Inlägg

Inlägg som zENK95 har skrivit i forumet
Av zENK95

cpu överklock iställningar sparas inte?

Hejsan

Förra veckan så testade jag att börja överklocka min cpu till 4.2 och 4.5 och fick det att fungera men idag så kollade jag cpu-z och den visar 3.9 mhz istället för 4.2 som jag hade satt den i bios (iställningar är kvar i bios) jag testade även att trycka f6 för att reseta allt till default och då gick den tillbaka till 3.5 som är stock på min i7 4770k. Sedan testade jag göra om alla inställningar till 4.2 igen men den blir låst på 3.9, tycker det är så konstigt eftersom det fungerade fint tills jag startade om datorn igår, vad kan vara fel?

https://i.imgur.com/ZUA9PVJ.jpg

Av zENK95

Jag testade att följa en youtube tutorial på att överklocka den till 4.5ghz och det blev en stor skillnad i battlefield 5, cpu tempen ligger runt 70-80 när jag spelar, är det lugnt eller ska jag försöka minska volten lite? ligger på 1.230 just nu

Av zENK95

@Vzano: https://www.youtube.com/watch?v=2cp5wPNUshw Är detta en bra tutorial att följa? Han har ett annat moderkort med inställningar som jag inte har på mitt så blir lite osäker på vad man ska ändra osv men verkar mest vara cpu ratio och cpu core voltage man ska leka med?

Av zENK95

Överklocka i7 4770k

Hejsan, skulle gärna vilja ha lite hjälp med att överklocka min i7 4770k @3.5, jag fick precis mitt nya 2070 grafikkort men känns som min cpu bottleneckar den? fick tips om att överklocka den till 4.x men vet inte riktigt vad jag ska ändra på för att få den stabil så jag inte får massa blue screens

Här är en bild på mitt BIOS https://imgur.com/a/vB46IUZ vad exakt borde jag ändra för att få den att gå sams med mitt grafikkort?

Tack.

Av zENK95

Datorn och ssdn verkar vara vid liv igen lyckades formatera disken och installera om Windows på den

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av mrqaffe:

Om disken syns i bios/diskhanteraren på en fungerande dator så kan det vara så att filsystemet är skadat, i så fall kan du prova att partitionera om disken utifall den inte innehåller något du måste ha kvar.

Disken syns i båda bios och i boot menyn jag har lyckats att komma in i hårdisken med hjälp av en annan hårddisk som jag installerade en windows 7 på, så nu har jag dragit ut filer som jag vill ha kvar på den här disken och ska formatera om ssdn.

Av zENK95
Skrivet av FatherOfThree:

Det är möjligt att nätagget tagit död på disken.
Diskar är känsliga för strömspikar och dyl.

Testa (om möjligt) med annan disk.

Givetvis kan det även vara någon annan komponent som skadats, testa en sak i taget!

OBS, du har väl inte återanvänt några modulära kablar från ditt gamla agg?

Jag använder bara kablar från det nya nätaggregatet, just nu så sitter jag på datorn fast med en gammal hdd som låg hemma o skräpade som jag körde in en windows 7 på, jag kopplade sedan in min ssd hårdsisk (som inte gick att boota på) jag kommer åt alla filer i den och har dragit ut det jag vill spara på den, ska försöka formatera om den disken nu se om det hjälper något

Av zENK95
Skrivet av TiasE:

Kolla så att bootordningen i BIOS inte ändrats.

Jag ändrade så den skulle starta på min hårddisk men blir samma skit, den går inte heller att installera om Windows på tydligen när jag bootar med disk läsaren

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95

Datorn startar nu men den säger att hårddisken hittar inget operativ system

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av pompa_kumla:

Framförallt Kondensatorerna som är bland dem bästa du kan hitta på marknaden 105 c japanska. Väldigt bra fläkt samt byggt av seasonic som är en riktigt bra tillverkare som aldrig direkt gjort något dåligt bygge.

Har för mig ditt agg stängdes av vid max last om jag minns rätt och att 12 lina var väldigt svajig men kan ha fel men tror jag läst test på det.

Mitt vx 450 har lika bra kvalite dock lite sämre verkningsgrad och mitt är uppe på 8 år nu går lika fint än men ska ut om 2 år hade jag tänkt.

Ah okay får hoppas detta håller ett tag för mig nu iallafall

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av fromis:

@zENK95: Om det är så att det inte finns någon datorbutik i Skellefteå så har du alltid datorfixarna i Piteå. Förutsatt att du har tid och möjlighet att ta dig dit imorgon under dagen. Kan inte lova att du får något nätagg på extra pris däremot. Men det är ett förslag i alla fall.

