Inlägg

Inlägg som Kyonoki har skrivit i forumet
Av Kyonoki

https://imgur.com/gallery/6Vb9P

Får erkänna mig nöjd. Jag bor på tredje våningen så det är ju inte så konstigt att jag inte har räckvid när jag är nere och röker. Men jag har full "bar" i hela lägenheten på båda banden. Nu är inte min lägenhet så stor men vad jag märker mest är hur bra hastigheten flödar i jämförelse med den gamla routern. En klart förbättring. Gillar även webb layouten. Jag återkommer naturligtvis när jag har testkört den en längre tid. Svårt att säga allt på så kort tid. Men än så länge är jag väldigt nöjd. Speciellt över MU-mimo. Sjukt nice. Mycket kraft i denna router.

Vad kan jag ladda ner DD-WRT? Dum fråga kanske, men vad är skillnaden.

Mvh,

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kyonoki

Jag beställde en Asus rt-ac88u från webhallen nu. Får hoppas jag blir nöjd. Tänkte först inte lägga mer än 2000 kr. men denna router verkar värd priset. Tack för hjälpen!

Av Kyonoki

Ubiquiti Unifi

@Gurk:

För att ansluta sig mot routern måste jag först starta om den, vad är så speciellt med Ubiquiti Unifi?

Är dock osäker på vad du menar. Min router krånglar så problemet är inte räckvidden utan internetanslutningen till och från routern dir-655. Jag står i samma rum som routern när den plötsligt lägger av. Startar om den så funkar den en stund till. Dessutom saknar den AC samt 5ghz bandet vilket jag verkligen letar efter i nyare router.

3000kr är dock väldigt mycket för en ny router. Lite mer tips och jämförelse skulle vara bra. tack för svar

RT-AC3200?
RT-AC58U?

Som det ser ut nu lutar jag emot RT-AC58U pga av pris samt bra omdömen.

@nyllet83 RT-AC88U är också en aning dyr? varför rekommenderar du den?

Mvh,

Av Kyonoki

Router Asus RT-AC58U eller RT-AC3200?

Har haft min D-link Dir-655 nu i över 3 års tid, och den har faktiskt funkat utmärkt trots att den saknar en del moderna funktioner. I vilket fall så började denna router krångla och nätverks SSID försvinner och jag tappat anslutning. Jag har testat reset:a routern flera gånger utan resultat. Att starta om den en gång i halvtimmen för att jag förlorar min internetanslutning är lite väl irriterande.

Så nu har jag beslutat mig för att köpa en ny router och har hört bra grejer om Asus routers. Jag fastnade väldigt mycket för RT-AC3200 (2390kr - 3000 kr) men den kostar också en hel del tyvärr. Sedan läste jag att många haft problem med denna routern. Och för det priset är det inte något jag vill råka ut för.
Kjell.com

Sedan kollade jag även lite på RT-AC58U (1 190kr) och RT-AC68U men då det inte var någon större skillnad så blir det nog RT-AC58U. Nu är dock min fråga.....
Netonnet

Vilken router hade ni valt om man ser det som en investering. Ska jag lägga till i pris och köpa den dyrare modellen, eller ska jag nöja mig med den billigare AC58U modellen. Vilken hade ni valt?

Jag använder laptop, surfplatta, mobil, smart-tv, Playstation, ip-kamera, nas. kommer även kosta på mig hemmabio inom en framtid mm. Så MU-MIMO-tekniken låter ju väldigt användbar. speciellt när man har gäster hemma. Jag har dock inte så stor lägenhet (en 3:a) så ytan kommer båda täcka vilket som.

Tack på förhand, alla tips uppskattas!

Mvh,

Av Kyonoki

@mini-ryttge:

Jag vet. Jag kollade också och det är precis som Kare sa.

Av Kyonoki

@Kare:

Jo vist är det så. Jag kollade precis och det är precis som du säger. Självklart så är det massa andra adresser som ligger under "Ogiltig inloggning" så uppenbarligen var dom lyckade adresserna jag själv hela tiden. Tänkte aldrig så långt dock. Jag får tackar så mycket för hjälpen. Förhoppningsvis så kanske någon mer paranoid person för nytta av denna tråden framöver.

Mvh,

Av Kyonoki

@anon81912:
Jo det är just detta som bekymrar mig väldigt mycket. Jag har klickat på knappen "det var inte jag". Men Microsoft hjälper ju inte till i sådana här situationer. Utan länkar bara till råd om säkrare lösenord.

@Thomas Torsson:
Om du loggar in och klickar på "kontoinställningar" > "Säkerhet och sekretess" > "Visa min senaste aktivitet".
Så kan man se vilka konton som har loggat in på din Outlook. Då jag vet att jag verken bor i Stockholm eller Malmö så blir jag lite misstänksam vem det är som har loggat in.

