Inlägg

Inlägg som Daz har skrivit i forumet
Av Daz

Har bevisligen för lite erfarenhet av detta, tolkar det som något positivt

Av Daz

Vågar man hoppas på en liten öppen alpha/beta måhända?

Av Daz

Kommer miners nu t.ex. börja köpa LHR kort av 3080Ti/3090 och vara öppna för att byta dem mot icke-låsta 3080s tro? Låter som ett fint sätt att få en gratis uppgradering isåfall

Av Daz

Köpte ett iFixit Pro för att testa och det har följt mig på jobbet ett tag (halvår+) där jag skruvar någon dator i vecka i snitt och tycker det håller måttet hittills. Mitt mest använda verktyg, utöver alla mystiska bits, är helt klart plektrumen som är utmärkta för att bryta sig in i alla möjliga delar av en bärbar dator.

En servicetekniker rekommenderade att köpa en plastsmörkniv från Ikea för att bryta upp bakplåtarna på majoriteten av bärbara så det står på att-skaffa listan.

Av Daz

Får inte betalt i kontanter men hjälper mina föräldrar av och till med odling, djur och konservering. Får då betalt i färska grönsaker, kött och konserver.

I år sätter jag och frun upp vårt eget växthus, drar på taket nu till veckan. Blir vädret bra och plantorna tar sig får vi förhoppningsvis rätt bra avkastning och ”lön” för mödan.

Av Daz

Om vi lämnar diskussionen om pensionärer och chromebooks så finns det ju en annan ganska stor användargrupp där ute som nyttjar ChromeOS i ganska stor utsträckning; elever i skolor.

Chromebooks är en barnlek att administrera i jämförelse med Windowsdatorer (med du kan kanske inte göra exakt samma saker) och licensieringen är i princip Education upgrade på maskinbasis och ett av tre licensalternativ alternativt gratis, per användare. Google verkar göra vad de kan för att krångla till licenseringen på sistone men är fortfarande långt ifrån Microsofts röra.

Av Daz

Kan inte java men det verkar som att du försöker nå index 22 när 21 är det högsta. Om Length är 22 är indexen 0, 1, ..., 20, 21 så när du försöker öppna 22 kraschar det.

Av Daz

Sjuk för 13 månader sen, fortfarande diverse restproblem som jag undersöks för. Historik av allergichocker. Bokade vaccinering samma dag som jag fick möjligheten och får första sprutan på fredag. Med tanke på hur pandemin behandlat mig hittills räknar jag minst med meteoritnedslag på vaccinationsplatsen men förhoppningsvis kanske oturen är slut nu?

Av Daz

1/10 och det var superdatorn med det distinkta utseendet. Verkligen inte min grej det här :S

Av Daz

Självscanning i all ära men senaste året eller så har det varit beställa på nätet och sen hämta upp utanför butiken. Tycker att man missar en hel del roliga "nästan utgånget datum" erbjudanden men lär få leva med det tills omvärldssituationen lugnat ner sig lite.

Av Daz

Annat: att det är en mac.

Min MBP late 2013 rullar än, om än tröttare nu. När den ersätts blir det garanterat en ny mac. Bästa bärbara upplevelse jag haft och touchpadden är i en klass för sig, även om andra tillverkare verkligen börjar komma ikapp nu. LTT hade nyss en video om Lenovos nya touchpad och de nya Dellarna på jobbet har helt klart blivit mycket bättre, tyvärr är det ju då inte MacOS på dom…

Av Daz

Såna här trådar blir alltid enklare om du kan presentera lite exempeldata och förväntat resultat.

Generellt låter det som att du letar efter SUMIF funktionen, förutsatt att din data är någorlunda bra formaterad.

Av Daz
Skrivet av Måttband:

Vore fint med Syfy på någon av de svenska alternativen

Skrivet av the squonk:

Fattas enormt, svenska TV-direktörer suger

Så mycket detta, saknar Syfys utbud otroligt mycket på den svenska marknaden.

