Inlägg

Inlägg som anon237522 har skrivit i forumet
Av anon237522

Vad ska man kunna som junior systemutvecklare(.NET)

Hej!

Jag tog nyss examen som systemvetare och kommer till hösten att börja arbeta som systemutvecklare. Utvecklingen kommer att ske främst i .NET med C# och jag tänkte bara kolla med er som arbetat ett tag som utvecklare vad ni tycker att man som nyexad bör kunna vid sin första anställning som utvecklare?

Skall man ha kunskap om designmönster, generics och delegates, eller förväntas man kunna mer basic-saker?

Av anon237522

Det är löst efter mycket googlande!

Lösningen för framtida googlare:

Det är två skruvar som backplaten till H60 måste undvika. Det står inget om detta i manualen, men det är som två hack i backplaten som måste vara mot dom två skruvarna, annars sitter kylaren lite snett mot CPUn, och det blir kass kyla.

Alignade den rätt och nu går den på 55c under load.

Av anon237522

Borttappade modulära kablar, hur koppla utan molex? (endast sata)

Tjena!

Har råkat slänga mina modulära kablar till mitt Corsair CX600. Nu vill jag koppla in två stycken extra fläktar, och har ingen molex-kontakt. Det som finns är 2st SATA-kontakter kvar efter hårddisken.

Kan man på något sätt koppla in 3-pins fläktar på denna? Var får man tag på ersättningskablar för Corsair snabbast möjliga?

Är denna safe att plugga in i nätagget?

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/kablar-a...

Tack på förhand!

Av anon237522

Kylning i Bitfenix phenom M + Corsair H60

Tjena!

Köpte ny dator i veckan och har efter lite krångel monterat den.

Bitfenix Phenom M
I5 4690k
970 windforce
8gb Ram
CX600 nätagg
Asus z97m PLUS
Corsair H60
SSD och 1TB IDE

Har nu suttit och testat en del och datorn blir galet varm när jag spelar. Idle så ligger CPU på runt 38-40c, och GPU på 37c.

När jag börjar spela så går dock CPUn upp på 70-80c och GPU ligger runt 65-75c. Det känns ju inte helt optimalt med dessa grejer och jag tänkte bara kolla om ni har några tips?

Jag kör stock fans, det är en 120 fläkt i botten som utblås, Corsair H60n har ett insug till kylen(120 fläkt) . Jag antar att det kanske helt enkelt är för lite?

Bild på uppsättningen: http://www.ladda-upp.se/bilder/vjgbiefjqeypf/

Trodde ändå H60n skulle palla kyla prollen. Har fått första blåskärmen idag, så antar att det är tempen som är strul.

En annan H60 fråga: Är det optimalt att ha H60-fläkten som insug? Och vilken port ska man koppla pumpen till? den sitter på ch_1 nu, och går på 4000 RPM. Den låter lite illa på det, sänker man till 3500 så låter det inget, men det känns inte som den orkar kyla då?

Tacksam för all hjälp!

Av anon237522

Glädje!!!!!!

Woho! Den lever! Sitter just nu och skriver från den. Ja och polaren tog ner hela från scratch och satte ihop den igen, och tamefan, nu är jag igång! Troligt att processorn inte satt helt ordentligt kanske?

Tack för all hjälp iaf!

Av anon237522
Skrivet av MultiMan:

Det är sockelpinnarna som är det intressanta. Alltför många oerfarna skadar dessa vid montering av CPU.

Får inte moderkortet rätt kontakt med CPU så kommer inte datorn att starta eftersom ingen startsignal skickas till PSUn. Exakt hur startproblemen ser ut kan variera.

Kollar av det och fottar lite när jag kommer hem. Efter att man googlar lite på SB PWR så verkar det som folk har fått det problemet om man råkar kortsluta MB. Typ att man råkat böja något ner mot kortet vid montering eller dylikt. Vad det än är så känns det som att det är mitt fel, och att det kommer kosta haha.

Av anon237522
Skrivet av MultiMan:

Ska jag kunna säga mer behövs tydliga bilder på CPU-sockeln, hur moderkortsdistanserna sitter, om RAM-minnena är korrekt isatta och gärna några översiktsbilder.

Prollen passade ju bara åt 1 håll. http://pics.computerbase.de/5/8/5/6/4/1_m.jpg <-- så.

Och om CPUn var körd borde väl ändå PSUn bränna igång?

Skrivet av anon172162:

Du försökte inte trycka i 24-pin åt fel håll?

Thx för svar!

Tror inte det då den bygeln/snap on-grejen fäster i en bygel på ena sidan, måste vara rätt?

Skrivet av octa:

Min 24 pinnars ser ut sådär oxå de fattas en.. ska nog vara så

Jo, jag googlade lite och det ser ut som det ska saknas en där.

Tack för alla era svar! Jag tänker att det måste vara PSUn som är pang, eller jag hoppas det. Visst är det svårt att reklamera moderkort? Tänker om det är nån liten repa eller så, att dom skjuter ifrån sig ansvaret då?

Jag ska testa med "gem"-tricket om några timmar. Annars får jag ta hem burken till en polare som har en backupdator och köra trial and error på prylarna.

Av anon237522

Såg det nu, verkar vara tom på fler bilder? Vad kan SB PWR vara?

Tänkte jag ska köra "gem"-tricket på PSUn i eftermiddag. Någon som testat det? Bara att se så det snurrar liksom.

