Inlägg

Inlägg som Josaf har skrivit i forumet
Av Josaf
Skrivet av Dashio:

Är allt detta sålt idag?

Nej allt är kvar, har upphämtning som krav och det har inte varit aktuellt till de parter som jag nått ut till Så om du kan hämta upp är det bara att lägga ett bud!

Av Josaf

Paket av äldre datordelar

Säljer ett paket av datordelar från min tidigare dator. Det har inte varit några problem med komponenterna, jag kände bara att det var dags för en uppgradering. Men komponenterna funkar bra att spela simpla spel såsom Minecraft (det gick bra att spela CS:GO också men vet ej om CS2). Antar att delarna funkar bra till en serverdator också.

Komponenter:
- ASUS GTX 760 2GB GDDR5
- Gigabyte GTX 760
- ASUS Z87-Deluxe
- be quiet! 680W Power Supply
- Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3
- Intel i7 4770K 3.5GHz

Processor, processorkylare, samt RAM-minne sitter fortfarande monterade i moderkortet. Originalförpackningar finns till alla komponenter förutom grafikkortet från Gigabyte då jag fick det från en bekant en gång i tiden, därav mindre information om kortet.

Förbehåller mig rätten att inte sälja om enbart skambud.

Läs hela annonsen här

Av Josaf

ASUS Zenbook Pro 15 (UX580GE) tål ej solljus?

Hej!

För några veckor sedan köpte jag ASUS nya UX580GE (den modellen med en skärm i pekplattan). Allt höll sig till förväntningarna, fram tills dess att jag skulle visa en grej för mor min, som satt ute på altanen. Datorn stängdes av utan någon orsak. Efter metodisk felsökning drogs slutsatsen att porten för SD-kortet/ hörlursingången inte verkar tåla solljus som kommer in från en viss vinkel. När ljuset faller in på denna vinkeln kommer det först upp ett meddelande där datorn tror att den är ansluten till strömförsörjning, när den uppenbarligen inte är det, för att sedan kort därefter säga att den går på batteri, sen stängs hela systemet ner. När en bit kartong täckte för portarna kunde man använda den utomhus i det fina vädret. Om man hade strömkabeln i när den vistas utomhus uppstår inte detta felet. Värt att nämna är att det enda sättet att få igång datorn igen är att sätta i strömkabeln och sedan trycka på strömknappen. Jag är medveten om att en dator inte är tänkt att sitta utomhus med hela dagarna, men detta verkar absurt! Jag ska alltså undvika solljus även när jag sitter och jobbar inomhus? Ja detta uppstod även när ljuset kom genom fönstret.
Efter mycket om och men så skickades datorn tillbaka till Inet, som i sin tur skickade tillbaka den till ASUS. Enligt Inet så hittade inte ASUS några problem med datorn från rapporten, men Inet kunde fortfarande framkalla problemet. Inet rekommenderade återköp, vilket jag gjorde. Nu är datorn bortplockad från deras hemsida pga att de fått för många felanmälningar på den.
Jag vet inte om det är dumhet eller hoppfullhet, men jag ville försöka att beställa en ny dator, denna gången från Dustin. Samma fel återstod och nu väntar den på att bli skickad tillbaka till Dustin...

Jag tycker bara det är skumt att jag inte någonstans har hittat att folk haft liknande problem när det kommer till den här modellen. Enligt Inet så verkar jag helt klart inte vara ensam, men de förtydligade aldrig vilka dessa andra felanmälningar berodde på. Men av allt att dömma så verkar det som att det rör sig om samma fel.

Jag vänder mig nu till er, sweclockers medlemmar. Vad tror ni detta beror på? Jag är inte erfaren när det kommer till tillverkning av elektroniska komponenter, men jag känner att jag kan tillräckligt för att kunna dra några möjligheter till detta problem. Är det något i mjukvaran som tolkar ljuset på tok för fel? Är det en komponent som inte klarar av/ inte fått ett skyddande lager ifrån solen? Är det de nordiska modellerna som har en viss komponent som strular till allt? Väntar med iver på att få höra vad ni andra tycker och tänker!

