Inlägg

Inlägg som Seunlau har skrivit i forumet
Av Seunlau
Skrivet av MrShizzle:

Hej,

Datorkomponenter
Moderkort: Asus Strix Z390-F
Processor: Intel i9-9900K + Noctua NH-D15
RAM: 2 x 8GB G.Skill Trident
SSD: 500GB Samsung 970 Evo Plus
Grafikkort: MSI RTX 2070 Super Ventus OC
Nätdel: Seasonic Focus Plus 750W
Chassi: be quiet! Dark Base 700 Svart

Skärm
Asus ROG Swift PG279Q

Inga felaktiga eller döda pixlar på skärmen, datorn kommer med Windows 10.
Byggde ihop allting för lite mer än en månad sen, så garanti finns kvar på allting.

Fått erbjudande om tjänst inom företaget i annat land, så därför säljs allting nu.

Ser helst att köparen hämtar allting på plats här i Linköping.
Ska det skickas så betalar köparen frakten, ser dock helst att köpet sker på plats.

Eventuell budgivning sker i tråden, tackar.

Mvh,
Christoffer

Läs hela annonsen här

3500 för skärmen + hämtar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seunlau

Blizzard at Its finest. Nej, vi är inte 12 längre och ja, den nya generationen spelar fortnite. Sjukt att dom faktiskt lyckas lura halva befolkningen, re-releasa första årets content och våga ta betalt för classic anniversary edition. Whats next, Diablo från 1997?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Seunlau

Nice bra jobbat

Av Seunlau
Skrivet av Kamouflage:

Jag har ingen hjälp, men jag är fundersam på om jag förstår det här rätt.

Du jobbar på ett IT-företag som har allt du behöver, men är inte betrodd att hantera de här grejerna där än. Du hoppas därför att någon som inte känner dig tar med dig till deras jobb, och låter dig hantera deras grejer?

Jag kommer inte in i hallarna på företaget jag jobbar på pga min roll..det kommer ta mig minst ett år med en massa tjatande för att komma in där. Som sagt jag har jobbat med IT ett bra tag nu och kan hantera det mesta är bara trött på att vänta.. jag vill ta flera citrix cert detta året och har ingen lust till att vänta ett helt år som egentligen är helt onödigt. Jag är färdig med att vara en vanlig konsult och vill bli grym på Citrix och VMware.. ända sättet är att labba och få pilla. Har redan gjort det virtuellt men förstår inte hur det hänger ihop fysiskt riktigt för jag är aldrig i någon hall. Oavsätt så lär jag hitta en lösning på det ville bara kolla om någon har varit i samma sits och hur ni har hanterat det.

Av Seunlau

Tillgång till Hall

Hej

Jag läser till ett Citrix cert och har jobbat inom IT i snart fem år. Undrar om någon här har tillgång till en hall som kan låta mig följa med under någon helg eller liknande där jag kan pilla med hårdvara, sätta upp någon Xenserver eller Esxi host med san etc för att sedan kunna sätta upp en Citrix miljö? Jag har tillgång till en labb miljö på mitt nuvarande jobb men jag vill veta hur allt hänger ihop genom att pilla på det fysiskt eller se det åtminstone så att jag vet hur det är uppsatt från scratch och vilken host jag är inne på samt hur sanet fungerar och är uppsatt från scratch också. Bor inte i hus annars hade jag köpt hela kitet och labbat. Företaget som jag jobbar på kommer inte att låta mig gå in i deras hallar på ett bra tag även om jag inte är någon nybörjare. Vill påskynda processen och bli duktig på Citrix. Jag vet att det är hyfsat enkel om man pillar med det är trött på att vara inne i noder och jobba mot san som jag inte vet hur det är uppsatt från scratch jag vill veta om allt som finns i en hall och hur det är uppsatt.

Någon god själ som kan hjälpa till eller har förslag på detta? Uppskattas och kan även tänka mig att betala en peng för all tid och hjälp(ingen muta)

Mvh

Av Seunlau
Skrivet av Alexander939393:

Black Friday enligt mig är till 90% att få att trigga kunder till att köpa varor. Lite dubbelt, på ett sett lurar de folk att köpa varor (även om det alltid är kundens egna beslut) då det triggar folk till att köpa. Det finns nog många som inte är tillräckligt kunniga, för det är ju nästan reor hela tiden nu förmera. Många varor går upp och ner och sedan upp innan det är dags för "blackfriday" för att då sänkas.

Tyvärr så har du rätt..
Folk bryr sig inte längre om vad dom köper eller varför.
När man vet vad man vill ha och där man sätter upp en fast budget så lär man märka att priset är samma som det har varit i flera månader +- 500kr i bästa fall. Istället för att trötta ut en själv och sitta framför datorn i 4-5 timmar för detta så kan man arbeta OB, tjäna in 1000, köpa varan och spara lite ovanpå det.