Av anon237522

Tack för alla svar. Fick ryck och sprang hem och testade nu på lunchen. Jag tog lös hela moderkortet, la det på en antistatpåse och kopplade in bara nätagget. Så MB, CPU, Ram och nätagg. Tvärdött.

Har jag bara 8 pin kopplad så lyser inget, kopplar jag i 24 pin så lyser "SB PWR"-LED.

Testade köra med skruvmejsel-tricket, men fick ingen respons. Testade även RESET-knappen in till PWR SW, helt dött.

Kollade då på 24-pinaren, ska det verkligen se ut såhär eller har jag tryckt sönder den/Kom den trasig?

http://i61.tinypic.com/2qlyk2s.jpg

Hielp

Av anon237522

Tack för era svar, uppskattat!

Med bitfenix phenom M så sitter power SW fast i dörren, så det är ett _JÄVLA_ meck att få i sladdarna..Jag ska testa kortsluta kontakterna, bra tips!

Processorn såg verkligen ut att sitta rätt, borde inte vara problemet. Men nu nojar jag ju över allt. Får bli en total demontering ikväll då, får väl ladda upp med en pava vin...

Är detta en bra felsöknig;

Plocka ur alla delar, låter CPU+h60-kylaren sitta kvar. Koppla in nätagg, MB, RAM och sen kortsluta power SW och se om den går igång? Jag testar det efter wörk och återkommer ikväll. Håll tummarna!

Av anon237522

Tack för era svar!

Nätagget är "on" Däremot power SW, osäker på vilket håll den ska kopplas i, har testat båda riktningarna och ändå ingen kräm. Har inte jordat mig själv mer än att grabba i elementet lite då och då för att "ladda ur", om det nu inte bara är inbillning? Har ju grejat en jäkla massa med datorer utan ESD-band förut.

Det känns ändå som att det kanske är något basic fel. Kan man stoppa i en i5a åt fel håll? Det kändes som att det bara passade i en riktning liksom.

Hur mycket kan distanserna där bak jäklas? Jag vet nämligen att jag satte i en extra som inte har någon skruv, utan bara nuddar MB. Kan det vara boven?

Sitta här hela dagen och tänka på att jag precis förstört 10k känns fan inte bra.

Av anon237522

Nybygge helt livlöst(Phenom M, 5690k, GTX970)

Tjena!

Ville förbereda mig inför den kommande vintern, så jag gick till webbhallen och köpte prylar som jag hoppas ska hålla till Oculus.

Stressad och trött som fan så började jag igår kväll, kunde fan inte hålla mig. Säkert 5 år sen jag byggde en dator. Det gick åt helvete. Efter skrikande och ångest så ska jag trycka på startknappen och...inget händer!

Inga fläktar snurrar, nätagget låter ingenting. Felsökning är gjord enligt nedan innan jag avbröt och kollapsade i tårar:

24 pin är i. Denna var SJUKT svår att trycka i och det kändes som jag hade av moderkortet för att få i den. Varför är det ingen distans under denna?!

8 pin är i.Testade utan grafikkort och utan hårddisk, fortfarande livlöst.

Asus Z97M-A plus
i5 5690k
Corsair XMS3 2000mhz, 8gb
SSD(random)
Corsair CX600 nätagg
Windforce 970GTX.
Corsair H60 kylning
Bitfenix Phenom M

Värt att tillägga är att en lampa lyser grönt på moderkortet. Typ "LED OK" eller dylikt? Så det verkar strömsatt till MB?

Efter att ha googlat lite idag så läste jag om distanserna under MB. Jag vet med mig att jag satte i ALLA(oh god), kan detta orsaka någon kortslutning? Har jag pangat MB? Varför lyser en lampa på MB om det är kortslutet?

Nu måste jag ångesta hela dagen på jobbet, men jag tänkte plocka ur allt ur lådan ikväll och testa MB+prolle+H60+RAM+nätagg på bordet.

Någon som har erfarenhet av CX600-nätagget? Är det helt tyst under operation eller är det en fläkt i den? Det känns ju som den ger ström eftersom en LED lyser på MB.

Uppskattar all input, känner mig måttligt r-tard...

Av anon237522

Tjenixen

Tjena!

Jag läser samma kurs, och kan bara hålla med om att informationen verkligen är urusel. Informationen läraren lägger ut är verkligen...suck. Detta är första gången jag programmerar öht och det är riktigt kul!

Jag fick klart den första uppgiften med hjälp av en kompis som är duktig. Jag lägger upp koden för min GroceryStore.cs här så kan du se hur jag har gjort själva starten av programmet. Det enda som finns i GroceryStore är som du ser min "static void Main(string[] args)", samt att jag skapar en instans av product-klassen och anropar "start()"-funktionen. Det jag tyckte var enklast var att göra strukturen för programmet först, alltså skriva alla funktioner, men lämna dom tomma och sedan jobba på dom en åt gången.

Tänkte börja med Uppgift 2 idag, vi kan väl hjälpas åt här om vi fastnar!

using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; //This program computes total VAT and the total amount for a product, given the net price, type of product and the corresponding tax tate. This program then displays a receipt on the screen namespace Assignment1 { class GroceryStore //Start of the Class GroceryStore which will contain the Main string aswell as a call for the Start-function { static void Main(string[] args) { Console.Title = "Apu's Supermarket"; //Title in the console title bar Product product = new Product(); product.start(); Console.WriteLine("Press Enter to exit!"); Console.ReadLine(); } } class product { } }