Inlägg

Inlägg som gylldevik har skrivit i forumet
Av gylldevik
Skrivet av FilosofN:

Måste säga att jag gillar den här idén: http://www.sweclockers.com/galleri/12091-ikea-shockmount-for-... . Annars är vad du söker ett shockmount, man kan säga att det är en ram med gummisnoddar som tar upp vibrationerna. Men det är ganska dyrt, 599 kr hos Inet (http://www.inet.se/produkt/6607152/blue-microphones-the-radiu...).

Om en arm hjälper har jag faktiskt ingen aning om, därför att den fortfarande kommer att ha kontakt med bordet. Men så kommer den antagligen att sitta längre bort, så kanske hjälper.

Jag märkte det att när jag tog upp mikrofonen från bordet så slutade den på en gång. Jag tittade på jayztwocents eller vad han heter, man hörde inget sånt surrande "vibrerande" ljud från hans yeti. Vad är det som händer mer än att inte micen plockar upp stötar från bordet med en shockmount?

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av adampolis:

Problemet uppstår inte direkt vid uppstart, utan kan komma när som helst, ibland när jag startar något spel tex. Men tabbar jag då ur och kollar aktivitetshanteraren är det aldrig något spel som tar allt minne, utan något som inte syns när jag koller minnesanvändingen..

Gå in i reg edit. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu
Sen så går du och ändrar till 4 istället för 2 eller vad det står! Starta om datorn Och njut xD

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av adampolis:

Slängde ihop några delar och byggde ihop en dator här före jul och har sedan dess haft problem med att ram minnet används till max och gör datorn hyffsat slö ?

R9 280 3GB
GA-Z97X-GAMING 3
Core i5-4690K
BallistixSport 8GB 1600MHz
840 EVO Basic 250GB
Kör win 8.1

kört memtest men det hittar inget fel, kör jag RAMmap så säger den bara att allting används till "nonpaged tool" ? har provat formatera men samma problem kvarstår..
Någon som har någon ide vad detta kan bero på ?

Jag hade detta problemet. Jag tror det är ett problem med internet kortet då jag hittade det på Google nånstans. Man skulle gå in i regedit och göra en ändring. Det funkade för mig :). Jag kan länka det ifall du vill men innan jag börjar veta så vore det bra ifall du har ett killer nätverkskort eller inte

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Blue Yeti Stativ

Hej alla på sweclockers! Jag har en blue yeti och tycker att kvalitén är riktigt bra. Men jag har ett problem, mikrofonen tar upp vibrationerna från datorn tror jag då det kanske går genom golvet eller nåt :P. I alla fall. Jag hade velat ha någonting som tar bort vibrationerna så därför letar jag nu efter ett stativ. Jag vet Verkligen inte vad jag ska leta efter men max pris är väl 500 kronor skulle jag väl kunna säga. Jag vet inte vad det finns för positivt emellan ett golv stativ eller en sån där "klämma". Tips på arm eller stativ vore najs

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av stingray454:

Håller med ovanstående, mycket misstänkt ett värmeproblem. Det kan vara t ex en CPU-fläkt / kylfläns eller strömkontakt till dessa som var lite dåligt monterad och har vibrerat loss - om cpu / grafikkort inte kyls ordentligt kommer datorn att överhetta efter några minuter. Kan även vara en fläkt på grafikkortet som gett upp, kolla att alla fläktar snurrar som dom ska. Enklast är som sagt ovan att kolla med ett temperaturmätarprogram, då ser du direkt vilken temp som skenar innan datorn stänger ner.

Vet du ifall det finns något program som kan styra chassi fläktarna? Det hade nog hjälpt den här klienten tror jag

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Odooz:

Okej, ska kolla det när jag kommer hem, men om det visar sig vara det då? Vad kan anledningen vara till värmen? Datan ska ju vara utrustad för att klara spelen, och går det lösa?

Någonting i datorn jobbar allt för mycket, ett tips är att ta bort sidoplåten på datorn och kolla vad som surrar på som mest när datorn börjar jobba så mycket!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Arazand:

Som sagt använder inte teamspeak längre. När jag använde det hade jag alla avancerade inställningar off, push-to-talk och sen valt min Blue Yeti som default input device.

Okej :). Finns det nån "toggle knapp" för Push to talk,? Alltså så man kan trycka på en knapp för att använda och samma för att stänga av. Eller är det mute som gäller?

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Cooling23:

Är du helt säker på att du har valt rätt enhet i inställningarna på Teamspeak?

Ja, min andra mic tar inte upp tangentbordet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Kalasis:

Hur ser dina inställningar ut för Codec och Microfon ut i TS?

Vet inte xD, ska kolla om ca 2 timmar

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av TheWolfbane:

Har själv TS, Blue Yeti, OBS osv osv...

Det är helt klart du som har fel inställningar på ditt TS.

Du får gärna ge mig tips

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Augustini:

Om TeamSpeak-servern är inställd på dålig kvalite och låg bandbredd kommer det låta skit oavsett vilken mick du använder. Se till att server-admin ändrar till en högre ljudkvalite så ska du se att det kommer låta bättre. Detta är en inställning som görs på serversidan, inte clientsidan.

Okej, jag ska fråga när jag kommer hem

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Arazand:

Se till att du valt rätt mikrofon så du inte använder en inbyggd eller annan mikrofon.