Vi är så desperata och stressade att vi inte längre kan stanna upp i en minut och bara ta det lugnt...
Sjukt less på hur företag gör reklam för sig själva och helt ärligt hur dåliga dom är som säljare.
Kolla bara på CDON, dom har satt 20-30% på allt på deras hemsida.. Det måste nästan vara pinsamt att sitta på deras måndagsmöte..

Kort sagt, mitt tips är att (hur taskigt det än låter) köp begagnat.
Du betalar 1/3 om inte 1/4 del av vad en vara kan ha kostat för några månader sedan och kan fokusera på viktigare saker.
Visst där finns komponenter och varor som du helst ska köpa som nytt pga garanti men annars.. utnyttja systemet och låt den inte utnyttja dig en CPU, GPU är skapad för att hålla.. folk sitter och minar med dessa komponenter och överklockar så det rycker. Körde med en begagnad 780 i två år.. ingen aning hur många som har haft den men har aldrig haft problem med den nu står den och jag vet inte ens vad jag ska göra med den. Nu har jag köpt en 1080 och begagnad också.. 3000 spänn kör så det rycker har aldrig ens varit överklockad.. har min 3770k som har varit överklockad också begagnad i snart 3 år har aldrig haft några problem.. dessa två komponenter har kostat mig 3500 kr.. varför ska jag gå och köpa en 1070 för 4000-5000 när komponenter är gjord för att bli överklockade?

Inte meningen att låta kaxig.. vill bara bygga på det som Alexander skrev om att det hela är en show som är till för att trigga kunder helt rätt.

Godnatt

Av Seunlau
Skrivet av vibe118:

Såhär låter det varje år sen efter 00 smäller det. Köpte ett 1070 för 3599kr för två år sedan runt 02 på natten.

Det där duger tyvärr inte.. jag förväntar mig 1080an för 4000 i år!

Av Seunlau
Skrivet av fragande:

Det är ju väldigt mycket personlig preferens när det kommer till brytare. Jag saknade det taktila klicket jag vant mig vid hos MX Blue. MX Silent är ju väldigt lika röda, linjära med andra ord.

Du får lägga det som bud i sådana fall, hinner ändå inte fixa med affär ikväll. Har ingen annan budat högre får du det för 600 imorgon eftermiddag/kväll.

Ok då förstår jag
Du behöver inte fixa med något direkt. Jag swishar så är det deal

Av Seunlau
Skrivet av fragande:

Noterat. Tänkte avsluta budgivningen imorgon kväll om jag hinner, annars fredag.

Tja

Kan tänka mig att ge 600 om du kan sälja den nu..
Får man fråga varför du inte kom överens med silent brytarna

Mvh

Av Seunlau
Skrivet av leolulz:

Jag har ett ASUS Z170-K om det är intressant?

pm

Av Seunlau

i7 6700k, MOBO, 16GB RAM

Hej,

Jag hade tänkt uppgradera mitt rig och letar efter cpu, mobo och ram.
Kontakta mig så kan vi diskutera pris mm.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Seunlau

Användare: @the_weird
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Gtx 1080 FE

Positivt:
Väldigt trevlig och tillmötesgående.
Inget lurigt utan fick testköra GPUn och all info jag behövde innan köpet.

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Seunlau

Användare: @pzaren
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Acer Predator XF240H
Positivt: Snabb och enkel affär.
Negativt:
Slutbetyg 5/5

Av Seunlau
Skrivet av hakd:

Beror lite på hur man ser det, Med keepass och liknande så får dom tillgång till ALLA dina sidor om du åker på en trojan/keylogger eller liknande.

Ska man ha ett "samlings" verktyg så rekommenderar jag en med 2vägs verifiering. Även om någon knäcker ditt lösenord så behöver dom fortfarande en nyckel via din mobil eller liknande, Samt använder man då 2vägs verifiering så är den engångskoden en keylogger fångar upp redan är förbrukad.

hehe aa jag var sarkastisk.. !! 2-3 facto authentication is de ****

Av Seunlau
Skrivet av Icte:

Usch, tråkigt att sådana hemska personer finns. Bra att man kör med ett unikt lösenord per hemsida/inlogg!

bättre att ha dem samlade i keepass yep

Av Seunlau
Skrivet av Wh1spY:

Hmm, crossplay. Hur blir det då när man möter en konsolspelare/telefonspelare, kommer de fortfarande kunna använda sig av autoaim? Blir ju jävla obalanserat då.... Visserligen har de sämre rörlighet, men ändå.

Men det är kul att det går så bra för spelet, Epic förtjänar det verkligen, det var längesedan jag spelade ett spel såhär mycket som jag gjort de senaste månaderna.

Docka mobilen med en ps4 handkontroll.

Av Seunlau

Bra grejer vettiga priser. Lycka till.

Av Seunlau
Skrivet av Fekko:

1400

Av Seunlau

@Lowke:

1300 + frakt

Av Seunlau

Letar efter en 1080p 144hz skärm 24-27 tum

Tja!

1. 1080p 24-27 tum
2. 144hz
3. köpes för max 1000-1500
4. team-up cs go

Läs hela annonsen här