Inlägg

Inlägg som miniryo har skrivit i forumet
Av miniryo

Har löst sig för mig nu iallafall, tack för alla svar!

Av miniryo
Skrivet av OskarB98:

Finns tre stycken på Tradera.

En inkl handkontroll för 400:-
En som enbart är reciever för 399:-
En reciever med startbud på 199:-

Tack, ska kika på det!

Av miniryo
Skrivet av Karazhan:

Jag har en orginal men vet inte vad den är värd. Har även en xbox dosa så kanske har behov av den men ge mig ett bud

Går att hitta trådade xbox one-kontroller som är PC-kompatibla för ned mot 359 kr på Power, så kanske rimligt pris cirka 200 kr?

Av miniryo

Söker Xbox 360 Wireless Receiver för PC

Ifall någon sitter på en original från Microsoft så köper jag gärna. Verkar inte gå att få tag på längre. Tar emot prisförslag.

Läs hela annonsen här

Av miniryo

Har skaffat ny SSD och tänkte ominstallera windows på den nya och swipa alla hårddiskar i samband med detta. Behöver jag ladda ned installationsmedia på annan USB eller kan jag göra en total formatering, installera windows enbart via stickan som följde med, och sedan installera på nya disken?

Av miniryo

Satte 1,275 vcore manuellt i BIOS, men under realbench stresstest visar CPU-Z konstant 1,264 V. Klarade 30min testet utan några missöden. Bör jag ändra någon annan inställning/sänka värdet i BIOS eller bör jag lämna det som det är? Kör 4,4GHz med XMP och LLC level 5.

Moderkort: Asus Z170-Pro
Processor: i5 6600K
Kylare: CM Hyper 212 Evo

Av miniryo

Sätter ni vcore på offset, manual eller adaptive? Och vilken LLC kör ni? Ska testa överklocka 6600K med 212 evo kylning och asus z170 pro moderkort.

Av miniryo

Jag tror CSGO kommer dö ut rätt snabbt, på grund av följande faktorer:

1. Bettingen förbjöds, vilket minskade intresset för proffsscenen. Tittarsiffrorna och därmed pengarna i CS påverkades negativt.

2. Valves fortsatta uppdateringar med nya ljud/glove case osv. gör att spelet känns alltmer sönder och gimmick-aktigt vilket minskar intresset. CS har alltid varit ett cleant spel och det börjar gå överstyr.

Av miniryo

NU FUNGERAR DET.

Enda problemet är att DisplayPort inte fungerar, endast DVI. Vad kan detta bero på?

Av miniryo
Skrivet av DaNi8331:

verkar vara ett jävla joll CSGO.. Jag ligger på 120-150 med min setup..

Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB Gaming G1
ASUS Z170 PRO GAMING
Intel Core i5 6600K 3.5 GHz 6MB Klockad till 4.2 GHZ
be quiet! Pure Rock
Corsair RM750x 750W
Kingston HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz Fury

Du har ungefär samma specs som mig, fast jag har inte OCat. Hade ca 75 fps men tankade sedan senaste WHQL från http://www.geforce.com/drivers och gick sedan in i geforce experience > CSGO och drog "slide-reglaget" så att jag fick de lägsta inställningarna. Dessutom gick jag in i nvidias kontrollpanel och slog av v-syncen för CSGO under 3d-settings. Detta hjälpte grymt bra och nu får jag ut ca 300 fps.

Av miniryo
Skrivet av dabman:

Behöver inte koppla bort det andra kortet, koppla bara skärmen till modekortets grafikkort. När du nollställde bios så aktiverades antagligen bara onboardkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Hade förvisso kopplat bort kortet,men satte in i IO-plåten och det blev tyvärr ingen skillnad.

Skrivet av i3sch:

Hmm fick samma problem för några veckor sen när jag ändrade XMP. Testade med att ta ut batteriet och allt det där men fungerade inte. Det som fungerade för mig var att koppla ur alla kablar och grafikkortet. Ta bort batteriet låta den stå så i ca 20 minuter(gick och tog en whisky för att lugna nerverna lite) Kopplade ihop allt och den startade som inget hade hänt. Men fick ställa in minnena manuellt för att få dom att gå i 3000.

Hoppas att du hittar någon lösning!

Tog bort batteriet i ca 15 min och kopplade även bort grafikkortet, men blev ingen som helst skillnad tyvärr

Av miniryo
Skrivet av dabman:

Sätt skärmen på onboard grafikkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Ska testa koppla bort grafikkortet och testa sätta på IO-plåten istället.

Skrivet av Tip Top:

Clear cmos först

Har testat det, man gör det genom kortslutningen jag skrev om ovan. Står vidare i manualen att om det inte funkar så ska man ta ur batteriet och sedan göra korslutningen, vilket även det jag testat men det hjälpte inte.

