Inlägg

Inlägg som Burglar har skrivit i forumet
Av Burglar

Jo jag har bara originalkylaren och enda ändringen jag gjort var att ställa FSB:n till 311 (skrev helt fel där uppe). Ska jag göra något annat? kanske sänka hastigheten på minnena? (såg det i en annan tråd förstod dock inte anledningen)

*EDIT*
Jag hade en gammal version av CPU-Z (längst ner i högra hörnet på bilden) så det var därför det stod fel värden

http://img100.imageshack.us/img100/7797/clockresultlf5.th.jpg

Av Burglar

Jag kan inte så mycket om klockning men jag testade iaf igår att höja fsb:n till 333, det var det enda jag gjorde och när jag kör 3dBenchmark06 så går CPU tempen upp i 60grader.
Jag tycker det verkar konstigt att vissa har så låg spänning, på bilden så står det 2.544v är det båda CPU:erna tillsammans eller? och jag har inte pillat på spänningarna, dom står på auto.

http://img244.imageshack.us/img244/6553/klockadxw1.th.jpg

Någon som vill kommentera bilden? något jag missat eller borde ändra?

Av Burglar

Samma som CyberHamster

*Edit*
Någon som kollade första resultatet i första tråden från 2002? LOL

Av Burglar

Jag får 0-1 FPS på ett ställe och det är det där förbaskade Red Valley, jag trodde att något var fel ffs när det laggade så jävulskt, nu känns det lite bättre när ni oxå har låg FPS

Av Burglar

Någon som vet den rekommenderade max temperaturen på Dual Core 2 processorer? AMDs ligger väl runt 75-80.

Tjena almirz, jo för fasen allt funkar klockrent, dock fick jag ju flasha BIOS det första jag gjorde för att mobot skulle hitta CPU:n ordentligt. Som referens kan jag ju säga att jag kör Oblivion på högsta inställningar (alltid något hehe).
Fläkten som följer med chassit hörs fan inte alls, jag trodde den var trasig eller något det som hörs är däremot GPU fläkten. Det gick på 12k cirkus, men då köpte jag en HDD och ett PSU också. Jag rekommenderar denna uppsättningen varmt

Av Burglar

Ok, jag började med att höja FSB:n till 300 så nu har jag en 2.6Ghz istället hehe. Tempen har knapt rört sig heller, nu ska jag leta reda på SuperPi också och se ifall det håller sig stabilt.

Av Burglar

Jo det hade jag gärna gjort men jag vill inte sabba min sprillans nya cpu

Av Burglar

Jag eftersöker helt klart ett tillägg för minnen, t.ex. vad FSBn är för de olika minnena, t.ex. PC5300 och så vidare. Jag har för mig att jag läst det i en gammal FAQ här men jag är inte jävel till att hitta det igen så jag förmodar att det är borta.
Jeje, det var bara en idé.

Av Burglar

Hjälp med överklockning av E6600 på P5B

Tjena.
Jag tänkte att jag skulle testa att få lite mer kräm ur datorn även om den är ny, delarna jag har står här nere.
Det jag funderar på är t.ex. hur hög FSB jag kan köra på CPU:n då jag har PC5300 minnen och vilken spänning jag "bör" ha som max för att CPU:n ska palla med klockningen.

Av Burglar

Bra idé Arnie, jag håller precis på att installera en ny dator så det måste jag testa när jag fått nätverkskorten att funka. Fler råd är välkomna under tiden

*EDIT*
Nope, det var samma sak på den så jag ringde BBB, men dom ville att jag skulle vänta 20min i kö till supporten

Av Burglar

Nope, ingen router bara en ren anslutning till mitt bredbandsuttag.

