Inlägg

Inlägg som zENK95 har skrivit i forumet
Av zENK95
Skrivet av Broken-arrow:

Okej får ta och testa det när jag far till farsan, men vad ger det för skillnad? starta datorn via normal startknappen eller via gem? o,0

Och tycker ni jag borde investera i ett nytt nätagg? om det är paj? för det funkar ju prima på min gamla dator men inte till min som dog tydligen :/

Av zENK95
Skrivet av Broken-arrow:

ahah nä fel ände. på moderkortet längst ner sitter det en hög pinnar (kan ju sitta lite olika på moderkortet i för sig). Men det är dom två pinnarna du kopplar in on/off knappen. Ta bort kontakterna och testa med något i metall som ett gem.

Jaha okej, så jag ska koppla i psun till moderkortet som vanligt, sen bara kortsluta start knappen(pinnarna) med ett gem för att få igång datorn?

Av zENK95
Skrivet av Broken-arrow:

Dom två pinnarna för att starta datorn (behövs bara att dom två kortsluts i någon sek).

Så jag kopplar in PSU sladden i vägguttaget sedan kortsluter jag PSU kabeln? förstod jag detta rätt? och vad ska det hjälpa?

Av zENK95
Skrivet av Broken-arrow:

Har du testat med ett gem?

Sen om det inte hjälper skulle jag kolla cpu sockeln.

Testa med ett gem? hur menar du, jag kan dock inte testa just nu, har den döda datorn hos farsan

Av zENK95
Skrivet av Grönahunden:

det där är bara systeminfo inte sensorerna. du ska få upp en sån här ruta. ett nätagg behöver inte dö helt det kan vara fel på den.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQAZas6...

http://bildr.no/image/NmgwdUlV.jpeg

Bättre?

Av zENK95
Skrivet av Penina:

Dude your turbo cpu ratio is almost 6k lol.

Is that good or bad? D:

I think I once tried to overclock my proccesor and I tried to restore everything to default settings in BIOS, but I maybe forgot something D:
becouse on my computer i'm using now "the old one that is working" I can sometimes get random bluescreens, my computer freezes while gaming and I can't do anything and after 10 sec freeze, I get the blue screen but this doesn't happend very often, maybe onces every 2 days or so

Av zENK95
Skrivet av TimMy2003:

Jag hade liknande symtom på en gammal dator jag hade och svaret var att det var en skruv som ramlat ner från någonstans bakom moderkortet och kortslutit.

Tror inte att det är det som är problemet eftersom jag även testade att lägga moderkortet på en kartong utanför chassit och bara koppla i psu'n och proccesor och ramminnerna, blev samma sak då att fläkten går igång men datorn slocknar 2 sekunder efter :/

Av zENK95
Skrivet av Broken-arrow:

Okej då är det bara att plocka bort kylaren och leta böjda pinnar. Har du testat starta datorn med ett gem eller liknande (kortslutit dom två pinnarna för startknappen) eller om det finns en knapp på moderkortet?

hm. okay, får ta o göra det, har dock inte CPU'n hos morsan, får fara till padre någon dag o kolla på det. och nej det har jag inte testat, finns ingen start knapp på moderkortet

Av zENK95
Skrivet av Broken-arrow:

Tyvärr ger dessa bara en grov fingervisning vad jag vet.

Ja CX är inget vidare bygge, som orsakar mycket problem. Men bör inte vara orsaken denna gången om den funkar på andra bruken just nu bra. Men kan vara så nya mobot inte gillar aggates spänning den ger (är känsligare än ditt gamla).

Men skulle provat med ram från den fungerande datorn till den som inte fingerar (räcker med ett). Funkar inte det, skulle jag kollat cpu sockeln efter böjda pinnar. Sen har du monterat distanser förresten?

Jag har samma ramminnen på min dator som jag har nu, som jag hade på datorn som dog, och självklart så har jag monterat distanser på chassit.

Av zENK95
Skrivet av Grönahunden:

det där är bara systeminfo inte sensorerna. du ska få upp en sån här ruta. ett nätagg behöver inte dö helt det kan vara fel på den.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQAZas6...

Får kolla vidare på det när jag kommer hem från skolan

Av zENK95
Skrivet av Xcym:

nej, eftersom den alltid har startat efter första rebooten så har jag inte brytt mig. Detta händer kanske två ggr/månad och då tar det bara 20-30 sekunder extra innan jag är inne i windows. Så har inte brytt mig faktiskt.

Aha okej :/

Av zENK95
Skrivet av Xcym:

hade problem med liknande innan och enligt felmeddelandet på moderkortet va det något om pre CPU memory någotnågot-fel. Ska googla på korrekt felmeddelande namn.

