Inlägg

Inlägg som calle77 har skrivit i forumet
Av calle77

Jag trot att mOREc är beroende av att confa och confa om windowmanagers. Han måste helt enkelt byta ofta för att det ska finnas saker att confa om.

Av calle77

Men ring BBBs support så kan de tala om för dig hur du kopplar in en nätverkskabel och annat som behövs för att din uppkoppling ska funka.

Av calle77

Jag beställde en bok från Amazon i USA, men när jag fick boken så var den skickad från Amazon i tyskland. Detta spelar ju inte så stor roll för mig, bara något jag noterade.

Av calle77

Mycom har strulat mycket på sista tiden. Beställde en helt vanlig 200GB HD, efter en månad avbeställde jag eftersom de fortfarande inte lyckats leverera min order. De har flyttat nyligen men det måste ju vara dålig planering från deras sida när allt slutar funka i en månads tid bara för att de ska flytta 200 meter. Beställde från komplett istället, no more mycom för mig i alla fall.

Av calle77

Kan det vara att port 53 TCP inte är öppen någonstans.
Det är ju UDP som används för querys men TCP som används för zon-transfer och liknande.

Av calle77

Vad exakt är det du är ute efter, vad vill du göra? Det borde ju vara ganska enkelt att skicka ut en ARP WHO-HAS, kan inte komma på ett windows verktyg som gör enbart detta just nu men om du förklarar exakt vad det är du vill uppnå så kanske jag kan hjälpa dig. Finns ju en del arp verktyg förutom arp kommandot som följer med i windows.

Av calle77

2004 versionen är ju över ett år gammal. Skulle gissa att man får en för gammal "Live Update" version när man installerar från skivan. Tanka hem senaste liveupdate versionen manuellt från symantecs patch sida och installera den så ska det nog funka.

Av calle77

Det var ju bara gratis att ringa till andra som har "gratistelefon.se" nummer. Det erbjuder ju fler bolag än detta. Det är ju inget som är gratis med denna grej alls.

Av calle77

Karteller finns det nog gott om, både stora och små. Bensin som ett exempel kan det vara så att det finns karteller där eller råkar det bara vara så att alla höjer och säker samtidigt lika mycket jämt.

Av calle77

Med detta kan du läsa och skriva dina linux filsystem från windows. Dock inte konvertera något.

http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm

Av calle77

Är det i ett villa område kanske man kan gå samman med någon annan granne och dela ett 8mbits abbonemang med dem via wlan.

Av calle77

Jag bor 1500 meter från stationen och har BBB 8/1 fast det är numera 2/1 eftersom det bara blev massa avbrott i högre hastigheter. BBB verkar vara nöjda, uppkopplingen är nu stabil och jag kan inte tanka så mycket men de kan fortfarande ta ut full avgift.

Av calle77

Någon som vet om det går att göra något åt kassa ledningar mer än att flytta och dra in ett till abbonemang? Kan tänka mig att skanova inte tänker dra nya ledningar till min lgh bara för att de nuvarande inte klarar 8mbit.

Av calle77

Vissa modem och ADSL routrar har en inställning som kör DHCP release efter en tids inaktivitet. Vet inte om din router har detta men det finns på D-Link i alla fall.

Av calle77

Kortet är ett kombo kort. Heter ju "Combo RJ-45 & BNC" det runda du ser är en BNC kontakt.
Den använder man när man ska koppla in sig på ett BNC nät, BNC använder runda kontakter och koax kabel. Gammla grejer alltså. Men den har också en vanlig TP-kontakt (RJ-45) så det är bara att köpa och köra på.

Av calle77

Du lär ju behöva sätta upp någon typ av NAT och dela ut 192.168.x.x adresser från din dhcp server för du får ju som sagt bara 5 IPs av BBB. Du får inte fler publika IPn bara för att du kör en egen server. Din egen server kan inte dela ut BBBs IPn det kan bara deras server göra.

Du måste sätta upp en bradvägg med NAT och en DHCP server som delar ut privata IPn (192.168.x.x eller motsv). Funktionalitet motsvarande en D-Link router alltså.

Av calle77

Movix är vad du söker. Har själv använt det mycket och är helt nöjd. Det ska även funka att köra från USB minnen men det har jag inte testat själv. Jag har bara bootat den från CD.

http://movix.sourceforge.net/

Av calle77

Håller med dig antan88, köpte mig en 340 för en månad sedan jag med och jag är mycket nöjd med denna spelare. Allt jag har kört i den har fungerat bra. Även sådant som är kodat med nyasted xvid codecen. Att den kostar 799:- gör ju inte saken sämre.

Av calle77

Det enklaste vore nog att köra grub som bootloader men om du nu vill starta linux från Windows bootmenyn så får du söka bland how-tos. Tror att det ska gå.

Kolla denna. Kan stå där.

http://www.ibiblio.org/pub/Linux/docs/HOWTO/Linux+NT-Loader

Av calle77

Om du tar över det tele-nr som redan finns där idag så borde du ju kunna lägga en beställning redan nu. Men om de som bor där nu ska ta med sig nummret till sin nya adress så funkar ju inte det.