Det är lugnt har beställt ett nytt nätagg nu får helt enkelt leva utan datorn i några dagar

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av Aeig:

@zENK95: Köp V750, det är ett fynd för 899 kr : ) Kul att det endast var nätdelen som strök med!

MVH

Har nu beställt det där nätagget får hoppas på att det levererar tack för hjälpen

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95

Nu vet jag då att det är nätagget som är dött 100% jag hade ett 430 watt agg som låg hemma och datorn startade upp när jag körde med det utan grafikkortet isatt så blir att beställa ett nytt ikväll

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av pompa_kumla:

Cm v750 är svårslaget mycket bättre än ditt föra cm agg

Vad är så mycket bättre med den?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av Dr.Mabuse:

@zENK95: Om din PSU inte är mer än tre år gammal så kan du alltid reklamera den om du klarar av att vänta tills du får den reparerad/utbytt.

Edit: Enligt CMs hemsida är det 5 års garanti.

Det kommer väl ta upp mot en vecka att få en ny :-/ vill helst ha en så snabbt som möjligt så ska nog beställa något imorgon, tror inte det finns någon butik i lilla Skellefteå som säljer nätagg tråkigt nog

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av Aeig:

@zENK95: Du kan givetvis få ett nytt på garantin, första alternativet. Vilket ÅF köpte du det hos?
Du kan antagligen också lägga ett par kr mellan och byta upp dig om du pratar med ÅF.

Om du vill köpa något direkt finns det ett överlägset alternativ för 899 kr, nedsatt med 400 kr ca.

https://www.netonnet.se/art/komponenter/nataggregat/modulart/...

Byggt av Seasonic för Cooler Master, det har bara komponenter av hög kvalité och använder deras plattform.

MVH

Köpte den från komplett, och ja det jag ju göra men måste vänta så länge på att få en ny då, vill ha en ny så snabbt som möjligt, 750 w du länkade känns väl lite overkill för min i7 4770k och gtx 970 setup

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95
Skrivet av Aeig:

@zENK95: Finns ett par riktigt bra på helgens reor. Vad har du för budget? Vilket nätagg har du nu, och hur gammalt är det?
Mvh

Detta har jag https://www.komplett.se/product/795138/datorutrustning/natagg...

Har använt det i ca ett år utan problem tills nu då.
Min budget ligger ca runt 500-800kr känns lite overkill att gå över det med min setup.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zENK95

Trasigt nätagg? Datorn slog ut säkringen

Tjena

Igår natt när jag satt och spelade så slocknade min dator helt plötsligt och jag märkte att all ström i mitt rum var borta så jag bytte säkring och försökte starta datorn igen men då gick strömen igen direkt när nätaggregatet slogs på, är min dator helt körd nu eller?

Det är ett corsair 650 w nätagg, om jag skulle behöva köpa ett nytt har ni några rekommendationer på ett vettigt nätagg som kan köra ett gtx 970 kort och en i7 4770k processor utan några problem? Tipsa gärna

Av zENK95
Skrivet av anon262058:

@zENK95: Basen är bra men inte förstärkt, vill du ha mer bas så kan du då in i Realteks HD-ljudkonfiguration (sök på det i windows) och höja där.
Men vilket moderkort har du? HyperX Cloud har 50ohms resistans och någon kräver en förstärkare, annars så får man väldigt lite bas.

EDIT: Nvm, ja ditt moderkort har vad som krävs

Funkar moderkortet bra med headsetet eller?

e: såg inte din edit haha. okej får se vad det blir!

Av zENK95
Skrivet av anon262058:

@zENK95: Den dosan innehåller ett ganska dåligt dac & amp. Du får bättre ljud från hörlurarna om du använder ett moderkort med en hörlursförstärkare.

Och för simulerat 7.1 i hörlurar så har jag aldrig gillat 7.1, tyckt att det har varit en gimmick.
Här kan du läsa om det här: https://linustechtips.com/main/topic/331886-71-headphones/ och här är ett citat:
"The 7.1 surround sound is gimicky and adds little if anything to the package. The only thing worthwhile about the 7.1 surround sound is that is opens up the soundstage behind you so directional sound is a bit more pronounced, but this is minimal and outweighed by the fact that enabling 7.1 surround sound ruins the sound of the headphones. It diminishes the mids and muddies the bass. The highs stay fairly good though." -TeKnoMonK

Dessutom gillar man simulerat 7.1 (allas öron är lite olika så effekten upplevs annorlunda av olika personer*) så har många sagt att det inte hjälper väldigt mycket (läs citat).

*Och olika företag använder olika 7.1 system bla bla.

Hmm okay, men är det bra bass i dom lurarna? det jag gillade med logitech g930sarna är att man kan ställa in bas osv med equalizern i deras Logitech Gaming Software program