Inlägg

Inlägg som Makaveli1 har skrivit i forumet
Av Makaveli1

Aldrig hört talas om det faktiskt, Hör med RIOT Support dom har nog en snabb lösning åt dig ska du se!

Eller om någon på forumet här har haft liknande.

Av Makaveli1
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Om man inte är riktig hardcore på några få fps så gör det inte så mycket till och från. Jag spelar TW3 på 1440p med *allt* påslaget och på max. Allt annat jag kör rullar på finfint i full UHD.

Japp men du kör 980ti eller? Har svårt att tro att ett 970 klarar TW3 1440P och maxat utan spikes? Har inte testat men vad jag har förstått så ska det inte gå så bra i högre upplösningar än 1920x1080 då det bara använder sig av 3.5GB VRAM?

Av Makaveli1
Skrivet av Rasmus18:

Har kvar ordernummer, är de värt att skicka in de ifall? Känns ju inte som att de är nått tillverkningsfel på de då jag haft de i 2.5 år och de har funkat utmärkt tills nu.

Självklart är det värt? Du får ett nytt kort direkt, Är det Inet förresten eller? Skicka in rätt kort bara så att du inte skickar något som funkar, det får du prova innan bara

Men ring innan så att dom får skicka en retursedel till dig.

Av Makaveli1

ASUS All the Way!

Jag försöker hålla mig borta från Eizo skärmar då alla proffsspelare (CS:GO) tycker att dom är skit!

Asus har 144hz och 4ms responstid,

Eizon har 60hz och 6ms responstid.

Så det borde vara svaret på frågan! Asusen är helt enkelt bättre

Av Makaveli1
Skrivet av Rasmus18:

Testade HDMI från moderkort till skärm och de funkar, då är de väl grafikkortet som har skurit antar jag. Borde jag testa formatera datorn, eller tror du att grafikkortet är så gott som slut? Kanske är fel "forumdel" men är detta nått som kan gå på försäkring/garanti?

Eftersom det flimrade innan windows så är det nog skuret tyvärr.

Försäkring går det inte på, Har du kvittot/ordernumret kvar på grafikkortet så har du alltid 3 års konsumentköpsrätt dvs är det fel på det så får du ett nytt gratis.

Mvh Markus

Av Makaveli1

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9196209/2016-02-27

Valet finns mellan det gröna och röda laget, Nvidia eller AMD. Ska du spela i högre upplösning än 1920x1080 så är AMD ett bättre val, annars tycker jag Nvidia!

Av Makaveli1

Hej! Sålänge moderkortet inte rör plåten så är det ingen fara med distanserna, Men eftersom du får en röd lampa på BOOT_DEVICE_LED så tippar jag på att det är hårddisk/odd om du har det som orsakar problemet.

Gör såhär.

Koppla ur alla enheter fårn SATA slotsen så att datorn kommer ge meddelandet NO_BOOTABLE_DEVICE_FOUND.

Beroende på hur många hårddiskar du har ikopplade så prova med en i taget i flera SATA uttag för att utesluta portar och dylikt. Det kan vara så att någon av hårddiskarna inte funkar som dom ska eller så har moderkortet fått fnatt men då borde du inte ens komma förbi post eller in i BIOS.

CPU FAN error är ett vanligt bugg meddelande som brukar lösa sig med en BIOS updatering.

Av Makaveli1

Ta ur båda kortet och kör på processorns integrerade grafik, Det vill säga att du sätter i kablarna i moderkortet istället för grafikkortet.

Märker du ingen skillnad där så är det nog ett grafikkort som har gett sig. Du kan också korstesta med dina 780's.

Mvh Markus

Av Makaveli1

Du hade köpt den på DXRacer.net och inte maxgaming?

Maxgaming är bara återförsäljare har du inte köpt den där så har dom inget med det här att göra, Kontakta konsumentverket och berätta din historia så kommer dom att hjälpa dig därifrån! Har varit med om liknande situation men konsumentverket kunde hjälpa mig.

Mvh Markus

Av Makaveli1

Testa att ta ur grafikkortet ur burken och köra på det inbyggda så att du sätter in ''Skärm kabeln'' i moderkortet istället. Det borde ge dig ett rakt svar på om grafikkortet är trasigt. Kan ju lika gärna vara skärmen som spökar också.

Av Makaveli1
Skrivet av ZANDBERG:

Okej. Då lär det ju inte vara att det är fel minnen då han inte ens får igång datorn så han kommer fram till bios.
Nej jag tror inte att han har testat utan minnena. Men om moderkortet vore rökt (kortslutning) så antar jag att han inte hade fått ström till moderkortet ens i någon sekund?

Får han ström till moderkortet hela tiden i en sekund ungefär? Sen dör den? Låter som moderkortet faktiskt. Men minnen kan också orsaka No POST/Shutdowns så han borde testa att X-Test minnen och testa helt utan dom.

Personligen tror jag att det är moderkortet, jobbar som support tekniker och det mesta vi får in är väl egentligen No Post problem där moderkortet/Nätagg/Minnen behöver bytas men oftast är det moderkort!