EDIT: fastade mellan Q-code 10 och 11
Q-code 10: PEI Core is started
Q-code 11: Pre-memory CPU initialization is started

Min dator bootar dock om och lyckas starta efter första gången detta händer. Har en i7 2600K på ett Asus maximus V extream moderkort.

hmm, har du fixat detta? så din dator startar fläckfritt nu?

Av zENK95
Skrivet av Grönahunden:

välkommen till klubben "döda datorer pga av Corsair CX/CS" som sagt ett nätagg kan mycket väl först döda moderkortet för att sen verka som att det fungerar.
har du laddat ner HWinfo till den datorn som nätagget sitter i vore kul att se vad 12V 3,3V 5V ligger på.

Så du säger alltså att jag borde köpa ett nytt nätagg? känns ju lite konstigt att det funkar på mina gamla dator, som jag sitter på just nu och skriver detta, men det funkar inte till min andra dator som "dog".

Jag laddade ner det dära HWinfo programet du nämnde, här är en bild på det.

http://bildr.no/image/ZDVjMW01.jpeg

Av zENK95
Skrivet av Mange75:

Du har inte glömt att koppla in strömkabeln till moderkortet?
Har själv missat det nån gång och då snurrar fläktarna till för att sen stängas av.
Med vänlig hälsning / Mange

Allting var korrekt inkopplat, testade flera gånger

Av zENK95
Skrivet av Grönahunden:

så har du kollat vilket nätagg det är? är ju inte jättesvårt öppna lådan och titta.

Woooops. det var visst ett 600 watt,

corsair cx600 heter det

Av zENK95
Skrivet av Xcym:

Du har med andra ord testat Nätagget, testat med nytt moderkort och grafikkortet ska inte göra någon skillnad då datorn ska starta upp även om det är sönder.

Jag skulle gissa på att det är processorn som gjort sitt, tyvärr :/

Eller startar fläktar och sånt igång?

Fläktarna startar igång men datorn stänger av sig direkt efter

Av zENK95

oj, har ingen aning om vad det heter vet bara att det är ett 750 W nätagg, och ja, nätagget fungerar fortfarande till min gamla dator, som har exakt samma specs som min som dog, förutom att jag har ett annat moderkort på det och en annan proccesor. min i5'a var en 1155 socket och i7an hade 1150 så var tvungen att använda mitt gamla moderkort som fungerar, men när jag kopplar ihop allt med i7an så startar fläktarnan i 2 sekunder sen så slocknar datorn direkt

Av zENK95

Datorn startar i 2 sekunder sedan dör den

Hej.

för cirka en vecka sedan så dog min kära dator. Jag satt och spelade och plötsligt så slocknade bara datorn och kunde inte starta upp den igen, som tur var hade jag sparat min gamla dator, delar iallfall.

Min dator som dog, specs:
GTX 770 grafikkork
i7 4770k CPU
ASUS B85M-G moderkort
16 gb ram

Jag kände sedan att det luktade bränt från moderkotet (vid CPU'n) men såg inget speciellt som var misstänktsamt.
Läst runt på många ställen och många säger att det kan vara PSU'n som har gjort sitt men min PSU funkar kanon på min gamla dator, som har en i5 proccesor, jag har alltså alla andra grejjer som står ovan på gamla datorn nu, fast jag har en i5 proccesor ist för i7. edit: annat moderkort också!

For o köpte ett nytt moderkort för att se om det skulle hjälpa och självklart så gjorde det inte det, rip money. så vad kan vara felet? har proccesorn gjort sitt? :/

Av zENK95
Skrivet av giplet:

WNR3500L ska kunna leverera 100/100 över trådat nätverk. Just den routern är dock lite svag på trådlöst nätverk. Men inte sämre än er gamla i alla fall.

Trådlösa nätverket bryr jag mig inte så mycket om, kollar ändå bara typ instagram facebook osv.. vill bara att mitt trådade nätverk ska rulla på fint

Av zENK95
Skrivet av giplet:

Hahaha! Mycket har hänt på router-fronten under de senaste åren. Här är en lista på routers som motsvarar er gamla CG3700, dvs med trådlöst, fyra portar och som enligt spec ska klara 100mbit WAN-LAN.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s161593982&o=produkt_pr...

Tänk nu bara på att bara för att de är specade att fixa 100mbit betyder det inte att alla klarar farten både upp och ner samtidigt eller att de klarar 100mbit trådlöst.

Vill du ha mer tips så fundera ut hur mycket ni kan tänka er att lägga på en router samt hur viktig den trådlösa hastigheten är.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/107468-n...
Är den här routern något att ha? Kommer jag få ut 90/90+?
Söker efter en router som inte ligger över 500 kronor. så om ni vet någon billig och bra router som faktiskt kan levera ut 100/100 så skriv gärna en kommentar!