Stäng av extra funktioner så som:

Voice Gain control
Remove background noise
Echo reduction
Echo cancellation

och använd push-to-talk, så ska du slippe besvären. Det är en väldigt känslig mikrofon så de kan snappa upp nästa vad som helst har jag märkt.

Jag använder själv mumble och där är det innan problem med kvalitén, jag har en av samma modell.
Men även när jag använt den på teamspeak har det aldrig varit problem.

Hmm, skulle du kunna tänka dig att skicka dina settings i en Screenshot?

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av MoNkeY-05:

Till att börja med så har du ingen frågeställning, kanske därför du inte har fått några svar.

Har du testat en annan usb-port för att se om det påverkar? Installeras drivrutiner automatiskt när du kopplar in den, eller är detta något som man kan installera separat, och kanske något du inte gjort? Medföljande mjukvara?

Ursäkta, jag hade inte särskilt mycket tid när jag skrev inlägget så det blev riktigt dåligt xD. Men problemet är att när jag använder min mikrofon i programmet team speak så blir ljud kvalitén i mikrofonen inte bra alls. Jag tror inte att usb uttaget är ett problem då ljudet låter bra i tex audacity eller obs. Ljudet som kommer från Team speak när jag använder micen där blir typ burkig och låter som en headset mic för 10 kronor. Det hänger inte med någon särskild mjukvara och ljudkortet är inbyggt i mikrofonen. Inställningarna verkar funka väldigt bra i alla andra program jag använder den i! Jag tror att jag skulle behöva ha bättre settings med team speak då många av mina kompisar har börjat använda det istället. Har du någon erfarenhet av programmet?

Tack för svaret

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av septembro:

Tänkte införskaffa ett enklare, billigare GeForce GT 730 grafikkort till en HP Pavilion p6-2105eo

Någon som har erfarenhet ifrån denna modell?

Tänker så här; för att slippa byta nätaggregat, kör jag på ett lågprofilgrafikkort som kräver mindre ström.
Nätaggregatet som sitter i nu är på 300W.

Tips?

MVH

Skulle ha skaffat ett gtx 750 eller om det går med ti. Min kompis har en ungefär sån dator fast han har bytt chassi. Han köpte ett gtx 750 ti och sen gick datorn galant

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Blue yeti team speak dålig.

Hej! Kortfattat. Mikrofonen är kass i teamspeak men riktigt bra i alla andra ljud program jag använt. Jag har sett många livestreamers som använder team speak och som har blue yeti. Deras ljud låter mycket bättre än mitt. Och det är när dem pratar med folk från andra streams så man hör yetin

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av NiTroNooB96:

satte fast min med buntband och ståltråd tycker också att din lösning var bättre så nu kör jag likadant

Finns det något sätt som man kan montera en blue yeti på detta sättet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av deeyay:

Nu vet jag inte hur tjenis du känner dig med tangentbord och sånt. Men det är förmodligen stabiliseraren till space som gnisslar någonstans. Det kan försvinna själv med tiden har själv varit med om det. Men annars så kan man plocka bort space och sedan sedan smörja med lite PTFE fett eller dylikt på de delar som rör sig. Detta får säkerligen tyst på det. Men det har även andra fördelar såsom att det tar för det mesta bort eventuellt skramlande från tangenter med stabiliserare också och blir mycket tystare på köpet.

Oki

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av Netgear:

Tyckte mig också höra ett gnisslande ljud från space-knappen på mitt Ducky när det var nytt. Lyckligtvis försvann det med tiden. Kanske bara behövs lite inkörning?

Okej, har också hört om det nånstans. Tack för feedbacken xd

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik

Gnisslande space knapp på nytt tangentbord!

Hej alla clockers!
Jag köpte ett roccat ryos mk pro brown mx från elgigantens mellandagsrea då mina föräldrar inte gillade ljudet från mitt razer blackwidow med blåa switches. Men bara efter nån timme med det nya tangentbordet så hörde jag att space knappen gav ifrån sig ett dåligt ljud, typ gnisslande. Jag vet inte vad felet är och jag har också märkt att min ctrl knapp verkar poppa ur efter att ha varit nedtryckt ett tag. Borde jag lämna tillbaka detta exemplaret eller finns det någon fix för både och?

Skickades från m.sweclockers.com

Av gylldevik
Skrivet av TotallyNotASpy:

Tjena clockers!

Har nu inträffat ett problem med datorn igen.. Skriver detta på min mobil så jag ber om ursäkt för felstavningar osv.

När jag loggar in på min användare så är skärmen svart men muspekaren och kontrollpanelerän (ctrl+alt+del) funkar. Kan fortfarande starta program via kontrollpanelen, men skulle vilja ha tillbaks mitt skrivbord. Har tittat på massa Youtube videos och massa olika forum, men inget av det jag provat har funkat. Detta hände efter jag laddat ner något virus(?) och startade om datorn. Har haft mcafee som virusskydd men prenumerationen har upphört.

Har windows 8.1.

Sorry om jag glömt och skriva något viktigt som behövs. Kan inte så jättemycket om datorer men är ändå ganska insatt, men använd inte för invecklade uttryck

Tack på förhand!

Du kan dra tillbaks datorn några dagar, min kompis hade samma problem och det var något nyinstallerat program eller något liknande som var problemet :). Så om du inte haft problemet allt för länge så kan du testa att göra en tkdsåterställnkng

Skickades från m.sweclockers.com