Inlägg

Inlägg som Burglar har skrivit i forumet
Av Burglar

oh jösses vad portar! någon som är haj på hur man öppnar portar i ZA?
Med andra ord, hur går man tillväga?

Av Burglar

Battlefield 2 portar

Hej!
Jag har ett feteproblem med BF2 och mitt ZoneAlarm pro, grejen är att jag får "you lost the connection to the server" typ var tredje gång jag spelar, fast att jag har satt BF2 till "supertrusted" inne i ZA. Borde inte det öppna alla portar för BF2 som det anser sig behöva öppna?
Jag hittade en 'lösning' på ett annat forum som sa att det var PunkBuster som försökte uppdatera eller något sånt och att man då skulle uppdatera manuellt. Jag gjorde så men det spelade ingen roll. Någon som vet något om detta / haft samma problem?

Av Burglar

Samma här, jag sitter med ett hercules 3dprophet 9800 Pro och det rockar stenhårt fortfarande :).

Av Burglar

Jo, det är nätaggregatet för jag hade exakt samma problem fast mina fläktar snurrade inte heller men dioderna på moderkortet lös. Jag bytte aggregat och sedan funkade allt igen så byt ditt du oxå.

Av Burglar

Ok, jo det verkar mer rimligt. Jag körde Microcraps minnes test och minnena verkar vara ok.

Av Burglar

Minnes problem eller fulkod

Hej!
Jag satt vid datorn i går kväll när ett program plötsligt crashade och jag fick meddelandet "minnet kunde inte läsas"......jag undrar om man verkligen får ett meddelande ifall minnet faktiskt är trasigt eller så?
För antingen så är det en av mina minnesmoduler som är fukkade eller så är det helt enkelt fulkod i programmet som crashade (Miranda IM).

Av Burglar

Känns som jag känner igen problemet :/

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=484548

Av Burglar

Tack så jätte mycket för hjälpen. Det blir att köpa +skivor då

*EDIT* det står ju att den ska klara -skivor oxå väl?

Av Burglar

ok, då ska jag bara försöka hitta vilken disk det är. Tack för tipsen killar

Av Burglar

Förstod inte riktigt vad du skrev men jag kanske kan ana mig till att du menar jag ska testa med en '+' skiva istället?s

Av Burglar

DVDR + eller -?

Det är som så att jag tänkte bränna en film jag har hemma på en DVDR - skiva, sagt och gjort så gjorde jag det då min DVD-brännare klarar alla typer och format på dvd skivor. Men när jag stoppade in skivan i min dvdspelare så sa den bara att skivan var smutsig!!!?? wtf?
kan det vara så att min dvdspelare (som är en Sony DVP-NS405) inte klarar av den typen av skivor. Finns en standard för DVD-skivor ? typ är + en standard?

Jag är helt nollad så jag skulle uppskatta ett svar

Av Burglar

hårddisk knackar och fryser datorn

Tjena.
Idag fick min dator tuppjucket efter att en av mina tre hårddiskar började knacka och liksom 'starta om sig' typ varvade ner och sedan upp igen. Jag vet inte vilken disk det var, men låt oss säga att det inte var den disken som Windows-partitionen ligger på, kan det fortfarande få windows att frysa?

Av Burglar

Nej, den tråden missade jag . Ska testa det senare ikväll *håll tummarna*

*EDIT* Jag har gett upp nu. Jag struntade i kortet och plockade ur min gamla cd-brännare, så nu funkar alla diskarna.

P.S Qtech suger aprumpa :@

Av Burglar

@Gizmoo007. Jag har testat att flytta kortet till en annan pci-plats men resultatet var detsamma :'(

@Aqualize. Nja, dom få komponenter som sitter på kortet är fastlödda så det hoppar jag nog över :). Har planer på att fimpa min ena CDbrännare och använda den platsen till min nya HDD istället, samt sula ut kontrollerkortet från balkongen :/

Av Burglar
Citat:

"O-tec'ingen"

LMFAO strålande

Citat:

Är en nybörjare men undrar om det inte bara att gå in i setupen och ställa in att den skal starta med enbart disket stationen ?

Jo, men som standard har de flesta att datorn ska försöka boota först från diskettenheten sedan hdd. Så den börjar boota som den ska, men den vill inte fortsätta.

Ok, för att klargöra historien en gång för alla så kommer den nu

Det är så att jag har två hdd och två CDrom i datorn. Eftersom moderkortet inte klarar fler enheter så skulle jag skaffa ett O-tec'ing kontrollerkort för att kunna skaffa en hdd till. Men XP vägrar känna igen kortet och jag kan därför inte heller hitta hdd som jag har anslutit till kortet. Jag fick som tips av deras 'support' att jag skulle flasha kontrollerkortet, för då skulle XP hitta kortet (xp hittar bara en okänd enhet, och installerar jag kortet iaf (med de drivisar som följde med) så säger bara windows att det är fel på enheten). Sagt och gjort, jag följde anvisningarna som var att jag skulle skapa en bootdisk och en diskett där jag hade flashprogget och sedan kort och gott flasha kortet ( I wish :rolleys: ). Nu kommer det jävliga Om jag stoppar i kortet i moderkortet och bootar på disketten (nu utan att ha kopplat in den nya hdd) då börjar datorn läsa på disketten men stannar efter typ 3-4 sekunder och sedan händer inget mer. Kopplar jag nu in hdd:n till kortet och bootar igen, DÅ bootar datorn från disketten (hur förbannat skumt är inte det!?) men eftersom jag inte får ha någon enhet ansluten till kortet när jag flashar det, så spelar det knappast någon roll.
Hoppas jag har rett ut problemet ordentligt nu iaf

Av Burglar

Attans!

Datorn vill inte ens boota med korthelvetet istoppat tar jag ur kortet så kan jag starta datorn till DOS med hjälp av en disk som jag skapade enligt Aqualizes anvisningar. Det mest skumma av allt är att jag kan boota med disketten samtidigt som jag har kortet istoppat i datorn, MEN jag måste ha en hårddisk inkopplad. Men i anvisningarna som följer med flashprogget framgår det tydligt att man INTE får ha en disk inkopplad då man flashar kortet. Vad ska man ta sig till?

<--börjar snart lipa

Av Burglar

Nja, jag har en hel tråd tillägnad detta kort men ingen verkar kunna hjälpa till även om försök har gjorts.

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=44757...

Grejen är den att jag har haft ett 'mail chat' med supportfolket på Qtec i England och dom sa till mig att jag behövde flasha kortet eftersom XP inte kunde hitta det. För att flasha kortet måste jag väl boota till 'DOS' eller något, men det är det jag inte har lyckats med ännu.

Av Burglar
Av Burglar

Tackar, men där hittade jag bara en länk till Microsofts hemsida där man kan ladda ner XP:s standard bootdisk. Den som man har när man ska installera windows.

Av Burglar
Citat:

Det mesta är väl dock tur, men man kan ha lite olika varianter när man "omringar" det okända sökta talet.

Japp, det kallas binärsökning