Inlägg

Inlägg som DIskSektorer har skrivit i forumet
Av DIskSektorer

Någon som har erfarenhet av att odla koriander?

Av DIskSektorer

Har väl inte så mycket att gnälla över egentligen, förutom att nu när Jag tänkt sälja min pc så insåg Jag att det krävs 10 svar I forumet för att få annonsera....

Av DIskSektorer

Tråkigt. Men I takt med att chrome och M$ tar mer och mer marknadsandelar så see det mer och mer dystert ut för andra browsers...

Av DIskSektorer

Tråkigt, men lycka till!

Av DIskSektorer
Skrivet av EagiZ:

Har det kommit upp någon bra rabatt på en Linux-kompatibel ultrabook? Om ja, så tipsa gärna.

Ingen massiv rabatt, men lenovo kör 10% på sina laptops just nu. De brukar ha väldigt bra linux-kompabilitet.

Av DIskSektorer
Skrivet av Santrium:

Är en Lamina T-701 för 399kr värd det? Inet säljer.

Har inte testat den, men jag äger en Lamina T-1010 som jag är mycket nöjd med!

Av DIskSektorer
Skrivet av Kr^PacMan:

Har du testat Seagate DiscWizard alternativt SmartAlign? De är främst till för att emulera 512b-sektorer på diskar som har 4096-sektorer, men det kanske går att aligna en 520b-sektordisk till 512.

Hej, tack för svar!
Har inte testat något av dessa. Ska försöka hinna med det idag, men annars får det bli i början på nästa vecka då jag befinner mig på annan ort i helgen.

Skrivet av Kr^PacMan:

Jag visste faktiskt inte att man bara kunde byta logisk blockstorlek sådär. Varför man skulle vilja köra något annat än 512/4096 övergår dock mitt förstånd.

Har för mig att dom säger att det är för någon backup-anledning eller något, men det kan ju antas att dom bara vill att man måste ha speciella diskar till deras grejer, vilket innebär mer pengar för dom.

Av DIskSektorer

520mb disksektorer

Hej.

Har kommit över en del SAS-diskar (Seagate 2.5-tum). Nu verkar det så pass olyckligt så att jag inte kan använda dessa på grund av deras sector-size på 520 istället för 512.
Jag har sökt lite fram och tillbaka och hittat en del sidor som beskriver hur man formaterar om dom till 512, problemet är bara att ingen av dessa verkar fungera. Jag har även varit i kontakt med personen som har sålt dessa diskar, som även påstår sig ha lyckas formatera om dom med exakt samma metod som Jag har provat
Jag har följt beskrivningarna på denna sida (till punkt och pricka):
http://techblog.tgharold.com/2012/03/unsupported-sector-size-...

Vad som händer är att allt ser ut som det ska, formationen sätts igång men "blir klar" efter ca 15 sekunder. Som jag har förstått det så ska det ta ganska lång tid att göra dessa formationer, och uppenbarligen så är det något som inte blir rätt eftersom att diskarna inte heller går att använda när denna "formation" är slutförd.

Så, är det någon som kan ha några idéer om hur man ska gå tillväga för att lösa detta?
Det ska även tilläggas att jag är ganska ringrostig när det kommer till GNU/Linux.
Kör för närvarande CentOS 6.5 på en IBM-server.

Tack på förhand.