Av miniryo
Skrivet av Tip Top:

Kan ju vara så att cpu:n minnwskontroller inte klarar 300mhz prova ändra dom till 2800 eller 2666 manuellt istället och se om det funkar

Kommer ju inte ens in i BIOS, BOOT_DEVICE_LED lyser rött. Skärmen reagerar dock på kontakt genom DisplayPort men det är ingen signal.

Av miniryo

Även prövat att ta ur litium-batteriet för att rensa CMOS RTC RAM. Det hjälpte inte, fortfarande lyser BOOT_DEVICE_LED rött och ingen kontakt med skärmen.

Av miniryo
Skrivet av Defender:

prova med en sticka i taget.

Provade nyss, blev ingen skillnad alls tyvärr. Får ingen kontakt med skärmen och BOOT_DEVICE_LED lyser fortfarande rött. Jag tror att den började göra det efter att jag pillade med CMOS men kan ha lyst rött innan. Även när jag håller ned <DEL> ses inget på skärmen vid start. Tangentbordet lyser dock och allt snurrar på inne i datorn.

Av miniryo

Bootar inte efter aktiverat XMP i BIOS (Asus Z170-PRO)

Hej,

Byggde min första dator och den fungerade perfekt i två dagar. Sedan aktiverade jag XMP Profile #1 (standard) i BIOS eftersom standard är 3000Mhz på mina minnen (moderkortet är kompatibelt med upp till 3600Mhz). När jag sedan skulle starta datorn nästa gång får jag BIOS-meddelande att minnena är på för hög klockfrekvens. Går då in i BIOS och sätter allt till default. Efter detta får jag ingen kontakt med skärmen. Testade då att trycka på Mem-OK! knappen men det gjorde ingen skillnad. Följde därefter moderkortsmanualen och kortslöt CMOS-stiften men det gjorde istället så att boot-lampan lyser rött numera, annars ingen skillnad. Allt fungerade som sagt felfritt innan jag ställde in XMP, och komponenterna är helt nya. Vad ska jag göra?

Operativsystem: Windows 10 Home
Processor: Intel Core i5 6600K
Processorkylare: CM hyper 212 evo
Moderkort: ASUS Z170-PRO (ej flashade BIOS)
Minne: 2x8 GB Corsair Vengeance LPX 3000Mhz
Grafikkort: Asus GTX 1070 Dual OC
Hårddisk: HyperX Savage SSD
Nätaggregat: Evga Supernova G2 650W

Ingen överklockning, normala temperaturer osv.

Av miniryo

Har aldrig överklockat men vill testa. Hur högt vågar jag klocka denna setup?

1. Moderkort: Asus Z170-Pro
2. CPU: 6600k
3. Minne: DDR4 16GB (8x2) Corsair Vengeance LPX 3000MHz
3. Kylning: CM Evo 212

Av miniryo
Skrivet av Blk:

Finns det andra alternativ?

Om det är som du säger att de har skippat att scana mitt paket, så kommer det ändå tagit mer än en vecka att transportera ett paket som det skulle tagit ca 20min att köra med bil.
Så antagligen är det webhallen som gjort bort sig eller så har de valt ett inkompetent fraktbolag, oavsett vilket så är de ansvariga..
Med tanke på att det är fler än jag som har problem, så hade det varit smart av dem att kommunicera lite vad som hänt, folk skulle ju kunna ha lite förståelse.. men inte ens det lyckas de göra..

Håller verkligen med till fullo. Enligt Webhallens sida/orderinfo på mailen tog det 4-5 dagar att ens få fraktbolaget att hämta upp paketet.

Av miniryo

Ska bygga ihop min första dator, men kan inte börja för väntar ENDAST på ordern för er. Enormt irriterande, beställde 15.28 på måndagen (båda varorna i lager), men PostNord har ännu inte mottagit paketet från Er idag fredag. I jämförelse har min beställning från Inet (som gjordes onsdag) redan kommit fram - vad tusan håller ni på med Webhallen? Vill inte vara den men blir otroligt besviken och less, hur kan man inte skicka samma dag som beställningen görs?

Av miniryo

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9962974/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9962974/

Enligt mig det självklarar valet i dagsläget. Vid val av 1070 kan du hitta flera vettiga på rea just nu, att gå på strix på ordinarie pris är ekonomiskt förkastligt när flera reas ut nu, kolla under fliken Cyber Monday här på SC. Chassit kan du hitta billigare på webhallen idag (599:-). Du kan lätt överklocka minnena med moderkortet och om du sparar in lite på rea (ex. chassi och grafikkortet) kan du köpa 500Gb hårddisk istället för 250 som jag har i kundvagnen.

EDIT: Angående PSU så klarar du dig med 500W men det är i minsta laget, speciellt om du tänkt överklocka eller köra SLI i framtiden.