Inlägg

Inlägg som calle77 har skrivit i forumet
Av calle77

Sök på google efter anonymizer eller liknande så hittar du nog något.

Av calle77

Jag tycker också att ni ska satsa på IPcop eller m0n0wall eller liknande, men om ni nu inte vill det untan vill installera redhat så är det fedora som gäller nu för tiden. Redhat Linux underhålls inte längre. Fedora som finns på http://fedora.redhat.com/ är fortsättningen på den vanliga RedHat disten.

Av calle77

Om inget av infomationen blev krypterad så borde det ju bara vara att kopiera över den till den andra disken. Men du lär ju märka om den är läsbar eller ej. Börja inte blanda in massa recovery program innan du testat om det bara går att kopiera över på vanligt vis. Blev informationen krypterad så lär ju inte recovery progget hjälpa dig med den biten i alla fall.

Av calle77
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LfD
istället för att kryptera hdd, varför inte börja avgifta sig själv med att sluta ladda ner? APB loggar väl ändå trafiken? Och vem är det egentligen som behöver kryptera sin hdd?

APB sitter knappas och sniffar folks uppkopplingar för att se vad de tankar. Tror inte att en ISP skulle samarbeta med APB på den nivån för ett så simpelt brott. Även om de skulle logga trafiken så tror jag inte det enbart räcker som bevis. APB är ju ingen myndighet, de har inte mer rätt att avlyssna folk än vad vilken annan svensson som helst har. Att kryptera sina diskar räcker nog för att slippa åka fast för något, även om krypteringen går att knäcka så tror jag inte de ödslar tid på det för ett så lågprioriterat brott. (Som inte ens är något brott ännu)

Av calle77

Den enda vettiga lösningen på ditt problem är att använda ett webhotell på internet.

Av calle77

Ponten har själv lagt ut mp3 filer på nätet utan tillstånd. Kanske gammal men kul i alla fall.

http://web.telia.com/~u93006781/

Av calle77

Väggurtag finns också på biltema och clas ohlsson.

Av calle77

Gå in på dells hemsida, skriv in hans service-tag (finns på klisterlapp på datorn) så kan ni sedan klicka er fram till nätverkskortets drivare.

Av calle77

OpenBSD 3.5 med pf

Av calle77

Datorn som sitter bakom den med två nätverkskort ska ha default gateway satt till den andra burkens IP. Sen ska det funka.

Av calle77

Hur pass stabil uppkopplingen är har ju också med linjekvaliten att göra. Är linan till ditt hus kass så lär det ju inte bli stabilare med en annan ISP.

Av calle77

Använder ni switchar som kan filtrera på IP nivå så kan ju spärra all trafik på de portar som dessa maskar använder. Men jag gissar att ni inte har tillgång till sådana switchar. Annars får ni slå på loggning på några andra burkar så ni ser var den försöker sprida sig ifrån.

Hur stort LAN är det? Är det inte allt för stort kan man ju kräva att alla ska köra updaterat antivirus program eller ha en lokal brandvägg på sin burk. Eller att de har installerat patchar så att de inte är sårbara för dessa virus.

Av calle77

Sätter du en burk utanför brandväggen så kommer den ju inte skyddas av brandväggen och blir därmet exponerad för hackare utifån internet.

Antar att du har en ren AP utan brandvägg. Har du din AP innanför brandväggen idag så skyddar du ju datorerna som ansluter via APn mot attacker från nätet men skulle någon komma in på din AP (typ en granne eller så) så är ju ditt interna nät exponerat. Det slipper du ju med APn utanför. Jag skulle ha APn innanför eftersom risken för attacker utifån internet är störst.

Du får nog förklara dig bättre om du ska få vettiga svar.

Av calle77

Ok de har alltså bara ett abbonemang till telejack nu, som kostar 399:-. Bor man nära får man upp till 24mbit bor man längre i från så får man 8. Jaja de lyckliga som bor nära får 24mbit för samma pris som alla andra nu.

Av calle77

eMovix är en dist som bootar från CD och automatiskt spelar upp videosnuttar. Kolla om det inte går att visa bilder med den också.

Av calle77

Uppstår problemet även om du söker av ett mindre antal servrar eller uppkommer det bara när du scannar av massa servrar på en gång?

Har varit med om ett liknande problem som uppstod om man scannade ett mycket stort antal servrar i mycket snabb följd. Tror det berodde på att burken som delade ut internet inte klarade att ha allt för många NATade connections på en gång. Men detta var ju ett bra tag sedan så detta problem kanske inte uppstår i dagens programvaror.

Men testa att scanna ett mindre antal servrar eller scanna ett fåtal åt gången om det hjälper.

Av calle77

Tack för svaret ang XF4.
Jag skrev in SKIPDIR+= games/ i /etc/mk.conf precis som du skrev men den kompilerade i alla fall games katalogen när jag körde "make build" i /usr/src har någon en teori om varför det inte funkade? Inte för att det spelar så stor roll men det vore intressant att veta varför det inte funkade. Det är OpenBSD 3.5 på burken.

Av calle77

Känner inte till packet logic men det kanske går att komma förbi med http tunnel eller liknande.

http://www.nocrew.org/software/httptunnel.html

Av calle77

Hur är det med X prylar. Kompileras inte de med resten av systemet?
Ska uppdatera min OpenBSD 3.5 installation på min brandvägg, den har inga X prylar och inte games installerat. Har lagt in att den ska hoppa över games katalogen i /etc/mk.conf men jag hittar inga kataloger med X under /usr/src. Letar jag för dåligt eller är det så att X inte kompileras när jag kör "make build" under /usr/src.

Av calle77

Har för mig att det finns en funktion i början av installationen för att kolla om alla installations filer på CDn är läsbara och har rätt checksummor m.m Kör den, det kan vara din installations CD som är paj.