Inlägg

Inlägg som Daz har skrivit i forumet
Av Daz
Skrivet av zorgin:

Är du en Automationare också?

Tyvärr inte men det verkar som ett intressant jobb och jag tyckte att sammanträffandet med namnen var ganska roligt

Av Daz

Vi höjde avbetalningstakten på billånet för ett tag sedan för att se hur ett högre lån på en framtida bil skulle kännas. Kollade idag och insåg att vi nu bara har tre avbetalningar kvar vilket känns jädrigt bra!

Av Daz

Är det krav att automationsingenjörer har ett Z i användarnamnet?

Av Daz

När vi blev med dator hemma (mellanstadiet) fick vi lite uppdrag med datorn för att lära oss hantera den. Vi gjorde nya versioner, med clipart och allt, av handskrivna recept och de ersatte sen de gamla i receptpärmen efter en utskrift. Skulle säga att den kunskapen har jag nytta av än idag och många av kunskaperna från den antika officeversionen vi hade då är fortfarande applicerbara.

För matte skulle jag nog ta en titt på Vektor som borde passa i varje fall 8 åringen men troligen också 10 åringen och konton var gratis sist jag kollade.

För läsning skulle jag rekommendera böcker, svårslaget i min mening. Känns det tufft att läsa mycket kanske bookcreator och skapandet av sina egna böcker kan vara något?

Av Daz

Vad får du för temperaturer under dina tester?

Av Daz
Skrivet av Napoleongl:

Jag hade tagit nåt i den här stilen:
https://www.webhallen.com/cart/330746,326488,305422,320147,28...

Nätaggregat va billigare i 850w än 750w-versionen, och helvete va minne har blivit dyrt… har du ingen brådska hade jag lurkat lite på marknaden här, då kan du nog spara en slant!
Matx är möjligen lite dumt om du har plats, jag tycker personligen att det är i största laget för en låda. Ska det hela stå avskilt (och det är kanske att rekommendera om du ska maxa en 3090 vad det lider) kan du lika gärna gå upp till atx och ha ett större utbud. Undvik dock mitx om inte annat för att de ofta bara har två minnesplatser och för att det kan bli tajt att få in ett 3090 i ett sånt chassi.

Det där är nog ungefär vad man kan få ihop inom budgeten och jag tänkte på precis samma sak rörande MATX men det är nog vad man får inom budgetramen.

Jag testade att köra intel 11th gen med din givna spec om en i7 och 32GB RAM och fick ihop följande
https://www.inet.se/kundvagn/visa/tA_sAOaHSy53goNKokUKQct-4s8/ml-maskin

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/tA_sAOaHSy53goNKokUKQct-4s8/ml...

Här är det RAM jag aldrig hört talas om och den billigaste SSD jag kunde hitta men drar över ändå. Eftersom kylare inte medföljer så fick jag lägga till en sån.

För ungefär samma pris kan du då få en 3900X eftersom kylare medföljer den processorn
https://www.inet.se/kundvagn/visa/xQ_sAMpN--sEws5Krk1SnYftNiE/ml-maskin-amd

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/xQ_sAMpN--sEws5Krk1SnYftNiE/ml...

Kan inte säga mycket om moderkort, psu etc utan tog bara det som var billigt och någorlunda högt upp i kategorin "Mest populärt".

Fördelen med Intel är att du får inbyggd grafik så du kan köra på den tills en GPU materialiserar sig i din dator. Med AMD måste du ha en GPU från starten.

Huruvida en 11700K är bättre för dina behov än en 3900X är svårt att svara på men Sweclockers har, såklart, många jämförelser mellan de två i sin recension av den senast släppta av dem.

Av Daz

Kodar du flertrådat i python? Annars är väl starkast möjliga single core prestanda vad du är ute efter så en modern AMD-CPU med minst en kärna tillgänglig för koden.

Ska du förbereda för dubbla 3090s lär du vilja ha ett rejält nätaggregat och både moderkort och chassi som har plats. Ett nätaggregat på 1200+W och något lite finare moderkort med X570 chipset lär vara självskrivna och sen ett chassi med bra luftgenomströmning. Lägg till en 2TB SSD och du är nog redan uppe på din budget.

Beroende på om du behöver mer snabbhet eller fler trådar kanske 3900X kan vara en relevant cpu att titta på, 300kr dyrare än 5800X för 8 extra trådar. Däremot är varje tråd inte lika snabb så Zen 3 kan helt klart vara att föredra ändå.