@XFTality:
Så kanske det kan vara!
Det har jag faktiskt aldrig tänkt på tidigare. Finns det något bra sätt att bekräfta detta?

Av Kyonoki

Outlook konto hackad.

Hej jag behöver verkligen hjälp.

För någon månad sedan så märkte jag lite ovanlig aktivitet på mitt Outlook konto. Jag har verkligen inget lätt lösenord att gissa så det är rätt märkligt hur dom lyckas komma in. I vilket fall, jag har dessutom aktiverat "Tvåstegsverifiering" och "Appar för identitetsverifiering". SÅ även när kom lyckas gissa mitt lösenord så borde dom inte kunna komma in utan min mobil för att verifiera användaren. Ändå händer det?

Sedan dess har jag bytt lösenord varje dag, jag har tagit bort och installerat om mitt "Tvåstegsverifiering" och "Appar för identitetsverifiering" flera gånger om (just in case). Men varje gång jag loggar in och kollar så står det att en annan ip adress har loggat in på mitt konto. Tyvärr så använder personen/personerna en VPN misstänker jag då det alltid är olika ip-adresser.

Nu sist så byte jag även min primära e-post och aktiverade en ny så man inte kan logga in med min gamla som jag alltid gjort tidigare. Och ändå så får jag det här problemet med att någon kommer in på mitt konto.

Jag fattar inte hur det går till. Jag har Norton på min dator som virus skydd, jag använder annars min Ipad och min Iphone med senaste uppdateringarna. Kan någon hjälpa mig och få ett stop på det här?

Bäst vore att skapa ett nytt mail konto på någon annan tjänst så jag slipper outlook skiten och deras skit support. Men tyvärr så har jag alla mina konton knutna till mitt outlook konto sedan flera år tillbaka att jag inte vill radera det och förlora den ifall jag behöver återställa någon i framtiden.

Jag hoppas det finns någon här på sweclocker som varit med om någon liknande och vet hur man får stop på det. Eller någon som kan hjälpa mig att skydda mig från dessa hackare.

Det konstiga är att dom verken rört mitt paypal konto eller någon annat som är knutit till min mail. Det känns mest som att det är någon som vill bevisa att vad jag än gör och hur många gånger jag än byter mitt lösenord så kan jag inte få stop på det.

Tack på förhand!

Av Kyonoki

Det blev aldrig någon dator förra månaden. Funderade lite på det. Och väntade. Började kolla lite på denna: http://www.siba.se/datorer/barbara-datorer/barbara-datorer-me... vad kan tro om detta? är det något bra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kyonoki
Skrivet av willaim:

Den såg bättre ut Ligger din smärtgräns för SSD på just 256GB? Antal kärnor blir missvisande. Intels mobila i5:or har 2 kärnor med HyperThreadning, alltså kan den exekvera 4 trådar samtidigt om programmen tillåter det. AMD's cpuer har 2st moduler med 2 kärnor vardera som tillsammans delar på L2 cache (om jag minns rätt).

Notera batteritiden, 7H.

Jo jag la märke till batteritiden. Dock förstår jag inte riktigt hur du menar med att den kan använda fler än två kärnor, eller menar du att det sitter två kärnor men gånger två? Verkar som jag har en hel del att lära om datorer fortfarande haha.

Ja det är ganska viktigt att jag får 256gb. Och det är ändå ganska snålt igämförelse med vad jag brukar använda mig av. Fyller en hårddisk vanligtvis ganska så snabbt nämligen.

Om du hade valt mellan dessa gissar jag på att du satsat på intel då. Men är den prestanda mesigt bättre om vi nu hoppar priset?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kyonoki

Denna finns ju också för 500 kr till.

https://www.inet.se/produkt/1978102/acer-aspire-v3-574g-i5-8g...

Då får jag samma fast med intel ist. Dock vet jag inte om det är 64-bits eller 32bits operativsystem.sen var det vist bara två kärnor där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kyonoki

Tack för svararet! Så du tycker alltså inte jag ska satsa på denna datorn? Annars verkar den ju ganska vass för priset. Nackdelen med intel är ju att dom är lite dyrare så det är därför jag började överväga AMD. Tyvärr kan jag inte ta fördel av studiemedel då jag inte har skrivit in mig som student på CSN.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kyonoki

Ny laptop - Acer E5-552G (köpråd - inet)

Hej, jag skulle behöva lite råd om en ny dator innan jag kanske slänger pengarna i sjön. Jag har kollat runt lite efter en bra dator som jag tänkt använda för internet surf, programmering, skola, spel som typ minecraft, film och serier samt även en del photo och video redigering. Jag har redan en stationär dator för detta, men kan vara skönt att slippa sitta vid skrivbordet hela tiden eller kunna ta med arbetet när du inte är hemma.