Mvh Maka

Av Makaveli1
Skrivet av Thumbii:

@Makaveli1: Såg OK ut. Dock skulle inte jag tagit en 144Hz skärm när det där grafikkortet inte ens klarar alla nya spel på max @ 1080P. Sen är det ingen SSD vilket jag anser att man alltid bör stoppa in i en ny dator idag. Sen finns det även billigare tangentbord och mus..

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9195435/2016-02-27 Det här är enligt mig ett bättre val då det ingår montering och komponenterna är lite bättre balanserade. Du får som du ser lägga till mus och tangentbord men sånt är saker man egentligen borde testa innan man köper

Jag glömde helt av SSD men det hade passat in i budgetten om man strippa lite på tbord+mus. Sen tangentbord och mus skrev jag bara att jag rekomenderade men att det är en smaksak som TS får avgöra själv vad hon vill ha.

Ska TS spela spel som League Of Legnds/Counter Strike etc så är 144hz det enda valet enligt mig iallafall.

Av Makaveli1
Skrivet av ZANDBERG:

Han trodde först att det berodde på nätaggregatet så han hade kopplat in ett kraftigare för att testa, och det hade varit samma problem även med det.

Har ni någon koll på hur det ser ut med supporten för 2666 ddr4 minnen? Har läst lite olika grejer och kollar man specifikationer på många sidor så nämns just 2666 inte så ofta. Om dom nu inte skulle stödjas, kan dom då sänkas automatiskt till t.ex 2400 för att fungera?

Minnen kan du ställa ner till 2133mhz i BIOS via XMP, Men troligtvis är det inte problemet, jag tror att det är moderkortet som orsakar detta.

Har han testat utan minnen för att se om moderkortet ger beepcodes på att den inte har minnen? Får han inga beepcodes så är moderkortet rökt.

Av Makaveli1

Hej!

Jag har satt ihop en kundvagn åt dig http://www.inet.se/kundvagn/visa/9195361/2016-02-27

datorn klarar alla spel i dagsläget. Jag har byggt en likadan till en kompis, han kan spela GTA/Farcry 4 och alla såna mer ''krävande'' spel hur lätt som helst.

Jag har bara valt med tangentbord/mus som jag själv rekomenderar men det är ju helt enkelt ditt val vad du vill använda!

Montering av dator kan Inet göra för 800kr. Står att du bor i Göteborg och jag kan nog tänka att det finns många här på forumet som kan bygga en dator gratis bara för att det är kul.

På så sätt kan du tjäna in 800kr. Men du gör som du vill helt enkelt!

Mvh Markus

Av Makaveli1

Rekomenderat för 390 är ju 750W, Men 650W ska det lätt kunna hantera. Killen på netonnet borde ha gjort något mer felsökning såsom att ta ner datorn till minimum post och uteslutit lite komponenter, kan han inte testa med något annat moderkort? Nätagg?

Kanske inte är i hans jobb att göra eftersom datorn inte är köpt därifrån men ändå. Skulle mycket väl kunna vara glapp i moderkorts kontakten.

Av Makaveli1

Ditt radeon kort kommer inte klara 4K skärmen tyvärr, du kommer kunna använda den men 4K kommer det inte klara av.

Ska du köpa ett nytt grafikkort för att spela på 4K med så får din budget vara mer än 2000kr.

Jag hade ju rekomenderat ett R9 390 8GB, GTX 980ti eller ett 390x. Budget skulle väl vara ett Sapphire Nitro 4GB R9 380. för 2300kr?

Du kommer nog behöva klocka upp din processor rätt rejält om du köper ett sådant kort och 390 kräver 750W om jag inte minns fel så det måste du veta innan köp också.

Av Makaveli1

Har du blåst med datorn? Med vadå?

Har du omformaterat datorn?

Har du ominstallerat CS:GO?

Har du kollat dina temperaturer?

Vad är det för crash? TEX: CS:GO.exe svarar inte eller får du en blåskärm?

När du svarat på dessa frågor kan vi nog hjälpa dig lite mer utförligare

Av Makaveli1

Låter väldigt konstigt, Jag vet att CS har haft sina problem med vissa patcher att FPS för vissa datorer ballar ur och blir hur dåliga som helst. (FPS dåligt)

Det du har gjort är egentligen den felsökningen du kan göra tycker jag och ditt 3DMark test verkar ok.

Kollar du min dator i sign så har jag runt 300FPS hela tiden men när jag är själv på en map och kollar in i en vägg eller liknande så stiger den till 1000fps.

På firestrike fick jag 15600 points! Testa och kör en du med, du bör få lite sämre eftersom jag har 980ti.

Av Makaveli1
Skrivet av WHProductions:

Har uppdaterat till senaste bios och drivrutinerna. Tack i allafall.

Skickades från m.sweclockers.com

Ring in till oss på Dell Supporten 08-590-05-199.

Troligtvis har du nästa arbetsdag support så vi kan bara skicka ut en tekniker som byter dom relevanta delarna. Men vill du göra ett återköp så är det fritt fram.

Mvh Maka

Av Makaveli1

Nej! Byt till ett bättre isåfall!