Inlägg

Inlägg som hhjyu har skrivit i forumet
Av hhjyu

Konkret förslag: Köp http://www.inet.se/produkt/1902437/msi-z87-g41-pc-mate-atx och köp http://www.inet.se/produkt/5310046/intel-core-i5-4670-3-4-ghz.... Det blir jättebra! Det blir 2600kr och om det är för dyrt kan du alltid köpa en i3 som denna: http://www.inet.se/produkt/5310061/intel-core-i3-4340-3-6-ghz... och det blir då 2160

Av hhjyu
Skrivet av draken01:

http://www.inet.se/produkt/v100329/uppgraderingspaket-amd-a8-...
skulle detta packet kunna funka eller är det sämre? hört att i5 och sen såklart är msi bra grejjer, men har väldigt låg budget att röra mig på för tillfället tyvärr.. eller skulle det bara vara dumt att köpa detta packet är det skit? men tänker som att jag behöver en processor som kan prestera bra på två kärnor.. hur vet jag att den gör det?

Jag rekommenderar en i3 eller i5 processor helst en upplåst version också ( K serien ) så att det går att höja klockfrekvensen. Amd processorer är generellt sätt mindre bra om du inte överklockar ganska mycket har jag läst. Jag brukade själv spela wow och har en i5 - 2500k och ett GTX 670 som har likvärdig prestanda som GTX 660ti. Jag kunde spela på allt ultra inklusive supersampling8x och hade alltid över 100+ fps i 1080p.
Jag rekommenderar alltså i3 eller i5 och det kräver då ett Intel socket, LGA 1150 och en i5 4670k är att rekommendera.

Av hhjyu
Skrivet av draken01:

tackar för hjälpen boys den fråga dock det kan då vara ett måste för mig att även byta moderkort och ram för att få allt och passa då eller? är inte så hajj på datorer men hört att om jag byter processor så måste jag nog byta moderkort också?

Uppgraderingspaketet som Konaubu länkade har både cpu och moderkort i sig. Om du inte köper det paketet så måste du ändå köpa nytt moderkort ja.
Ditt nuvarande stöder bara AMD processorer och inte den nya typen för den delen heller. Du behöver stöd för Intel's eller AMD's nyare processorer vilket är socket LGA: 1150 etc. för Intel och Socket AM3+ för AMD.

Av hhjyu

De är tillbaka....

Av hhjyu
Skrivet av KiWo:

Enligt denna tråd [http://superuser.com/questions/372082/unknown-glyph-symbols-o... är lösningen att radera FNTCACHE.DAT från C:\Windows\System32

Tack för hjälpen, har raderat och startat om, får se om det kommer tillbaka eller ej.

Av hhjyu

En gyllene regel när det gäller mjukvara är ju att avinstallera onödiga program och funktioner. Så att avinstallera dessa komponenter är att rekommendera eftersom att de kan inte göra annat än orsaka problem. Men jag tror inte det blir någon märkbar prestandaskillnad av att göra detta däremot.

Av hhjyu

Varför har jag dessa symboler?

http://i.imgur.com/aJ4aXJ9.png?1

Varför har jag dessa symboler? Inget att bry sig om egentligen, men är intresserad varför det ser ut så.

Av hhjyu
Skrivet av Orreman:

Hallå

Ska skaffa ett grafikkort och undra om Geforce Gtx 670 är bättre en 760. Det ser i alla fall ut som 670 är bättre än 760 men det kan ju alltid finnas en bra 760.

Palit Geforce GTX 670 2GB
Länk:http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/154305-palit_...

ASUS GeForce GTX 760 2GB DirectCU II OC
Länk:http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/178024-asus_g...
Btw är det skillnad på Asus 760 och Gigabytes

Fps test: http://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/vi-korar-...

http://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/vi-korar-...

Svara gärna!!

jag har i5-2500k och GTX670Windforce och jag kör Battlefield 4 på High med avg 60+fps. Jag skulle ha köpt GTX770 eftersom att 600 - serien är äldre och det känns ju dumt att betala lika mycket för sämre effektivitet/prestanda. http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/178482-gigaby... <-- Massiv framebuffer och bra prestanda. Kostar mindre än vad mitt 670 gjorde och har dubbel framebuffer...

Av hhjyu
Skrivet av Knightogus:

Tjenare!
Köpte en kana v2 häromdan, ska lämna tillbaka den för att den glider ur min hand hela tiden pga den är så fruktansvärt len.
När den är tillbakalämnad så blir det nog att jag köper en Deathadder 2013

Har haft en Deathadder 3g många år, den har jag älskat pga ytan! Men vönsterknappen reggar inte längre när det hålls ner.

SÅ; är DA13's yta alls som KANA V2?

Tack på förhand!:)

Skickades från m.sweclockers.com

Jag rekommenderar att du köper en "riktig" datormus i stället för en sån där gaming ljusblink 500km/h mus. Det är väl inte så kul att pröjsa flera hundra för en datormus? Det har ingen större betydelse när du spelar etc. Köp en som är billig och skön i stället.

