något sätt göra så att datorn inte stängs av utav ETT vanligt tryck på ''PÅ'' knappen på datorns chassi. Behöver alltså på något sätt göra så att den stängs av utav ett längre tryck eller 2 tryck etc. Är detta möjligt inuti windows eller något program?

Har byggt ett datorskrivbord som mitt gymnasiearbete men placerade AV/PÅ knappen lite olämpligt och är rädd för att folk kommer åt knappen av misstag.

Tack på förhand!

Av fabazo

full hd 1920x1080 tänkte jag köra @Larszon:

Av fabazo

980m 8gb vs 4gb, stor skillnad?

Tjenare!

Kollar på 2 olika laptops där ena har ett 980m 8gb och den andra 980m 4gb. Vet ju att 8gb videominne är mycket men hur stort skiljer det sig från 4gb?

- datorn med 4gb/14972kr https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/17tumochstorre/...
- datorn med 8g/17920kr (man kan välja till den under fliken grafikkort)- http://pc-konsulten.se/produkt/ivy-gaming-laptop-152-config/

Tycker den första är mer värd men hur stor prestanda skiljer det sig mellan de två korten?

Av fabazo

Hittade ett för 1000kr på Ebay, ingen stor summa direkt så tycker det är värt chansningen. Tack för hjälpen!

Av fabazo
Skrivet av langvisaren:

Köpte nyligen en avskalad IVY 152 åt brorsan. Tänkte först köpa en IVY 141 men då vikten var ungefär densamma så blev det den senare.

Sparade en rejäl slant geom att återanvända gamla HDDs och fixa eget Windows. Fått kolli-id och inväntar nu datorn på Posten (köpte på postförskott).

Återkommer när jag fått paketet!!

Gör så, är riktigt nyfiken!

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabazo

Vart kan man köpa gtx 770

Som titeln lyder..

Had redan ett 770 men funderar på att köra SLI då jag inte vill lägga pengarna på ett nytt 970/980 t.ex. Dock hittar jag inget 770 online så tänkte se om ni har någon bättre koll.

Ber om ursäkt om detta har kommit upp tidigare men hittar ingen sökfunktion i forumet på mobilen.

Av fabazo

Skrev till supporten på Pc-konsulten (IVY PC) och frågade lite om 2 av deras datorer om det är till någon hjälp för er..

"IVY 141 är baserad på Clevo P640RE
IVY 152 är baserad på Clevo P650XXX beroende på vilken konfiguration du väljer.

IVY 141:
• 349(W) x 247(D) x 25.4(H)mm
• 2.0Kg

IVY 152:
• 385(W) x 271(D) x 25(H)mm
• 2.5Kg

Jag ber om ursäkt för den bristfälliga hemsidan. Den är under uppbyggnad och fler funktioner kommer inom kort. Däribland mer produktinformation, snyggare layout och kortbetalning.

Med Vänlig Hälsning
iVY- support"

Av fabazo

Vet någon något mer om pc konsulten? Verkar ju nästan för bra för att vara sant. Går ju inte att söka på IVY på youtube för då kommer ju Ivy cpun bara upp.

Funderar starkt på att beställa från deras sida men vill ha ett klartecken först.

Av fabazo

@Fastback: Men dåså, perfekt! Ser ju ut som värsta kapet i mina ögon.