Inlägg

Inlägg som Daz har skrivit i forumet
Av Daz

Svär över att jag köpte en SE som saknar U1 chippet

Av Daz
Skrivet av snajk:

Fast Windows Terminal är inte blå i alla fall, och det är väl bättre att ha den pinnad än Powershell?

Men det handlar väl om deras grafiska profil. Blått ska indikera professionalism och liksom allvar, och förstås inte sticka ut. Photoshop har ju också blivit blått exempelvis. Andra som mer försöker signalera kreativitet kör mycket lila, orange och liknande. Exempelvis många av Adobes andra program i CS-sviten eller alla JetBrains program för utveckling och så (eller Paint 3D). Mer klara färger innebär att man försöker signalera lekfullhet, typ Chrome och de flesta av Googles appar, eller Slack.

Din kommentar har nu fått mig att avpinna PS och pinna Windows Terminal på jobbet, en blå ikon mindre!

Av Daz
Skrivet av AMB:

P4 3,06ghz värstingen..... bara värme hände inget o snordyr....

Ouch, känner igen problemet. En kompis hade en 3.8GHz Prescott, den hade samma problem.

Av Daz

Ett av de sämre var nog Zalmans fancontroller för länge sen som jag använde väldigt lite för att faktiskt ändra hastighet och den lös upp ett helt rum utan problem vilket ledde till att jag fick tejpa över lysdioderna på den.

https://www.inet.se/produkt/6308154/zalman-zm-mfc1-flaktkontr...

Av Daz
Skrivet av Izenoz:

Allmän fråga och väldigt fritt att spekulera i vad som stämmer eller inte:

Bakgrunden till denna fråga som snart kommer grundar sig i att jag var/är mån av att ge mina barn så nyttig och näringsrik mat möjligt. Har läst att dagens frukt, grönsaker m.m är väldigt söndermanipulerat och ger inte samma näring/nyttigheter som för X antal år sedan, om detta stämmer kan jag givetvis inte svara på MEN om detta skulle vara sant, blir det bättre och nyttigare av att odla eget?

Kanske en jättekonstig fråga men jag tänker dels på detta med bokashi om att man ska få ut det bästa av kompostens näring in i nytt odlande och på så sätt starta om ett bättre kretslopp, hänger ni med i tänket?

Jag har inte kunskapen att uttrycka mig om näring/nyttighet men tycker att hemodlat smakar bättre. Det är en annan upplevelse att ta en tomat direkt från plantan och stoppa i munnen än att köpa från ICA. Om det handlar om barn tror jag inte att det är dåligt att som liten få uppleva vart maten i affären kommer ifrån, om än i liten skala. Minns än idag med fascination när en kompis från skolan vägrade äta kött från våra djur hemma och hellre ville ha sådant som växte på affären så ingen blev dödad för det...

Mera i linje med trådens syfte så har vi idag planterat om ungefär en tredjedel av chiliplantorna för att se hur det fungerar innan vi tar resten. Är rätt nya på det här med egen uppdrivning då vi tidigare köpt/fått uppdrivna plantor redo att sätta i stora krukor så vi vill gärna testa processen lite innan vi kör allihopa. Vidare är växthusramen byggd nu så när väl de sista vårstormarna dragit förbi så ska vi sätta på plasten och sen har vi närmare 22kvm att botanisera i.

Om det finns intresse för odling på swec, vilket det ju verkar göra, kanske det vore fint med en discordkanal för det på swecs discord? Lättare att dela bilder där också.

Av Daz
Skrivet av Supair:

det jag funderat på men intel hd graphics är inte ens ett option i enhetshanteraren

Fråga vart kabeln är insatt någonstans i baksidan av datorn. Det är olika portar för gpu och igpu.

Av Daz
Skrivet av mikkotahtinen:

Skolan hänger inte med. Största bristen är beställaren som jag ser det. Lärare och annan personal vet knappt vad som bör beställas.

Det blir beställningar på funktioner på funktioner och produkten blir en garnnysta, ett fruktansvärt yxigt verktyg att arbeta med.

Det finns inget genomgripande holistiskt sätt att se hur man vill arbeta med verktygen. Konstant lappande och alla systemutvecklare vet hur det blir då

Med detta syftar jag inte bara på just denna artikel - detta genomsyras hela skolvärlden.

Även om jag håller med till fullo skulle jag inte säga att det är specifikt för skolan. Finns en hel del system inom kommunal regi som lider av samma problem. Vet att jag jobbat i kommunöverskridande system där vissa rutor som inte har något alls med ens behandling att göra måste kryssas i för att någon annan kommun ville ha det så och det går inte att styra vad som syns för olika kunder utan alla får samma.

Förstår verkligen att det finns sådana där ute som kastar sig in i såna här projekt. Skulle inte kalla mig för programmerare men har själv några småscript som utför saker som är på tok för omständiga när man vill göra dem mer än några enstaka gånger och gissar att det här projektet började på ungefär samma sätt.

Av Daz
Skrivet av borjew:

1. När jag 2010 gick från en trött P4 till min första fyrkärniga processor, en i5 750.

Jag gjorde samma uppgradering, troligen ungefär samtidigt. Gick från en P4 2.8GHz Northwood till en i5 750. Samtidigt gick jag från 1,5 -> 4GB RAM och det var nog nästan ännu häftigare. Gjorde sen ett till gigantiskt cpu hopp till nuvarande 3900X vilket inte var riktigt lika spektakulärt men nog väl stort.