Av Daz

Blir ännu en tjänst att eventuellt kasta in i rotationen då, vi kör cirka 2 i taget och roterar mellan dem över tid. På sommaren är det ofta bara en och under de mörkaste månaderna är det emellanåt tre. Har inte haft linjär-tv på evigheter och vi har inte ens antenn på huset.

Av Daz
Skrivet av Jud1th:

Som ovan säger finns det kvm-switchar för det. Men jag skulle kolla om din skärm inte har en inbyggd USB-hub först. Då kan du koppla KB+M till den och bara behöva förflytta en usb-kontakt. Har använt en USB-switch från Aten. Den var plastig och rätt ful men den var billig och fungerade. Det är som en USB-hub men med flera kanaler. Varianten saknar anslutning för Video (då heter det KVM-switch) men ska du ha det så kommer det kosta minst tusen kronor till om inte mer. https://www.webhallen.com/se/product/258324-ATEN-US224-manuel...

Både jag och frun kör samma USB-hub, gör vad den ska och fungerar bra. Vi byter bildingång via skärmens knappar och kör sen USB-hubben för tangentbord, mus, headset och webcam.

Av Daz

Vill du ha massa minne och trådar kanske Threadripper är ett alternativ? Priset är högre men möjligheten till 256GB RAM kanske kan locka beroende på vad du utvecklar?

Av Daz
Skrivet av Pnorberg:

Lite nyfiken på vad du haft för symptom med ditt hjärta?
Själv tror jag inte att jag haft covid men under 2020 har inte riktigt min kropp varit helt hundra. Från att nästan aldrig besökt sjukvården så har jag helt plötsligt frikort...
Det som startade det hela var mitt hjärta, några gånger hjärtrusningar mellan maj och juli för att sedan i augusti (första jobbdagen efter semestern) gå över till extraslag i, dygnet runt, uppåt en vecka per tillfälle, i några månader framöver. Räknade uppåt 12000 extraslag per dag.
Själv så är jag mer misstänkt att det var stress som var orsaken men det har varit ett underligt år.

Jag har ont i vänster axel/arm och det är indikationer på väldigt mycket saker med hjärtat så läkaren är väldigt oroad. Det faktum att jag blir bättre av fysioterapi gör mig desto mindre oroad över att det ska vara något fel på hjärtat. Däremot är jag med i den där facebookbgruppen som någon länkade till tidigare och diverse hjärtproblem, främst POTS, verkar ju vara vanliga om man ska tro på vad som sägs däri.

Av Daz
Skrivet av sAAb:

Nej, men de som motsäger sig vaccinering skapar död.

Mitt meddelande var mestadels riktat mot de som jag ser lägga in "bara 0.xx% dör, det är ingen fara!". Jag är djupt för vaccinering och kunde jag få en dos Astra här och nu hade jag tagit den. Frun har fått en dos Astra hittills men nu ska de tydligen få en dos av något annat i framtiden eftersom vi båda är under 65.

Har blivit provtagen för covid 2ggr sedan jag var sjuk, vid förkylningssymptom, eftersom det nu är så länge sedan att vården inte ens vet vilka råd de ska ge mig.

Av Daz

Imorgon är det ett år sedan jag valde att stanna hemma från jobbet eftersom jag hade lite ont i halsen på ett sätt som kändes obekant. Tänk om jag hade vetat då att jag skulle bli satt i karantän i över 4 månader och ett år senare sitta och vänta på ytterligare en lungröngten, fler hjärtundersökningar och vad helst mer de nu tänker skicka mig på i jakt på varför kroppen inte riktigt fungerar som den ska.

Frun jobbar på sjukhus och icke akuta vårdinsatser har skjutits upp i över ett år för vissa av hennes patienter eftersom covidvården suger upp alla resurser som finns att tillgå.

Med det sagt, kanske ska vi inte bara räkna på hur många som dör?

Av Daz

8GB RAM som ingåg känns lite snålt 2021, vet att Apple är bra på att kräma mycket prestanda ur sitt minne men ändå.