Av hhjyu

Ljud i hörlurar försvinner slumpmässigt

Sedan jag bytte plats från frontpanel till bakpanel för inkoppling av mina hörlurar (Sennheiserpc360) försvinner ljudet helt och hållet i sådär 1 sekund ganska ofta. Anledningen till att jag har bytt plats är för att det var ett väldigt tydligt och irriterande brus när jag hade dem inkopplade på frontpanelen.
Jag har en möjlig teori att problemet är mer konsekvent när jag spelar då det utvecklas mer värme etc.
Bruset som framkommer när jag har det inkopplat i frontpanelen beror väl sannolikt på att sladden till moderkortet från frontpanelen kommer åt någon komponent eller så.

Av hhjyu
Skrivet av WardonE:

Som titeln säger, vad är bäst? Främst för gaming då

Skulle även gärna vela ha rekommendationer på vad ni tycker är riktigt bra skärmar (max 3000kr).. Lutar just nu mot 120hz+ hållet med denna skärmen: https://www.komplett.se/asus-24-led-vg248qe/774683

120+hz om du anser att flyt i bilden är jättevikigt, annars är en icke- TN panel att rekommendera i alla lägen eftersom att en högre bildfrekvens är enligt mig endast nödvändigt om man spelar spel. Du märker lite mer flyt på skrivbordet också men extremt onödigt i utbyte om högre upplösning och/eller överlägsen färgåtergivning. Jag har en 60hz och en 144hz brevid varandra och jag skulle faktiskt hellre ha en högupplöst IPS panel i stället men det har jag kommit fram till efter månader av användning så jag nöjer mig.

Jag garanterar att du blir nöjd med en IPS panel men jag kan inte garantera att du blir nöjd med en 120hz eftersom att bildkvaliteten kommer vara betydligt sämre och du kan inte på något sätt påverka det faktumet. Går du från en TN panel till en IPS eller ännu bättre en IPS med 1440p upplösning kommer du bli supernöjd. Går du från en 60hz till en 120hz kommer du kanske bli nöjd eller kanske inte märka någon skillnad.
Tänk på att du måste ha mer än 60 bildrutor i sekunden för att märka någon skillnad. Men andra ord behövs ett bra system för att köra senaste spelen på hög inställning och ha ökat flyt i bilden. Detsamma gäller för en 1440p upplössning eftersom att det är mycket mer krävande än 1080p.

Av hhjyu

BenQ Xl2420TE - Saknar inställningar och dålig färg.

Hälften av alternativen är gråa och går inte att använda, sedan är färgerna helt värdelösa.
Ska jag lämna tillbaka skärmen eller har någon tips på hur jag löser detta?
-Jag jämför färgåtergivningen med min andra bildskärm och anser att denna är betydligt sämre, så pass att jag stör mig på det ordentligt...Andra bildskärmen är en LG E2441.
nuvarande inställningar är:
-Kontrast 29
-Ljusstyrka 32
-Skärpa 5
-Gamma 5
-Färgtempratur Normal.
Inställningar som inte går att använda är till exempel: Black Equalizer, Färgton, Färgmättnad, Senseye Demo läge, DynamicContrast, Overscan, Smart skala. Färgformat, Fasning och Pixelklocka.

Av hhjyu
Skrivet av skurtbert:

Testat båda, köpte till slut en Asus, tycker den känns lite vassare för allroundbruk EFTER kalibrering. Denkom iaf närmare mi IPS-skärm i färger vilket är skönt när man har dem bredvid varandra.

Vad jag har läst så är Benq skärmen bättre när det gäller färger men möjligtvis sämre på svarstiden. Alla säger olika...

Av hhjyu
Skrivet av SweFox*:

BENQ 20T har flera revisioner men den nyaste är 144Hz och kan köpas från komplett, inet osv.

Jag har själv den och rekommenderar STARKT, jag kollade också på asus osv men valde BENQ

Tack för svar! Jag har haft riktigt svårt att bestämma mig mellan dessa två, och innan det om jag ska ha ips eller 120hz. Men blir nog en BenQ20T då antar jag.

Av hhjyu

BenQ XL2420TE eller asus vg248qe?!

Vilken är bäst? har fått för mig att Benq har bättre kvalitet på design. Men Asus skärmen stödjer G-sync modul, men vet inte ens om G-sync är intressant...Känns som att 144hz och 1-5ms bör räcka men.

Sen verkar det också vara som så att XL2420T var 120hz och att det nu finns denna TE som har en ny panel med 144hz, men TE finns inte att hitta i sverige. Antar då att XL2420T är detsamma som TE ändå? eftersom att den har 144hz.

Av hhjyu

ASUS 24" VG248QE 144Hz eller vänta på G-sync?

Det jag då undrar är om man ska vänta på en skärm som har G-sync eller köpa ASUS 24" VG248QE 144Hz? som man sedan kan köpa G-sync till om man så vill.