Annars skulle jag nog säga att den största och mest betydande uppgraderingen jag varit med om var när jag äntligen övertalade mina föräldrar om att bygga själva snarare än köpa i affär. De hade länge hatat stationär eftersom de lät så mycket men 800rpm fläktar och ett välventilerat chassi löste det problemet. Samtidigt passade jag på att byta ut deras säkert 10 år gamla 19" tft mot en 23" dell ultrasharp och uj vilken skillnad! Det sitter en i5 4670k i den datorn och den tuffar på ännu medan de tidigare bytte typ var trejde år när värmen hade tagit död på deras gamla.

Av Daz

Ska nu Server-Sven bara ha filer lär väl en NAS med en UPS räcka? Känns inte som att det behöver vara mycket mer komplicerat än så? Kasta på x antal månader cloudbackup via valfri lösning på det också så är du i mål.

Har ingen aning om vilka NAS eller cloudbackups som är bäst men här är ett förslag.

https://i.imgur.com/Z9TWBr9.png

2 år av https://www.backblaze.com/backup-pricing.html

Av Daz

Dags att flexa all sin ram kanske?

Av Daz

Vi kör en Wahl close cut pro här hemma efter att ha tagit död på ytterligare en batteridriven historia. Har inte kört den mer än några gånger men hittills är det bra mycket mer oomph i den än de tidigare vi haft. Väger däremot mycket och är bra mycket mer otymplig så det är något av en avvägning.

Av Daz

Jag hade liknande problem med min noctuakylare på ett asusmoderkort. Q-Fan tuning och fan step up/step down heter inställningen om jag inte minns helt galet. Min var satt till 0 sekunder, eller något värde nära noll. En ändring till ~2 sekunder gjorde gigantisk skillnad.

Av Daz

Körde tjocka revbensspjäll och karré (med ben och allt) indirekt i sisådär 6 timmar idag medan vi satte upp ramen för ett växthus. Skulle kalla det för en lyckad invigning av årets grillsäsong. Har väl grillat lite burgare tidigare på året med en liten klotgrill från coop men idag fick webern komma fram och sträcka på sig.

Av Daz

Tyckte Itanium kändes alldeles för självklart och valde xp pro istället med tanken att det säkert fanns nån tidig beta eller nått, ack så jag bedrog mig.

Av Daz

Den där bilden går efter upplösningen och då är nr1 nästan lika bred som nr2, 3440 mot 3840 pixlar.

Av Daz

Jag kör samma dosa som @Forsberg samt har en dockningsstation från jobbet hemma. I dosan sitter tangentbord, mus, webcam och headset. Den kopplas sedan till dockningsstationen och stationär och knappen ligger bredvid mig.

I dockningsstationen har jag också nätverk, telefonladdare, laddare och skärm inkopplat och får en usb-c ut.

Processen för att komma igång är då, om den inte redan är inkopplad, att koppla in usb-c kabeln i jobbdatorn, trycka på usb-switchen och byta input på skärmen. Totalt 4 knapptryck varav 3 är på skärmen för att skifta input genom dess menyer.

Har testat Picture-By-Picture (har UW skärm) men inte riktigt fått det att fungera, hade varit smutt att kunna köra båda datorerna på samma skärm annars.

Av Daz

Känns som att min plan att köra vidare på 3900X tills jag hittar en begagnad 5900X till bra pris om något år fortsätter vara bra. Hoppas Alder Lake kommer och rör om i grytan framöver!

Av Daz
Skrivet av snajk:

Fast Windows Terminal är inte blå i alla fall, och det är väl bättre att ha den pinnad än Powershell?

Men det handlar väl om deras grafiska profil. Blått ska indikera professionalism och liksom allvar, och förstås inte sticka ut. Photoshop har ju också blivit blått exempelvis. Andra som mer försöker signalera kreativitet kör mycket lila, orange och liknande. Exempelvis många av Adobes andra program i CS-sviten eller alla JetBrains program för utveckling och så (eller Paint 3D). Mer klara färger innebär att man försöker signalera lekfullhet, typ Chrome och de flesta av Googles appar, eller Slack.

Det är nog bara en tidsfråga innan Windows terminal också är blå ska du se.

Sen tycker jag inte vi ska börja prata om Googles appar för fy tusan alltså, deras nya utseende är bara kaos!

Av Daz
Skrivet av walkir:

Det är en smärre förbannelse att nära nog allt jag använder från Microsoft har blåa ikoner.

Outlook, Sharepoint, Visio, Word, Skype, Internet Explorer samt Edge... Sedan blir det inte bättre av att även Jira, Mattermost och IBM Data Studio och kör blåa ikoner.

Glöm inte Powershell, OneDrive och VS Code. Allt ska vara blått!

Av Daz
Skrivet av OldSchool297:

Fick nyligen starta om när den låstes vid uppstart ca 70 gånger innan den fungerade igen. Den fungerar perfekt annars men vid uppstart så blir skärmen svårt och refresh och power krävs. Den startades om automatiskt idag och de krävdes bara 2 omstarter denna gång. Har inte prövat powerwash. Hade os version 88 innan men har 89 nu. Kanske fungerar bättre.

Powerwash är nog det enklaste att pröva. Ctrl+Alt+Shift+R på inloggningsskärmen startar processen. Har ingen erfarenhet av just den där modellen men liknande problem på skoldatorer löser jag ibland genom att öppna dem och koppla in och ur batteriet.