*edit* när jag skulle kolla min email (googles) så frågade sidan om jag hade en långsam anslutning........ eeeeh jag har 100Mbit.
Jag körde TPTEST nyss och fick detta felmeddelande om det kan vara till någon hjälp:

" Test failed (last msg: 512 Max Packetsize allowed is 1500) "

Av Burglar

Hjälp mig! Jag kan inte ladda ner filer längre

Som topic säger. Det är skitskumt, det började med att vissa sidor blev segare än vanligt t.ex fz.se och ifall jag ska ladda ner en fil (vilken som helst via webbläsaren, Firefox eller IE) så i bästa fall så börjar filen att laddas ner för att sedan stanna på typ 10%, annars startar det inte alls. Det jag har testat för att åtgärda problemet är som följer:

Stängt av Zonealarm.
Skannat hela datorn med Kaspersky AV.
Stängt av Kaspersky AV.
Rensat cachen på både IE och Firefox.
Stängt av adblock-programmet i Firefox.
Scannat datorn med AdAware.

Så nu undrar jag ifall någon har en idé som kan tänkas lösa problemet?

*edit*
Kan det vara en inställning för nätverkskortet?
Det är det som är inbyggt i P5B-mobot.

Av Burglar

Det är en Coolermaster fläkt som följde med chassit, visst den skyfflar ju bra med luft då det är en 120mm fläkt men mitt ASUS probe har minimi-varvtalet satt till 1000rmp så det larmar hela tiden.

Av Burglar

Du kan uppdatera med en cdskiva också, gå in på asus hemsida, leta upp ditt moderkort och klicka på BIOS-filer där finns en ROM-fil som du kan bränna på skiva. När du sedan startar upp datorn så tryck ALT + F2 så får du upp flashprogrammet, sedan väljer du bara din cdskiva. Lycka till

Av Burglar

Windows hittade skärmen i felsäkert läge, men då kunde jag inte installera drivisarna, så det var en återvändsgränd. Dock så hittade jag ett annat alternativ när jag tryckt F8 under POST, VGA-mode hette det, och det funkade fint. Tack för svaren iaf.

Av Burglar

Anslutningen är en sådan där liten med 3stift, men jag testade även att koppla in på en vanligt kontakt med 4stift men den snurrade fortfarande väldigt långsamt.

Av Burglar

Hmm, jag har liknande problem nu efter att jag installerat om Windows på min nya dator. Sidor laddas jättelångsamt och jag kan inte längre ladda ner filer från hemsidor, som exempel skulle jag ladda ner drivisar till min mx518 mus; den laddar till typ 15% i 1.5Mbit/sek och sedan bara slutar den. Någon som har en lösning på Heinekens och mitt problem?

Av Burglar

Mina kylfläktar varvar inte upp...varför?

Tjena
Jag har precis plockat ihop min nya dator (se nedan) men grejen är att ASUS Probe II varnar för att det är för varmt i lådan (47grader) och min 120mm chassifläkt snurrar i ~700 varv/min. Hur ska jag skrämma upp hastigheten på fläkten?
Tacksam för svar för jag blir lite nervös :S

Av Burglar

HJÄLP min monitor vill inte tända efter SP2 installation

Hej!
Jag har plockat ihop min nya dator nu (se nedan) och jag har ett apfett problem Det är som såhär att min windows version har bara SP1 så när jag plockat ihop min dator och installerat windows så installerade jag ju såklart SP2 också. MEN nu vill inte min enda TFT monitor (min crt brann upp i förra veckan) "tända"! det står att den inte får en signal, men det funkade fint innan jag installerade SP2, så finns det någon som kan tänkas ha en slug lösning på problemet?
Ska väl tillägga att den fortfarande funkar på min gamla dator.

Av Burglar

Jag har precis köpt en dual core 2 cpu E6600 och får samma problem, det kanske låter löjligt men jag har ALDRIG uppdaterat BIOS förut så jag är lite rädd för det. Skulle någon vilja göra typ en 1-2-3 stegs beskrivning så vore jag evigt tacksam. Datorn startar och windows med men det är ju lite läskigt att ha felmeddelanden vid POST.
moderkortet heter ASP5B