EDIT: På intelsidan kanske 10850K kan vara värd en titt, den var billigare än jag trodde efter en snabb titt på inte.

Av Daz

Tror det är min första 10a? Konsolfrågan kändes svårast imo

Av Daz
Skrivet av JonasT:

Oavsett säkerhetshål så skulle jag vilja påstå att skrivare är en fullständig mardröm att handskas med...

Vågar man hoppas på att det här ger ringar på vattnet så vi äntligen kan börja avveckla skrivare? Pappersutskrifter känns väldigt 2005 imo.

Av Daz
Skrivet av Joakim Ågren:

Tänk på tiden man kunde få ett bra mellanklass kort för 3000 Kr som sedan dög att spela på i 3 år minst, det var tider det...

Skrivet av UndaC:

1500 för instegsgaming
2500 för bättre mid end
4000 för typ det bästa
6000 typ menlöst dyrt för dem som vill skryta

Nu börjar skalan på 7000 och slutar på 25000 istället 😭

Mitt HD7970 var coolast på marknaden när jag köpte det, kostade hela 3000kr T_T

Av Daz

Har ingen som helst aning om hur det gick såhär bra, trodde jag skulle få max 1 poäng.

Av Daz

Tyckte det var mycket fokus på massa CQB, ge mig tanks!

Armored Kill till BF3 var en riktigt fin DLC och sån strid tycker jag kan vara riktigt kul och känns relativt unik för BF serien. Mera sånt och mindre springade i täta korriodorer är vad jag hoppas på. Att de marknadsför att de har stora kartor känns väldigt lovande.

Gillade alla throwbacks till battlefield moments i trailern också, några har man helt klart upplevt själv.

Av Daz

Det började bra men sen gick det åt fanders på slutet.

Av Daz

Tycker uppfinnarna av nya kryptovalutor ska dra ordentlig lärdom av både Chia och BTC och kompinera sakerna som gjort dem så stora. Dags för en kryptovaluta som bara kan plotta i VRAM?!

Av Daz
Skrivet av Stefflo:

Både chilin och tomaterna blommar här hemma iallafall, hur går det för er andra?

Vad det gäller mina planteringslådor så är jag just nu inne på lådor av cortenstål så ska de hålla resten av mitt liv.
Räknar man på det så går det jämt ut på 30 år mot att byta pallkragar var femte år. Då får jag också större lådor än pallkragarna.

Blommar inte ännu men har börjat ta fart. Habaneron verkar äntligen ha hittat sig i sina 9x9 krukor och dragit iväg närmare 1cm om dagen nu så det drar väl ihop sig till att öka storleken igen. Förhoppningsvis ska tunnelväxthusets plast på snart så vi kanske kan peta ut lite saker eftersom gurkplantorna tar över fönstren.

Vi var sena med att sätta frön men det blir nog resultat ändå slutändan

När går ni andra över till slutkrukor för växterna? Vi har våra chili och tomator i 9x9 eller 11x11 nu och överväger att hoppa direkt upp till 20L, medvetna om att vi då inte lär se någon större tillväxt närmaste tiden medan rötterna breder ut sig.

Av Daz
Skrivet av DasIch:

Tänk om det tar 30 år för börsen att återhämta sig?

Fatta vad mycket billig Investor jag kommer hinna köpa på de 30 åren

Av Daz
Skrivet av DasIch:

Vad har ni för strategier inför den stundande kraschen?

Fortsätta lägga in pengar varje månad och vänta på att det vänder.

Är det en krasch på gång tror du?

Av Daz

Moderkort från Seasonic och BeQuiet i framtiden? Lär väl bli någon slags samarbeten om strömförsörjningen ska behandlas med av moderkortet.

Mitt 80+ Platinum agg är inte gammalt så lär hålla fast vid det så länge som möjligt och antar att någon slags konverteringslösning kommer finnas den första tiden i varje fall om det nu blir 12VO som standard.

Av Daz
Skrivet av Stank:

Inte för att jag tror på detta men det cirkulerar videoklipp där mottagare av Pfizer och Moderna-vaccinen kan fästa en magnet där dom fått injektionen. För att verifiera eller dementera kan vaccinerade här testa?

Om du inte tror på det, varför sprida det vidare? Vad är det ens sådana filmer försöker bevisa, att det finns järn i vaccinet?

För sakens skull så fick jag min första Pfizerspruta för 10 timmar sen och mina kylskåpsmagneter verkar inte fästa på mig bättre nu än de gjorde tidigare.

Av Daz