Av Josaf

Gav upp om att ta del av erbjudandet då jag fick ett felmeddelande om att partionen som var reserverad för operativsystemet inte kunde uppgraderas (full).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Josaf

Var sjukt roligt att prata och umgås med folket i erat bås! Första VR upplevelsen för min del och kul att köra CS mot Kenneth. Hoppas man kan hitta er där nästa år också!!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Josaf

Z170 känns som det bättre valet om du ska tänka på att vara säker för framtiden. Har dock för mig att det inte är någon märkvärd skillnad mellan dem.

När det kommer till extra fläktar så tycker jag att du kan prova hur det är att köra systemet utan att köpa till en extra fläkt. Asus Strix kort använder dessutom inte fläktarna när det är under låg belastning.

Av Josaf
Skrivet av RealPower:

Det där spelar dock inte någon roll. Man klarar sig fint på ett 500w agg med 380.

Jo det är jag väl medveten om, jag ville bara utgå efter hans nuvarande nätagg som ligger på 430W. Om man ignorerar den faktorn så är ett 380 ett bättre val.

Av Josaf
Skrivet av sallee970:

Har inte tänkt mig att överklocka. Grafikkortet får plats!
Och mitt nätagg... är inte riktigt säkert att den klarar av allt (den ligger på 430) så tror jag ska skaffa ett nytt

Skickades från m.sweclockers.com

Ett som ligger runt 500-600 borde räcka, men power consumption är inte min starka sida.

Skrivet av sallee970:

Är det där grafikkortet bättre?

Skickades från m.sweclockers.com

Ett 380 är snäppet bättre än ett 960, det är minst sagt prisvärt. Den stora nackdelen här är att det är ett väldigt hungrigt kort i jämförelse. Som du kan se på Inets sida så rekommenderas ett nätaggregat på 400W för 960 och 750W för 380.

Av Josaf

Jag tycker kundvagnen ser bra ut! Har bara några frågor:

Antar att överklockning nu eller eventuellt i framtiden inte är av intresse då du valt att välja en icke K-märkt Intel processor? Har du också försäkrat dig om att grafikkortet får plats i ditt nuvarande chassi samt att nätaggregatet klarar biffen? Finns tillgång till operativsystem till godo?
Vissa brukar missa dom detaljerna så ville bara försäkra mig om att du hade koll!

Av Josaf

@loevet
Tack så mycket! Vet du om det stämde att vi i europa ska få Exynos varianten, enligt ryktena?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Josaf

Var det dock bekräftat att det var just Exynos och Snapdragon processorer som skulle användas i olika marknader? Jag vet att ryktena har cirkulerat om att det skulle bli en Exynos 8990 samt en Snapdragon 820 variant. Jag har däremot för mig att Samsung inte gick in på några detaljer när det kom till vad för processor/ processorer de använder, det som finns angivet just nu är "en ny quad-core 2,15GHz + 1,6GHz". Om någon har fått nys om ett officiellt uttalande från Samsung skulle det vara uppskattat

Skickades från m.sweclockers.com

Av Josaf

Allt ser bra ut, men som @itkoll nämnde, om det främst är spel du ägnar dig åt är det nog mer värt med i5 6600K istället för i7 6700K. Och har du inte redan en processorkylare i ditt uppgraderingspaket?

Av Josaf
Skrivet av Otur:

kan vara G-Sync-modulen som är tjurig. Jag hade en himla massa blinkande med 2 skärmar, där den ena hade G-Sync-modul. Men det fungerade ju i alla fall för mig.

Jag skulle annars föreslagit att kontrollera ULMB-status men nu har du ju fått det att fungera.
http://www.sweclockers.com/test/19072-asus-rog-swift-pg278q/6...
Om inget skett detta året så kan man inte köra ULMB samtidigt som G-sync.

Jag ska se om jag lyckas låna något kraftfullare grafikkort för att se om det är mitt nuvarande som är felet. Om det är G-Sync modulen så borde man kontakta Asus kan jag tänka mig?

Av Josaf
Skrivet av Otur:

Du kan ställa in 1440p@144Hz men färgerna blir dåliga, det är problemet?

Kommer inte ihåg om det fanns på denna, men finns det någon meny på skärmen där du kan ställa in DP1.2?

