Inlägg

Inlägg som calle77 har skrivit i forumet
Av calle77

Kan rekomendera dig en linuxbok som jag tycker är bra för nybörjare.
"RHCE Red Hat Certified Engineer Linux Study Guide" (ISBN 0072224851)

Denna bok är ju egentligen tänkt för folk som ska göra cert provet för redhat
men den går igenom det mesta från början och är tydlig och har bra övningar
och exempel. Det mesta går ju att göra även om du inte tänker köra redhat.
Bästa allround bok för linux jag har ägt i alla fall.

Av calle77

Har bara handlat i butiken, och har väll egentligen inget negativt att säga förutom att det måste vara den långsammaste butiken i stan. Tar typ 10min för varje kund även om de inte frågar något särskilt. De kanske har lagret i ett annat hus eller något för det kan ta dem rätt lång tid att hämta varan man ska ha. Men annars tycker jag att de är bra.

Av calle77

Hadde samma problem med min Dlink DI-604 förut men det löste sig efter att jag gjorde en "factory reset" med reset knappen och gjorde om alla inställningar manuellt.

Av calle77

DI-604

Jag inte haft problem med att den fryser men däremot hadde jag tidigare mycket problem att komma åt www gränssnittet i den. Men det löste sig efter att jag gjorde en "reset to factory defaults".

Av calle77

DHCP lease time

Oki man får alltså leva med att byta IP hela tiden om man inte har en liten firewall eller liknande som hela tiden fönyar ens DHCP lease.

Men även telia där jag aldrig bytte IP har ju ganska korta lease tider men där får man i alla fall samma IP om man slår på datorn igen en vecka senare. Men så är det alltså inte med BBB.

Tack för ditt svar.

Av calle77

Hur ofta byter man IP med BBB?

Hej!

Ska snart beställa BBB *DSL och undrar hur ofta man får ny IP med BBB om man inte har datorn igång hela tiden. Jag har haft telia ADSL tidigare och även där var det ju dynamisk IP tilldelning.
Men jag tror inte att jag bytte IP en enda gång med telia även om jag hadde datorn avstängd under flera dagar. Är det samma sak med BBB, eller får man nytt IP ofta?