Så jag behöver ingen värsting dator, men inte heller något allt för klent. Den ska liksom klara Photoshop, vegas PRO, Office, kunna köra en basis server som WAMP. Kanske en minecraft server.

Den dator jag har kollat på är: Acer-aspire-e5-552g-a10-8gb-256gb...
Länk: https://www.inet.se/produkt/1978175/acer-aspire-e5-552g-a10-8...

Först och främst så är jag inte så bekant med tillverkarna Acer, något jag bör tänka på här. För och nackdelar? Brukar köpa Asus.

Sedan är jag helt obekant med AMD utan har helt kört med intel tidigare. Men läst att AMD blivit ganska bra på CPU de senare åren.

Processorn ligger ju på 1.8 ghz vilket jag kan tycka är lite dåligt, men det står 3,2 inom parantes. Klarar jag mig på det?

Grafiken ligger på 2gb vilket jag tror är mer än tillräckligt?

8gb ram kommer jag klara mig på så där har jag inga frågor.

Det är utrustad med en SSD på 256gb vilket jag ser ganska så rimligt. Då får jag plats med det jag behöver plus lite extra. Samt en snabb dator. Precis vad jag vill ha.

Bluetooth 4.0 kommer funka bra till min MX master mouse,
Och AC bandet kommer jag inte ha någon nytta av än förrän jag köper en ny router så n får duga så länge...

Ljudkortet? Jag gillar att lyssna på musik och använder mig av youtube flera timmar varje dag. Lite tips hår också tack!

Windows 10 64bit blir perfekt. Inga frågor här heller.

Priset är vad som alltid begränsar mig. Jag är student och jobbar ca 40% så 6500 kr är ju redan lite över min budget. Men det har jag råd med om detta är något att ha. Som sagt så är jag lite osäker på AMD och hur bra dessa är.

Jag behöver mest höra vad andra tycker om denna dator innan jag tar några beslut. Samt tips och råd vid min beskrivning ovan. Dvs det jag kommer att använda den till. Så jag välkommnar alla svar och tips.
Tack på hand!

Mvh KY

Av Kyonoki

Dator till TV - HDMI (video hittas inte)

När jag kopplar min Dator till TV via HDMI och startar min TV i förstahand och datorn i andrahand så funkar allt bra.

Men om jag råkar starta datorn först, och sedan sätter på min TV så står det bara att "video hittas inte". Händer varje gång. Vilket är lite jobbigt eftersom jag ofta glömmer bort att starta min TV innan jag sätter på datorn.

Finns det någon inställning man kan ändra så att min TV (eller dator) kan hitta signalerna från min dator (/TV) även om jag startar upp min Dator först så jag slipper detta problem.

Vad jag vill åstadkomma är att jag sätter på datorn >> sätter mig i soffan >> och sedan slår på min TV och allt ska funka.

Vet inte om detta är ett vanligt fel eller om det bara gäller mig. Alla tips är välkomna.

Mvh,

Av Kyonoki

CeciliaB:
"Windows Resource Protection hittade inga integritetsbrott."
Tyvärr löste inte detta problemet, men tack för svar

MrRhoads:
Vet inte, hur kan ta reda på det?

Mvh Kyonoki

Av Kyonoki

Windows 8 - Microsoft Windows (Programmet svarar inte)

Jag har haft problem med min dator i några månad nu, väldigt ofta så slutar allt svara/fungerar. Får upp följande fel meddelande:

VISA BILD:

Klickar jag på avbryt så händer inget, jag kan inte göra något. Klickar jag på avsluta så försvinner alla saker från skrivbordet. Någon som kan hjälpa mig?

Mina uppgifter:
GPU: GeForce GTX 760 (192-bit)
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4430S CPU @ 2.7GHZ
Minne: 12.00 GB RAM (11,91 GB användbart)
Nuvarande upplösning: 1920 x 1080, 60Hz
Drivrutinsversion: 344.11
Operativsystem: Windows 8.1

Källa: NVIDIA GeForce Experience
Annat: Asus

Jag får också upp följande fel väldigt ofta när jag stänger av min dator:

VISA BILD

Jag har ingen aning hur jag ska lösa problemet, jag använder Norton 360, och har inte fått någon varning om Virus eller liknande. Jag har uppdaterat datorn till senaste versionerna. Jag vet inte hur mans ska åtgärda detta. Kanske en omformatering av datorn skulle hjälpa. Men jag är dock inte så sugen på att installera om alla grejer på datorn. Finns det någon som har liknande problem eller samma som vet hur man kan lösa detta? All hjälp är välkommen!

Jag kan också säga att jag har sökt på Google men inte hittat någon lösning själv, därför som jag frågar er på Sweclockers!

Mvh Kyonoki