Har du provat med bara Swift:en inkopplad?

i Nvidia:s kontrollpanel kan du välja... något med färg-inställningar där du väljer upplösning, står detta på RGB? (osäker på om denna gäller här)

Jag provade nu att koppla ur den andra skärmen, då funkar det att köra i 144Hz 1440p!! Nu när man trycker på TURBO-knappen för att skifta mellan olika frekvenser så finns 144Hz som alternativ där, vilket det inte gjorde förut. Måste isånnafall betyda att grafikkortet inte klarar av att köra båda skärmarna (den andra skärmen är på 1680x1050).

Av Josaf

ASUS ROG SWIFT PG278Q får inte 144Hz att fungera i 1440p

Hej!

Jag skaffade skärmen för någon dag sedan, när jag startade upp den och ville ställa om den till 144Hz i 1440p så blev skärmen konstig, som ni ser på länken nedan.
http://imgur.com/ULlMV9D
120Hz funkar utan problem i 1440p. Det enda sättet jag lyckas få skärmen att fungera i 144Hz är i de upplösningar som G-Sync modulen inte stödjer (1024x768 och nedåt), inte riktigt en sån upplösning man tänkte lira i. Jag har provat att stänga av G-Sync för att se om det är vad som orsakar problemet, men samma problem återstår. Jag har sett att andra har haft liknande problem med 144Hz på denna skärmen, men har inte sett någon som haft just det här problemet.
Jag använder den displayport kabeln man får med i kartong och mitt grafikkort är ett GTX 760. Jag skulle vara enormt tacksam om någon har en lösning på detta, när man spenderar så mycket pengar på en skärm förväntar man ju sig att den ska prestera som det är tänkt!

Av Josaf

Lutar sig mot en S6, men det beror på om alla dessa rykten om att Samsung ska göra en mer "clean" version av TouchWiz. Och om hårdvaran kommer vara lika bra som den sägs vara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Josaf

Ja hon provade en laptop med IPS-panel och blev direkt förtjust i de starka färgerna, men som du säger så har man bara hört bra saker om skärmen.
Väldigt skönt att höra med din version att den ändå klarar av spel så pass bra! Vill att hon ska kunna få den bästa maskinen som finns att skaffa just nu.
Hon hittade nyligen en GS70 på Elgiganten som vi ska kolla på nu i helgen, hoppas hon gillar designen och allt sånt!
Prislappen är inte ett så stort bekymmer med tanke på att hennes morsa vill gärna bidra.

Av Josaf

Dator för flickvännen

Jo så flickvännen letar efter en ny dator, där hon främst kommer att använda den för vardagliga syften och spara bilder på, men hon är också lite intresserad av spel så då passar en speldator jelt perfekt.

Jag har kollat runt lite och den jag alltid återkommer till är MSI GS60 Ghost Pro (2QE-027NE), dens kraftiga komponenter gör så den funkar att både spela på och lagra bilder på. Dess låga profilmått (1.997cm) och låga vikt (2kg) passar perfekt till det hon vill ha hos en laptop.

En länk för att underlätta för er:
http://www.proshop.se/Barbar-Dator/MSI-GS60-2QE-027NE-Ghost-P...

Låt mig höra vad ni tycker om den här, och kom gärna med nya förslag om ni har några!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Josaf
Skrivet av Ganksta:

BF4 och många andra spel är inte riktigt klockrent kodade. WOW, BF4 är 2 bra exempel där man kan ha en monster dator och tycker att man "Borde" få bra flyt etc men dom bara käkar upp resurser. Gör lite riktiga grafiktester om du är orolig.

Phew, det var ju lite lättande, men jag känner ändå att jag kan ha problem med andra spel också, tog upp just BF4 för det är ju ganska många som är bekanta med det.

Av Josaf
Skrivet av hoski:

Tack vare GPU Boost 2.0 kommer grafikkortet klocka ner sig för att hålla temperaturen, så att det ligger på runt 70 grader säger ingenting.
Vad ligger kortet på för klockfrekvens när du får framedrops, och vad ligger GPU- och CPU-load på vid de tillfällena?

Grafikkortet ligger alltid på 1215MHz medans GPU load är ca 95%, men det droppas relativt ofta ner till ungefär 70%, ibland kan det förekomma att det kommer ända ner till 20%! Och CPU load ligger på ca 50-60%.